PERHETREFFIT

Meille on muodostunut jo tavaksi eräänlaiset perhetreffit. Käymme jonkun verran ulkona syömässä muutenkin, mutta kerran kuussa arkivapaanani...

sagun nepal ruoka oi mutsi mutsi


Meille on muodostunut jo tavaksi eräänlaiset perhetreffit. Käymme jonkun verran ulkona syömässä muutenkin, mutta kerran kuussa arkivapaanani käymme läheisellä ostarilla yhdessä lounaalla ja Kaamos saa aina valita itse mitä haluaa syödä. Poikkeuksetta menemme aina Sagun Nepal nimiseen ravintolaan, mikä on kummankin suuri suosikki.


Tykkään näistä säännöllisistä treffeistämme tosi paljon. Lounas on vähän sellainen arjen juhlistus, missä skoolailemme viinilaseista vettä ja istumme pitkään jutellen kaikenlaisia juttuja. Nyt juttelimme muun muassa talven tulosta, siitä että Kaamos luulee saavansa huomenna kissan (ei todellakaan ole saamassa), autoista, lentsikoista ja lempiruuista. Olen ennenkin sanonut, että vaikka vietämme iltoja monesti kotona kaksin, on nämä kaksin vietettävät ajat kodin ulkopuolella myös usein tosi kivoja. Mä käyn tosi mielelläni lapsen kanssa kahdestaan syömässä, elokuvissa, matkoilla ja oikeastaan missä vain. Mitä isommaksi lapsi kasvaa, sitä hauskempaa meillä on tähän asti ollut ja kun nytkin haaveilen jostakin pienestä talvilomasta, suunnittelen sitä ensisijaisesti meille kahdelle, vaikka voisimme ihan hyvin ottaa myös vaikka isän, mummon tai papan mukaan.


Vaikka perhetreffit, nämä lounaan mittaisetkin, ovat mukavaa vaihtelua perusarjelle, tapahtuu niissäkin vaikka mitä. Kuten tänään nepalilaisessa, missä Kaamos söi hyvällä ruokahalulla ison annoksen kanakormaa naanleivän kanssa ja sitten yrjösi ruuat ravintolan lattialle! Ihmettelin kovasti yhtäkkistä oksentelua, mutta kotiin tullessa arvoitus ratkesi: löysin tyhjän Pågen Gifflar pussin lelulaatikon ja autojen vierestä. Jätkä oli siis vetänyt salaa juuri ennen lähtöä kokonaisen pussillisen minikorvapuusteja omassa huoneessaan, kun mä lajittelin pyykkejä toisessa huoneessa! Pakko laittaa nuo retkipullat jatkossa vähän parempaan jemmaan.


Mutta käyttekö te koskaan perhetreffeillä kaksin lapsenne kanssa? Jos niin mitkä ovat omia suosikkipaikkojanne?


ps. Asiasta ihan muuhun, onko ehkä siistein t-paita ikinä? Kaamoksen isä löytää välillä kirppiksiltä ihan huippuja löytöjä, joista tämä on ehdoton lempparini!


Seuraa blogiani Facebookissa, Blogilistalla tai Bloglovinin kautta.

5 kommenttia

 1. Tykkään käydä tuon melkein puoltoista vuotiaan kanssa kaupoissa ja kirppareilla. :) (Siis silloin kun ei tarvitse hampaat irvessä raahata monen päivän ruokia.) Hassutellaan ja syödään vaikka karjalanpiirakka puokkiin. Ipana tykkää erityisesti kauppakeskusten kaikumisesta, maistiaisista ja sovituskopin verhon heiluttelusta. Ja vieraiden kutittelusta.

  Tietty on aivan ihana käydä kaupoissa yksin! Ei mm. tarvitse hyllyjä kiertää metrin päästä. ;)

  VastaaPoista
 2. Paita on kyllä style!!! Riimukivi? Ihanat hiukset Kaamoksella!

  VastaaPoista
 3. Just meinasin tuota paitaa aluksi kehua jo ennenkuin näin sun ps:n :) Ihana saamelais-noitarumpu-paita, tosi cool :)

  Mulla on ollut ainia myös tapana ottaa jompikumpi pojista kahden kesken kaupungille, Isomman jo silloinkin kun Pienempää ei vielä ollut (eli ekat 5 vuotta hänen elämästään) ja nykyisin Pienemmänkin.
  Elokuvissa, museoissa ja tapahtumissa kun tietenkin käydään molempien kanssa niin nämä täysin kaksin tehdyt äiti ja (yksi) poika- reissut on ihan selkeesti heille tärkeät :)
  Molemmat saa aina valita vähän suuntaa itse, et mitä tehdään, jolloin Isompi haluaa nykyisin (11v) kauppakeskukseen, jossa käydään läpi urheiluliikkeet ja sit käydään herkuttelemassa kahvilassa.
  Pienemmän suunta on kirjakauppa ja jokin ravintola mistä tiedämme saavamme hänelle sopivaa allergiaruokaa :)

  VastaaPoista
 4. Perhetreffit kuulostaakin hauskalta idealta! Niin simppeli juttu, mutta varmasti lapselle ja vanhemmille/vanhemmalle tosi tärkeäkin asia. Semmoista oikeasti spesiaalia aikaa. :) Ehkä mekin sitten joskus päästään omille perhetreffeille, jahka poitsu tuosta kasvaa! :)

  VastaaPoista
 5. Osuipa hyvin, käytiin tänään kohta 4-vuotiaan kanssa kaksistaan Töölön kaurismäkeläisessä ravintola Messeniuksessa riistapullilla ja oikein huokailin miten mukavaa oli. Me ollaan lähes aina kaksistaan ja aika hyväksi parivaljakoksi hitsauduttu ja se on kyllä mahtavaa. Meillä syöminen menee aika usein taisteluksi, mutta kun sujuu niin hitto miten hienoja hetkiä!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images