ITSE TEHTY KURPITSAPIIRAKKA

Nyt on aikoihin eletty, luvassa on ehkä Oi mutsi mutsi-blogin lähes nelivuotisen historian toinen kakkupostaus. (Ei, niitä Kungsörnenin puss...

inkivaarinen kurpitsakakku


Nyt on aikoihin eletty, luvassa on ehkä Oi mutsi mutsi-blogin lähes nelivuotisen historian toinen kakkupostaus. (Ei, niitä Kungsörnenin pussikakkuja ei nyt lasketa mukaan!) Leivoin nimittäin tänään kurpitsapiirakan, eikä vain kurpitsapiirakan vaan myös koristeet sen päälle. Ihan ite!


Kurpitsapiirakan leipomisen syy juontaa pitkälle kevääseen, kun Kaamoksen isä idätti kurpitsansiemeniä ja kasvatti niistä taimia. Jotka mummo sitten vei palstalleen ja palautti takaisin isona kurpitsana. Josta Kaamos halusi kurpitsapiirakkaa, koska oli kuullut sellaisesta muumien kautta. Ja sitä sitten tehtiin, Halloween-versiona ajankohdan takia tietenkin. En ollut itse koskaan edes maistanut kurpitsapiirakkaa, mutta leivottua tuon ensimmäisen version oli sitä tietenkin maistettava. Aika hyvä muuten, kuin klassinen porkkanakakku mutta selkeästi enemmän inkiväärinen ja ihan oman makuinen kuitenkin. Pojat pakkasivat kakun mukaansa kun suuntasivat iskälään viettämään miesten iltaa ja minulle jäi tiskit ja nämä kuvat. Kyllä näilläkin kelpaa fiilistellä :)


kurpitsapiirakka pumpkin pie pohjapumpikin pie paallys taytesokerimassa kurpitsat marsipaanikurpitsapiirakan tekoa


Ohje on suoraa Valion sivuilta, helppo ja nopea. Jos vietätte Halloweenpirskeitä viikonloppuna, tämä on varmasti helpoimmasta päästä herkku, varsinkin jos ostaa kurpitsasoseen valmiina. Mutta nopeasti kurpitsan myös kypsentää kotona ja soseuttaa, ja silloinhan siitä kuoresta saa hauskan lyhdyn kaupantekijäisiksi!


kurpitsapiirakka ohje hyva pumpikin piekurpitsapiiralla pala pumpkin pie ohje


Meillä on vielä puoli kurpitsaa käyttämättä. Kertokaahan mistä löydän hyvän ohjeen kurpitsakeittoon, tämä raaka-aine kun ei ole keittiössämme kovinkaan tuttu juttu.


Seuraa blogiani Facebookissa, Blogilistalla tai Bloglovinin kautta.

3 kommenttia

  1. Tää myskikurpitsakeitto oli hyvä! Ei samaa kurpitsaa mutta luulis onnistuvan erilaisistakin.

    http://www.arla.fi/reseptit/myskikurpitsakeitto-ja-voitakinatwistit/

    VastaaPoista
  2. Kurpitsan siemenet kannattaa ottaa talteen ja paahtaa pannulla. Terveellistä ja maukasta naposteltavaa!

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images