MENNÄÄNKS METSÄÄN?

Kuten olen joskus kertonut, meillä on perheessä ihan viralliset tapaamisajat, milloin lapsi saa olla isän ja milloin äidin kanssa. Olemme ku...


Kuten olen joskus kertonut, meillä on perheessä ihan viralliset tapaamisajat, milloin lapsi saa olla isän ja milloin äidin kanssa. Olemme kuitenkin siinä mielessä onnellisessa asemassa, että pystymme sopimaan muutoksista helposti ja esimerkiksi tänä viikonloppuna teimmekin niin, että isän sijaan Kaamos olikin mun luona ja vietimme aikaa yhdessä kaikki kolme, eli teimme muun muassa ruokaa kimpassa. Meistä vanhemmista se on tietenkin hyvä juttu, että tullaan toimeen hyvin, mutta lapselle hyvät välit eivät aina sovikaan. Eilen Kaamos tuumasi isälleen, että tämä on äidin koti ja mene pois. Ja sama homma on käynyt isän luona, että hän haluaisi viettää aikaa vain isän kanssa ja äidin mukana oleminen häiritsee. Jouduimme sitten eilen kertomaan lapselle karmean tosiasian, että joissain perheissä äidit ja isät asuvat samassa asunnossa, mikä oli lapsen mielestä ihan kamalaa :D


Tänään kidutimme lasta lisää lähtemällä yhdessä retkelle Vuosaaressa sijaitsevalle Uutelan retkeilyalueelle. Meiltä menee bussi suoraan Uutelaan ja Kaamoksen isä tuli sitten matkan varrelta mukaan. Syy retkelle oli tietenkin vapaapäivä, mutta mun piti samalla testata Haltilta lainatun rinkan istuvuutta loppukuun partioleiriä silmällä pitäen. Pakkasin siis rinkkaan täytteeksi grillihiiliä ja evästä, jotta rinkassa olisi painoa ja saisimme samalla syötyäkin ulkona.


elsa oi mutsi mutsi halti rinkkauutela metsassa kaamoskaamos lehtihattuuutelassa iso kivikaamos iska uutelassauutelan rannassa kivilla

uutelan kallioilla1

Aikamme metsässä käveltyämme ja leipäkiviä heiteltyämme otimme suunnan kohti nuotiopaikkaa. Vaikka Uutelassa on polttopuille oma säilytyspaikka, on puut useimmiten loppu ja siksi onkin hyvä ottaa mukaan joko omia puita tai hiiliä. Käytännöllisyyssyistä meillä oli mukana hiiliä, sillä vaikka kolmen hengen ruokiin ei montaa polttopuuta tarvita, ne muutamatkin olisi hankalampi kuljettaa paikalle kuin hiilet.


vilhelm makkaraa uutelassamakkara wilhelm uutelamakkaraa uutelassasinappia ja makkaraa ja maitoa

Haltin Aski 65 rinkka tuntui ekalla testauksella tosi hyvälle päällä ja verrattuna vanhaan putkirinkkaani, myötäili tämä paremmin kehon liikkeitä ja oli selkeästi reppumaisempi, vaikka onkin vetoisuudeltaan juuri sopivat 65 litraa. Jotenkin tuo reppumaisuus silti mietityttää ja etenkin kuinka rinkan ulkopuolelle tulevat rensselit kuten makuupussi ja makuualusta kiinnitetään, kun niitä parin viikon päästä tarvitaan puolijoukkueteltassa vietettävän viikonlopun takia. Arvatkaa muuten jännittääkö kaksi yötä näillä lämpöasteilla käytännössä täysin ulkona? Lohduttaudun ajatuksella, että pk-seudulla metsäänkin voi tilata hädän hetkellä vaikka pitsataksin!


Ja tuona viikonloppuna Kaamos saa viimein viettää aikaa isän kanssa kaksin, eikä tarvitse väkisin leikkiä mitään tylsää ydinperhettä ;)


 Seuraa blogiani Facebookissa, Blogilistalla tai Bloglovinin kautta.

19 kommenttia

 1. Hei jes, nyt sullakin on rinkka! Ei tarvi enää nyssyköitä reissuilla :) Munkin rinkka on 65 litraa ja se on oikein sopiva vaikka joka ikinen kerta tietenkin toivoisi että olisi isompi, heh, mutta pysyypä joku raja siinä tavaran roudaamisessa. Onpas muuten kapean näköinen tuo lantioremmi :O

  VastaaPoista
 2. ahahahah, mä oon tunnettu reissunyssykistäni kyllä :D Tämä rinkka onkin enemmän matkustus- kuin eräilyreppu ja sen huomaa keveästä designista. Lantiovyö on vähän kapeampi ja koko setti kevyempä kautta linjan mitä monissa muissa rinkoissa. Nyt toi lantio-osasto toimi kuitenkin tänään yllättävän hyvin, tuntumassa ei ollut mitään valitettavaa. Katsotaan mitäs sitten tapantuu kun lisätään puolet enemmän vaatetta ja makuupussit jne mukaan!

  VastaaPoista
 3. Voin vaan kuvitella lapsen järkytyksen tossa tilanteessa kun tajuaa että jossain ne äidit ja isät assukin yhdessä :D Mutta hei kai teillä on kamiinateltta? En uskoisi että ilman kamiinaa nukutaan enään näin myöhään syksyllä, oman lippukunnan jokavuotinen leiri Karvatin saaressa on kanssa tulossa loppukuusta. Makuupusseista sanoisin sen verran että mulla on kesäkäyttöön Haltin - 13 °C makuupussi ja talvikäyttöön isän ainakin 25 v vanha Haltin untuvamakuupussi, vieläkin ihan ykkönen! Ei ole untuva kärsinyt yhtään. Pussi siitä on revennyt joskus mutta ommeltiin kiinni ja taas ihan uuden veroinen! Rinkka mulla on kanssa Haltia ( heh oonpas kova Halti-fani) 65- litrainen johon saa hyvin mahtumaan saunakamat, vaatteet makuupussin,alustan ja eväät. En vaihtaisi milloinkaan! Ps. Villasukat on teltassa nukkuessa ykköset. Myös pipo ja lapaset on hyväksi havaittu kombo.

  VastaaPoista
 4. Voi, että toi poika on niin ihana <3 <3 <3 Pieni ihastuttava seuramies <3

  VastaaPoista
 5. Partio. Rakastan♥. Ensi kesänä tuleekin sitten lähdettyä japanin maailmanjamboreelle.

  VastaaPoista
 6. Juu, kyllä se kaminateltta taitaa olla. Tuo makuupussiasia on vielä hieman hakusessa, mulle kyllä luvattiin et voisin varmaan lainata joltakin lippukuntalaiselta makuupussia. Just olen googletellut että kun ostan oman pussin, olisiko se enemmän untuvaa vai tekninen, mä luulen et ostan teknisen että se kestää varmasti myös kosteutta. Villapipo ja sukat on, joten luulen pärjääväni vaatetuksen puolesta, tosin veden kestävät ulkohousut on myös ostoslistalla. Ehkä stadiumin omalla mallistolla olisi edullisia :)

  VastaaPoista
 7. seuramies on nykyään aika tempperamenttinen seuramies :D

  VastaaPoista
 8. vou! Siitä tulee varmasti hieno kokemus. Saatteko jamboreella aikaa myös tutustua maahan, vai elelettekö pelkästään omassa "kylässä"

  VastaaPoista
 9. Omat partiomuistoni kamiinateltoista on sellaisia että kamiina huutaa punaisena ja porukka hengaa pelkissä alusvaatteissa talvimakuupusseissaan ja yrittää epätoivoisesti työntää päätään teltan liepeiden alta pakkasen puolelle että pystyis siinä kuumuudessa nukkumaan :D :D Ah, mäkin haluun taas kamiinatelttaretkelle! Kipinävuoroja ei ole ikävä mutta toisaalta näin aikuisena sitä kyllä helposti valvoisi vaikka puolen yötä :)

  VastaaPoista
 10. Sun pitää liittyä meidän lippukuntaan ja lähtee mukaan! Joo, hyvä idis!

  VastaaPoista
 11. Saadaan aikaa tutustua, lopussa on kolmen päivän retki ihan siellä "oikean maailman" puolella

  VastaaPoista
 12. Tuolla tulee itsekkin käveltyä usein. Ihana luonto ja meri, niin kaunista. :)

  VastaaPoista
 13. Kipinävuorot tekee sen tunnelman! Kun istut puolikuolleena yksin keskellä yötä vahtimassa tulikuumaa kamiinaa ja yrität pysyä hereillä ja lasket minuutteja vuoron loppuun. Kun saat vihdoinkin herättää seuraavan ihmisen ja pääset nukkumaan pehmeään makuupussiin. Meillä on lippukunnassa käytössä kipinäkirja johon saa kirjoittaa yöllisiä huomioita ja ajatuksia, kerran joku kirjoitti viisisivuisen tarinan. Olen mm. kuvaillut kipinäkirjaan yksityiskohtaisesti jonkun kuorsauksen ääntä ja kopioinut kaiken mitä on höpisty unissa. Kipinäkirjaa on aina hauska lukea aamulla - olettaen että käsialasta saa selvää! Muistan kerran kun nukuin liian lähellä kamiinaa - makuupussini jalkopää syttyi tuleen! Se paniikki kun kipinämikko herättää sinut ja sanoo: " ööö.. siiri. Sä oot tulessa. " no, hyppäsin salamana ylös ja tungin makuupussin jalkopään lumeen. Se oli entinen makuupussi, mutta ei edes jalat palanut! Oi, kyllä näitä partiotarinoita riittää...

  VastaaPoista
 14. Reiman kunnon kumihousut on ihan ykköset! Drymaxeista sun muista menee vesi läpi toisena päivänä, tosin kumipuvut kyllä hiostaa paljon..

  VastaaPoista
 15. Reiman? Onko reimalla aikuisten vaatteita?

  VastaaPoista
 16. Siis Rukan! Äh, autocorrect....

  VastaaPoista
 17. Rinkka näyttää enemmän matkailumallilta, minnekään pt-kisoihin tai vaellukselle tota ei ole suunniteltu, silloin täytyy saada enemmän kamaa kiinni ulkopuolelle. Viikonloppuretkille ja matkoille toi näyttää fiksulta valinnalta, valikoiman vihreä värikin on aika herkku. Miltä materiaalit susta tuntuu? Onko napakkaa kangasta ja hyvät soljet? Entä tiedätkö missä Haltin rinkat tai tämä malli valmistetaan?

  Siistiä, että olet menossa partioretkelle, toivottavasti tulee hyvä reissu! (Pieni partiotermiselvennys: leiri on 3 yötä tai yli, retki sitä vähemmän. Älä kysy mihin tämä perustuu, mutta noi ne tilastoidaan ja nimetään virallisissa yhteyksissä :D) Mä en ole itse talviretkeillyt hetkeen saati nukkunut kaminateltassa, mutta se olisi kyllä mukavaa vaihtelua paperipartiolle. Harkitsen kyllä Pääkaupunkiseudun partiolaisten talvileirille osallistumista http://purkki.partio.fi/piiri-palvelee/tapahtumat/helmi-2015-piirin-talvileiri

  VastaaPoista
 18. Juu, matkailumalli tämä siis onkin. Mutta se ei tällä hetkellä haittaa, oon vaan tosi iloinen että mulle ehdotettiin tätä rinkkaa lainarinkaksi :) Tuntuma on paljon parempi mitä iän vanhassa putkirinkassani, jossa taas olisi noita remeleitä kiinnittämiseen. Materiaalit tuntuu pienellä testillä tosi hyville, mutta yhdellä testillä en osaa niihin vielä sanoa mitään lopullista, palataan siis asiaan.

  Mä laitan heti viestiä tosta valmistuspaikasta Haltille. Varmasti tuolla on laput jossakin, mutta kuulisin itsekin mielelläni hieman lisää :)

  Ja jos mä uskaltaudun edes yhdeksi yöksi (saati sitten kahdeksi!!) metsään yöksi, aion puhua siitä LEIRINÄ (en kuitenkan suurleirinä hah). Mä tuskin pääsen tonne piirin leirille, ainakaan koko ajaksi. Olisi kyllä varmasti hauskaa olla mukana (jos en lähde pitsataksilla pois seuraavalta lei....retkeltä)!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images