TYLSÄT MUUMIT RIVIERALLA

Emme ole käyneet aikoihin leffassa, joten perjantaina Muumit Rivieralla elokuvan saadessa ensi-iltansa päätin, että sinne me lähdettäisiin....


muumit rivieralla omm3


Emme ole käyneet aikoihin leffassa, joten perjantaina Muumit Rivieralla elokuvan saadessa ensi-iltansa päätin, että sinne me lähdettäisiin. Muumithan ovat Kaamoksen ensimmäinen todellinen fanituskohde, jota hän katsoisi päivittäin dvd:ltä jos vain saisi. Vaikka olen itse saanut mielestäni jo ihan riittävän muumiannostuksen, pakko myöntää, että tykkään kyllä katsoa itsekin muumeja. Etenkin vasta uudelleen dubatut huopanukkeanimaatiot ovat mieleeni, mutta kyllä japanilaisanimaatiotkin menettelevät ihan hyvin, kun niiden ääninäyttelijät on niin hyviä!


muumit rivieralla omm1muumit rivieralla omm2


Odotukset olivat ehkä liian korkealla, mutta Muumit Rivieralla oli musta ihan hiton tylsä. Eikä sitä tylsyyttä pelastanut Muumipapan viskistä unelmoiminen tai Nuuskamuikkusen piippu, jonka nykyaikana pitäisi nähtävästi olla kovin uskalias juttu lasten(?)elokuvassa. En itse ole lukenut kaikkia Muumi sarjakuvia ja tämä Muumit Rivieralla-leffan perustana käytetty sarjis oli jäänyt väliin. Silti luulen, että elokuva toisti sarjakuvan tapahtumia liian yksi yhteen, jolloin tarina ei kulkenut elokuvalle suotuisalla tavalla. Lyhyinä sarjakuvastrippeinä uskoisin tarinan toimivan paljon paremmin mitä pitkäksi venytettynä. Nyt kun tuntui, ettei tarinassa ollut oikein mitään käännekohtaa ja hahmotkin olivat leffatoteutuksena vähän ponnettomia.


Perhenäkökulmasta leffa kuitenkin toimi ihan mukavasti, tempo oli rauhallinen ja värit mukavan pastellisia. Kuitenkin leffakaverini mielenkiinto herpaantui useamman kerran tunnin ja vartin aikana ja leffan jälkeen kysyessäni oliko jännä elokuva, vastaus oli "ei". Ja täytyy kyllä sanoa, että tuskin me tätä kotiin dvd:nä hankitaan, mutta leffareissu oli kyllä muuten mukavaa vaihtelua perjantai-illan tekemisiin. Oikeastaan harmittaa, että seuraavaksi yhteisleffaksemme kaavailemani Studio Ghiblin Prinsessa Kaguyan taru olikin K-7, sillä saman studion elokuvat ovat meidän kummankin lemppareita. Studio Ghiblin leffat yleensä vangitsevat mukaan niin aikuisen kuin lapsenkin ja siksi 24.10 ensi-iltaan tuleva leffa olisikin ollut kiva katsoa valkokankaalta. Toisaalta voihan sitä animaatioita mennä katsomaan myös yksin!


Minkä leffan te olette viimeksi katsoneet valkokankaalta?


Seuraa blogiani Facebookissa, Blogilistalla tai Bloglovinin kautta.

6 kommenttia

 1. Se edellinen Muumi-leffa sai aikaan sen, että meillä jokainen valitsee vuorollaan leffan. Punainen planeetta? Pyrstöahteri?
  En muista. Mutta se oli kuraa!

  VastaaPoista
 2. En tiedä oliko tässä eri äänet kuin sarjassa, mutta mua ne ärsytti trailerissa.. Harmi, koska olisin halunnut tykätä tästä dekadentista Muumista :)

  VastaaPoista
 3. mun serkku oli just laittanut facebookkiin päivityksen että perjantai-illan näytöksessä muumeja oli ollut katsomassa heidän lasten lisäksi vain pari, pääasiassa paikalla oli ollut aikuisia! :D
  ja sanoi samaa että oli ollut vähän tylsä varsinkin lapsille, kuulemma parhaat jutut naurattivat vain aikuisia.

  VastaaPoista
 4. En tiedä kuinka vanha sun poika on, mutta tiesithän että K7 leffoihin pääsee 4-vuotias aikuisen kanssa. Aikuisen kanssa sallitusta rajasta joustetaan se 3 vuotta..

  VastaaPoista
 5. Moi! Kiitos tiedosta. Tämä tulee ajankohtaiseksi sitten ensi vuonna, kun hän täyttää 4 vuotta :)

  VastaaPoista
 6. Pakko kommentoida!! Meillä leffasta tykättiin ihan hirveästi ja ainakin meidän tytöjen mielestä siinä oli paljon hauskoja kohtia!! Onneksi Muumi leffa ei ollut alentunut nykyiseen ns. pokemon/transformers/ hyper tykistykseen, että koko ajan pitää räiskyä, että lapset viihtyy...

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images