LAPASLÖYTÖ

Kuten tiedätte, olen avoimen kateellinen kaikille neulomista harrastaville ihmisille. Mä en vain voi käsittää, miten joku jaksaa pujoitella ...


Kuten tiedätte, olen avoimen kateellinen kaikille neulomista harrastaville ihmisille. Mä en vain voi käsittää, miten joku jaksaa pujoitella tylsää lankaa puikkojen läpi tunnista toiseen, vaikka se lopputulos olisi kuinka hieno. Paiskasin jo alkusyksystä ostamani ihanat alpakkalangat kaappiin jemmaan ja totean, että ei perkele lähe, ei sitten millään. Osaan kyllä neuloa, mutta musta se on maailman kaikkeuden tylsintä hommaa, jota voin kyllä tehdä 2 tuntia vuodessa, mutta en enempää. Henkisesti mussa tietenkin asuu pieni neulojamartta, joka istahtaa iltaisin sohvalle teekupin kera ja kaivaa puikot esiin. Fyysistesti katson mieluummin Netflixiä, ja EI, näitä kahta asiaa ei voi yhdistää.


Mutta onneksi on kirppikset.


neulotut harmaat lapaset uff neulotut uff harmaat lapaset kirjoneule


Nämä ihanat harmaat lapaset löytyivät käyttämättöminä Kampin Uffista ja tykkään niistä ihan hirveänä. Tulee vähän mieleen vanhat raanut ja muut seinätekstiilit, enkä ole koskaan tällaista mallia ennen nähnyt. Sen verran mitä langoista tiedän, uskoisin näiden olevat Novitan Seitsemää veljestä paksuuden ja tuntuman perusteella. Just passelit syyslapaset, mitkä piristävät aamuja. Kokonaisen kuuden euron arvosta kultaa.


Mutta kertokaapa te neulehirmut miten jaksatte pyöritellä tunnista toiseen lankaa? Kun muuten vaikutatte ihan järkeviltä tyypeiltä ;)


Seuraa blogiani Facebookissa, Blogilistalla tai Bloglovinin kautta.

8 kommenttia

 1. Mä rakastan neulomista nykyään, se on niin rentouttavaa ja kivaa puhumattakaan siitä kuinka mukava on nähdä oman työnsä tulokset. Mut vasta aikuisena oon aloittanut, kouluaikana ei sujunut ei sitten ollenkaan. Mutta en mäkään kaikkea teeveeaikaa jaksa neuloa. :) Ihanat alpakat pitäis kyllä saada pois kaapista ja valmiiksi tuotteiksi!

  VastaaPoista
 2. Miten kukaan voi katsoa telkkaria tai kuunnella opetusta neulomatta? Keväällä luin kirjoituksiin ja neuloin siinä sivussa tunikan 2,5 puikoilla. Ja Kreetalla uima-altaalla neuloin huivia ranskalaisten mummeleiden hämmästykseksi. En vaan enää osaa istua paikallani tekemättä käsillä jotain. Ja usein on halvempi tehdä itse lapaset yms. kuin ostaa ne valmiina. Ainakin, jos haluaa niiden olevan villaa eikä kokonaan keinokuituja.

  VastaaPoista
 3. Tän on pakko joko syödä, tai tehdä juurikin just tuota neulomishommaa, jos katsoo Netflixiä (tai ihan melkein mitä vaan telkkarista). Mä en pysty keskittymään ollenkaan, jos ei oo jotain oheishommaa. :D Multitaskaajan kirous.

  VastaaPoista
 4. Neulominen on mindfullnessia, suorastaan meditatiivista. Onkohan kukaan tutkinut neulomisen terveysvaikutuksia?

  VastaaPoista
 5. Yhdyn kyllä edellisiin. Pelkkä telkkarin ääressä istuminen tuntuu todella turhauttavalta ja hukkaan heitetyltä ajalta, jos ei samalla tee jotain yleishyödyllistä - eli siis neulo. Onhan kahteen asiaan keskittyminen yhtä aikaa aluksi tietysti vaikeaa, mutta pikkuhiljaa siihenkin oppii ja lopulta ei enää vain osaa olla paikallaan tarttumatta samalla puikkoihin. Jos itse joudun istumaan paikallani ilman neulepuikkojani, on oloni todella levoton. Niinpä kuljetan pientä neuletyötä (sukat, lapaset...) laukussani ja neulon aina sopivan tilanteen sattuessa: palaverissa, bussissa, hiekkalaatikon laidalla...

  VastaaPoista
 6. Neulominen on tosi rentouttavaa ja terapeuttista :) Eikä ollenkaan tylsää! Ne ns. tylsät neuleet on just parhaita tv-neuleita. Äänikirjatkin on välillä olleet jees. Hyödynnän myös kaikki työmatkat ja vastaavat. En oikein osaakaan istua enää bussissa tai junassa ilman "työmatkasukkaa". Harvemmin tulee istuttua ihan vaan neulomaan, kyllä se on yleensä aina oheistoimintaa :)

  VastaaPoista
 7. Ei ole aina niin rentouttavaa: deadlinet paukkuu ja ranteet jumittaa mutta kun on vaan hillitön pakkomielle saada tehdä ja saada valmista. Kaikki ne hienot ideat pitää saada toteuttaaaaaaa!!!!! Minä en neulo kun katson telkkaria vaan katson telkkaria kun neulon ;D

  VastaaPoista
 8. Minäkin neulon ja katson samalla telkkaria. Ei oo vielä tullu niin kiinnostavaa ohjelmaa, ettenkö lähtis haahuilemaan ilman neulomusta.

  Yleensä mulla on helppo neule kiinnostavia ohjelmia varten ja vaikea neule höttösarjoille. Keskittymisen tasapainoa :D

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images