LEMPPARI TALVITAKIT MINULLE (JA SINULLE?)

Sunnuntaihuomenia! Tälle päivälle on luvattu aika moneen kolkkaan Suomessa ensilunta, joten hyvä päivä katsastaa kasa kivoja talvitakkeja. J...

Sunnuntaihuomenia! Tälle päivälle on luvattu aika moneen kolkkaan Suomessa ensilunta, joten hyvä päivä katsastaa kasa kivoja talvitakkeja. Jos viime vuonna etsimällä etsin käytännöllistä talvitakkia kevytuntuvatakin rinnalle, tänä vuonna tarjontaa on löytynyt todella paljon. Luulen, ettei talvitakkien määrä ole kuitenkaan noussut viime vuodesta, vaan olen vuoden aikana löytänyt monia itselleni uusia merkkejä ja kauppoja, mistä me +44 kokoisetkin löydämme hyviä ja laadukkaita vaatteita.


Tässä kollaasissa olen tsekkaillut takkeja kolmesta paikasta: Ellokselta, Junaroselta ja Raiskin D-mallistosta. Useat näistä takeista löytyy myös pienemmässä koossa, ei siis tarvitse kaikkiin olla plussakokoinen :)


takki1kollaasi2


1.Junarose, 2.Ellos 3. Raiski


Paras talvitakki on mielestäni pitkä, hupullinen ja sellainen jota voi käyttää kaupungilla ja pulkkamäessä. Jokapaikan takki siis. Karvakaulukset ovat tänäkin vuonna vahvasti mukana takeissa, mutta onneksi useissa takeissa karva on irrotettavissa. Näin myös Raiskilta saamassani Alis-takissa. Mulle ehdotettiin jo viime vuonna testausta Raiskin vaatteista ja tyrmäsin merkin ensin täysin mielikuvalla, että se on viisikymppisten sauvakävelijöiden merkki isoine Raiski-logoineen. Kun tänä vuonna kysyttiin mitä jos testaisin kuitenkin maiharia, oli yllätys melkoinen. Merkkihän ei ollut enää yhtään sitä mitä luulin! Kuva ei edes anna oikeutta Alis-takille, mikä on todella kivan näköinen myös omassa värissäni sinisenä. Hieman edullisempi, hyvin paljon saman mallinen valkoinen takki löytyi Junaroselta ja urheilullisemman oloinen ja pirteän violetti karvakaulustakki taas Ellos Áhkkálta. Elloksen takkeja löytyy muuten koossa 34-60, olisipa kiva jos useammilta merkeiltä  saisi vaatteita näin laajalla kokoskaalalla!


takki2kollaasi1


1. Ellos 2. Junarose 3. Junarose


Villakangastakki, asia mitä en omista yhtäkään kappaletta. Ehkä pitäisi? Periaatteessa minulla ei ole mitään villakangastakkeja vastaan ja oikeasti siistimpi talvitakki olisi hyvä olla olemassa, mutta en vain koskaan kuitenkaan osta villakangastakkia. Love Story-henkinen harmaa duffeli olisi kenties eniten minun näköinen ja se sisältää 43% aitoa villaa! Ellos yllättää aina vaan positiivisesti. Kuitenkin tuo Junarosen keskimmäinen vyöllä kietaistava malli houkuttelee vieläkin enemmän. Rakastan shaalikauluksia ja pökkelövartaloon saisi (ehkä) muotoa tuosta vyötärönauhasta. Onko joku nähnyt näitä Junarosen takkeja jossain, olen itse käynyt hetki sitten muistaakseni kolmessa eri Junarose-myymälässä eikä ole silmiin osunut! Junarosen toinen takki on myös kiva ja siinä on hauska pinta 40% villaisessa kankaassa. Silti tuo shaalikaulus vie voiton, se on vain niin ihana! Ja näen sen jo nyt edellisessä postauksessa näkyneiden Helly Hansenin saappaiden parina...


lyhyettakit1kollaasi


1. Ellos, 2. Raiski 3. Raiski


Toppahousujen kanssa (ai hemmetti, nekin pitäisi hankkia uudet!) sopii hyvin myös lyhyempi takki, mistä poimin kolme lempparia. Elloksen viininpunainen untuvatakki (80% untuvaa!! ) on tosi nätti ja ottaisin sen ilomielin jos vain pystyisin käyttämään lyhyitä takkeja talvella ilman toppahousuja. Tuon takin kanssa mentäisiin kuitenkin töihin ja kaupungille, joten yhdistelmä lyhyt takki ja farkut/hame ei vain toimi minulla talvisin. Haluan pyllylleni suojaa :) Sen sijaan enemmän pihalla oloon kelpuuttaisin kummankin noista urheilullisista Raiskin D-mitoituksellisista takeista. Varsinkin kun niissä on kivoja yksityiskohtia, väriä ja ne inhoamani isot logot puuttuvat täysin. Kestäisin vielä Raiskin sisarmerkki Haltin logot (ne viestittävät jotenkin enemmän sellaista coolia seikkailijahenkisyyttä) mutta Raiski nimenä on mulle edelleen niin vahvasti sauvakävely-mummelimerkki, vaikka näen kyllä ihan omin silmin ettei merkki edes ole sellainen! No mutta, jokaisella meillä on ennakkoluulomme johonkin.


Tässäpä nämä, lempitakkini talveen 2014-2015. Jos joku vielä väittää, ettei isommassa koossa riitä valinnan varaa, sanon että se on vain laiskuutta ettei jaksa etsiä. Näistäkin suurin osa on netin kautta saatavilla, ja vain Raiskilla ei ole omaan verkkokauppaa. Koot merkeillä menevät niin, että Elloksella miltei kaikkia malleja löytyy 34-52, monia kokoja jopa kokoon 60 saakka. Junarose myy netissä kokoja 42-54 ja (plussakokoisena) S-XXL, käytännössä Suomen Junarose myymälöissä koot loppuvat kuitenkin kokoon XL lähes aina. Raiskin D-mitoituksessa on koot D38-D54.


Löytyikö teille uusia lemppareita?


Seuraa blogiani Facebookissa, Blogilistalla tai Bloglovinin kautta.

13 kommenttia

  1. No siis mähän luotan, että laihdun tässä muutaman kilon ennenku tulee oikeesti kylmä, että mahdun talvitakkiini. :D (Tyhmästä päästä kärsii koko ruho, toimii tässä tilanteessa oikeinkin hyvin!)
    Villakangastakin haluaisin, mutta näytän aina sellainen päällä äidin kaapilla käyneeltä. Sama olo tulee meikatessa..
    Mutta ensimmäiseltä riviltä voisin ottaa tuo pinkkivuorisen, näyttää lämpimältä ja skarpilta! Tosin karvareunus lähtisi todella nopeesti pois oston jälkeen. Ja alariviltäkin keskimmäinen näyttää kivalta. Ihanan pirtsakka! Näkyisi kauas sekä lumessa että harmaalla kelillä.
    (Oon vaan niin hirveen pihi, etten raaski ostaa takkia..)

    VastaaPoista
  2. Purskahdin nauruun! Toi on kyllä hyvä, että luottaa siihen että takki mahtuu ;)

    Mulla on vähän sama fiilis villakangastakeista, että ihan kuin ne ei vain olisi MUN vaatekaapista. Siksi kevytuntuvatakki onkin hyvä pitkänä versiona, tarpeeksi asiallinen mutta ei liian. Mutta tuo shaalikaulus on kyllä tosi kaunis!

    Alarivin takeista tuo värikäs on omakin lempparini. Se on sillain hauska, että oikeastaan sekään ei sovi "tyyliini" eli ei siis ole yhdisteltävissä mitenkään arkivaatteisiini. Silti kunnon ulkoasu pakkasille olisi järkevin hankinta aikoihin, mutta toisaalta kyllä maiharillakin pärjäisi kun ostaisi hyvät uudet toppahousut.

    VastaaPoista
  3. mikä koko sulla on tosta raiskin takista? lähinnä mietin että millasta mitotusta toi on.

    VastaaPoista
  4. Mulla on Raiskin 2 takkia, toinen softshell on D46 kokoinen ja se joustaa eli voi olla hieman napakampi. Tää maihari on D48 (eka tuli D46,mutta totesin sen pieneksi) ja sanoisin, että maiharissa koot vastaa kutakuinkin sitä mitä normaalistikin on. D-mitta Raiskilla on enemmän sellainen, että se kaavoitus on tehty pyöreämmille sopivaksi, mutta esim rinnanympärys vastaa kyllä ihan samaa,mitä muilla merkeillä. Eniten tykkään D-mitasta siksi, että siinä ei vaikkapa hihanpituus kasva samassa suhteessa mitä useilla merkeillä eli koon 48 ihmisen ei kuvitella olevan 2 metriä pitkä amatsooni :D

    VastaaPoista
  5. Oih! Mä oon mielikuvametsästäny villakangastakkia ja nyt sä oot bongannu sen mun puolesta! Toi Junarose on just sellanen, mistä oon haaveillu. Raaskiskohan itelleen joululahjaks...
    Kiitti tästä postauksesta! Punkero kehrää tyytyväisyydestä vaatevinkkien edessä. ;)

    VastaaPoista
  6. Onko se toi shaalikaulus kanssa? Sellanen pikkuvinkki, että jos tilaa Junarose.comista, kannattaa tilata mobiililla. Mobiililla saa nimittäin 10% alennusta kaikesta!

    VastaaPoista
  7. Ihania takkeja! Täällä mennään talvi didriksons-merkkisellä pitkällä parkalla. Olen oikea takkifani :) Bongailen kivoja takkeja, ja seuraava unelmatakkini on Fjällrävenin parka tai Canada goose trillium parka. Molemmat ovat täysin överit omaan budjettiin, mut hei saahan sitä haaveilla ;) Ihanaa syksyä sinne! :) Toivotaan, että tänne eteläiseenkin Suomeen tulisi edes vähän lunta.

    VastaaPoista
  8. Mulla on talvitakeissa aina ongelmana väri: tummat värit on toki käteviä kun raahaan kuraista ja kiemurtelevaa taaperoa kainalossa, mutta syksyssä ja talvessa on niin ankea väriskaala muutenkin. Mä haaveilen keltaisesta takista, joko toppatakista tai villakangastakista, mutta voi olla, että haaveilen vielä pari vuotta, että pahin kurapetteriaika on omalta kohdalta ohi.

    VastaaPoista
  9. Ihastuin etenkin tuohon ekan rivin Elloksen takkiin. Valitettavasti ehdin jo tekemään talven takkilöytöni yllättäen Halpa Hallista. Icepeakin takeista kokoja oli jopa 54 asti. Hienoa, että teit tällaisen postauksen, itse ei tule kaikkia vaihtoehtoja löydettyä. Olisiko vinkkejä ulkohousuista? Ei toppaisista, vaan ehkä enemmänkin tuulipuvunhousuista.

    VastaaPoista
  10. Mäen ole koskaan kokeillut didricksonia,mutta ne on kyllä hienon näköisiä! Lapsella on sadevaatteet ja tuntuu olevan hyvälaatuisetkin.Gooseen saa kyllä säästää kuukauden jos toisenkin :)

    VastaaPoista
  11. Ei kyllä tullut yhtään keltaista takkia vastaan, mutta melkein uskoisin että Ellokselta sekin löytyisi. Käyhän katsomassa (vaikka ymmärrän kyllä jos odotat vielä pari vuotta!)

    VastaaPoista
  12. Tiedätkö missä noita Raiskin Alis-takkeja myydään? Sellainen vois olla itselleni juuri se oikea täksi talveksi.

    VastaaPoista
  13. En osaa suoraan heittää jälleenmyyntilistaa, mutta Raiski on tosi yleinen merkki mitä löytyy kaikista hyvin varustelluista urheiluliikkeistä. Kokeilisin etsiä ihan Intersport/Stadium-tyyppisistä paikoista :)

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images