PUOLEN VUODEN SUOSIKKIMEKKO

Muistatteko vintagemekkoseni, jonka ostin viime toukokuussa Raumalta Rouva Mannerin (Mantereen?) vintagepuodista ? Mekosta on muotoutunut pu...

Muistatteko vintagemekkoseni, jonka ostin viime toukokuussa Raumalta Rouva Mannerin (Mantereen?) vintagepuodista? Mekosta on muotoutunut puolessa vuodessa varsinainen luottovaate, mitä tulee pidettyä niin kotimekkona kuin arkena muutenkin. Viimeksi eilen mekko oli osa työvaatetustani yhdistettynä keltaiseen neuleeseen, värikkääseen laukkuun ja talvitelolta kaivettuihin talvisaappaisiini. Olen käyttänyt kirppisvaatteita lukioikäisestä lähtien ja vanhat vuosikymmenet viehättävät edelleen. Tosin nykyään yhdistelen vaatteita aika rennolla kädellä enkä sorru vuosien takaisiin ylilyönteihin, jolloin pukeutumiseni muistutti enemmän naamiaisvaatetusta kuin vintagehenkisyyttä.


vintagemekko littlephant laukku helly hansen kengat

mekko: Rouva Manner, neule: Benetton, laukku: Littlephant, kengät Helly Hansen (kengät saatu)


Littlephantin laukku on oikeasti hoitolaukku, tai siis suunniteltu ainakin sellaiseksi. Se on malliltaan todella kätevä, vaikkakin nykyinen tietokoneeni ei tuumiensa puolesta sinne enää mahdu. Mutta järkkäri, muistivihkot, varavaatteet, vähän meikkiä, kuulokkeet ja joku romaani sinne ainakin menee hyvin. Virkatusta pallosta en ole ihan varma, että onko se välttämätön, sillä siinä kieltämättä on keramiikkaorvokkikorviskirjastontädin viboja. Tähän asti olen antanut pampulan olla menossa mukana, mutta pitää katsoa kauanko se mukana pysyy. Helly Hansenilta viime vuonna saadut saapikkaat ja Littlephantin laukku on kuitenkin yhdistelmä, mistä pidän erityisen paljon ja viime kevättalvena mut nähtiin aika usein juuri tässä yhdistelmässä.


littlephant laukku kelta harmaa hakaniemi


Sama mekko vilahti viime kesänä ainakin tässä postauksessa ja muutenkin tämä aitoa tekokuitua oleva mekko on palvellut 10 euron hintansa edestä jo nyt. Toinen samasta vintagepuodista hankittu mekko sen sijaan on pölyttynyt henkarissa näihin päiviin, sillä se on huomattavasti persoonallisempi, enkä ole oikein keksinyt sille muuta käyttöä kuin kotimekkona pitämisen. Pitääkin ottaa tavoitteeksi ulkoiluttaa sitäkin kaveria joku päivä, jotta näette millaisesta tapauksesta on kyse!


Seuraa blogiani Facebookissa, Blogilistalla tai Bloglovinin kautta.

9 kommenttia

 1. Kiva kokonaisuus, sopii sulle hyvin. :)

  VastaaPoista
 2. Pirtsakka kokonaisuus! :) Mekko näyttää ehkä vähän liian juhlavalta omaan makuuni. Mitä materiaalia se on ? :) Minuakin kiehtoo menneiden vuosikymmenten pukeutuminen,vaikka en itse niin pukeudukaan, mut kiva katella. :)

  VastaaPoista
 3. Ihanan pirtsakka! Keltainen on kyllä kiva piriste pieninä määrinä.

  VastaaPoista
 4. Tosi kiva ja raikas kokonaisuus! Keltainen sopii sulle tosi hyvin!

  VastaaPoista
 5. Heh, juhlava mekko on varmaankin sen ajan navettamekko :D Siis silloinhan juhliin ei todellakaan menty missään polyesteriunelmassa, mitä matskua tää siis on. Mutta aika muuttuu :)

  VastaaPoista
 6. Keltainen on ihana väri, varsinkin murrettuna :)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images