HALLOWEENIHULLUUTTA ILMASSA

Tiedetään, tiedetään. Pyhäinpäivä ja halloween ovat eri asioita ja kelttiläisestä kulttuurista peräisin olevaa halloweenia juhlitaan Suomess...


Tiedetään, tiedetään. Pyhäinpäivä ja halloween ovat eri asioita ja kelttiläisestä kulttuurista peräisin olevaa halloweenia juhlitaan Suomessa lähinnä Amerikasta opituin tavan mukaan kauhuteemalla. Pitäisi varmasti olla tiukka ja todeta, ettei tähän hömppään lähde mukaan, mutta pakko myöntää, että musta halloween on aika hauska juhla. Tuskin me minnekään karkki ja kepponen kierroksille lähdetään, mutta jotain pientä jännää olisi hauska tehdä vaikka vain kotona kaksin. Ehkä halloween aiheinen leffa (mutta ei siis se Halloween-leffa) ja lisäksi jotain kamalaa syötävää sopisi meille.


Kaamoksella on nyt päällä muutenkin sopivasti (autot, muumit, ja lentokoneet vaiheiden lisäksi) kummitteluvaihe, ja hän hyökkii milloin kenenkin jalkaan kiinni muristen "hirviö tulee". Toinen pravuuri on kummitukseksi pukeutuminen, mihin tarvitaan tietenkin vain peitto rekvisiitaksi. Löysin kuitenkin Lilla companyn sivuilta monenlaisia hirviölle sopivia vaatteita, jotka olisivat varmasti melkoinen suksee meillä, jos peittoa enemmän rekvisiittaa tarvittaisiin. Aika kätevää muuten yhdistää oikeaan vaatteeseen ripaus roolivaatetta, niin miellyttää sekä äitiä että lasta (nimimerkillä meille ei kyllä ikinä hankita mitään Hulk-pukuja...kuuluisat viimeiset sanat, hehe)


halloweenvaatteet omm

mekko: Minti (täältä), hattu: BANGBANG copenhagen (täältä), kummituspaita: Minti (täältä), hapsupaita: Beau Loves (täältä) ja housut: Minti (täältä)

Pitääkin kertoa omakohtainen kauhutarina viime vuodelta, kun kesken poliisisarjan iltamyöhällä oveen koputetaan ja painelen yöpuvussa avaamaan. Säikähdin ihan hulluna kun pimeässä rappukäytävässä vastassa oli kaksi n. 15-vuotiasta poikaa kauheissa kuminaamareissaan karkinkerjuulla. Kun mulla ei ollut mitään herkkua annettavana ja laitoin oven kiinni, alkoi rappukäytävästä kuulumaan hirvittävää pauketta ja aamulla hissin ovesta löytyi vessapaperiin kirjoitettuna viesti "valmistaudu ensi vuoteen tai....". Tämä oli oikeastaan mun eka kosketus halloweeniin nykymuodossaan, mutta säikähdyksestä huolimatta odotan poikia taas oven taakse tänäkin vuonna :D


Meillä siis vielä etsitään halloween-perinteitä ihan positiivisin fiiliksin. En koe halloweenin olevan "taas yksi amerikkalainen rahastusjuhla" vaan voihan se olla muutakin. Kun tähän pimeään syksyn aikaan piristystä saisi kyllä löytyä enemmänkin kuin yhden kurpitsajuhlan verran. Joulua odotellessa tämä juhla sopii mulle tosi hyvin ja olisi kiva kuulla onko teillä jotain omia halloween perinteitä? Vai onko koko juhla niin uusi Suomessa, ettei perinteitä ole ehtinyt vielä muodostua?


Seuraa blogiani Facebookissa, Blogilistalla tai Bloglovinin kautta.

11 kommenttia

 1. En innostu Halloweenista niin paljon, että päästäisin lapseni karkkikierrokselle. Ovemme takana ei ole käynyt kolkuttelijoita, joten hirveän muodikasta se ei ole.

  Viime vuonna kyllä väsäsimme lasten kanssa koristeita, ostimme halloween aiheisia ilmapalloja ja laitoimme niitä esille. Sen lisäksi leivoimme Halloween-muffinsseja. Siinä oli meille juhlaa tarpeeksi! Tänä vuonna samalla fiiliksellä.

  Kun lapset kasvavat, olisi mukava järjestää vaikka Halloweenjuhlat lasten kavereille! Mutta ei nyt sentään ihan Ameerikan meininkiin lähdetä mukaan.

  VastaaPoista
 2. Tarkoitus olisi ipanalle joku puku keksiä ja käydä vaikka isovanhemmilla kylässä. :)

  VastaaPoista
 3. Isomman pojan koulussa on aina naamiaiset ja "karkkijuhla" ja tottakai Pienempikin haluaa samalla pukeutua... Niin minäkin vannoin et meille ei iiikinä kuuna päivänä tule kostyymeja ja nyt meillä kaapissa roikkuu Stormtrooper ja Batman :D Koululainen ei enää suostunut olemaan äidin väsäämä kissa/koira/muu eläin eikä cowboy :)

  VastaaPoista
 4. H&M:llä näytti myös olevan Halloween-teemaan sopivia vaatteita.
  Perinteinen kurpitsalyhty me tehdään, muuta ei ehkä tehdäkään. Tosin kummitussadut vois kyllä olla kivoja kans :-D

  VastaaPoista
 5. Meille kotiutui Lindexiltä just lepakkopaita ja poika ois halunnu myös pääpannan lepakoilla, mutta jotenki se tuntui liian tyttömäiseltä. Jotain muffareita varmasti leivotaan ja lyhty väsätään, mutta siinä taitaa meidän halloween olla.

  VastaaPoista
 6. Eli aika sama meininki mitä meillä, ei ole juhla niin tuttu että ehdottaisin karkkikierrosta mutta mistä sitä tietää muutaman vuoden päästä vaikka olisi pakko lähteä kiertelemään :)

  VastaaPoista
 7. Mä mietin voisiko K olla Uuno Turhapuro, se ois aika helppo toteuttaa...

  VastaaPoista
 8. Meillä kyllä taidetaan olla tänä halloweenina nimenomaan joku äidin kyhäämä hahmo, ellei tuota collegepaitaa laiteta tilaukseen :)

  VastaaPoista
 9. Mä ostin viime vuonna H&M:n all for children malliston vaatteita, laatu oli niin surkea että en taida teemamallistoihin enää seota

  VastaaPoista
 10. heh, mä taas heti innostuin et pääpanta meillekin :D

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images