TALVIVAATTEET REIMALTA - MUTTA MILLAISET?

Olemme kuuluneet Reiman "bloggaajatiimiin" aika pitkään, vaikka välillä ollaan kokeiltu muitakin merkkejä. Silti tänäkin syksynä...


Olemme kuuluneet Reiman "bloggaajatiimiin" aika pitkään, vaikka välillä ollaan kokeiltu muitakin merkkejä. Silti tänäkin syksynä oli mukava, että saimme taas mahdollisuuden tiimeillä Reiman kanssa. 3 vuotta pienen pojan äitinä on tehnyt tehtävänsä, liputan ihan avoimesti 70-vuotisen historian omistavan, suomalaisille lapsille suunnitellun merkin puolella, vaikka tuotteita ei enää Suomessa valmisteta. Olemme kokeilleet Reimalta vähän kaikkea, haalareita ja kaksiosaisia pukuja, alusvaatteita ja vähän päällysvaatettakin. Siksi toivonkin, että testailuillamme osaisin neuvoa myös teitä talvivaatevalinnoissa, vaikka mikään vesipilarimaisteri en olekaan.


Talvivaatteissa tärkeintä musta on kolme juttua: vedenpitävyys, lämpimyys ja se, että lapsen on helppo liikkua talvivaatteessa. En kuitenkaan edes haaveile, että sama puku toimisi sekä loskakeleillä että paukkupakkasilla, vaan juttu on kerrospukeutuminen, pakkasilla kerroksia lisätään, leudolla kelillä vähennetään. Alusvaatteissa suosikkimateriaali on tietenkin aito villa ja toinen hyvä matsku on kosteutta iholta pois siirtävä tekninen materiaali, mistä Reimalla on muun muassa täysin sisävaatteista meneviä alusasuja, siis teknisen kerraston ja tavisvaatteen yhdistelmiä. Alakuvissa Kaamoksella on villa-bambusekoitteinen alusasu koossa 110cm, samanlaisen löydät täältä. Oikeastaan en tykkää alusasu nimityksestä, sillä pehmeät ja lämpimät housut ja paidat ovat enemmän kuin alusvaatteita, ainakin meillä niitä voidaan pukea ihan leggareiden tai paidan sijasta päälle.


reima alusvaatteet villa oi mutsi mutsi reima villaneule alusvaatteet aprikoosiTalvivaatetta miettiessä yksi tärkeimmistä asioista mulle on tosiaan vedenpitävyys. En todellakaan halua, että lapsi kastuu ulkoleikeissä ja siksi vesi ei saa tulla vaatteesta läpi. Kuitenkin olen ihan kokeilemalla todennut, että vesipilariarvon ei tarvitse olla korkein saatavilla oleva, vaan vähempikin riittää. Viime vuonna testasin ihan mielenkiinnosta Reimalta settiä millaista monet eivät 2-vuotiaalle suosittele. Puku oli 2-osainen ja yläosa oli vieläpä untuvatakki, mistä kuulin kauhistelua että luultavasti se olisi ihan liian kuuma, lumi tulisi selästä iholle ja takki ei edes pitäisi vettä. Arvatkaapa mitä? Tykkäsin yhdistelmästä enemmän kuin haalarista!


Tälle vuodelle mulle oli selvää, että jatkamme 2-osaisella puvulla. Yksi suurin hyöty siinä oli, että yläosan pystyi vaihtamaan lauhemmilla keleillä välikausitakkiin ja villa-aluspaitaan, kun taas haalarissa oltaisiin oltu kiinni, no haalarissa. Untuva on pakkasillakin lämmin, tosin ihan paukkupakkasia ei viime talvena tainnut ollakaan, ja ihme kyllä leudommilla keleillä untuvaan ei tukehtunut, vaan se toimi hienosti kehon lämmön mukaisesti. Lumi ei mennyt sisälle selästä, sillä henkselilliset housut menivät pitkälle yläselkään ja vaikka takin matsku ei viime vuonna ollut kuin vettä hylkivä, ei vesi tullut kertaakaan takista läpi. Kaikki myytit kumottu!


reima oi mutsi mutsi kuorihousut vesipilari


reima talvi 2014 untuvatakkireima talvi 2014 harmaa takki karvakaulus untuvatakki


Viime vuonna olin aika skeptinen miten 2-osainen puku toimii ja nyt olen vakuuttunut, että tottakai se toimii. Uudessa yhdistelmässä mustat housut ovat vieläkin korkeammalle selkään ylettyvät ja takki malliltaan pidempi, joten tämä on kuin paranneltu versio viime talven vaatteista. Tälle talvelle valitsin housuiksi versiot, jotka ovat yli 10 000 vesipilaria, ihan vaan testatakseni että vaikuttaako vesipilarien määrä liikkuvuuteen eli onko kangas jotenkin koppurampaa, mitä vähemmillä pilareilla. Ei ole, ihan yhtä helppo näissä on liikkua eli jos tarvitsette lähes 100% vedenpitävyyden ja kaikki saumat teipattuna, tämä Teleport-malli voisi hyvinkin olla myös teidän juttunne. Meille tää on ehkä liiankin hifistelyä, mutta haluan nyt testata isoja pilareita, kun se on kerta mahdollista. Ja itseasiassa me valitettavasti jo testattiin nuo pilarit, sillä lauantaina näitä kuvia kuvatessamme Kaamos tippui rantakivikolta mereen ja ihan kirjaimellisesti ui nuo henkselihousut ja villa-alusasu päällä. Juoksutimme pojan nopeasti lähelle isän luo, ja alusasun housut olivat puoliksi kuivat, vaikka housut hörppäsi vettä yläkauttakin. (ja onneksi tosiaan selvittiin säikähdyksellä muutenkin, oli tietenkin matala ranta missä annettiin lapsen rimpuilla kivillä)


talvitakki paalla ulkona ilman housuja reimareima takki karvakaulus untuvatakki oi mutsi mutsi


Hyvä juttu 2-osaisessa puvussa etenkin autoilijoille on myös se, että lapsi ei tarvi välttämättä toppahousuja aina mukaan, vaan esimerkiksi kauppareissut voi mennä ihan pelkällä takilla. Tämä Marfik-takki on oikeasti melko hintava, 169 euroa ja varmaan tarkoitettu ensisijaisesti vähän vanhemmille lapsille, joilla takki voi kestää useammankin sesongin. Hyvin samanhenkisiä takkeja on esimerkiksi Menaka ja Seginus-mallit. Mutta edellisestä vuodesta viisastuneena otin nyt sen verran kasvunvaraa, että tämä takki saattaa hyvinkin olla seuraavankin talven käytössä. . Nuo ranteissa olevat kiristystarrat kun kurovat hihaa sopivasti ylemmäs, eikä takkiin silti huku, vaikka se reilu onkin.


Kokonsa puolesta reiman talvivaatteet vastaavat nyt taas kokoaan. Ennen Reiman vaatteissa oli vähän enemmänkin kasvunvaraa, mutta tällä hetkellä musta koot on todenmukaisia. Viime vuonna Kaamoksella jäi harmillisesti 98cm takki liian pieneksi maaliskuussa, joten nyt en viitsinyt hankkia juuri sopivaa 104cm kokoa, vaan otin reilusti 110cm sekä housut että takin. Uskoisin, että menee tosiaan kevättalvenkin, luultavasti vielä ensi talvenkin.


Isä hieman kritisoi, että tuo takkihan on likainen heti ensimmäisenä päivänä, mutta mulla on hyvä usko, että väri toimii. Instagram-seuraajat tietävätkin, kuinka sain pari viikkoa sitten Reiman vk-takistakin muutaman päivän vanhat mustikkatahrat veks, vaikka takki oli yhtä vaalea, tosin sininen. Ja onneksi sain, sillä manasin jo Kaamoksen papan alimpaan sinne,  kun luulin että lempitakki olisi pilalla. Onneksi ei ja luulenpa tän kankaan olevan ihan yhtä helposti puhdistettavaa. Niin ja tää harmaa värihän oli nimenomaan lapsen lemppari, samoin karvakaulus oli juttu, minkä hän ehdottomasti halusi itselleen.


Huh, tässäpä tätä vaatefaktaa olikin. Odotan jo innolla loppukuuta, kun pääsemme haastattelemaan Reiman tyyppejä videoprojektiimme ja kyselemään niitä tärkeimpiä ja kiinnostavimpia juttuja lasten talvipukeutumisesta. Jos teillä on joku kysymys vielä mielessä, laittakaa ihmeessä kommenttiboksiin. Ainakin nyt on tulossa kysymyksiä noista teippauksista, vesipilareista, siitä kestääkö vesipilarit vesipesun vai heikkeneekö ne pesussa, vaatteiden kierrättämismahdollisuuksista sekä tietenkin talvivaatteiden tuotannosta, joka kiinnostaa varmasti monia. Jos kuitenkin tiedätte jo lempparimallin Reiman talvivaatteista, tarjoan loppuun alekoodin BELLABLOGIT2014, jolla saat 21.9. saakka -10% Reimanshopin vaatteista!


ps. Niin mikä tuo hattu on? No se on tietenkin mielensä pahoittajan hattu, sopii uhmaikäiselle erittäin hyvin :D Jotenkin noi itkut ja porut ottaa paljon iisimmin kun toinen huutaa naama punaisena karvahatussa, vieläpä aurinkoisena syyspäivänä...kyllä, meilläkin on uhma, onks teilläkin? Sympatiaa.


Seuraa blogiani Facebookissa, Blogilistalla tai Bloglovinin kautta.

15 kommenttia

  1. Tosi ihana setti, tuo olisi tosi kiva tytöllekin! :)
    Meillä ei ole itseasiassa välikautena ollut ollenkaan haalareita, vaan nimenomaan tuollaisia korkeita housuja + takki. Tai viime viikolla löysin softshell haalarin Annille kirppikseltä halvalla, niin ostin testiin. Tänään aamulla laitoin haalarin Annin päälle, mutta mietin kyllä heti, että mitä jos päivällä on oikein lämmin...
    Meillä on talvisin ollut haalari + kaksiosainen setti ja niin on myös nyt täksi talveksi. Haalaria kuitenkin varmaan enemmän pidetään päiväkodissa/ulkoilussa.

    VastaaPoista
  2. […] ja Reiman yhteisessä kampanjassa meidän Bellan bloggaajien – Essin, Emman, Elsan ja Korinnan – tuli nimittäin valita lapsillemme talviasut. Ja kuinkas kävikään? Jokaisen […]

    VastaaPoista
  3. Kiva blogi, kiitos :)

    Reimasta innostuneena yritin tehdä tänään 21.9. shoppailuja, mutta koodi ei toimi, vaikka se tunnistetaan.. No, toivottavasti asiakaspalvelu pystyy tarjoamaan alea myöhemminkin, että saadaan Reimaa meidänkin kaappiin. Okei, 10% ei ole paljon, mutta periaatteen ja isomman tilauksen takia se voisi kyllä pelittää..

    VastaaPoista
  4. Hoidetaan se sulle toimimaan jos et saa tälle päivälle tilausta lähtemään! bellablogit2014 on tosiaan se koodi, mutta meilaile elsa@bellablogit.fi jos se ei yrityksistä huolimatta toimi!

    VastaaPoista
  5. ps.kokeile sekä isoilla että pienillä kirjaimilla, olisikohan niillä eroa?

    VastaaPoista
  6. Sä oot nopee :) Koodi siis tunnistetaan, eli menee läpi, mutta ilmoittaa, että on ollut validi 21.9.2014 saakka eikä laske mukaan mitään alea. Eli tuon pvm-ilmon mukaan tänään kyl pitäisi toimia, vaan ei toimi :(

    VastaaPoista
  7. No sit hei tee niin, että meilaa suoraan Reiman asiakaspalveluun, saat ihan varmasti alennuksen sitä kautta. Ja jos tulee ongelma niin mulle meiliä sitten :) Mietin et turhaa pyörin välikätenä kun se homma varmasti onnistuu tuota kautta helpoimmin!

    VastaaPoista
  8. laitoin sulle uuden vastauksen, jos et huomaa niin laitan tähän vielä muistutuksen, et saat sähköpostiin viestin :) ELi asiakaspalveluun ekaja sit meilaamulle jos ei onnaa!

    VastaaPoista
  9. Näin just! Eiköhän homma ja ostokset sieltä hoidu. Kiitos kuitenkin sinulle! Ja mukavaa ihan kohta koittavaa talvea!

    VastaaPoista
  10. Asian pitäisi olla nyt kunnossa! Siellä oli ajastin tosiaan vähän vinksallaan, mutta aspa toimi hyvin!

    Nyt lämmintä tilaukseen ;)

    VastaaPoista
  11. Hieno homma!! Pakko udella, että mitä tilasit? :)

    VastaaPoista
  12. Pojalle sini-vihreä-valkoisen Cheleb haalarin ja siihen sopivat vihreät asusteet. Haalari on todella tyylikäs livenä ja raikas vihreä toimii asusteissa pienellä vauhdikkaalla pojalla tosi hyvin, vaikka ei "omia" värejäni olekaan. No, eipä nuo minulle tulekaan käyttöön :) Ja 70-juhlavuotismalliston sinisen Taag-takin. Jotenkin nuo simppelit leikkaukset miellyttävät silmää!

    VastaaPoista
  13. […] käytössä jo nyt kauppareissuilla ja metsäretkillä. En vain yksinkertaisesti raaski pistää uusia ihania talvivaatteita nyt kuraisiin leikkeihin pihalle, vähän hölmöä […]

    VastaaPoista
  14. […] Meillä on muuten käytössä jo kolmatta talvea Reiman kaksiosainen setti eli untuvatakki + toppahousut. Viime vuotinen postaus siitä miksi itse suosin lapsella kaksiosaisuutta ja untuvaa löytyy blogiarkistoista täältä! […]

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images