MAALLA ON MUKAVAA

Vitsi mikä päivä! Kun tosiaan herää ennen viittä, sitä ehtii tehdä paljon. Kuten esimerkiksi matkustaa Etelä-Pohjanmaalle, käydä lasten ja k...


Vitsi mikä päivä! Kun tosiaan herää ennen viittä, sitä ehtii tehdä paljon. Kuten esimerkiksi matkustaa Etelä-Pohjanmaalle, käydä lasten ja kavereiden kanssa Kurikassa Jyllinkosken sähköpuistossa, (kiitos Heidi valokuvanäyttelyvinkistä!) kiivetä katsomaan itse koskea, sanoa joka välissä varo varo varo omalle lapselle ja todeta kuinka paikallinen muksu saa kulkea vapaasti ilman äidin turhanpäivästä holhoamista, ja holhota vielä vähän lisää muistuttamalla kärpässienien vaarallisuudesta. Aina kun tapaa maalla asuvia lapsia, alkaa ymmärtämään kuinka hemmetin pelokkaaksi kaupungissa tuleekaan. Kun 3-vuotiasta ei voi kaupungissa jättää hetkeksikään silmistään, tuntuu ihan oudolle antaa lasten touhuta vapaasti pitkin ja poikin. Oudolle ja vapauttavalle. Vaikka kaupungissa on puolensa, maalla ne puolet ovat jotenkin...rauhoittavammat.


jyllikoski tyyni pinta jyllinkosken portaat jyllinkosken siltajyllikosken voimala virtaus jyllipeikonmaja1 karpassieni myrkyllinen

Tälle päivälle ehdittiin Jyllinkosken lisäksi käydä Vatajanrannan vuohitilalla ja saatiin ensimmäistä kertaa elämässämme maistaa vuohenmaitojäätelöä! On muuten jännä, miten vuohenmaidon olettaa maistuvan aina voimakkaalle. Viileä jäätelö ei millään mittapuulla maistunut sille, mitä oletin ja kuulemma se "vuohen maku" tulee juustoihinkin enemmän kypsytyksestä kuin itse maidosta. Kaamos söi koko purkillisen vaniljaa ja olisi varmaan syönyt toisenkin jos olisi tarjottu! Aiomme mennä vielä ennen kotiinlähtöä käymään myös Kauhajoen ruokamessuilla, minne vuohitilan omaa meijeriä pyörittävä Kaisa lupasi tuoda myyntiin omia juustojaan. Olisi ollut järkevää ottaa se kylmälaukku mukaan. (ja lava-auto muutamalle pikkukilille)


vuohifarmi2pikkukilit syyskuussatraktori john deerevuohenmaitojaateloa1


Lopulta heitimme pojat Sirkun miehen luo hoitoon ja kaahasimme Kauhajoelle Suupohja.fi:n järkkäämään koulutukseen, mihin meikäläinen oli kutsuttu (päälle 3 tunniksi!) puhumaan. Nyt täytyy sanoa, että vähän väsyttää ja kuitenkin etten malta odottaa huomista, sillä olen ilmottautunut villiruokakurssille, missä on myös savusauna ja turvehoitomahdollisuus. Arvatkaapa muuten paljonko tuollainen ilta täällä maksaa? 10 euroa! Onnittelen tässä juuri itseäni muutamasta sisään tehdystä duunipäivästä ja käännän moodini vahvasti lomailupainotteiseksi.


 Seuraa blogiani Facebookissa, Blogilistalla tai Bloglovinin kautta.

17 kommenttia

 1. Hei jee, kiva kun kävitte! :) Kröhöm, itsehän EN ole vielä käynyt... Täytyypä korjata asia. Ja kyllä, maalla on mukavaa, juurikin noista kuvailemistasi syistä. :)

  VastaaPoista
 2. Oijoo! Täydellistä! Työkamu täällä oottaa tuliaisia... ;)

  VastaaPoista
 3. Kiitti koulutuksesta! :-)oli milenkiintosta kuulla juttua pitkän linjan bloggaajalta. Toivottavasti lomamoodi leppostaa loppu vierailua!

  VastaaPoista
 4. Kiitos mielenkiintoisesta illasta, parasta oli innostuneisuus ja se, että itse sain uutta puhtia bloggailuun ja uskallusta lähteä myös instagramin puolelle.
  Sen kunniaksi ;) haastetta sinulle blogissani!

  VastaaPoista
 5. Kuulostaapa ihanalta! Ja uskomattomalta, mä olisin myös ollut varma, että vuohen maku tunkee jäätelöön. Lapsena 4H-lomalla syötiin vuohenmaidosta tehtyä jogurttia, ja musta se oli ihan ok, mutta kyllä siinä vähän eri maku oli. Tosin niin on missä tahansa itse tehdyssä. Mutta vuohet on niin symppiksiä, niitä saisi Suomessa muutenkin olla lisää.

  VastaaPoista
 6. Mä niin etukäteen ajattelin että höhhöö, Suupohjaan, hahahahaha mutta ei jumpe, tuossa sivupalkissa ollutta Suupohja-linkkiä illalla seurasin ja löysin vaikka ja mitä mistä en ole koskaan kuullutkaan vaikka olen ihan huudeilta kotoisin! Pari kertaa vuodessa tulee kyllä käytyä Lauhanvuorella mutta eipä ole käynyt mielessä hirveästi että voisi olla aika paljon muutakin! (Toki tiedän paikkoja mutta en noita kaikkia). Nyt jo tämän ekan postauksesi ja kaikkien Instagram-kuvien jälkeen olen ihan myyty. Vaikka niin kotoisista paikoista kyse. Vaikka ihmiset ei kovin kaukaa lähtisikään Suupohjaan matkailemaan niin inspiroi varmasti paikallisia ja avaa silmiä. Tässä heti siis yksi esimerkkihenkilö!

  VastaaPoista
 7. Ja näin käsityöbloggaajana pakko muuten mainita oma Suupohjavinkkini:

  http://www.lankatalo.net

  :D

  VastaaPoista
 8. Täällä maalla Suupohjassa Teuvalla me ollaan mullistettu yhteiseloa jo melekeen 40 vuotta. Kumpikin oomma syntyny Teuvalla, minä Perälänkyläs ja Veikko Riipis, asutahan Kirkonkyläs ja teherähän " vapaaehtoisyrittäjinä" talkootöitä Komsissa Pappilankankaalla. Teuva on kotimme!
  Käyntisi Elsa oli meille tosi Iso Asia...Sydämellinen Kiitos kun kävitte Pappilankankaalla Kaamoksen kanssa. Olkaahan varovaisia kotoisissa ympyröissänne ja paljon suojelusenkeleitä elämänne poluille!
  terveisin: Kaisu ja Veikko

  VastaaPoista
 9. Kannattaa toki käydä! Siellä on nyt ihanan värikäs luontokin.

  VastaaPoista
 10. Outs! Onkohan mulla mitään tuliaisia, huomasin vasta nyt tän kommentin!

  VastaaPoista
 11. Kiitos! Kyllä, oli tosi ihana loma, vaikka me aika lomasuorittajia oltiinkin!

  VastaaPoista
 12. Hienoa! Mäpä käyn lukemassa haasteen :)

  VastaaPoista
 13. Varmaan se kylmyys jonkun verran peittää makua? Harmittaa kun unohdin hakea noiden juustoa ruokamessuilta pe!

  VastaaPoista
 14. NIINPÄ. Mä en oo vielä ees päässyt vauhtiin noiden postauksien kanssa. Itsellänikin oli vähän epäluuloja, että jaa, onkohan siellä mitään. Nyt musta tuntuu ettei täällä meillä ole yhtään mitään vrt. toi alue!

  VastaaPoista
 15. Kiitti Kaisu ja Veikko! Oli ihana tavata, olin kyllä kuullut teistä paljon jo etukäteen :) Mukavaa syksyä Pappilankankaalle!

  VastaaPoista
 16. […] osat löytyvät täältä, täältä, täältä , täältä ja täältä. Ja kuten aiemmista postauksista tuli esiin, […]

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images