YHDESSÄ EDELLEENKIN HYVÄÄ

Pågen ja Bella-blogit kampanja Monet teistä varmaan lukikin tällä viikolla uutisen uuden lastensairaalan rakennustöiden aloittamisesta. Uusi...


Pågen ja Bella-blogit kampanja


Monet teistä varmaan lukikin tällä viikolla uutisen uuden lastensairaalan rakennustöiden aloittamisesta. Uusi Lastensairaala 2017 hankkeen tavoite oli kerätä 30 miljoonaa euroa uuden lastensairaalan rakennuttamiseksi ja tämä tavoite saavutettiin myös tällä viikolla. 30 miljoonaa euroa ei kuitenkaan, tietenkään, riitä ja yritysten ja yksityisten henkilöiden lahjoittamia varoja tarvitaan edelleen. Nyt 30 miljoonan yli kerätyt varat pienentävät sitä lainasummaa, mikä sairaalan rakennuttamiseksi on otettava, jotta se valmistuu 2017.


Vaikka olen itse miettinyt voiko Suomi olla maa, missä elintärkeät investoinnit pitää kerätä kansalaisten ja yritysten varoin, olen ollut mukana talkoissa lahjoittamalla keräyslippaisiin rahaa, hankkimalla muutamia lastensairaalan tukemiseksi tehtyjä tuotteita kuten Umon lastenlevyn sekä osallistumalla Pågenin #YhdessäHyvää tempaukseen jakamalla sosiaalisessa mediassa voileipäkuvia kampanjahashtagilla. Pågen taas on lahjoittanut euron jokaisesta tägätystä kuvasta lastensairaalan tueksi. Kesän alussa esittelin Muumipeikko-leipäreseptini ja jäin odottemaan kampanjan jatkoa. Kuulin nimittäin jo kesän alussa että Meri-Tuuli Lindström tulisi koostamaan hauskimmista #YhdessäHyvää kuvista reseptikortteja.


Koko näytön kaappaus 28.8.2014 200340 Koko näytön kaappaus 28.8.2014 200348 Koko näytön kaappaus 28.8.2014 200354


Tällä viikolla ilmestyneistä korteista löytyi monia huippuhienoja leipäohjeita ja yllätyksekseni myös oma leipäni! Mutta ei suinkaan Muumipeikko-leipä, vaan voileipäkakkupullat! Tulipa hyvä mieli, että oma väkerrykseni oli kelpuutettu Meri-Tuulin tuunattavaksi ja nyt siis voileipäkortteihin! (herkulliset leipäreseptit löydät täältä!) Parempi mieli tuli kuitenkin tästä viikon isosta uutisesta eli tavoitepotin täyttymisestä ja rakennustöiden alkamisesta. Se on nyt virallista, että samana vuonna kun itsenäinen Suomi täyttää 100 vuotta, meillä oikeasti on uusi lastensairaala. Toivottavasti 1940-luvulla rakennettu lastenklinikka pysyy pystössä vielä siihen saakka!


Jos haluat auttaa uuden lastensairaalan rakentamisessa, tällä hetkellä keräysvarat vähentävät sentti sentiltä tarvittavan velan määrää. Pågenin #YhdessäHyvää-kampanja on voimassa syyskuun loppuun, eli ehdit vielä hyvin jakaa leipäkuvasi somessa ja auttaa niin monella eurolla, kuinka monta kuvaa jaat. Myös kampanjatunnarein varustetuista Pågen leipäpusseista lahjoitetaan sentti/pussi lastensairaalalle.


Tammikuussa mietteeni kansalaistalkoita kohtaan ei ollut ihan näin myönteiset mitä nyt. Voitkin lukea silloisia mietteitäni täältä. Kun on viime aikoina nähnyt liian läheltä lasten vakavia sairastumisia (toipumisterveisiä erityisesti C&T <3) ymmärtämään paljon paremmin miksi meidän pitikin toimia HETI. Ja onneksi niin monet ovat lähteneet avoimin mielin mukaan! Lähtekää siis tekin :)


Seuraa blogiani Facebookissa, Blogilistalla tai Bloglovinin kautta.

3 kommenttia

  1. Voileipäpullat, kuulostaapa eksoottiselta:D

    VastaaPoista
  2. Ei mulla mitään tätä sairaalahanketta vastaan ole, vaan sitä että sen rakennuksen omistaa sitten joku säätiö, ei HUS itse. Miksi HUS, valtio ja kansalaiset maksavat miljoonia tönöstä, josta HUS sitten jokatapauksessa maksaa vuokraa? Säätiölle, joka ymmärrykseni mukaan on vielä (pää?)osin ruotsalaisten huseeraama? Ei minulla mitään ruotsalaisia vastaan ole, mutta rahankeruuprojekteissa on annettu se kuva että valtio, HUS ja kansalaiset kustantavat rakennuksen, mutta kuitenkin HUS maksaa ruotsalaisille vuokraa siitä?

    VastaaPoista
  3. toivottavasti esimerkiksi tämä blogipostaus selventää enemmän asiaa http://uusilastensairaala.blogspot.fi/2014/01/leikataanpa-huhuilta-siivet-ja-tehdaan.html

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images