PARHAAT TALVIKENGÄT KOLMEVUOTIAALLE

1. Kuoma, 2. Merrell 3. Sorel 4. Crocs 5. Reima Päiväkodin alku sai taas havahtumaan siihen, että tiettyjä hankintoja on tehtävä kuukauden-p...kengat kollaasi merrell sorel2

1. Kuoma, 2. Merrell 3. Sorel 4. Crocs 5. Reima

Päiväkodin alku sai taas havahtumaan siihen, että tiettyjä hankintoja on tehtävä kuukauden-parin sisällä. Toiset kumpparit on ihan must, mutta myös talvikenkätilanne on pyöreä nolla. Edelliset talvet olemme menneet näillä: 0-vuotiaana Stonzit, 1-vuotiaana Sorelin Yoot pacit, 2-vuotiaana Crocsit. Mutta milläs kolmivuotias kengitetään? Mun kenkätietous ei ole kovinkaan kehuttavaa ja olen lähinnä sattumalta onnistunut valitsemaan lapselle kelvot kengät talveksi. Nyt ollaan kuitenkin siinä vaiheessa, että kengät olisi hyvä saada ihan itse jalkaan ja siksi edellisten talvien nauhakengät eivät ehkä olekaan paras vaihtoehto. Silti ihan automaattisesti keräilin ylhäällä näkyvään  kollaaasiin nauhallisiakin versioita! Ne vaan näyttävät silmiin hyviltä.


Edellisien vuosien kengistä on jäänyt mieleen muutamia hyviä puolia ja muutamia kehnoja. Sekä Soreleissa että Crocseissa oli nauhat, ei hyvä. Crocsit kevyemmät kuin Sorelit, hyvä. Sorelit paljon lämpimämmät mitä Crocsit, erittäin hyvä. Kumpikaan ei päästänyt vettä läpi, hyvä. Sorelit puolet kalliimmat, 3-vuotiaan jalan kasvulla ei todellakaan hyvä! Ulkonäön perusteella hankkisin ehkä nuo Merrellit, mutta mitä enemmän kenkäasiaa mietin käytännön kannalta, sitä selkeämmin musta alkaa tuntumaan, että tänä vuonna hankitaan nuo klassikko-Kuomat.


Kuomat vaikuttaa helposti jalkaan laitettavilta, lämpimiltä ja niissä on tuo muotoiltu ulkopohja, minkä alla haalarin kumilenksut pysyvät hyvin. Mutta miten ergonomia, liikkuuko jalka liikaa kengässä kun nilkkakiristystä ei ole? Entäpä kastuminen, onko Kuoman kangas vedenpitävää? Ja onko olemassa joku the talvikenkä, joka voittaa ominaisuuksillaan kaikki ylläolevat?


Ja enhän mä oo ainoa, joka miettii talvikenkiä elokuussa?!


Seuraa blogiani Facebookissa, Blogilistalla tai Bloglovinin kautta.

47 kommenttia

 1. Kavat Extreme - ihan parhaat talvipopot niin 4v pojan kuin äidinkin mielestä! Ei muuta lisättävää :)

  VastaaPoista
 2. Kuomat on mun ehdottomat inhokkikengät, rumat ja huonot jaloille. Sorellit on hirmu painavat. Harmi kun Crocs ei tee niitä ihania Coloradon kanadansaappaita pienempinä.

  VastaaPoista
 3. Suosittelen Superfitin talvigoresaappaita, jos on tarkoitus yksillä kengillä pärjätä koko talvi. Ovat kestävät, vedenpitävät loskassa, riittävän lämpimät pakkasilla, liukkaalla pitävät pohjat ja helpot laittaa jalkaan (ainoat, jotka 2-3 v on meillä itse pukenut. Tähän aikaan vuodesta voisi esim. Nettikauppoja penkomalla vielä löytää hajakokoja tarjouksesta. Meidän viime vuotiset taisin ostaa loppukesästä -50 % alesta Anttilan nettikaupasta. Toinen vaihtoehto voisi olla Kavatin saappaat.

  VastaaPoista
 4. Kyllä se talvi sieltä tulee... Täällä tehty jo parit villasukat ja pipokin. Meillä on ollut kahdet kengät: kuomat on ihan yleishyvät ja lämpimät, lapsen helppo pukea. Vettä kestävät hiukan mutteivat ole kuitenkaan loskakelin kengät. Pakkasilla ja juurikin loskaan meillä on ollut joko Vikingingin tai eccon goret, eccot on tosi kevyet kengät jalassa, suosittelen. Makuasioita tietysti...

  VastaaPoista
 5. Mulla vasta eka vauva tulossa ja oon aina ihmetellyt miksi kaikilla lapsilla on noi hirveet kuomat. Pliiiis, koita löytää jotkut muut, että minäkin saan toivoa mahdollisuudesta hankkia lapselle aikanaan jotain muuta jalkinetta. Ei kai ne voi olla niin ylivedot!!?!?!??

  VastaaPoista
 6. Mä mietin.... Onko noi Reimat siis talvikengät vai välikausikengät? Noilla on talveen vuorilliset kumpparit, jotkut goret ja taitaa melkein kaikille löytyä (Reiman) huopikkaatkin.
  Ihanimmat yleiskengät ovat olleet Eccon goret: kevyet ja lämpimät, mutta niin kalliit, että x3...joo ei.
  Nyt Esikoiselle on jemmassa Arauto Rapin nahkaiset nilkkurit villavuorella. Löysin ne alesta -50% kesällä jo! Niissä on nauhat, mutta myös vetskari sivulla, mikä helpottaa. Todella hyvännäköiset, mutta eivät ehkä lämpimimmät.
  Meidän 3-4v keskimmäiselle taas on Reiman alesta löydetyt vaelluskenkien tyyppisen haljasnahkakengät. Täytyy pyytää pk:n tädeiltä anteeksi, mutta niissä on nauhat.
  Kuopukselle ostan juurikin nuo kuvassa olevat Reimat, jos menevät talvellakin. Sillä on leveä, siis todella leveä jalka niin se hankaloittaa ja nuo kävis.
  Yllättäin Reiman perusgoret ovat olleet meillä myös todella tykätyt. Niissä on vaan niin montaa erilaista mallia ja laatua, että ne pitää itse hypistellä. Niitä olen kesäisin raahannut Kankaanpään tehtaanmyymälän alesta. Ne on niin hyvät ja lapsen helppo itse pukea, että ne on kakkosvaihtoehto. Kavateilla on kivoja kenkiä myös, ne on kolmosvaihtoehto.

  Kuomat on vaan niin Kuomat, että olen vielä vältellyt niitä. Minusta on kivempi lapsen juosta hangessa kun kengät on kunnolla kiinni. Sorelit painaa about tonnin ja Crocseista olen kuullut niiden kylmyydestä.

  Kevyet ja tukevat, mutta lämpimät on meillä ne kriteerit siis!

  Ps. Edelliseen postaukseen: oon päättänyt harrastaa vapaa-ajalla ainoastaan hauskaa liikuntaa. Elämä ei ole suoritus. Salsa here I come!

  pps. En edelleenkään pysty kommentoimaan kännykällä. Onko muilla samaa ongelmaa?

  VastaaPoista
 7. Kuoma -kengistä taitaa olla aika monta mielipidettä. Sen mitä mä olen ymmärtänyt siitä, että millainen kenkä on hyvä, niin ilmeisesti ei liian tukeva ja jäykkä, mitä aika moni talvikenkä on. Mutta samalla kenkä ei sai olla ihan löperö. Mun mielesä Kuoma -kenkien hyvä puoli on ollut se, että ne on just tuosta välimaastosta. Kun ostimme ekan kerran Kuomat, niin yllätyin että Kuomat pitävät niinkin hyvin vettä. Eihän se toki mikään kumisaapas ole, eli ei siis lammikoihin voi mennä. Mutta kyllä se kosteaa lunta kestää. Meillä on ulkoilua rakastava esikoinen (poika) ja en kyllä muista että hänen jalkansa olisivat Kuomien takia kastuneet. Meillä on aina ulkoiltu paljon ja kyllä Kuomat ovat kyllä menoa ja vilskettä kestäneet.

  Toisia Kuomien ulkonäkö häiritsee ja toisia taas ei. Onhan niitä montaa eri väriä ja myös yksivärisiä sekä kuviollisia. Lapsen on myös helppo laittaa ne jalkaansa ja kylmemmillä keleillä helppo lisätä myös villasukka jalkaan. Haalarin lenksu pysyy todella hyvin jalan, kiitos pohjan. Tämä on taas pielessä tosi monessa kengässä. Lenksut ei tahdo pysyä. Pohja on mun mielestä sopivan joustava, taipuu, toisin kun monessa talvikengässä joissa pohjat ovat tosi jäykkiä ja suoria.

  VastaaPoista
 8. Meillä kolmevuotiailla (ja alle) on yleensä lllut Kavatin tarranauhalliset karvavuoriset nahkakengät, on helppo laittaa jalkaan itse ja pitää jalan lämpimänä, vaikkei varsi nouse ihan hirveän korkealle. Viisivuotiaalle on sitten ostettu jo pitempivartiset, kun porkkaavat lumessa sen verran enemmän, että nilkat on muuten vaarassa. Kavatin nahka pitää vettä, eli toimivat loskassakin.

  VastaaPoista
 9. Noista kuvissa olevista Reimat ei taida olla talvikengät, noita myytiin keväällä ja minusta ne on enemmän välikausigoren tyyppiset. Kuomia en laittas oman lapseni jalkaan. Huono ergonomia varsinkin kapea jalkaiselle, ei pidä vettä yhtään ja pakkaskelin lämpösyyskin vähän niin ja näin. Sorelin kengät on ehdottomat pakkaskelin kengät, meillä suosittu jo monta talvea, eikä noita naruja tarvitse aukoa pukiessa, ainakin meillä pojat pukee ne ihan vaan vetäsemällä jalkaan. Mutta toisaalta ne on myös raskaat enkä välttämättä ainoiksi kengiksi hankkisi. Crocseistä on tykätty pikku pakkasilla mut loskalla tahtoo nilkat kastua ja isommille pakkasille niistä ei ole, ainakin meillä on olleet varpaat kylminä noissa. Mä hommasin kahdelle pienimmälle talveksi nahkaiset/lampaanvillaiset kengät Arauto Rapilta ja Bundgaardilla. Niillä mennään pakkaskelit ja loskat selvitetään sitten goreilla tai thermokumppareilla. Pelkät Goretexit on minusta liian kylmät kovemmille pakkasille. Se onkin sitten arvoitus minkälainen talvi taas tulee että tuleeko niitä kovempia pakkasia ollenkaan vai sataako vettä koko talven.

  VastaaPoista
 10. Meillä on joka talvi ollut kuomat ja kavatit. Suosittelen tutustumaan kavatin valikoimaan. Kuomat on kätevät pihakengät ja tarhassa. Helppo pukea eikä meillä ole varpaat kastuneet tai olleet kylmänä kovillakaan pakkasilla.

  VastaaPoista
 11. Kuomat ei ehkä oo ne trendikkäimmät kengät, mutta ne on lämpöiset, lapsi saa ne itse jalkaan ja sit ne on viä järkevän hintaiset (juuri tällä jalankasvuvauhdilla erittäin tärkeä ominaisuus). Meillä menty jo pari talvee Kuomilla enkä taida kyllä ihan heti vaihtaa toisiin (vaikka ulkonäöllisesti mieluusti vaihtaisin).

  VastaaPoista
 12. Minä liputan suomalaisten Tepsujen puolesta, meillä samanikäinen poika kun sulla, ja käytössä pojallamme on ollut kahtena edellisenä talvena sellaiset Tepsut, joissa nauhakiinnitys ja sivussa vetoketju, eli ovat nopeat ja helpot pukea. Eli, ne ovat nahkaa, joka on käsitelty vedenkestäväksi ja kokemukseni mukaan kestävät myös lätäköissä hyppelyn (eivät siis ole menneet huonoksi ja jalatkin ovat säilyneet täysin kuivina). Ovat myös tosi lämpimät, sillä vuori on villaa ja pohjallinen lammasturkista. Näissä on jalat pysyneet lämpiminä ja kuivina. Päiväkodin tädit antoivat myös kehuja helposta puettavuudesta.

  Tepsujen puolesta puhuu lisäksi suomalaisuus (ne valmistetaan käsittääkseni ihan Suomessa, Hollolassa) ja suht edullinen hinta (50-60 euroa). Tepsuja saa pk-seudulla ainakin Stokkalta ja Haloselta, mutta kannattaa olla ajoissa liikenteessä, koska ne häviävät kaupoista nopeasti. Kaksi vuotta sitten jouduinkin tilaamaan Tepsuni suoraan valmistajalta. Se muuten tulee edullisemmaksikin, kuin kaupasta ostaminen. Varsinkin jos tekee esim. kimppatilauksen, niin voi jakaa postarit (hinta 2012: 52,00 eur/par + postituskulut 12,00 eur]. Toimitusaika oli n. 4 viikkoa.

  Aikaisemmin meillä on myös ollut eri merkkien talvigoretexejä, mutta ne ovat jättäneen jalat melko kylmiksi jo ihan pikkupakkasilla. Päiväkodissa tykätään laittaa kumpparit vähänkään märemmillä keleillä, joten goretexeille ei oikein talvisaikaan ainakaan tunnu olevan tarpeeksi käyttöä. Hyvät talvikumpparit oli viime vuonna ainakin Kavatin vuorelliset kumpparit, jotka hommasin hullujen päivien tarjouksesta. Täksi talveksi nappasin Jesper Juniorista vuorelliset kumpparit hintaan 15,90, nähtäväksi jää minkälaiset ovat!

  VastaaPoista
 13. Komppaan niin tätä: Lämpimät, vedenpitävät ja kestävät. 5-vuotiaan raisuliinin jäljiltä ihan hyvässä kunnossa vielä. Kaksi sanaa siis: Kavat Extreme. Tosin tykkäisin, jos olis enemmän värivaihtoehtoja.

  VastaaPoista
 14. Meillä on menty melkein pelkilteen tarrakiinnitteisillä goretex-kengillä, vikingin yleensä mutta joskus on ollut superfitiäkin (joka on minusta paljon kevyempi, mutta lestiltään taas sen verran kapoinen, kuten eccokin, ettei ole meidän kaikille lapsille käynyt). Karvavuorikumpparit on olleet kaverin (ja myönnetään, tytöllä melkein joka vuosi jotkut nätit saapikkaat ;)). Nuo vikingin kengät on kyllä kans rumia, mutta käytännöllisiä ja meilläne pn jääneet ihan käyttökelpoisena seuraavillekin. - LeenaK P.S. Kuomat ei pidä vettä, yhtenä talvena tytöllä oli sellaiset kaverin vanhat. Neoli tyttären ehdottomat suosikit (ja äidin inhokit :-))

  VastaaPoista
 15. Mä hankin meidän kaksveelle täksi talveksi Superfitin karvavuorigoret (heinäkuussa -70% kesäalesta). Niissä on kyllä nauhat, mutta poika saa ne itse jalkaan (ei kyllä saa solmittua nauhoja, mutta ajattelin kokeilla sellaisia "kiristys systeemillä" olevia kuminauha-nauhoja). Kengät on kivan kevyet ja vaikuttaisi lämpimiltä.

  Viime talvena meillä oli Kuoman Baby -malli (vetskari edessä) ja olin kyllä tyytyväinen. Veljen lapsilla (4x 3-9v.) taas on tavan Kuomat joka talvi. Onhan Kuomat todella rumat, mutta myös kevyet, lämpimät (ilman villasukkaakin paukkupakkasilla lämpimät jalat) ja kestää aika hyvin vettä. Ja perus Kuomat saa pienikin tenava hyvin itse jalkaa. Eli jos Superfitit ei mee koko talvea, niim tod.näk. hankin sitten Kuomat. :-)

  VastaaPoista
 16. Meillä on ollut joka talvi Kavat Defenderit eli just ne joissa alaosa kumimaista ja tarralla kiinnitys. Aivan parhaat, kestää loskaa, lämpimät jop täällä pohjosen pakkasissa ja vielä kivan näkösetkin. Se mietityttää että mihin kokoon asti niitä riittää, koska meän 3-vuotiaalle ostin just uudet kumpparit kokoo 31!

  VastaaPoista
 17. Näillä korkeuksilla ei mun mielestä pärjää yksillä kengillä mitenkään koko talvea. Pakkasille olen tykännyt Reiman huopikkaista (meillä on hyvin viluvarpaisia lapsia, ja nää parhaiten lämmittäneet). Kostealle säälle sitten goret, merkillä ei niinkään ole mulle väliä, kaikki toimii, mut lämpimiä ne ei ole.

  Sorelit on sikapainavat. Crocsia on tulossa kokonaan vedenpitävänä ensi talveksi - tähän saakka on varret olleet kalvottomat ja päästäneet veden läpi.

  VastaaPoista
 18. Meillä on ollu pojalla joka talvi Vikingin talvikengät. Olen tykänny!

  VastaaPoista
 19. Hei, En yleensä koskaan kommentoi blogipäivityksiä. Mutta nyt liippaa niin läheltä omaa alaa, että on ihan pakko yhtyä keskusteluun. Näin suutarina ja kahden pienen pojan äitinä olen sitä mieltä, että Kuomat ovat oikein hyvät (joskin rumat) talvikengät. Ne ovat helpot, toimivat ja hintakin on kohdillaan. Jos epäilee vedenpitävyyttä, niin kengille on olemassa suojasuihkeita joilla sitä voi parantaa. Ja kyllä minusta kunnon loskalla kumpparit ja villasukat on ihan paras vaihtoehto! Meillä näiden kahden kenkäparin lisäksi on ollut käytössä vielä huopikkaat paukkupakkasilla. Näillä on menty jo monta talvea ja ajattelin tänäkin talvena turvautua samaan settiin.

  VastaaPoista
 20. Noi näyttää kyllä kaikki hyvältä, mut en ottais nauhallisia. meillä kolmevuotias tykänny kuomista kun saa helposti jalkaan mut kaikilla lapsilla on ollu myös vikingit tai merrelit(tarroilla). Vikinkeihin oon ollu tosi tyytyväinen. Lämpimät ja kevyet.

  VastaaPoista
 21. Kuomat ei tosiaan mitkään kaunottaret ole, mutta kysyisin, mihin perustuu se, että ne on huonot jaloille? Oon ollut siinä käsityksessä, että niissä on ihan ok pohja ja pohjassa tarpeeksi "kiertolöysyyttä" lapsen jalalle. Esim tuttavani diabeetikkolapsi käyttää talvisin Kuomia, koska Diabetesyhtdistyksestä on neuvottu niiden olevat jalalle hyvät, ja diabeetikoilla jalkojen hyvinvointi on vielä tärkeämpää kuin ns. tavisjaloilla. :) Mutta en siis ole mikään kenkäasiantuntija itse, vaan mielelläni kuulisin lisävalaistusta tähän asiaan, kun meidänkin perheessä on pian talvikenkäostokset edessä.

  VastaaPoista
 22. Oma kokemus Kuomista on se, että uutena ne pitää kohtuullisesti vettä. Jos ne on vanhemmat ja mahdollisesti pesty, niin sitten ne ilmeisesti ei enää pidä vettä.

  VastaaPoista
 23. Kuomat eivät tue jalkaa oikealla tavalla (ja pohjat ovat liian paksut sekä jäykät), enkä siksi hankkisi niitä pienelle ainakaan ainoiksi talvikengiksi. Ne ovat suositut, koska ovat lämpimät. Päiväkodeissa rakastetaan Kuomia, sillä lapset oppivat pukemaan ne hyvin varhain itse.

  VastaaPoista
 24. Vikingin goret on ainoat talvikengät joissa meidän Isomman jalat on joka talvi olleet kuivat ja lämpimät.
  Kaikille ne ei tietenkään käy, koska jalan malli on lapsilla eri.
  Hyvät kokemukset on meilläkin sit toisena Kavatin vedenkestäviksi käsitellyistä nahkakengistä. Isommalle ne vaan oli liiankin lämpimät :D Ja me sentään asutaan pohjoisemmassa, jossa tuli testattua ne kunnon pakkasillakin :)

  Superfittit on myös ok, liian kapeat meillä toisella, toiselle ok, mutta ne ei kyllä meidän tienoilla riitä keskitalven isommilla pakkasilla pitämään varpaita lämpiminä.

  Meillä Isompi (levehkö jalka ja pitkät varpaat) on 11vuotta käyttänyt loistavalla menestyksellä Vikingin goreje, Pienempi 5v (kapeahko jalka, mutta pyöreä jalkapöytä... ei varmaan oikea ilmaisu :D ) on käyttänyt Tepsuja ekat vuodet ja parina vuonna on ollut nyt jotkut goretexit, mutta en nyt millään saa päähäni merkkiä... Ja toisena karvavuorikumpparit.

  VastaaPoista
 25. Samoin meilläkin! :) Vikingin Gore-Tex talvikengät ovat vedenpitävät, tarrakiinnitys helpottaa kenkien pukemista (onnistuu lapselta itseltäkin) ja karva(?)vuori on ollut riittävän lämmin ainakin meidän pojulle kovemmillakin pakkasilla. Tosin meillä tenava on harvinaisen lämminjalkainen ja sekä sukat että jalat ovat kesät talvet hikisennihkeät, kun ottaa kengät pois jalasta. Sisällä haluaakin olla avojaloin ympäri vuoden. ;)

  VastaaPoista
 26. Kuomat pakkaskenkinä. Niissä kotimaisuus,lämpimyys ja helppo puettavuus plussaa. Lisäksi meillä on aina jotkut goret ja vielä karvavuorikumpparit. Näin menty jo monta talvea.

  VastaaPoista
 27. Kuomat saa meiltäkin kiitosta, ensinnäkin hinta! Ulkonäkö mun mielestäni ihan ok, varpaat pysyy lämpimänä. Mun mielestä tuo vouhkaus kuomion tuettonuudesta yms. On ihan tyhmää koska en usko että kenenkään lapsi niillä talvikengillä ihan hirveen montaa tuntia päivässä viettää! Meillä panostetaan kesällä esin. Paljasjalkakenkiin ja talven ulkoilut jotka kuitenkin on maks.pari tuntia mennään kuomilla!:)

  VastaaPoista
 28. Kuomat saa aika usein tarjoushintaan marketeista.

  Eccolla on myös talvimalleja. Ei ole kokemusta kun ei ole lasta, mutta pitäisi olla hyvät ja kysyttyjä ovat. Usein Goretexilla varustettuja. Toki hintakin on sitten kovempi, jos ei ole tarjouksessa.

  VastaaPoista
 29. Mä kehun myös Tepsuja. Kotimaiset, hyvän näköiset, vedenpitävät ja lämpimät. Meillä ollut kaikkia malleja sandaaleista talvikenkiin, mutta välikausikengät on ihan ykköset! Täällä Lahdessa ja Hollolassa ns. jokalapsenkengät tuon edullisen tehtaanmyymälän johdosta, jossa ihan huippu palvelu.

  VastaaPoista
 30. Oikean kokoinen kenkähän on paras kenkä. Päiväkodissa työskentelevänä tulee kenkien kanssa oltua paljon tekemisissä. Ja joskus tulee vastaan lapsella kengät joihin on ostettu todella reilu kasvuvara, aivan liian isonahan mikä tahansa kenkä on huono jalassa ( ja nyt en tarkoita villasukka varalla hommattuja). Perus kuomat eivät ulkonäöllään hurmaa, mutta tarhakenkinä todella hyvät! Lapsen (pienenkin) helppo saada itse jalkaan, ja lenksut pysyvät hyvin kengän alla. Itselläni on kuomat työkenkinä, vaikka ovat rumat, niin mitään muuta moitittavaa en niistä löydä, oikean kokoisena tukee kyllä hyvin jalkoja, eikä "hölsky" jalassa.Vesilätäkössä seisomista eivät tietenkään kestä, mutta niitä kelejä varten voi vaikka hommata vuorelliset kumpparit.

  VastaaPoista
 31. Meidän 5v käyttää tulevana talvena komboa Viking Thermo (karvakumpparit, jotka on tosi kevyet) ja Superfitin Goretexit (aivan mahtavan kevyet ja taipuisa pohja). 2v:lle on samanlaiset thermosaappaat ja Superfitin goret ja lisäksi isoveljen vanhat Tepsut (oli mun makuuni aika jäykät mutta lämpimät kyllä). Hankalaa on kenkäostelu, neljäntenä talvena meille löytyi tosi hyvät.

  VastaaPoista
 32. Lisäyksenä että itsellänikin on kuomat niihin hetkiin kun seison lasten kanssa pihalla tai ulkoilutan koiraa ei palele omatkaan varpaat. Piti vielä mainita että ei ole liukkaat vaan pito on hyvä pohjassa.

  VastaaPoista
 33. Täältä ääni myös tepsuille. Meillä poika kohta 4v on tepsutellut kaksi talvea niillä menemään ja ensi talveksi on odottamassa taas uudet sekä pojalle että 2v pikkusiskolle.

  VastaaPoista
 34. Kavat Extremet oli meillä viime talvena 3-vuotiaan pojan ehdottomat suosikit. Rinnalla oli myös Vikingin Goret ja huopatöppöset sekä karvavuorikumpparit, mutta AINA pojan valinta oli nuo Kavatit. Sai itse hyvin jalkaan, eivätkä silti ole löysät varreltaan ja pyöri jaloissa. Pitävät vettä täysin. Ovat lämpimät. Näillä oltaisiin oikeasti pärjätty koko talvi.

  Kuomat eivät pidä vettä.
  Goret on kovilla pakkasilla kylmät.
  Vetoketjulliset kengät on pakkasilla kylmät. Eivätkä toki pidä vetskarin kohdalta vettä.

  VastaaPoista
 35. Vielä lisättävä, että olisivat tosiaan menneet koko talven, sillä talvelle ei osunut jalan kasvupyrähdystä.

  VastaaPoista
 36. Mulla itsellä on talvikenkinä (siis semmoisina kenkinä, joita pidetään pihalla ulkoillessa) Eccon coretex lasten kengät. Ne on oikeasti olleet lämpimät ja erittäin mukavat jalassa. Olen kokeillut viking merkkisiä kaupassa ja itse en tykännyt ollenkaan, oli kohmelot ja painavat. Kuomat on ihan ok, mutta ne on aika tosi rumat koossa 37. Jos ostaisin lapselle nyt talvikengät niin päätyisin varmaankin eccoihin ja tai kuomiin.
  Eccot on tarra kiinnitteiset ja ainakin meillä on tarrat kestänyt usean talven käytön. (jos se tarran pehmeä puoli kovin pehmenee/nukkaantuu sitä voi saksilla vähäsen leikata ja taas toimii. (Ainakin mun kengissä.))

  VastaaPoista
 37. Kuomat herättää tunteita :) Itse kahden lapsen äitinä olen kokemuksesta todennut kuomien olevan parhaat päiväkodissa olevalle 3-vuotiaalle. Ensinnäkin ne ovat kokemukseni mukaan lämpimimmät, kun alla vielä villasukka.
  3-vuotias saa ne itse jalkaan, ja vaikka ei saisi, on ne helppo aikuisen vetäistä. Ainakaan meidän 3-vuotiaat eivät ole malttaneet olla oikein paikoillaan nauhojen solmimisen ajan.
  Ihmettelen tätä huono jalalle ajattelua kuomista. Kaikissa talvikengissä on paksu ja jäykkä pohja! Jos se olisi ohut niin ei se eristäisi. Kuomien pohja kyllä taipuu ihan mukavasti. Monet sanoo myös että ne hölkyy jalassa. Ei hölsky jos ne ovat oikean kokoiset. Monissa muissa talvikengissä lapsen nilkka on ihan jäykkänä, esim. noissa Soreleissa. 3-vuotiaan nilkka ei tarvitse tukea. Meillä oli Vikingin talvikengät, varrelliset tarrakiinnityksellä ja lapsi käveli niillä jalat tönkkönä kun nilkkaa ei voinut taivuttaa luonnollisesti.
  Kuomat kestää vettä, ainakin meillä ovat kestäneet. Ja jos oikein muistan niin niissä ihan lukee waterproof. Meillä ollut jalassa ihan vesikeleillä ja lätäköissä seisomisenkin kestäneet läpikastumatta.
  Ja siihen ulkonäköön. Rumathan ne on. Mutta mitä kypsemmäksi olen muuttunut vanhempana sitä vähemmän olen alkanut välittää lasten arkivaatteiden ulkonäöstä. Käytännöllisyys ja mukavuus ennen kaikkea. Kaupunkikengät meillä on erikseen.
  Ja viimeiseksi: Kuomat on tehty Suomessa.

  VastaaPoista
 38. Täältä tulee myös kehuja kotimaisille Tepsuille. Meillä on ollut niitä muutamana talvena ja ollaan tykätty. Ovat lämpimät ja mielestäni vieläpä kivan näköiset.

  VastaaPoista
 39. Kuomat ovat kevyet ja leveälestiset. Siis mukavat. Pohja ei ole liian paksu tai jäykkä. Kuomat ovat ykkösjalkineet pakkastalveen. Pienet koot jopa söpöjä, isommat eivät tietenkään mitään kauneuden riemuvoittoja.

  En ymmärrä tätä "huonot jalalle" -haukkumista. Miten muka Vikingit (ihan peruslesti), Superfitit (ovat kyllä hyvät) tai Sorelit (toooosi painavat), tai Kavatit (niissä on jäykkä pohja!) oat sen paremmat. Plus ainakin joku jalkakoulukunta puhuu sen puolesta, ettei lapsen jalalle olisi kengissä liikaa tukea, että jalan lihakset kehittyvät ja vahvistuvat, niin kuin pitäänkin.

  Kuomat ovat myöskin suomalaiset!

  VastaaPoista
 40. Täysin samaa mieltä EK:n kanssa!

  VastaaPoista
 41. Hyvähän näitä talvipopoja on miettiä ajoissa, kun joka kerta se taitaa yllättää suomalaiset. Meillä on ollut viime talvena Kuomat ja kuten moni edellä toteaakin, niissä on monta plussaa. Mutta olen miettinyt tulevalle talvelle myös Crocsin talvipopoja, käsittääkseni pitävät vettä paremmin. Hmm, jos olisi Kuomat koville pakkasille ja Crocsit leutoon loskaan. Olisikohan tämä duo bueno?

  VastaaPoista
 42. Kuomia meillä on molempien lasten kohdalla suosittu useina talvina, sillä ne ovat takuulla lämpivät, helpot laittaa jalkaan ja vieläpä hinnaltaan sopivat. Kotimaisuus on myös plussaa!!

  MUTTA. Kun päiväkodin eteisessä koitat löytää omat kuomat, niin saatat joutua useampiin kenkiin kurkata, sillä kuomat löytyy muutamalta muultakin.... Meillä on ollut viime vuonna pojalla mustat kuomat (ja hänen 14 kaverillaan myös) ja tyttärellä pinkkiin väriin taittavat (ja niin myös hänen 5 kaverillaan).

  Toinen kenkämerkki mihin olen aina luottanut on Viking.

  VastaaPoista
 43. Meidän pojalla on ollut aika-ajoin tukipohjalliset, vaikka virheasento on pieni. Mutta fysioterapeutit ovat ehdottomasti kieltäneet kuomat, koska eivät tue jalkaa yhtään. Olen noudattanut samaa neuvoa pikkuveljelläkin. Lisäksi jos katsotte käytettyjä kuomia, niistä näkyy etenkin nilkoissa kuinka ne kuluvat, myös päällipuolella päkiän kohdilla on usein isot vekit. Vaikka tuote in suomalainen, avainlippuhan on vain 50% tarve suomalaisuudesta. Valitettavasti meillä kallistutaan aina muihin, nilkkaa tukeviin. Nauhatkaan ei ole haitanneet kun olen ostanut niihin kiristäjän (en tiedä mikä se on viralliselta nimeltä, sellainen pyörylä, jonka avulla nauhat saa lapsi kiinni ja löysemmälle.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos fyssari on neuvonut että pitää käyttää kenkiä jotka tukee jalkaa, voisiko olla että neuvo oli vaan juuri niille jaloille mitkä tarvitsevat fysioterapiaa ja jalan virheasennon korjaamista, ei mikään yleisohje...?

   Poista
 44. […] Viking gore tex kengät 49.95. Näitä kehuttiin myös kenkäpostaukseni kommenttiboksissa ja näillä näppäimillä Converset ja barefootit eivät enää toimi. Olikos […]

  VastaaPoista
 45. Meillä suositaan superfitin kenkiä, koska pojalla on niin kapea jalka. Ostin alesta -50% superfitin talvigoret (Groovy nimiset, ja on muuten söpöt :)) Kovemmille pakkasille ostin Kuomat, meillä sattuu olemaan ihan susiruma kuosi, mutta oli alessa -40% niin ostin. Niitä tosiaan aion käyttää kovilla pakkasilla ja päiväunilla, jotka poika nukkuu ulkona. Nykyään kuomissakin taitaa olla joku vedenkeatävä pinnoite, ainakin näissä ostamissani luki näin.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images