STAND UP PADDLING , ELI SIIS SUPPAAMASSA

Olisi hauskaa aloittaa juttu sillä, että kertoisi kokeilevansa uutta lajia aina kerran kesässä. Mutta ei, en minä kokeile uusia lajeja edes...

SUPPAUS OI MUTSI MUTSI arctic surf shop lippu cafe koket hakaniemi


Olisi hauskaa aloittaa juttu sillä, että kertoisi kokeilevansa uutta lajia aina kerran kesässä. Mutta ei, en minä kokeile uusia lajeja edes kerran viidessä vuodessa, vuosikymmenessä ehkä. Mutta tänäänpä kokeilin!


Kuulin stand up paddle lautailusta eli suomeksi suppaamisesta, suppailusta tai sup-lautailusta vasta viime viikolla. Ja eilen kesken työpäivää mulle soitettiin tulisiko Bellasta muutama halukas kokeilemaan Cafe Köketin Hakaniemen konttikahvilan yhteydessä olevan Arctic Surf Shopin sup-lautoja. Lopulta paikalle pääsi minä ja Minttu, ylläri. Tosin jouduin eka soittamaan uudelleen Cafe Köketiin, että onko se nyt varmasti mulle sopiva juttu ja eihän ole pakko olla bikineissä jos ei halua. Joo ja ei, eli uskaltauduin mukaan.


cafe koket hakaniemi konttikahvila cafe koket ruisleipaminttu mami go go sup surfsup vuokraus hakaniemi arctis surf shop


Mitä se suppailu sitten on? Näin maalaisittain sanoisin, että seisaallaan laudan päällä melomista. Ja toki voi myös istuakin ja aluksi lautaan kannattaakin tutustua polviltaan meloen, ennenkuin nousee ylös. Jotkut jopa joogaavat sup-lautojen päällä!


Onko suppaaminen hankalaa? Joo ja ei. Lautaan tuntuman saaminen vie aikaa ja meille osui tuulinen päivä, mikä hankaloitti melontaa aika lailla. Aloittelijoille suosittelen tyyntä kesäpäivää ja vaikka parin tunnin lautavuokraa aluksi. Sitten kun lauta alkaa tuntumaan tutulle, voi sillä meloa vaikka päivän jos siltä tuntuu. Mutta pari tuntia on aluksi ihan hyvä.


elsa koket hakaniemi2


arctic surf shop sup lautailu helsingissaKoko näytön kaappaus 10.7.2014 213023


Pysyykö laudalla pystyssä hyvin? Kyllä, varsinkin sitten kun lautaan luottaa. Itse molskahdin hotelli Hiltonin satama-altaaseen aluksi, mutta sitten hommaan tottui. Tuulen tai veneiden tekemät aallot hankaloittavat tietenkin pystössä pysymistä, mutta jos vertaa vaikka lumilautailun opetteluun niin tämä on helppoa. Lauta on mukavan vakaa ja mekin Mintun kanssa suppasimme Hakanimen rannasta Tokoinrantaan, eli ei se niin vaikeaa ole!


Kannattaako kokeilla? No ehdottomasti! Laji on kohtuullisen uusi Suomessa ja alkeiskursseja ei kannata jännittää. Cafe Köketin ja Arctic Surf Shopin yhteistyönä tehdään myös SUP+ Snack ja SUP+ brunssi teemapäiviä, milloin opetukseen voi yhdistää Köketin hyvät sapuskat ja hauskan Sup-treenin.


Sain kyllä tosi kovan kimmokkeen sup-lautailuun ja olen tässä jo haaveillut ensi viikolla vuokraavani laudan ja pakottavani ainakin yhden kavereista mukaan. Oletteko te jo testanneet suppailua?


Viimeinen kuva on muuten Visit Helsingin Helsinki365-blogista, mitä päivittää valokuvaaja Jussi Hellsten. Kiitos siis Jussille kuvasta!


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

9 kommenttia

 1. Minäkin kokeilin tänä kesänä ekaa kertaa ja haaveilen omasta laudasta!

  VastaaPoista
 2. Suppailu on ihanaa! Ja hyvää treeniä. Mies toi puhallettavan laudan vuosi sitten jenkeistä ja sillä on vedetty maalla. Tositoimiin pääsimme back2abck Mauin reissuillamme vähän erilaisissa vesissä. Täällä jengi nappaa myös aaltoja sup-laudoilla, mutta siihen ei kyllä taidot riitä.

  VastaaPoista
 3. Odottelinkin näitä kuvia ja postausta. :) Harkitsen kokeilemista, mikäli Tampereelta mahdollisuus löytyy.

  VastaaPoista
 4. Se olisi kyllä ihana, mutta tuskaisen kalliita nämä laudat kyllä ovat. Taidan tyytyä vuokraukseen jatkossa.

  VastaaPoista
 5. juu, mä en edes ymmärrä miten tuulisella merellä liikutaan noilla laudoilla :D

  VastaaPoista
 6. Ja Tampereeltahan löytyy! Tiedän, koska mukana oli mies joka oli suppaillut Treella viime viikolla!

  VastaaPoista
 7. Fb:stä löytyy ryhmä SUPpaa Tampere. Sattumalta huomasin, kun kaverini oli ryhmästä tykännyt. Ja samana päivänä sitten tuli täältä blogista sivistettyä itseäni mistä on kyse. Pyynikillä näyttäis olevan.

  VastaaPoista
 8. […] Mulle toi edellinen teksti oli ihan siansaksaa. Mikä hiton ranta? Anteeks mikä kaffela? Elsan mahtava kuva liitettynä kutsuun oli kuitenkin niin huikea, että mä vinkusin jo mieheltä […]

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images