RAUMALAINEN BRUNSSI

Kaikkihan on kuullut sen biisin, missä soudetaan Helsinkiä pakoon Raumalle. Ai ei vai? Sietäisi kyllä soutaa! Tuli yksi juttu mieleen toukok...

Kaikkihan on kuullut sen biisin, missä soudetaan Helsinkiä pakoon Raumalle. Ai ei vai? Sietäisi kyllä soutaa! Tuli yksi juttu mieleen toukokuiselta reissultamme, jonka ajattelin jakaa nyt kun aika monet tuntuvat tekevät pieniä kesälomatrippejä Raumalle. Nimittäin hyvä brunssi ihan Vanhan Rauman keskustassa löytyy Cafe Salista.


sali ravintola rauma brunssisali brunssi raumasali ravintola rauma brunssi2rauma varpaat

Etsimme sunnuntai-aamuna ravintolaa, mistä saisi helposti hyvää ja päädyimme Cafe Saliin. Nyt harmittaa, etten ottanut brunssista enempää kuvia, sillä olen miettinyt brunssia jälkikäteen suurella lämmöllä. Tarjolla oli kaikkea ihanuutta, mitä keksii vain toivoa, erikoiskahvit kuuluivat hintaan sekä tuorepuristettu appelsiinimehu! Ah, se oli niin hyvää! Kuten tuosta yhdestä ainoasta lautaskuvasta huomaa, mukana oli myös sushia, pieniä tapaksia, useita salaatteja, ja ja ja....lisäksi löytyi hyviä smootheja, croissantteja ja jälkiruokapöytäkin oli laadukas ja hyvä. Kyllä kelpasi lähteä kotimatkalle tuollaisen ruokailun jälkeen!


Olen muuten nauttinut viimeksi juuri kyseisessä ravintolassa sokerileipomuksia, sillä pistin seitsemän viikkoa sitten stopin sokerin käytölleni. Vähän karun kuuloista, mutta viimeisen seitsemän viikon aikana kaikki lisätty sokeri mitä olen saanut, on tullut kuivan valkoviinin tai kuohuviinin mukana :D Tosin pakko todeta, ettei nyt silti puhuta edes keskimääräisestä lasin viikkovauhdista, mutta kuitenkin!


Mutta tuonne siis menemme kyllä takaisin joskus, nauttimaan hitaasta aamusta ja hyvästä ruuasta (ja kaivelemaan varpaitamme). Suosittelen siis teillekin, mikäli Raumalle matkaatte!


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

6 kommenttia

 1. Miten "sokerittomuus" on vaikuttanut oloon? Onko aiheesta tulossa postausta?

  VastaaPoista
 2. Kyllä! Hitaat aamupalat ja ruuasta nauttiminen on parhaita juttuja :)

  VastaaPoista
 3. En tiedä onko juttua tulossa, jos jatkuu niin ehkä sitten myöhemmin. Olo on hyvä ja sokerista irrottuminen kävi helposti ja nopeasti. Oikeastaan se miksi jatkan ruokavaliolla, on ksinkertainen: tuli saatua ihan liikaa energiaa sokerista ja se väsytti päivisin. Mun on helppo kieltäytyä jostain, helpompi kuin vaikka karsia. Sokerittomuus ei ole ollut totaalista, siis olen juonut nuo muutamat lasilliset viiniä enkä seuraa esimerkiksi ravintoloissa onko ruokaan lisätty sokeria pyöristämään makuja jne. Hedelmäsokeria olen kyllä tietenkin saanut smoothiesta ja hedelmistä, eli oikeastaan se on nuo sokerileipomukset, jogurtit, sokeroidut mehut, karkit ja limsat mitä on jättänyt pois. Myöskään makeutusaineita en syö, eli kyllä se kuitenkin aika paljon on makean nälkää hillinnyt.

  VastaaPoista
 4. Hyvä jee! =D
  Mä söin Lintsireissulla vähän lakua, eikä haittaa sekään yhtään. Perusruokavaliossa on sitä sokeria kuitenkin niin paljon vähemmän kuin ennen. Ei tarvitse tulla huono mieli pienistä "retkahduksista", vaan voi jatkaa vähemmän sokerista elämää lakun jälkeenkin. Löysin rantein, ilman turhaa stressaamista tämä on ihan hienoa! =D

  VastaaPoista
 5. Kiitokset teille molemmille vastauksista!

  VastaaPoista
 6. Me käytiin tuolla Salissa pari-kolme vuotta takaperin ja se oli kyllä mahtava paikka tarjonnan puolesta! Oli myslibaaria ja vaikka mitä ihanaa. Ja vanhan kaupungin miljöö ei haittaa ollenkaan kokemusta :)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images