TAATTUA MARIMEKKOLAATUA?

Tässä pyykkipäivää viettäessä alkoi eräs asia vaivaamaan. Nimittäin käytännössä kaikki Marimekon trikoovaatteemme ovat menneet huonokuntoisi...

Tässä pyykkipäivää viettäessä alkoi eräs asia vaivaamaan. Nimittäin käytännössä kaikki Marimekon trikoovaatteemme ovat menneet huonokuntoisiksi muutamassa pesussa ja kohtuullisen vähällä käytöllä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Joulun aikaan ostetut legginssit, käytetty vähäisesti, pesty n. 4 kertaa. Haarasauma auki, aika ymmärrettävää kun reiät haarassa. Reidet, oma syy.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Mansikkavuorimekko. Ensimmäinen mansikkavuorimekko pestiin oikein ja pilvet muuttuivat vaaleanpunaisiksi. Reklamoin, sain uuden ja pesin oikein, sama juttu. En enää jaksanut reklamoida, koska en halua kolmatta mansikkavuorta missä pinkkiharmaat pilvet.(väri ei näy kuvassa ihan oikein, luonnossa pilvet harmahtavat).


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Lepakkomallinen raitapaita, pesty n. 5 kertaa ja käytetty siis myös (mielestäni) vähän. Toinen hiha rispaantunut täysin.


Toissa viikolla ostin Kaamokselle uuden raitapaidan ja se on nyt koneessa, mielenkiinnolla odotan mitä tapahtuu. Jotenkin näiden kokemusten jälkeen, vuosikymmeniä Marimekkoa käyttäneenä alkaa tuntumaan ettemme enää trikoovaatteita osta merkiltä. Mä en voi kannattaa pelkkää suomalaista suunnittelua ja suomalaista yritystä, jos vaatteiden laatu on vuosi vuodelta surkeampaa ja surkeampaa. Nuoruudessani käytin paljon Marimekon trikoota, myös vuosikymmeniä vanhoja perittyjä vaatteita eikä tällaista reikäisyyttä tullut eteen. Joskus vaatteet kirjaimellisesti hajosivat päälle siksi, että niitä käytettiin vuosia päivittäin, mutta raitapaidatkin vain paranivat pehmetessään.


Verhokankaat sentään ovat pysyneet hyvinä useammassa pesussa ja mekkokankaissakin tuntuu laatua edelleen olevan. Miksiköhän trikoiden laadun on annettu laskea ja ollaanko me kuluttajat niin sokeita että ostetaan raitaa raidan tilalle, vaikka kangas/ ompelutyö on ihan bulkkilaatua? Vai olenko mä vaan liian hyvään tottunut kuluttaja, jonka Finnwearit ja Nansot ei ole menneet vuosiin miksikään?


Frendini epäili, että meillä pyykinpesukone linkoaa liian nopeasti ja rikkoo siksi saumat. Luulen, että tarvisin näille Marimekoilleni ihan oman lingon, sillä muut trikoovaatteet on pysynyt ihan normaalihyvänä pesussa, useimmat vuosikausia.


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

55 kommenttia

 1. Hyvä, että nostit tämän kissan pöydälle! Oon nimittäin ihan samaa mieltä. Marimekon trikoot on ala-arvosta kamaa, jopa siinä määrin, että olen kieltänyt lastemme isovanhempia ostamasta lapsille Marimekkoa. Meillä on ollut eniten ongelmaa kankaan kulahtamisessa (yhessä pesussa nukkasen harmaaks ja värit sekasin), ei niinkään reikiintymisessä. Puuvillakankaiden kanssa en oo huomannut ongelmia, mutta trikoot on kyllä aivan kuraa.

  VastaaPoista
 2. Aivan sama kokemus täälläkin. Trikoopaidat nukkaantuvat saman tien ja saumat rispaavat. Tuota ongelmaa ei ole vanhassa Marimekon tuotannossa, jossa paidat ovat tukevampaa, läpivärjättyä kangasta. Ostankin raitaa enää vain kirppiksiltä.

  Toinen ongelma on vaatteiden pesemisessä. Esim. 54 euron vauvojen puna-valkoisen pallopotkupuvun valkoiset pallot värjääntyivät heti ensimmäisessä pesussa vaaleanpunaisiksi, vaikka pesin vaatteen ohjeiden mukaan.

  Eikä ole kehumista villavaatteissakaan. Viime vuonna ostamani pitkä, musta villapaita kului rei'ille kahdessa kuukaudessa! Käyttökertoja sille tule noin viisi. Ja ei, meillä ei ole koita tms, koska muut villavaatteet ovat pysyneet ehjinä.

  Olen todella, todella pettynyt nyky-Marimekon laatuun. Hinnat kun kuitenkin ovat korkeat, niin sen pitäisi näkyä myös laadussa.

  VastaaPoista
 3. Ootko sä kokeillu sitä värinpoistoliinaa?

  VastaaPoista
 4. Oon! Toi mansikkavuori on pesty sen kanssa, sekään ei auttanut :/ Ja noiden pilvien kuuluu olla kirkkaan valkoiset, en saa niitä millään valkoisiksi koska toi punainen väri sotkee koko kankaan väriliinojenkin kanssa.

  VastaaPoista
 5. Niin on kuraa :( Mietin, et onks toi mun paita ommeltu rikki menneellä neulalla, sillä toinen sivu on ihan kunnossa. Ja yleensä tehtaalla ommellaan tietyt saumat samasta vaatteesta ja toinen ompelija toiset, luulen et ompelija ei oo välittänyt rikkinäisestä neulastaan mitään.

  VastaaPoista
 6. Musta Marimekko menee ihan liikaa designkärki edellä ja olettaa sen vaikuttavan eniten. Ja vaikkuttaahan se, kivan näköisiä vaatteita! Se vaan, että mieluiten ihailen niitä vaatteita vastaisuudessa kuvista koska en halua käyttää pennosiani tällaiseen laatuun ja kulutuksellani osoittaa, et on ihan fine tehdä designvaatteita laadun kustannuksella. Se ei ole ok mulle.

  VastaaPoista
 7. Mulla sama kokemus tuosta pallollisesti yöpaidasta. Ekassa pesussa värit levis, niin että kaikki valkoinen oli epätasaisen vaaleanpunaista. Kävin reklamoimassa ja olin kuulemma ensimmäinen ketä niin teki Turussa (ihmettelen). Saatiin uusi tilalle ja sama juttu. En viitsinyt enää toista kertaa reklamoida. Mutta pojalle samaan aikaan ostettu terällinen vihreä pilkullinen yöpuku on ihan priima ja paljon on käytetty. Mutta kankaissa on kyllä selvä ero, punainen on ohut ja fletku, kun taas vihreä paksumpaa ja selvästi ryhdikkäämpää.

  VastaaPoista
 8. Oon myös kokeillut värinpoistoliinaa, mutta ei vaikutusta.

  VastaaPoista
 9. Ootko pessy ekan pesun 60C:ssä? Enemmän asiasta tietävät ystäväni ovat kertoneet mulle, että ensimmäinen pesu on nk. värin kiinnittymispesu, ja että kun sen pesee 60C:ssä, ni värit pysyy paremmin. Itse pesen paljon 60C:ssä vaatteita muutenkin, mutta olen kyllä huomannut muillakin merkeillä tätä trikoon laadun huononemista. Nykyään pyrinkin ostamaan vaan yksivärisiä vaatteita/kankaita (läpivärjätyt ei haalistu niin helposti) ja kohtuu vaalee pohjaisia kuviollisia (silloin ei pesunukka haalista trikoota niin nopeasti). Ja tietty ostaa vaan niistä liikkeistä, mistä tietää laadun olevan pääosin kohdallaan.

  VastaaPoista
 10. Metritavarana myytävät trikoot on ihan samaa "ÄLÄ OSTA"-luokkaa. Ihan se ja sama millä neuloilla ompelee niin saumat on rei'illä joka ikinen kerta.

  VastaaPoista
 11. Kurja juttu! :/
  Meillä ei ihan yhtä huonoja kokemuksia ole, olen kyllä ostanutkin vain 2 Marimekon trikoomekkoa uutena.
  Mutta ei mekot ollut yhtä hyvää laatua, mitä odotin tuolla hinnalla saavani ja mitä Marimekolta odotin. Värit kulahti pidemmässä käytössä ja kangas vähän nyppääntyi. Olivat käyttökelpoisia kyllä pitkään, mutta vähän sellaisia kulahtaneen näköisiä..
  Vanhemmat kirppikseltä ostetut Marimekot ovat sen sijaan oikein hyvän näköisiä, vaikka niitä käyttäisi kuinka paljon. Tytöillä on yövaatteina melkein pelkkää kirppis-Marimekkoa. ;)

  Marimekolla on jotenkin niin hyvä maine suomalaisille. Tuntuu, että sitä on vaikea murtaa, vaikka huonoja kokemuksia kuuleekin jatkuvasti.
  Marko Paanasen sisustusohjelmassa olikin yhdessä jaksossa puhetta siitä, että SUOMALAINEN ei välttämättä tarkoita LAATUA. Saatika sitten SUOMALAISTA. ;D Että samaa tavaraa ne on Mariskoolit ja marketin samanlaiset lasimaljat, eri hinnalla vain.

  VastaaPoista
 12. Noi raitavaatteethan pitäisi pestä 60 asteessa juurikin tuon kiinnittymisen takia. Mansikkavuoressa sen sijaan on 40 asteen pesuohje.Kun eka mekko meni pilalle, kysyin myyjältä olisiko mun sittenkin pitänyt pestä ekan kerran 60 asteessa, vastaus oli ettei. Että pesulapun mukaan. Sinne siis koneeseen laitoin värinkeräysliinojen kanssa ja yhtä harmaa tuli kuin edellisestäkin. Tätäen tosiaan vaan enää jaksanut viedä takaisin marimekkoon, vaan pidän siivousmekkona.

  VastaaPoista
 13. Onpas kurjaa kuulla. Mä oon ostanut vaan kirppareilta ja ollut tyytyväinen - onko tää siis ihan uutta kehitystä, koska ei nekään niin vanhoja ole? Tai ehkä kirpparille päätyy vaan ne joissa jostain syystä oli se parempi kangas.

  Toivottavasti asialle tehdään jotain kun otit asian esille :)

  VastaaPoista
 14. Ikävä juttu, että sulla (ja ilmeisesti monella muullakin) näin huonoja kokemuksia. Itselläni vain hyvää sanottavaa Marimekosta! Minulta löytyy kymmenisen niitä tasaraita paitoja, jotka ostettu 1-2v sitten ja ihan uudenveroisia ovat. Viimeksi Marimekosta on tarttunut pari mekkoa mukaan ja eivät ainakaan vielä ole miksikään menneet. Aion edelleenkin sieltä ostella vaatteita(kin), vaikka etenkin kankaita ostan ja niitä tuunailen pöytäliinoiksi/verhoiksi/petivaatteiksi. :)

  VastaaPoista
 15. Mulla oli parikymppisenä käytössä meidän äidin vanha maripaita, joka oli ihan priima vaikka oli nähnyt jo vuosikymmeniä elämää. Mutta raitapaitojen laatu oli kyllä huonoa jo silloin kun asuin vielä kotona, eli kymmenisen vuotta sitten. Saumoihin juurikin tuli melko nopeasti reikiä verrattuna siihen, että ennen paidat olivat kestäneet paremmin. Vanhemmistani kun molemmat tykkäävät pitää raitapaitoja ja ovat niitä iänpäivää pitäneet niin on vähän jo vertailukohtaa :) Kirpparillakin näkemäni Marimekon vaatteet ovat aina todella nukkaisia :/

  VastaaPoista
 16. Mulla on samoja kokemuksia myös neuleista. Ostin kalliin neuleen Marimekolta viime talvena "kestäväksi työvaatteeksi" ja kappas, ensimmäisessä käsinpesussa se sekä nukkaantui, että valutti valkomustat raitansa harmaiksi. Ei oo kivaa, kun vaatteesta maksaa yli 200 euroa! En ole asiasta kyllä reklamoinut, eikä kuittiakaan ole (tietysti) enää, joten pitää kai antaa asian olla. Mutta tyytyväinen en itsekään kyseiseen puljuun enää ole!

  VastaaPoista
 17. Mulla tosiaan tuli Mansikkavuoripaidasta kans ekassa pesussa vaaleanpunapilvinen. Nykyään pesen kaikki uudet vaatteet hysteerisesti värinkerääjäliinojen kanssa. Se kans korpesi aika paljon että Marimekon alkuperäishinnaltaan yli 300 euron takki oli toista kertaa päälläni kun siitä oli irronnut jo kaksi nappia. Joo, kyllähän osaan ne takaisin ommella mutta ei tohon hintaan mun mielestä tarvisi, varsinkin kun ihan kauheeta harakanvarvasjälkeä se on kun meitsi nappeja ompelee.

  VastaaPoista
 18. Ikävää! Ja niin totta!

  T. Kolmenkympin Marimekon legginssit: kangas sojottaa langanpätkiä sinne tänne ja sisäreisiin on ilmestynyt isoja reikiä. Ja on oma koko ja käytetty joku kolme kertaa. :(

  VastaaPoista
 19. Minulla myös samanlainen kokemus Marimekosta. Olen ollut niin pettynyt. Sen sijaan Nanson trikoiset paidat (mulla lähinnä Paulakukkaa) ovat säilyneet hyvinä vuodesta toiseen ahkerassakin käytössä.

  VastaaPoista
 20. Vuosi sitten tyttärelleni ostama Nappikuosista tehty trikoinen setti on pysynyt tosi hyvänä. Se on ollut oikein lemppari ja pesty ja käytetty kymmeniä kertoja. Vielä ei ole mennyt miksikään. Siirtynee pieneksi jäätyään odottamaan tulevaa pikkusiskoa. :) Myös tsirp-mekko on ollut oikein hyvä laadultaan!
  Mutta muutama vuosi takaperin ostamani trikoinen tunika meni ekassa pesussa vaaleilta osiltaan täysin harmaaksi, nyppääntyi ja on ihan oksetus jos osuu kaapissa silmääni. Enkä tajunnut samantien reklamoida sitä... :( Ja kun maksoi niin paljon, niin ei nyt siltikään tee mieli viskata roskiin, minne se oikeasti kuuluisi...

  VastaaPoista
 21. Mulla on ruskeaa raitatrikoota monta metriä kaapissa, onpa harmi jos se kangas tosiaan on noin huonoa!

  VastaaPoista
 22. Viimekesänä onnellisena alesta ostin tummansinipohjaiset pallopaidat sekä mulle että pojalle. Ekassa pesussa meni molemmista pallot sinisiksi. pesin eri koneellisissa, värinkeräysliinojen kanssa, toisen kuudessakympissä ja toisen neljässäkympissä. Tuli kotiretkuja. Ärsytti ja ärsyttää!

  VastaaPoista
 23. Marimekon maine on kyllä aika kaukana siitä todellisuudesta, ainakin trikoon kohdalla. Mua muutenkin ihmetyttää sellainen "suomi"brändien jumalointi ettei se laatu eikä oikein muotoilukaan kiinnosta, kun se on "taatusti tyylikästä kun merkki on yleisesti tuttu. Että tietyt merkit saa aina sen hyväksynnän ja hehkutuksen osakseen ja voivat laskea vuosi vuodelta rimaa. Marimekko on aika hyvä esimerkki, tasaraidan suunnittelija Annika Rimala kertoi yhdessä haastattelussa että Marimekon suomalaisuus on sitä, että ne vaatteet tehdään Suomessa. Enää suomalaista on se suunnittelu.

  VastaaPoista
 24. Mäkin oon ostanut kirppiksiltä ihan hyviä Marivaatteita, mutta ne on selkeesti kestävämpiä mitä noi mun uutena ostamani trikoot.

  VastaaPoista
 25. Toi mekko on pari vuotta vanha, reklamoin silloin siitä ja nyt vaan löysin ton alimmaisena vaatekomeron pohjalta käyttämättömänä, koska noi värit tosiaan meni heti (toistamiseen) sekaisin. Enää tuskin ottavat tota vastaan.

  VastaaPoista
 26. Mullakin on mekot tosi hyvässä kunnossa, mutta trikoot ei. Niissäkin on eri laatuja, esim pojan huutiksesta otsettu hedelmäkori-teeppari on edelleen ehjä, mutta nuo omani eivät ole kestäneet. Erityisesti tuo raitapaidan hihansuu ihmetyttää,sillä tällä käytöllä ja näillä pesukerroilla en vain oikeasti ole voinut saada hihaa tuohon kuntoon. Tai olen saanut, mutta joku tossa on pielessä ollut alunperinkin.

  VastaaPoista
 27. Mulla on noi samat legginssit ja muutaman käyttökerran jälkeen näyttää lähes samalta kuin nuo sunkin legginssit :/ villasukat ostin joulualennusmyynneistä, käytin niitä maksimissaan pari viikkoa kun kantapäät oli jo ihan reikiä täynnä (mummon tekemät kun kestää tietenkin vuosia vaikka ahkerasti käyttäiskin :D). ääh, miksi marimekko oi miksi?

  VastaaPoista
 28. Mun suurin Marimekkoaikani taitaa olla n. 17 vuoden takaa, jolloin vaatteet kyllä kesti uutena. Muistan kun pallopaidat tulivat uudestaan marimekkoon vuosien tauon jälkeen ja nekin kesti tosi hyvin, kun taas nyt väreissä on ollut kaveripiirissä ongelmaa. K:n vauvabodyt oli kirppiksen marimekkoa ja kesti hyvin, uusissa taas värit tuntuu kaikilla lähteneen karkuun.

  VastaaPoista
 29. Toi on munkin synti, etten sitten jaksa reklamoida vaan äänestän jaloillani. Harmittaa tää laatumuutos myös uusien suunnittelijoiden puolesta, sillä eihän nykyvaatteista tule sellaisia koko kansan oloasuja ja isoja hittejä, jos ne ei yksinkertaisesti kestä päällä. Ja kyllä mua harmittaa sekin, että ennen niin rakas tasaraitapaitakin on muuttunut sellaisesta helposta pese ja pidä vaatteesta ihan muuksi, kun sitä ei uskalla pestä eikä pitää :/

  VastaaPoista
 30. Mä oon valmis maksamaan vaatteesta aika paljon, jos se kestää.En mä sillä merkillä ratsasta vaan haluan pitkäikäisen kestävän tuotteen, sellaisen vaatteen joka muuttuu osaksi minua ja on helppo laittaa päälle miettimättä. Mutta jos napit irtoilee ja värit sekoilee keskenään ja hihat rispaantuu niin ei tää vaan oo sitä laatua, mitä mä vaatteilta haluan. Onneksi on Nanso, jolla on hemmetin hyvälaatuisia vaatteita, made in FINLAND.

  VastaaPoista
 31. Mun legginssit makso muistaakseni 68 euroa.....prkl.

  VastaaPoista
 32. Nansohan on ihan huippulaatua ja tehty Suomessa n. 99%.

  VastaaPoista
 33. Kaikista ärsyttävintä on ehkä se ettei tuotteet ole tasalaatuisia. Mäkin välillä ostan noita, että jos tämä kestäisi ja olisi hyvä...ehkä kannattaa suosiolla siirtyä ostamaan huutiksesta trikoot vanhana,

  VastaaPoista
 34. No kyllä!! Mua ärsyttää aina vain enemmän ja enemmän koska en olisi uskonut tätä kommenttia tulevan NÄIN paljon :/

  VastaaPoista
 35. Joo, ja kaverillani Terhillä oli käynyt samojen leggareiden kanssa ihan sama juttu. Pitäskö oikeesti lähettää noi legginssit kaikkien meidän takaisin vai mitä hittoa tässä tekee? Mä jotenkin ajattelin vain hieman ärhennellä, mutta nyt alkaa tulemaan paha mieli kun näin paljon SAMOJA ongelmia, samoissa tuotteissa.

  VastaaPoista
 36. Kyllähän vaatteiden pitäisi olla tasalaatuisia, ei mitään arpapeliä et kestääkö vai ei :(

  VastaaPoista
 37. Voi jumpeli että voikin raivostuttaa!

  Marimekon trikoon kohdalla komppaan aivan täysin - kirppareilta ja huutiksesta tyttärelleni ostamat trikoopaidat on erittäin hyvälaatuisia, ei nyppääntymistä ja kestää pesua ja käyttöä - uudestaan ja uudestaan. Kaupasta taas itselleni viimejouluna ostettu mustavalkoraidallinen tunika meni ekassa pesussa ihan nyppään ja saumat aukeili oikeasta kädestä,just niinkun tuossa sunkin!

  Ja viimosena,se joka ärsytti eniten,nuo samat leggarit ostin keväällä, ehdin käyttää kaks-kolme kertaa ja sisäreidet auki. Multa aina jää reklamointi,yleensä sen takia kun oon niin pirskutin huono kuittien kanssa. Roskiinan nääkin sit menivät,edellistä kirppiskasaa kerätessä. Ja joo,kyllä se nyt harmittaa ika huolella,kun 70euron leggarit ei kestä edes kuukautta käytössä! Vaikka vaatteista olenkin valmis maksamaan - välillä naurettavankin paljon,pitää niiden todellakin silti KESTÄÄ.

  VastaaPoista
 38. Myös Marimekon vauvojen bodyjen koot on ihan pielessä. Vauva käytti nimiäisten aikaan 1,5 kk sitten kokoa 56-62 cm ja sai lahjaksi 2 bodya koossa 74 cm. Onneksi tutkin kokoa vähän tarkemmin ja kokeilin jo silloin, sillä mahtuivat tuolloin pituudesta juuri ja juuri päälle kertakäyttövaipalla, kestolla tarttis jatkopalan. (Leveyden puolesta bodyihin sitten menisikin kaksi vauvaa..)

  Myös esikoisen Marimekkobodyt haalistuivat ihan hurjaa vauhtia, mutta olivat vielä pari vuotta sitten kooltaan lähempänä oikeaa.

  Ja yhdet (ja tämän talouden ainoat) Marimekon sukat kutistuivat ohjeen mukaisessa pesussa monen monta kokoa (32 -> n. 25)

  Itselläni ei ole ollut uusia Marimekon trikoovaatteita, mutta ainakin kotelomekot ovat pelittäneet ihan hyvin. Ne ovat kyllä aika harvalla käytöllä, joten ehkä ei tähän kokemukseen ei voi oikein luottaa.

  VastaaPoista
 39. oho, oho! siis täysin samat ongelmat kuin minullakin!

  VastaaPoista
 40. Heh,mä oon aina ostanut tosi isoja sukkia Marimekolta, koska niissä todellakin on se kutistuminen otettava huomioon! Mutta muuten ne kestää mielestäni ihan hyvin kyllä ja ovat nättejä ;)

  Laitoin jo eilen illalla MArimekolle palautetta tän kommenttiboksin innostamana, tuo housuasia varsinkin on tosi hartmillinen jos KAIKILLA on käynyt noin. Reidet toki hinkkaa yhteen jokaisella,mutta sehän pitää ottaa huomioon jo housuja suunniteltaessa että millaista kangasta niihin käyttää. Tää ohut trikoo ei selkeesti kestä sitä käyttöä mihin housut on tehty.

  VastaaPoista
 41. Saman olen huomannu noissa bodeissa, lyhyitä ja leveitä tai muuten kummallisia.

  Itse ostin uutena bodyn kokoa 74/ 6-9kk, joka oli kivasti rasiassa, eli en päässy tarkemmin tutkimaan. No, olka-haarapituus oli sama kuin koon 62 bodeissa, mutta hihat vastasivat kokoa 86. Tämä siis ennen pesua.

  VastaaPoista
 42. Mullakin on semmonen kutina et moni ihan halppisketjunkin trikoo on entistä huonompaa laatua! Ainakin jos kangas on vain pinnalta painettua. Nukkaantumista tulee heti ekassa pesussa tai haalistumista ja värien sekoittumista. Kai se on tämä kertakäyttökulttuuri sitten. Mutta Marimekolta nyt olettaisi hieman parempaa laatua. Itsekin mietin ensin tuota pesukone asiaa, mutta kotipesukoneilla tuskin vahinkoa saa aikaseksi ellei kone ole rikki, ainakaan näin ei pitäisi käydä koska käyttövaatteiksi nuokin luulisi olevan tehty.. Harmillinen juttu kyllä.. :(

  VastaaPoista
 43. Halpisketjuillakin on laskettu, että tuotteen pitää kestää käytössä vähintään 6 kk ja jos ei kestä, sen saa periaatteessa palauttaa ilman kuittia. Eihän ne tätä tietenkään mainosta. Joten Marimekot takaisin vaan, sekundaa myydään niin kauan kuin se kuluttajille kelpaa!

  VastaaPoista
 44. Täällä sama juttu. Lopetin marimekon vaatteiden ostamisen, kun ostamani tummansininen pallopaita meni ekassa pesussa aivan nukkaiseksi ja väri haalistui. Palautin paidan ja sain uuden, mutta tällä kävi sama juttu ekassa pesussa. Molemmat paidat pesin paidan pesuohjeen mukaisesti.
  Marimekon vaatteet ovat kuitenkin suhteessa aika arvokkaita, eivätkä pesua tosiaan kestä

  VastaaPoista
 45. Meillä on myös menneet trikoot nöyhtäisiksi jopa ennen ensimmäistä pesua. Näytin liikkeessä tytön päällä olevia leggareita ja kysyin, onko näitä reklattu paljon. Ei kuulemma ollenkaan ja heidän mielestään nöyhtää oli niin vähän, ettei sitä edes huomannut. Oon varmaan marimekkomittapuulla turhan tarkka. Printtikuvioiset trikoot (varsinkin tummapohjaiset, joissa kankaan kääntöpuoli on valkoinen). En tajua, miksi edes ostin nuo, mitä oikein odotin kun laatu on ennenkin ollut ihan yhtä kuraa. Ehkä olen nyt viisastunut.

  VastaaPoista
 46. Minä ostin lapselle Marimekon raidalliset sukkahousut ja niihin tuli haaraan reikä ensimmäisellä käyttökerralla. Reklamoin ja sain uudet tilalle. Ne olivat ensimmäisen käytön jälkeen nyppyiset ja haarassa oli monta pientä reiänalkua. Lisäksi sukkahousut kutistuivat reilusti pesussa. Jotain on pielessä kun nuo 17€ sukkahousut ovat huonompilaatuiset kuin jotkut marketin seitsemän euron made in china -sukkikset...

  VastaaPoista
 47. Mä ostin ne alesta. Mutta kyllä mä silti kuvittelin, että laatumerkin alekama on kuitenkin laatua (eikä paskaa), vaikka se on alessa.

  VastaaPoista
 48. Hei enskerralla ko meet nihin hienoihin pressitilaisuuksiin haistelemaan Marimekon uutuuksia ni vie niille tää ketju. Kait niitä saattais vähän kiinnostaa, mitä mieltä niitten asiakkaat on...

  VastaaPoista
 49. No kyllä melkein täytyis. Mä kattelin noita tulevan syys/talvimalliston vaatteita ja paljon ois löytynyt mun mieleen taas kaikkea kivaa mut ns. käyttövaatteita täytyy miettiä vielä kahteen kertaan. Juhlamekot on mulla kestäneet hyvin (kait nyt kun niitä on hädintuskin pesty), ja osa kyllä muistakin vaatteista, mut harmittaa tosissaan kun ostat muka laadukkaita, parempia arkivaatteita ja tulos on se että hennesin kympin legginsit kestää kymmenen kertaa paremmin.

  Mutta ihanaa kesää teille kuitenkin! :D

  VastaaPoista
 50. Suosittelen samaa: tämä viestiketju pitäisi todellakin viedä Marimekon nähtäväksi. Aivan hurjia kokemuksia niin monella. Marimekon laatu suorastaan romahti useampi vuosi sitten. Kun itse aikoinani ostin vielä Marimekon raitapaitoja, ne kestivät ja olisivat vieläkin täysin käyttökelpoisia, mutta nyt niiden käyttämättömyys on pitäjästä kiinni. Harmi, ettei jo ostetun vaatteen koko muutu samassa suhteessa omistajansa kanssa :) Mutta oikeesti, jos satojen eurojen vaatteet eivät kestä käyttöä tai pesua, niin jossain on pahasti vikaa. Reklamoikaa, reklamoikaa.
  Marimekon kohdalla on vielä se, että niin moni haluaisi sitä käyttää ja olisi valmis antamaan anteeksi viime aikojen kohut, jos vain liike tekisi jotain, mutta ei. Syvä hiljaisuus ja huonoa laatua pukkaa.
  Mitä tähän kaikkeen sanoisi Kirsti Paakkanen puhumattakaan Armi Ratiasta, joka varmaan kääntyisi haudassaan, jos lukisi nämä tekstit.

  VastaaPoista
 51. Paha maku jäänyt mullekin Marimekosta viime vuosina, omat huonot kokemukset pöytäliinoista. Meillä on syömään opettelevan lapsen takia ollut sellaisia pinnoitettuja pöytäliinoja, ja Marimekon versio ei kestä pöytäliinana. Se värjääntyy hetkessä, eikä kestä pesua. Valmistajan mukaan se nyt vaan on ongelma ko. tuotetyypin kanssa (miksi niitä sitten myydään, jos valmistajakin tietää niiden olevan sekundaa?). Ihme kyllä Ellokselta viidelletoista eurolla tilattu liina ei ole värjäytynyt, ja sen on voinut pestä jo kymmeniä kertoja..

  VastaaPoista
 52. Ei ne Nanson tuotteetkaan enää ole made in Finland, suurin osa niistä tuodaan tai tehdään Baltiassa. Laatu on niissäkin selvästi huonontunut.

  VastaaPoista
 53. Hei!

  Kehoitan kaikkia reklamoimaan laaduttomista tuotteista!
  Muutoin ei mikään ikinä muutu :\

  VastaaPoista
 54. Vanha postaus mutta kommentoin silti. Minä ostan myös Marimekkoa enää kirpparilta (niitä joissa lukee Made in Finland), koska tässä vuoden parin sisään lapseni ovat saaneet lahjaksi raitapaidan, lyhythihaisen paidan ja 2 bodya. Lyhythihainen kutistui, haalistui ja nukkaantui heti ekassa pesussa ja ennen kaikkea kulahti saumoistaan ihan muodottomaksi. Bodyt kutistuivat myös todella paljon, toisesta haalistui värit ja body nukkaantui niin, että näytti siltä kuin sitä olisi pitänyt monta lasta ja pesty kymmeniä kertoja. En edes kehdannut viedä sitä kirpparille myyntiin ja takana oli tosiaan yksi ainut pesukerta. Toinen body kesti ekan pesun vähän paremmin, mutta ei enää mahtunut lapselleni, jolle kuitenkin muut saman kokomerkinnän vaatteet olivat vielä isoja. Annoin bodyn siskoni lapselle, joka raportoi bodyn tulleen parissa pesussa aivan karmeaan kuntoon. Raitapaita on kestänyt parhaiten, mutta on silti paljon huonommassa kunnossa kuin kirpparilta ostamani raitapaidat, joita on pidetty ja pesty paljon, paljon enemmän. Minusta on uskomatonta, että Marimekon laatu on nykyään tätä luokkaa. En usko heillä olevan enää kovin pitkä tie (valitettavasti), jos eivät välitä tuotteidensa laadusta.

  VastaaPoista
 55. Hassua, että ennen suomalaisuus tuotteessa tarkoitti nimenomaan laatua. Nyt siitä ollaan valmiita tinkimään ja vaihdetaan näkökulma suomalaiseen designiin. Valitettavasti vielä ollaan tilanteessa, jossa nuo perusmerkit Iittala, Arabia ja Marimekko myyvät myös pelkän nimen perusteella, tosin kyllä noilta merkeiltä myös laatua löytyy. Musta esim Marimekon verhokankaat ovat olleet tosi hyviä edelleen.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images