RAPPIOROMANTIIKKAA TALLINNASSA

On ihmisiä, jotka lähtevät lomalle viiden tähden hotelleihin valkoisien lakanoiden väliin ja niitä, jotka etsiytyvät hotellin sijaan mitä er...

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA


On ihmisiä, jotka lähtevät lomalle viiden tähden hotelleihin valkoisien lakanoiden väliin ja niitä, jotka etsiytyvät hotellin sijaan mitä erilaisimpiin paikkoihin ihan vain siksi, että niin saattaa olla hauskempaa. Vaikka pidän tavattomasti myös vaivattomista hotelleista, viihdyn enemmän hostelleissa ja majataloissa, missä on oma persoonallinen tunnelmansa. Luulin, että Raumalla Rouva Mannerin huoneisto oli kesän elämyksellisin kokemus, mutta nyt ollaan kyllä ihan tasapelissä Tallinnan majoitukseni kanssa. Rauman Pikkurivissä ja Tallinnan Marta Guesthousessa oli paljon samaa, vaikka fiilis oli täysin eri. Siinä missä Raumalla nipistelin itseäni, että voiko näin ihanaa ollakaan, Marta Guesthousessa oli kaikki vähän rempallaan ja ja sinnepäin eikä paljon tarvinnut nipistellä. Veikkaan silti, että näiden kahden majoituksen omistajilla, Jaanalla ja Mai-Liisillä on silti joku yhteinen (minulta puuttuva) remppakromosomi, mikä saa pelastamaan lähes tuhoutuneita kiinteistöjä matkailijoiden käyttöön.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA


Marta Guesthouse sijaitsee muutaman kilometrin Tallinnan keskustan ulkopuolella, hyvien suorien kulkuyhteyksien päässä. Puutalo on remontoitu ekologisesti ja kierrätysmateriaaleja suosien. Martassa on huoneita kahdessa kerroksessa ja aika myöhäisestä varauksestani johtuen sainkin nukkua kaksi yötä, kummankin eri huoneessa. Huoneeni sijaitsivat talon vintillä ja olivat aivan ihania kumpikin. Pieni yhdenhengen huone olisi riittänyt minulle hyvin, mutta myös kahden hengen huoneesta tykkäsin kovasti, sillä tilaa oli todella paljon.


OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA


Marta Guesthouse oli tosi mukava kaikin puolin. Ystävällinen kesätyöntekijä auttoi aina tarvittaessa ja muita vieraita tuskin näki tai kuuli. Lähellä olisi ollut vielä mukavan näköinen leikkikenttäkin ja mietinkin, josko me lähdettäisiin vielä alkusyksystä uudelleen reissuun, nythän lapsi ei tosiaan tullutkaan reissulleni mukaan.


Jos olette menossa Tallinnaan ja haluatte persoonallisen ja tunnelmallisen majoituspaikan, tässä on varmasti yksi parhaista vaihtoehdoista! Paikan omistaja Mai-Liis vastaa meilitse martaguesthousetallinn@gmail.com tiedusteluihin nopeasti ja hinnatkaan eivät huimaa (tosin eivät ole Tallinnan edullisimmatkaan). Yhteensä 2 yötä guesthousessa maksoi 64 euroa. Samalla rahalla pääsee toki hotelliinkin, mutta tässä tapauksessa sanon että tunnelmasta ja paikasta kannattaa kyllä maksaa :)


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

3 kommenttia

 1. Mahtavan näköinen paikka!! :)

  VastaaPoista
 2. Joo! Mä kerään näitä ihania majoituksia ;)

  VastaaPoista
 3. Wilhelmiina W. Wäärä2. heinäkuuta 2014 klo 23.05

  Tää pitää yrittää muistaa kun seuraavan kerran on asiaa Tallinnaan!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images