HYVÄÄ TEKEVÄT MUUMIPEIKKOLEIVÄT

  Pågen ja Bella-blogit kampanja Olen ihan liekeissä tästä postauksesta! Sen lisäksi, että saan olla tekemässä hyvää, olen saanut suunnitell...

 Pågen ja Bella-blogit kampanja


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Olen ihan liekeissä tästä postauksesta! Sen lisäksi, että saan olla tekemässä hyvää, olen saanut suunnitella oman lapsenmielisen leipäreseptin, jolla yritän nyt teitäkin houkutella tekemään hyvää. Mistä on siis kyse?


Pågen on luvannut lahjoittaa jokaisesta facebook-sivuilleen ja instagramiin lisätystä leipäkuvasta 1 euron Uuden Lastensairaalan tueksi! Kun mietin omia blogini lukijamääriä ja sitä, että jos jokainen lukijani lisäisi sen yhden kuvan (tai vaikka useamman, sen parempi) saataisiin kuukaudessa useampi kymmenen tuhatta euroa lastensairaalalle ihan vain ilatapalaleipiä kuvaamalla. Tottakai haluan kannustaa tähän! Pistäkää siis tekin haisemaan ja hashtag #YhdessäHyvää kuvan mukaan!


Omat leipäni, jotka myös siis lisäsin Pågenin faceen, eivät ole ihan sitä perinteisintä sorttia. Mulla oli mielessä vaikka ja mitä leipäcocktailtikkukaktuksesta lähtien, mutta sitten päätin lähteä liikkeelle ihan omaa lasta kiinnostavasta ratkaisusta. Piti siis saada hyvänmakuinen muumipeikkovoileipä. Siihen tuli Kaamoksen ehdotonta lempparileipää, Pågenin Oivallusta, mikä on muuten todella kuitupitoinen leipä, kuin ruisleipä naamioituna vehnähötöksi ;) Lisäksi tarvittiin lohi-piparjuuri tuorejuustoa, vähän ruohosipulia ja muumimuotti.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Voin kertoa, että nämä olivat kyllä jymymenestys! Ja todella helppoja tehdä vaikka lapsen kanssa yhdessä. Mutta mietitte varmaan kuinka paljon tuota leipää jää haaskiin? Ei yhtään. Muumien reunoille on nimittäin oma reseptinsä, mihin tarvitaan lisäksi savukalasalaattia ja sulatejuustoa...


OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA


Jämäleivät, savukalasalaatti ja ruohosipuli sekoitetaan ronskein ottein mössöksi ja annetaan olla jääkaapissa tunti-pari. SItten uusi sekoitus ja muovaus "voileipäkakkupulliksi" ja pallerot tarjolle sulatejuustokuorrutuksella höystettynä.  Oli muuten ihan sairaan hyvää tämäkin.


Se miksi halusin tehdä tuollaisia leipäpyöryköitä johtui puhtaasti itsekkäistä syistä. Meri-Tuuli Lindström nimittäin etsii Pågenille lähetetyistä voileipäkuvista suosikkinsa, ja koostaa niistä omat versionsa ohjeineen reseptivihkoseen syksymmällä. Haluaisin kovasti saada hyvän ja helpon reseptivaihtoehdon voileipäkakulle ja tässä ei niin salaisesti toivon, että Meri-Tuuli innostuisi tästä voileipäkakkupullan demoerästä ja suunnittelisi vielä paremman version näistä palleroista. Tosin, vaikka saatan omahyväiseltä kuulostaa, näissä maku oli kyllä ihan huippu, joten lähinnä tuo ulkoasu olisi se, mihin haluaisin ammattiauttajaa...


Nyt siis tekemään yhdessä hyvää! Haastan joka ikisen blogini lukijan ottamaan edes sen yhden lapsille mieluisen leipäkuvan ja jakamaan sen joko Pågenin facebooksivuilla tai omassa Instagramissa hashtagilla #YhdessäHyvää. Jokainen kuva kerryttää pottia eurolla! Voit myös osallistua Uusi Lastensairaala 2017 talkoisiin ostamalla Pågenin suosituimpia leipiä Oivallus! KuitupalatOivallus! Subs ja Limpukka, joista lahjoitetaan sentti per pussi samaan tarkoitukseen.


Tarkemmat tiedot Yhdessä Hyvää-kampanjasta löydät täältä.


ps. Jos muuten haluat vielä yhden hemmetin hyvän Pågen-leipäreseptin niin kurkkaappa tänne muutaman vuoden vanhaan postaukseen! Meikäläinen on vaaleiden markettileipien osalta aika pro-Pågen naisia ja ollut sitä jo pitkään :)


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

10 kommenttia

 1. Tää on ihan loistava! Täytyypä jalostaa tätä ekaa reseptiä myös vaikkapa aikuisten illanistujaisiin, nimittäin meiltä taitaa löytyä ainakin "Aaltomaljakko"-piparimuotti! :)

  VastaaPoista
 2. Ihania on muumileivät! :)

  VastaaPoista
 3. Onpa hyvä iltapala-idea. Näitä pitää ehdottomasti kokeilla ja vaikka yhdessä lasten kanssa. Lapsille muumit ja aikuisille reunat =)

  VastaaPoista
 4. Hei aaltomalkajjo onkin hyvä idea. Designjuhlat pystyyn!

  VastaaPoista
 5. Oli niin onnistunut iltapala, että nuorempi lapseni joka ei syö normaalisti tuorejuustoa, ei edes kysynyt mitä leivän päällä on. Muumimuotilla tein myös minä.

  VastaaPoista
 6. […] lahjoittanut euron jokaisesta tägätystä kuvasta lastensairaalan tueksi. Kesän alussa esittelin Muumipeikko-leipäreseptini ja jäin odottemaan kampanjan jatkoa. Kuulin nimittäin jo kesän alussa että Meri-Tuuli […]

  VastaaPoista
 7. […] lempileipiä ovat kuiturikkaat Pågenin Oivallus-palat, joista vuosi takaperin teimme hauskoja muumileipiä. Tällä kertaa ajatuksena oli kuitenkin tehdä mahdollisimman helppo, maistuva ja mielellään […]

  VastaaPoista
 8. […] lempileipiä ovat kuiturikkaat Pågenin Oivallus-palat, joista vuosi takaperin teimme hauskoja muumileipiä. Tällä kertaa ajatuksena oli kuitenkin tehdä mahdollisimman helppo, maistuva ja mielellään […]

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images