HELSINKI PRIDE 2014

  Meillä on joka kesäinen perinne lähteä Helsinki Prideen juhlimaan ystäviemme kanssa. Tämä vuosi ei tehnyt poikkeusta, vaikka aluksi ajatte...

 pride helsinki 2014ranneliike ilmapallo pride helsinki 2014 – kopioruohonjuuri nalle pridehelsinki pride 20141 – kopiosateenkaari viipperaviva ciabatta aleksi 2helsinki pride 2014Meillä on joka kesäinen perinne lähteä Helsinki Prideen juhlimaan ystäviemme kanssa. Tämä vuosi ei tehnyt poikkeusta, vaikka aluksi ajattelin että tämä vuosi jäisi väliin lauantaille osuneen tapahtumasuman takia. Päätettiin sitten kuitenkin, että lähdetään Prideen, ettei hyvä putki katkeaisi ;)


Kävimme Senaatintorilla ennen marssia fiilistelemässä tunnelmaa joka on vuosi vuoden jälkeen railakkaampi. Kaamoksen pappa muisteli vuosien takaisia prideja, kuinka vähän siellä osallistujia olikaan ja mikä on tilanne nyt...ajat ovat onneksi muuttuneet ja vielä kun päättäjämmekin sen huomaisivat. (Mies kuvassa ei muuten ole Kaamoksen pappa vaan Aleksi)


Lapselle olen selittänyt juhlat rakkauden juhlana, että kaikki saavat tykätä kenestä haluavat. Meillä on aika paljon seksuaalivähemmistöihin kuuluvia ihmisiä lähipiirissä, mutta eihän sellaiset asiat lasta ihmetytä vielä millään tavalla. Oikeastaan toivon ettei ihmetyttäisi koskaan. Mua nyppii ajatus, että lapsen kanssa Prideen meneminen (tai vaikka pojalla kynsilakan käyttö hänen niin halutessaan) tulkitaan joissain piireissä "homoksi kasvattamisena". En tietenkään itse usko, että kasvatuksella on mitään merkitystä sukupuoliseen suuntautumiseen, mutta toivon parin kymmenen vuoden päästä vähemmistöillä olevan helpomaa, että on ihan normaalia olla mitä sitten ikinä onkaan.


Lapsia ei kasvateta homoiksi tai heteroiksi, lapsia kasvatetaan suvaitsevaisiksi tai suvaitsemattomiksi.


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

11 kommenttia

 1. Hieno homma että kävitte, ja minusta oli ihana nähdä kuinka facebookissa ihmiset päivittivät tunnelmia tapahtumasta vaikka eivät itse tuohon vähemmistöön kuuluisikaan. Kun siis aiemmin tapahtuma on varmasti ollut enemmän vain vähemmistöön kuuluvien juhla, nyt tuntuu että siellä "saa" käydä myös muut kannustamassa :)

  VastaaPoista
 2. Olipa hyvä tuo viimeinen lause! Olen ihan samaa mieltä.
  On kummalista ja häpeällistä, että muutamalla tuttavallani ei ole samoja oikeuksia kuin minulla.

  VastaaPoista
 3. http://eioototta.fi/lapsiblogit-lukkojen-taakse/#comment-44116
  En oo sen kummemmin lukenu sun blogia, mutta löysin kommenttis tuolta ja oli pakko tulla tänne asti sanomaan, että olit niin oikeessa!:) olit asiallinen, et lähtenyt haukkumaan ketään henkilökohtaisesti ja kumosit monta älytöntä väittämää. Näkihän tuollakin selvästi minkä ikästä porukkaa oli kommenteissa samaa mieltä ja eri mieltä olevien kimppuun hyökättiin.
  Tääkin oli hieno teksti ja pitääpä jäädä seuraamaan blogia!:)

  VastaaPoista
 4. "Lapsia ei kasvateta homoiksi tai heteroiksi, lapsia kasvatetaan suvaitsevaisiksi tai suvaitsemattomiksi."
  JUURI NÄIN!

  VastaaPoista
 5. Seksuaalinen tasa-arvo ja ylpeys olla sitä mitä on, on sekä homojen että heteroiden oikeus.

  VastaaPoista
 6. Joo, kyllä mäkin tunnen sellaisia tyyppejä valitettavasti, joiden mielestä homous tarttuu ja etenkin jos pukeutuu punaiseen se tarttuu enemmän ;)

  VastaaPoista
 7. Näinhän se on :) Tosin onneksi joistakin suvaitsemattomaksikin kasvatetuista lapsista kasvaa isona suvaitsevia.

  VastaaPoista
 8. Heh, en oo varma onko tämä kettuilua mua kohtaan sillä totta kai mä ärsyynnyin valtavasti tuosta kirjoituksesta. En edes halua mennä lukemaan uudelleen tämän asiantuntijan käsityksiä siitä miksi vanhemmat antavat myös lapsensa olla netissä, koska saisin varmaan ihottumaa loppukesäksi.

  VastaaPoista
 9. Minäkin olin lasten kanssa tuolla ja nelivuotiaan toiveesta mentiin myös kulkueeseen. Sateenkaarilippu oli kova sana, jota heilutettiin ennen ja jälkeenkin tapahtuman. Kaksivuotias nukkui rattaissa kulkeen ajan ja heräsi vasta puistossa. Kallion kirkolla oli lapsille mm. pomppulinna, jossa sai "pomppia ihan homona". Pointsit seurakunnalle, että oli mukana. Meillä on lapsille kerrottu kotona, että joissakin perheissä voi esimerkiksi olla kaksi äitiä tai kaksi isää, eikä se ole lasten mielestä tuntunut ollenkaan kummalliselta. Suvaitsevaisuus kunniaan!:)

  VastaaPoista
 10. Kaikkea en ymmärrä,enkä haluakaan. Onneksi minun ei tarvitse tuomita tai "ymmärtää" heitä.Joku muu tekee sen.Tuomitsee vääryyden ja antaa anteeksi, jos ihminen osaa pyytää. Eiväthän nämä toki osaa, koska ovat mielestään "normaaleja" Lapsia säälin. kaksi äitiä tai kaksi isää. Mielenterveysongelmia on muutenkin varmasti suomessa.
  Onneksi tiedän itse omani, perheeni ja läheisteni vakaumuksen.

  VastaaPoista
 11. Kerrotko vielä, mitä et ymmärrä? Siis homoseksuaalisuuttako? Ymmärräthän sinä, samaa sukupuolta olevat rakastavat toisiaan. Sinä et vain hyväksy sitä ja pohjaat mielipiteesi ilmeisesti Raamattuun. Onneksi moni muu raamattua lukenut on lukenut sieltä myös lähimmäisenrakkaudesta, suvaitsevaisuudesta ja muiden ihmisten hyväksymisestä, ehkä sinulla jäi ne kohdat välistä.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images