MARITAN AAMUPALAVOILEIPÄ

Tällä aamupalavoileivällä ajattelin lähettää terveisiä Seinäjoelle Maritalle, jonka kesäparvekkeella melkein kymmenen vuotta sitten huippuhy...

maksamakkara voileipamaksamakkaravoileipa 2 k menumaksamakkaravoileipa 4aksamakkaravoileipa 3


Tällä aamupalavoileivällä ajattelin lähettää terveisiä Seinäjoelle Maritalle, jonka kesäparvekkeella melkein kymmenen vuotta sitten huippuhyvää voileipää. Yksinkertainen "resepti" piti sisällään vain ruisleivän, maksamakkaraa, basilikaa ja raakaa valkosipulia. Siitä lähtien on tätä herkkua syöty silloin tällöin kun on maksamakkaraa muistettu ostaa.


Ennen K-Menun kampanjaa saimme Ruokakeskolta testipaketit uusista K-Menun tuotteista ja reilun kokoinen 500 gramman maksamakkara muistutti taas tästä Maritan herkkuleivästä. Oikeasti tätä leipää syötiin cocktail-lasit kädessä myöhään lämpimässä kesäyössä, mutta näin helatorstain aamuksikin se sopi mitä parhaiten itselleni.


Yhdistelmä voi kuulostaa - tai ainakin se minusta vuosia sitten kuulosti - aika oudolle, mutta suosittelen testaamaan. Leivän alla on suosikkileipääni Tosi tummaa Reissumiestä, mikä sopii tähänkin voileipään tosi hyvin.


Mukavaa vapaata kaikille! Mulla on lapsi vielä hetken papan luona, joten taidanpa kellahtaa vielä hetkeksi sänkyyn kauneusunille...


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

6 kommenttia

 1. Hmm maksamakkara ei kyllä maistu mutta toi "leikkuulauta" on ihana! Muistatko mistä se on hankittu tai kuka sen on valmistanut?

  VastaaPoista
 2. Se on Tampereelta Pajumaja-nimisestäkaupasta. Tekijänä on Bombo.

  VastaaPoista
 3. Mun komboon on kuulunut maksamakkaran kaverina ehdottomasti rapsakaksi paahdettu tummaleipä ja ohuenohuet kurkkuviipaleet. Basilika ja raaka valkosipulikaan ei ajatuksena töki, mutta tuoksu saattaa seuralaisen mielestä.. Pitääkin syöttää koko poppoolle niin ei käy katku kenenkään nenään..;D
  Letkeää lapsivapaata aamua sinulle:)

  VastaaPoista
 4. maksamakkarahan on hyvää ihan minkä tahansa kanssa!Nyt tais tulla uudestaan himo...

  VastaaPoista
 5. Mä katselin tätä reseptiä n. viikko sitten äärimmäisen epäluuloisena, mutta pakkohan tätä oli kokeilla, kun mies toi eilen kaupasta pätkän maksamakkaraa.

  Ei jessus, miten hyvää! :D En olisi ikinä uskonut. Sain miehenkin maistamaan (kun käskin laittaa silmät kiinni enkä kertonut, mitä maistatan), ja sekin tykkäsi, kunnes kuuli ainekset. Teki kyllä illalla mukamas salaa itselleen pari lisäleipää hengityksen hajusta päätellen. ;)

  VastaaPoista
 6. Hei, ihan huippua! On aivan mahtavaa kuulla jonkun oikeasti testanneen jotain reseptiä tai ohjetta. Tää on hyvä kombo, vaikka en itsekään olisi uskonut. Onneksi uskalsin maistaa.

  Kiitos tästä kommentista, piristi päivää tosi paljon!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images