LASTEN KANSSA HELSINGISSÄ

Näin ilmojen viilennyttyä on kiva palata kuvien ja kirjoituksen muodossa takaisin viime viikonloppuun, milloin pääsimme Kaamoksen kanssa rei...

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Näin ilmojen viilennyttyä on kiva palata kuvien ja kirjoituksen muodossa takaisin viime viikonloppuun, milloin pääsimme Kaamoksen kanssa reissuun Helsinkiin. Hauskaa tässä oli, että mehän asumme Helsingissä, mutta silti yksi yö ja kaksi päivää kotoa poissa oli ehdottomasti lomamatka. Lomastamme vastasi Visit Helsinki ja iloksemme saimme mukaamme myös matkakavereita Turusta, Tampereelta ja täältä Helsingistäkin.


Koska meillä on takana kaksi viikonloppureissua lyhyen ajan sisällä, ajattelin lähestyä Helsingin lomaa enemmänkin käytännön näkökulmasta, mitä Helsingissä kannattaa ottaa huomioon matkustaessa.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Kahden päivän matkaohjelmamme oli tiivis, pääsimme tutustumaan juuri yleisölle avattuun Lonnan saareen, Suomenlinnaan ja muutaman tunnin maisemareittiristeilyllä Helsinkiin myös mereltä käsin. Nukuimme yön Katajanokalla Grand Marinassa ja jatkoimme sunnuntai-aamuna Nuuksioon, viime keväänä avattuun Haltian luontokeskukseen. Testiperheinä aikataulumme oli tietenkin kiireinen ja suosittelenkin että Helsinkiin matkustaessa lapsiperhe ei edes yrittäisi haukata koko Helsinkiä kerralla, vaan valitsisi korkeintaan kaksi juttua päiväksi. Lomalla pitää olla rentoa ja minuuttiaikataulu ei kuulu lomaan. Parasta on, jos varaat muutaman extrapäivän Helsingin lomalle ja maltat antaa Helsingin viedä mukanaan. Ihana pääkaupunkimme tarjoaa paljon, ja ajan kanssa nautit varmasti lomastasi enemmän!


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Helsingin suosituimmat lapsiperheiden vierailukohtaat taitavat edelleenkin olla Linnanmäki ja Korkeasaari. Kesällä siellä on siis muutama muukin ja mikäli haluat hieman rauhallisempaa menoa, mitä nämä kohteet tarjoavat, suuntaa esimerkiksi Suomenlinnaan. Suokki on myös suosittu kesällä, mutta saaressa on tilaa! Pienten alle kouluikäisten lapsien kanssa matkustaessa on kuitenkin hyvä huomioida muutama juttu. Vanha linnoitus on monelta osin hankalaa maastoa rattaiden kanssa ja vaikka Kuninkaanportista on hieno tulla saareen sisään, siellä on todella paljon portaita rattailla kulkeville. HKL:n lossi tuo helposti matkailijat "pääsisäänkäynnille", mistä rattaiden kanssa on huomattavasti helpompi liikkua. Ja lossihan on ilmainen rattaiden kanssa matkustavalle, niin kuin kaikki muutkin julkiset liikennevälineet Helsingissä!


OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA


Aurinkoisella säällä myös kaupunki on turistien leikkikenttää, mutta sateen sattuessa etenkin lapsen kanssa matkustavan voi olla hankala keksiä tekemistä. Valitettavasti ihana Lasten Kaupunki-museomme meni juuri pitkään remonttiin, mutta esimerkiksi Päivälehden museo ja luonnontieteellinen museo ovat hyvin lapsiystävällisiä. Me vierailimme tosiaan sunnuntaina luontokeskus Haltiassa, mikä on myös hyvä perhekohde sadepäiviin ja aurinkoisina päivinä Nuuksion luontopolut kuuluvat tietenkin asiaan. Niitä lapset tuossa yläkuvissa testaavatkin. Haltiasta kirjoitin muuten viime vuonna isomman jutun, kannattaa tsekata sieltä enemmän kuvia!


OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Koska blogijuttuun on ihan mahdoton luetella kaikkia lapsiperheille sopivia vierailupaikkoja, suosittelenlainaamaan kirjastosta Lasten kanssa Helsingissä - 100 parasta menovinkkiä pääkaupunkiseudulla kirjan. Lapset taas voivat fiilistellä tulevaa matkaa (tai omaa kotikaupunkiaan) esimerkiksi kirjoista Tatu ja Patu Helsingissä sekä Hurraa Helsinki, ikioma kaupunki.


Majoittuminen Helsingissä on helppoa, mutta mielestäni aika hintavaa. Loma-aikaan hotelleista kuitenkin löytyy alennuksia ja valinta on tehtävä lähinnä sijainnin, lapsiystävällisyyden ja oman vaatimustason mukaan. Viikonlopun hotellimme Scandic Grand Marina sijaitsee hyvällä paikalla kauppatorin läheisyydessä, mutta myös edullisemmat vaihtoehdot kuten hostellit kannattaa tsekata läpi. Itse olen monesti yöpynyt Hostel Erottajanpuistossa ryhmähuoneessa ja kaksin lapsen kanssa vuokraisin kyllä samasta hostellista oman huoneen, koska sijainti Uudenmaankadulla on loistava ja vierestä löytyy paljon hyviä ravintoloita. Usein hostelleissa saa myös tosi hauskaa seuraa, eikä tarvitse mököttää iltoja yksin :)


OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA


Helsingissä kuten muuallakin lasten kanssa reissaaminen toimii hyvin, kun lomaan ei lataa liikaa ohjelmaa ja odotuksia. Pienen lapsen kanssa itse priorisoin päiväunet aina yhdeksi päivän tärkeimmäksi jutuksi, jolloin mielellämme molemmat lataamme akkuja. Museoiden ja nähtävyyksien opastukset jätän väliin ja etsin itselleni tietoa netistä, jotta pieni matkustuskaveri ei tylsistyisi historian havinasta vaan pääsisi enemmänkin kokemaan kuin kuulemaan.


Jokainen tietenkin oppii tuntemaan lapsensa "reissuminän" vain testaamalla matkustamista lasten kanssa. Tällaiset muutaman päivät reissut vaikkapa kotikaupunkiin turistin silmin ovat lapselle kivoja harjoituksia. Myöhemmin kesällä me olemme lähdössä kaksin Berliiniin, joten nyt nämä pienet pyrähdykset kyllä harjaannuttavat minuakin niin pakkaajana kuin matkustajanakin.


Tätä postausta kirjoittaessa aloin miettimään, että pitäisi ehdottomasti kirjoittaa joskus myös sellainen "aikuisten Helsinki" postaus, missä sukellettaisiin Kiasmaa tuntemattomampiin paikkoihin, missä käyn aikuisten kavereiden kanssa. Pidetäänpäs tämä idea nyt mielessä, jos ennen syksyä saisi aikaiseksi :)


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

2 kommenttia

  1. Kiva juttu! Kun asutaan tässä Helsingin nurkilla niin harvoin tulee lähdettyä sinne ihan turistina, vaikka pitäisi! Mä kirjoittelin juuri omaan blogiini jutun lasten kanssa matkustamisesta Lontooseen, vähän samassa hengessä :)

    VastaaPoista
  2. Naurattaa kun K on niin päällikkönä kuvissa! :D

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images