KUVATERKUT RAUMALTA!

Olisipa hienoa aloittaa tämä postaus jollakin raumalaisella murretervehdyksellä, mutta täällä kyllä puhutaan sen verran oudosti etten vielä...

bussilla raumalle turku helsinki bussissa raumalle2

Olisipa hienoa aloittaa tämä postaus jollakin raumalaisella murretervehdyksellä, mutta täällä kyllä puhutaan sen verran oudosti etten vielä osaa improvisoida raumaa. G-kirjainta nyt ainakin pitää laittaa vähän sinne ja tänne... Menisköhän jotenkin näin, että Gaamos o jo nuggumas :D


hopohopo autorauma tulppaanit kevat

Hyppäsimme tänä aamuna bussiin ja matkustimme siis Turun kautta Raumalle. Eka kerta muuten täällä! Mua vähän jännitti yhteensä neljän tunnin bussimatka, mutta se meni ihan loistavasti. Aloitimme eväiden syömisen ennen bussin starttaamista Kampista ja jaloittelimme Turussa vaihtaessamme linja-autoa. Koska matkalla ollaan höveleitä, hankittiin Turun matkahuollosta tuollainen höpöhöpölelu, auto, mikä varmasti hajoaa ennenkuin pääsemme kotiin. Koska muuten en hanki leluja paljon, varsinkaan tuollaisia pilipalituotteita, on matkat poikkeuksia, sillä silloin yleensä hellyn hankkimaan jotain turhuuksia matkakaverille.


just be yoself raumalla

Meillä on täällä aivan loistavat oltavat. Saimme paikallisoppaaksemme Busstop Clothing-kauppaa pyörittävän Tuijan, joka on neuvonut mulle jo nyt paljon hyviä vinkkejä. Ensimmäinen oli yöpymispaikka, miksi Tuija suositteli ihan Vanhan Rauman ytimessä sijaitsevaa Rouva Mannerin majoitusta. Tämä paikka on kyllä todella hieno ja saa ehdottomasti oman postauksensa myöhemmin. Sen lisäksi meillä on jo oma vakkari ruokakauppa ihan tuossa kulman takana ja Busstopin vieressä.


lumo ruokapuotilumo raumalumo ruokakauppa


Kävimme hankkimassa ruokapuoti Lumosta meille iltapalat pariksi illaksi: paikallisia karjalanpiirakoita, jogurttia, muroja, puolukka-hapankorppuja, juustoa ja raakamaitoa. En muuten ole koskaan ostanutkaan raakamaitoa, sillä meillä ei ole lähikaupassa kuin sellaisia vanhan ajan maitoja, mikä ei liene ihan sama asia. Raakamaidosta ollaan ilmeisesti montaa mieltä ja ihan hauska testata, vaikka en mä vitosen litrahinnalla ihan arkimaidoksi tätä vaihtaisi ;)


Ainiin, Lumossa oli myös meidän ikiomaa lähijätskiämme 3 kaverin jäätelöä! Nyt raumalaiset sitä hakemaan, esimerkiksi vadelma-valkosuklaa on ihanaa!


raumalaista juustoa ja hapankorppuailtapala raumalla


Huomiseksi on suunniteltu vaikka mitä mukavaa ja ensimmäinen mukava asia on se, että saadaan nukkua pitkään. Toki me varmaan pomppaamme seitsemältä ylös niin kuin yleensäkin vapaina aamuina... kaveri nukkuu jo, joten kellahdanpa viereen. Mukavaa viikonloppua teille muillekin!


lapsi nukkuu viimein


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

7 kommenttia

 1. Hyvä, että on ollut kivaa! :)
  Mun puheesta ei varmaan saa mitään selvää, mutta yritetään pärjätä. =D

  Torilla on muuten kymmeneltä jotain lastenmeininkiä, mennään varmaan koko perheen voimin kattelee.

  VastaaPoista
 2. Tosta kaupasta olen kyllä kade, täydellisen näköinen. Voi, kun täälläkin olisi.. Täytyy ehkä joskus lähteä Raumalle, kun en ole koskaan käynyt. Mukavaa reissua!
  Viikon päästä sitten Helsinkiä ihan urakalla;)

  VastaaPoista
 3. Aika kova on hinta ero kun itse saamme luomu raaka maitomme toki omaan astiaan laitettuna 1.20€/L

  VastaaPoista
 4. Juu, nyt kotiuduttu ja uutta reissua odotetaan jo innolla!

  VastaaPoista
 5. Onhan se, mutta haetko sä maidon suoraan tuottajalta? Kaupasta ostetussa maidossa maksetaan tuottajalle ja kauppiaalle, eikä purkitus ja kauppaan toimituskaan ilmaista ole. Ei tuo halpaa ole todellakaan, mutta kaikilla ei ole tuottajaa lähellä että voisi hakea edulliseen hintaan.

  VastaaPoista
 6. Sama juttu meillä, että reissun päällä lapset saavat valita jotain pientä edullista ja itseään miellyttävää, kun muuten kotona yritetään pitää lelumäärät aisoissa.

  Reissussa tulee annettua myös itselle lupa ostaa jotain mistä on oikein haaveillut tai sitten jotain vain ihan extempore. =)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images