IVANA HELSINGIN PERUTERVEISET

Kävin tälle aamulle kuuntelemassa todella mielenkiintoisesta hyväntekeväisyysjärjestön ja yrityksen välisestä yhteistyöstä. World vision ja ...

Kävin tälle aamulle kuuntelemassa todella mielenkiintoisesta hyväntekeväisyysjärjestön ja yrityksen välisestä yhteistyöstä. World vision ja Ivana Helsinki esittelivät aamulla yhteistyönsä tulosta, Ivana Helsingin syys-talvi 2014-2015 malliston perulaisia alpakkaneuleita. Neuleet on suunnitellut tuttuun tapaan Paola Suhonen ja toteutuksesta vastaa perulaisten naiskäsityöläisten osuuskunta, joille projekti ollut monessa mielessä uutta luova. Naiset ovat valmistaneet ennen lähinnä perinneneuleita ja nyt kyseessä on sekä ensimmäinen suunnittelijayhteistyö että ensimmäinen kerta kun heidän käsitöitä myydään Perun ulkopuolella.


ivana helsinki worldvision ivana helsinki worldvision2


Neuleet ovat ihan superpehmeää alpakanvillaa ja jokainen tuote on oma uniikki kappaleensa. Vaikka tuote on designtuote, on neulojalle jätetty tilaa myös omalle kädenjäljelle ja esimerkiksi koristekuvioiden kuten kukkien, ristien ja kaktuksien sijoittelussa ja tekotavassa on tuotekohtaisia eroja.


ivana helsinki worldvision3 ivana helsinki worldvision4 ivana helsinki worldvision5gram parsons ivana helsinkipaola suhonen haastattelussa


Paola kertoi syksyllä myyntiin tulevan malliston inspiraationa olleen amerikkalainen kantrilaulaja Gram Parsons ja etenkin hänen ja muiden aikalaistensa rokkistarojen Nudie-suitit. Nudie-suitit, eli räätäli Nudie Cohnin yksityiskohtaisesti koristellut puvut, näkyvät malliston kirjailuissa selvästi ja ovat tottakai minusta ihan huippuja. En ole erityisen minimalistinen eläjä, joten luulenpa ainakin punavalkoisen alpakkapipon saavan ensi talvena kodin luotani.


Miten tulisikin sellainen kummallinen "olisipa jo syksy"-fiilis ;)


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

2 kommenttia

  1. Luin eka että Ivana Helsingin perusterveiset. Mietin, että mitäs ne sellaiset on. =) Ilahduttava blogi sulla, jään hengailemaan.

    VastaaPoista
  2. Hei Kaisu, kiva jos jäät! Taidanpa tulla vastavierailulle :)

    Perusterveiset jäi mulla päähän kummittelemaan, ennen perusterveiset olisi kenties ollut se mihin uuteen limsapulloon tai saippuaan on laitettu Ivana Helsingin printti. Nyt on (onneksi) vähän rauhoittunut meno ja nää uudet jutut onkin tosi freesejä!

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images