KESÄLOMASUUNNITELMIA

Mulle ei ole kertynyt turhan monta lomapäivää kesäksi, mutta kuitenkin sen verran että lomalle pääsee. Onneksi, kesä ilman reissuja olisi ky...

mondo rauma2


Mulle ei ole kertynyt turhan monta lomapäivää kesäksi, mutta kuitenkin sen verran että lomalle pääsee. Onneksi, kesä ilman reissuja olisi kyllä surkea kesä! Alkukesä, toukokuun puolivälistä alkaen menee viikonloppuisin pikkureissuilla. Jo viikon päästä lähdemme muutamaksi päiväksi Raumalle. Pienestä vierailustamme lähinnä Busstopiin on tullut vähän isompi reissu ja yhdet blogitreffitkin on alustavasti sovittu. Tänään kävin ostamassa työmatkalukemiseksi Mondo-lehden ja olikin hauska yllätys, että sieltä löytyi iso juttu ja Kaisun ottamia kuvia juurikin Raumalta. Kannattaa käydä hankkimassa Mondo, jos jollain muullakin on Rauman reissu edessä kesällä! Matkakuume sen kun kasvaa...


Muita viikonloppureissuja olemme tekemässä touko-kesäkuussa Saimaalle sekä Helsinkiin. Luit aivan oikein! Saimme hauskan kutsun tulla tutustumaan Helsinkiin turistin silmin ja pääsemme muun muassa Riikan poppoon kanssa lomalle Helsinkiin. Se on kyllä tosi hauskaa, sillä reissuumme kuuluu hotelliyö ja eihän sitä muuten Helsingissä hotellissa yöpyisi ellei tosiaan olisi lomalla. Vierailukohteina Helsingin matkalla on ainakin Suomenlinna ja Nuuksiossa sijaitseva Haltian luontokeskus. Saas nähdä miltä Helsinki tuntuu Rauman jälkeen!


rauma mondo kaisu jouppi


Tällä hetkellä viimeinen suunnittelemani kesälomareissumme on ihan sillä oikealla kesälomalla ja lähdemme Kaamoksen kanssa kaksin Berliiniin kuudeksi yöksi! Tämä reissu on ihan alkutekijöissään ja lentoliput on kummallekin ostettu, mutta esimerkiksi majoitus pitää hoitaa heti ensi viikolla kuntoon. Odotan Berliinin lomaa paljon, sillä en ole käynyt Saksassa kuin ihan ohikulkumatkalla Ranskaan mennessä. Kun viimeksi olimme lapsen kanssa kaksin pidemmällä lomalla, suuntautui matka aurinkorannalle. Nyt on siis hyvä aika kokeilla miten kaupunkiloma nipinnapin kolmevuotiaan kanssa toimii. Edellisestä lentomatkasta on sen verran aikaa, että nyt uskallan taas kokeilla miten Kaamos suhtautuu lentämiseen. Viimeksihän tunnelmat eivät olleet kovinkaan leppoiset :D


Multa välillä kysellään, että miksi me matkustetaan lapsen kanssa kaksin ulkomaille, että eikö aikuisseura olisi jotenkin hauskempaa minulle itselleni. Musta taas on ihan hirveän kiva matkustaa kaksin lapsen kanssa, sillä kiireisessä arjessa toisen seura on niin itsestäänselvää eikä siihen kiinnitä tarpeeksi huomiota. Lomalla me käydään kaikissa hauskoissa paikoissa kaksin, maistellaan uusia juttuja ja nukutaan aina hyvät päiväunet vierekkäin. Silloin meidän väliin ei tule pyykinpesu eikä työ tai päiväkoti, silloin vain ollaan ja ihmetellään mitä eteen tulee. Musta se on oikeasti todella rentouttavaa!


Onko teillä jo reissuja kesäksi mietittynä? Ja matkustaako joku muukin mielellään kaksin lapsen kanssa?


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

28 kommenttia

 1. Minusta Helsinki on valtavan ihana turistin silmin. Haaveilen että viettäisin sielä hotellissa vähintäänkin kolme yötä ja kuljeskelisin tutkien... Ehkä jossainvaiheessa järkkään tämän :)

  VastaaPoista
 2. Hei mahtavaa! Me kuljetaan vähintään kerran vuodessa ystäväperheen luo Tukholmaan, mutta juuri tajuttiin ettei olla kertaan vierailtu siellä kunnon turistikohteissa. Jos vanhaa kaupunkia ei lasketa. Siksi tänä kesänä me laivailemme Skansenille. Oikeastaan jo odotan laivaretkeä lasten kanssa, viimeksi oli tosi mukavaa :)

  Tuo Helsinki-juttu kuulostaa kyllä mielenkiintoiselta, varmasti on myös antoisa kokemus!

  VastaaPoista
 3. Just tässä tilaillaa kaverin kanssa lentoja Lontooseen kesäkuun alkupuoliskolle. AI että, tämä äiti pääsee tyttöporukalla liikenteeseen pitkästä aikaa!

  VastaaPoista
 4. Oi Berliini, mahtavaa! Me suunnataan isin ja kolmeveen kanssa heti loman alussa neljäksi yöksi Roomaan ja ajateltiin taas todistaa, että kaupunkilomailu onnistuu myös lapsen kanssa. Suurin osa meidän lomaa koskevista kommenteista kun on olleet, että "Mitä, kaupunkilomalle lapsen kanssa? Miksi ette lähde kahdestaan?" Siis täh? Allekirjoitan täysin kaikki nuo kommenttisi lapsen kanssa matkustamisesta, ja lisäksi on kiva tarjota lapselle uusia elämyksiä ja mahdollisuuden nähdä erialaisia kulttuureita - itse kun astuin lentokoneeseen ensimmäistä kertaa 21-vuotiaana. (Ja tokihan meiltä puuttuu myös lapsenvahtiverkosto, joten jos halutaan itse matkustaa, niin lapsi matkustaa myös...)

  Myös turistielämä Helsingissä kuuluu jokakesäisiin traditioihin :).

  VastaaPoista
 5. Kaksin ollaan pojan kanssa reissattu, ja aina on ollut onnistunut reissu. Tänä vuonna repäistään ja lähdetään ekaa kertaa etelään, oikein turistirysä Sunny Beachille juhannusviikoksi. Erittäin onnistunut reissu meillä on ollut esim Ahvenanmaalla, kaksistaan :). Tai viime kesänä Yyterissä.

  Lapsen kanssa kaksistaan reissaamisessa on puolensa. Mennään lapsen ehdoilla. Ja nautitaan. Viikko ilman ruoan laittoa, pyykkäystä ja siivousta :).

  VastaaPoista
 6. Meidän oikea lomareissu on tiedossa jo ensi viikolla, kun mennään ystäväperheen kanssa Tallinnaan muutamaksi yöksi. Täältä Oulusta siellä ei tule usein käytyä ja edellisestä kerrasta on vierähtänyt jo melkein 10 vuotta. Kaikki vinkit kokeneilta Tallinnan kävijöiltä otetaan muuten vastaan. :) Odotan kyllä innolla, kauhea hinku olisi lähteä vaikka mihin, mutta budjetti ei nyt taivu oikein muuhun. Sen jälkeen meidän kesään kuuluu 6 viikon loma mun siskon asunnossa tuossa 7 kilometrin päässä. Sisko lähtee Japaniin ja mennään kissavahdiksi. Mutta ajateltiin ottaa ihan loman kannalta, kun päästään täältä kerrostalosta hetkeksi maan tasalle ja on oma piha ja grilli. :)

  En ole matkustanut lapsen kanssa kahdestaan, mutta voisin kuvitella tekeväni niin. Saattaa hyvinkin olla, että vielä joskus mennäänkin kahdestaan, minä kun tykkään reissata ja mies oikein ei. Yksin olen kyllä ollut reissussa.

  VastaaPoista
 7. Ihanilta kuulostaa teidän lomasuunnitelmat ♥

  Täälläkin on paljon ainakin ajatuksia ja ideoita mielessä.. :) nimenomaan ulkomaanreissusta haaveilemme mekin.. Mutta saapa nähdä.

  Itse oon sitä mieltä, että kaksin lapsen kanssa reissaaminen on erittäin mukavaa.. Nimittäin silloin tulee oikeasti keskityttyä lapseen ihan kybällä eikä oo kokoajan mielessä työ, raha, kännykkä tms.. Pienet reissut on niiiiin ihania. :))) Joskus voisi tietysti kivaa olla reissussa ihan niin, että olisi joku toinen aikuinenkin mukana, mutta kun ei sellaista toista aikuista ole. :D

  VastaaPoista
 8. Berliini on ihan paras paikka! Ihania raflijs ja terasseja ja puistoja riittää! Pitääkin oalata sinne pojan kanssa joskus.

  Meidän kevääseen mahtuu kotimaanmatkailua täällä jenkeissä. Ensin Hawaii ja myöhemmin roadtrip Kaliforniasta Coloradoon. Se suurin ja mullistavin matka onkin paluu Suomeen heinäkuun lopulla.

  Lentäminen on sujunut oikein hyvin meidän juuri 2-v täyttäneen kanssa. Parhaiten meni kun hänellä oli oma paikka ja autonistuin mukana koneessa.

  VastaaPoista
 9. mäkin tykkään reissata pojan kanssa kahden. viime kesänä oltiin tukholmassa lentäen. kaikki kysyivät, keiden kanssa aion matkustaa, johon vastasin, että perheeni kanssa (minä+poika). nyt meille syntyi sisko, joten seuraavan kerran reissuun lähdetään kolmisteen - joku aurinkoloma tuntuisi kyllä kivalta!

  ihania lomasuunnitelmia sekä varsinaisia matkoja!

  VastaaPoista
 10. Odotan innolla majoitusvaihtoehtoja ja kokemuksia Berliinistä. Sinne mieli tekisi kesällä kaksistaan 3-vuotiaan kanssa. Syksyksi varattu viikko Barcelonasta, joten saa nähdä tuleeko tuota Berliiniä kuitenkaan tänä kesänä toteutettua.
  Me ollaan pojan kanssa kaksistaan lomailtu Pariisissa, Tukholmassa ja sitten aurinkolomilla. Mielestäni kaupunkilomat onnistuu tuon ikäisen kanssa hienosti kesällä, kun voi kaikissa puistoissa ja ulkoilmassa viettää aikaa. Talvella olen kokenut kaupunkilomailun lapsen kanssa paljon haastavammaksi, mutta sekin varmaan helpottaa kun ikää pojalle kertyy.
  Ihania lomia teille!

  VastaaPoista
 11. Raumalla on just 17. päivä Suuret Oluet Pienet Panimot -tapahtuma, jossa kotimaiset pienpanimot tarjoavat parhaita antimiaan. Ei ehkä lapsen kanssa reissaavalle, mutta jos satut ihmettelemään mikä väenpaljous torille on eksynyt. Normaalistihan koko Rauma menee lauantaisin siinä kolmen maissa kiinni ja on turha kuvitella näkevänsä ketään tai tekevänsä mitään sen jälkeen (tämä nyt tällaisella 20 vuotta kaupungissa asuneen katkeruudella). Itsehän oon samana viikonloppuna palaamassa kotikonnuilleni, just ton SOPPin takia, tuun moikkaamaan, jos bongaan sut jossain.

  VastaaPoista
 12. Mä taisin unohtaa sen Tukholman reissun tästä listasta...ups!

  VastaaPoista
 13. Ihan mahtavaa! Lontooseenkin olisi tosi ihana mennä!

  VastaaPoista
 14. Joo, tuo on kyllä tosi ylesitä ettei lasta muka kannata ottaa mukaan lomalle. Hah ja pah!

  VastaaPoista
 15. Oi sunny beach! Kuulostaa aivan ihanalle.Mä rakastan myös rantalomia!

  VastaaPoista
 16. Oulusta on kyllä tosi kurja lähteä matkistamaan, kun jo pelkästään matkat tänne etelä-suomeen maksaa paljon. Helppohan se on täältä piipahtaa Tallinnassa, mutta pohjoisesta ihan eri juttu :( Mut ihanaa että pääsette Tallinnaan!

  VastaaPoista
 17. Me varmaan saataisiinkin aina joku mukaan, mutta ei me haluta ottaa :D

  VastaaPoista
 18. Teidän reissut kuulostaa niin ihanille! Kotimaat matkailua kuten Hawaii,oon aika kade!

  VastaaPoista
 19. Toivottavasti nämä nyt sitten kanssa toteutuu :)

  VastaaPoista
 20. Tämä on kyllä kerran elämässä mahdollisuus tehdä tuollainen reissu ja vielä edullisesti.

  VastaaPoista
 21. Kiitos! Meillä on aika samanlainen lomahistoria lapsen kanssa muuten :)

  Mä tein aika laiskasti majoituksen kanssa ja varasin 6 yötä itäberliiniläisestä hotellista ilman aamiaisia.Me voidaan mennä sitten puistoon ym syömään :)

  VastaaPoista
 22. On kyllä kerran elämässä mahdollisuus tehdä tuollainen reissu ja vielä edullisesti.

  VastaaPoista
 23. Joo,mä käsitinkin ettäsiellä on vaikka mitä silloin lauantaina. Hauskaa!

  Tuu moikkaan joo, tuskin olutjonossa nähdään mutta jossain luulisin!

  VastaaPoista
 24. IHAN MAHTAVA! Mä just ehdon varata meille tylsän hotellin, mutta toisaalta se oli kyllä halvempi kuin nuo aihtoehdot. n.30 euroa yöltä ja oma rauha kuitenkin.Mutta toi ois ehdottomasti ainakin yhden yön arvoinen paikka!

  VastaaPoista
 25. Joo, ei tuo varmaan edullisin vaihtoehto Berliinissä ole mutta yhdeksi yöksi sinne karavaanarivaunuun varmaan uskaltaisi lapsenkin kanssa. Ne Karavaani-salit taitaa olla normaalisti lukossa ja pääsy vain yöpyjille, että jos on tavallinen hotellihuone, niin pitäisi varmaan erikseen pyytää, että saa mennä katsomaan. Mä olin siellä juhlissa ja toinen asuntovaunusali oli juhlaväelle kokonaan varattuna, niin pääsin sinne hengailemaan vaikka olinkin tavallisessa huoneessa. Mutta tosi symppis ja erikoinen paikka :) Toivottavasti teille tulee hauska matka, Berliini on kiva!

  VastaaPoista
 26. Niin siinä torilla on joku kesänavaustapahtuma samalla. Siis perhetapahtuma alkaa klo.10 ja oluthanat aukee klo.12. =D =D =D

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images