PAINORAUHAA!

Sain useammalta ihmiseltä toiveen, että osallistuisin tällä viikolla vietettyyn älä laihduta-päivään postauksella. Päivän ajatus edes yhden ...

gabi fres everybodyisflawless

Sain useammalta ihmiseltä toiveen, että osallistuisin tällä viikolla vietettyyn älä laihduta-päivään postauksella. Päivän ajatus edes yhden päivän painorauhasta on hyvä, mutta tottakai joillekin, itsellenikin, laihdutus tekisi hyvää. Pidän enemmän ajatuksesta, että antaisimme toisillemme ja etenkin itsellemme oikeuden olla onnellisia painosta riippumatta. Minä en tuomitse laihduttajia, tuomitsen sen miten ulkonäkökeskeisiä me ihmiset olemme ja etenkin kuinka kriittisiä itsellemme.


Mä yritän olla ajattelematta ulkonäöstäni negatiivisesti ja yleensä onnistun siinä ihan hyvin. Tykkään laittautua, mutta tykkään myös mennä siitä mistä aita on matalin. Eilen kävin parit pressipäivät täysin meikittä ja hiukset turbaanilla peitettynä. Huomenna taas meikkaan ja vedän iloisena päälleni mekon, mikä ei joidenkin lukijoitteni mielestä imarrellut yhtäkään osaa vartalostani. Ei haittaa, sillä kaveriani Ronia lainaten: itteäni vartenhan mä täällä oon.


Blogissa haluaisin ehkä eniten tuoda esille fiilistä, että ole mikä olet. Tämä on vapaa maa. Sen lisäksi haluan ympäröidä elämäni mielekkäällä tekemisellä, etten edes ehtisi murehtimaan ulkonäköäni saati sitten toisten tekemisiä ja sanomisia, ainakaan ulkonäkööni liittyen Näihin juttuihin liittyen haluan loppuun liittää muutama päivä sitten julkaistun videon, mikä on tehty Beyoncén Flawless-biisiin. Videolla esiintyvät naiset ovat idean takana oleva Gabi Fresh sekä Nadia Aboulhosn ja Tess Munster. Kannattaa katsoa!


http://vimeo.com/94364919

Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

12 kommenttia

 1. Mikä oli tää "mekko, joka ei muka imarrellut"? Mä en ole nähnyt susta yhtään huonoa mekkokuvaa, jotenkin sulle sopii mekot tosi hyvin!

  VastaaPoista
 2. Itse liikunnan alan opiskelijana en suosittele kenellekään mitään laihdutuskuureja, mutta onnekseni kaikki alkavat olla tätä mieltä. Itse treenasin itseni elämäni parhaimpaan kuntoon ensimmäisen lapsen synnyttyäni, ja rehellisesti sanoen katsoin suurella kauhulla a beautiful body -haasteen naisia. Ajattelin itsekseni etten ikinä voisi itseäni jättää raskauden jälkeen 70 kiloiseksi löysää vatsamakkaraa omaavaksi äidiksi. Onnekseni olen nyt oppinut omaamaan laajemman mielipiteen ihmisistä. Oli sitten 50 kiloinen tai 100 kiloinen, pääasia että ihminen itse on onnellinen :) mulla oli pari kk sitten yksi asiakas, jolle tein kuntosaliohjelma ja ravinto-ohjelmaa. Asiakas painoi 98kg ja tokaisi "kyllä pitää nyt kuntoilla ja elää terveellisemmin, mutta herranjumala en halua luopua itsevarmista kiloistani ja isoista rinnoista" :D kaikii isotkaan ihmiset ei välttämättä elä huonoilla elintavoilla, enkä minäkään enää paheksu ketään :)

  VastaaPoista
 3. Painorauhaa nimenomaan. Miksi ei vaan voi kertoa treenanneensa itsensä kondikseen? Miksi sen pitää sisältää muiden suurta kauhistelua ja sitä, miten ihmiset vaan JÄTTÄVÄT itsensä löysänahkaisiksi? Minäkin voin kertoa, että olen ollut aikuisikäni parhaimmassa kondiksessa vasta lapsen saamisen jälkeen, eikä se ole tullut ihan helpolla, mutta sillä ei ole tasan mitään tekemistä kenenkään muun ihmisen painon, kauneuden tai nahkojen kanssa.

  VastaaPoista
 4. Sä oot niin ihana ja itsevarma et sua ei voi ku ihailla!!:)

  VastaaPoista
 5. Voi hyvänen aika, onko joku niin mennyt kommentoimaan kivasta mekostasi!!! En välillä oikein ymmärrä ihmisiä miksi pitää ottaa pulttia toisen ulkonäöstä ja mennä siitä vielä kommentoimaan. Itse olen raskauden jälkeen jäänyt pullukaksi ja en koe siitä hirveästi ahdistusta. Uskon, että saan ne sitten pois, kun minua laihduttaminen huvittaa. Tuntuu kyllä, että painoni on monelle muulle ongelma vaikka ylipainoa ei mielestäni niin paljon ole. Välillä hämmästelen ihmisten tahdittomuutta toisia kohtaan ja mietin mihinkä he oikein pyrkivät. Silloin tuntuu, että minullahan taitaa mennä ihan hyvin, kun en ole itse tuollainen tahditon ihminen joka haluaa toisia loukata. Mukavaa äitienpäivää :)!!!!

  VastaaPoista
 6. No se sininen Ivana Helsingin mekko oli joidenkin mielestä ihan kauhee yöpaita ja vartalolleni sopimaton, mutta itsepä kysyin mielipidettä :)

  VastaaPoista
 7. Ja ajatella, mä oon opiskeluaikana urheillut kun hullu ja painoin silti 68 kiloa ja tunsin oloni todella epämukavaksi vartalossani. Nyt kun painan paljon enemmän, mun vartalo tuntuu mulle omalta, vaikka terveyden takia olisi tietenkin hyvä hoikistua. Silti urheilen, olen aktiivinen ja teen asioita enkä vain istu kotona sipsipussi kädessä. Meitä on niin erilaisia ja varmasti myös se ruumiinrakenne vaikuttaa siihen millaiseksi haluaa jäädä raskauden jälkeen. Mä laiduin imettäessä ihan hulluna, mua heikotti ja yökötti ja nämä kilot ovat ihan eri asia mun kantaa, kuin muutaman kerran aikaan saatu hoikkuus. Se voi olla outoa hoikalle edes ymmärtää.

  VastaaPoista
 8. Mä ymmärrän että se olo treenanneena voi olla sekä onnistunut, energinen että ylpeä ja silloin voi tietenkin tekee mieli julistaa hyvää oloaan mikä muidenkin tulisi hankkia. Mutta oikeasti, monet ovat tyytyväisiä omaan oloonsa ja tekevät mieluummin vaikka käsitöitä tai kirjoittavat. Ja se on ihan valintakysymys.

  VastaaPoista
 9. ah, kiitos :) Tosin taidan olla jo sen verran myös iäkäs, ettei mun tarvi lähteä joka epävarmuusaiheeseen mukaan :)

  VastaaPoista
 10. Hei kiitos! Kuulostaa ihan omaltakin elämältäni. Tosin mulla on nyt ollut aika kiireinen kausi jolloin elämäntavat on ollut sellaisia puolihuolimattomia, mutta kun täällä ollaan, niin samahan se on olla tyytyväinen itseensä :)

  VastaaPoista
 11. Jep, jotenkin erityisesti hoikat ihmiset tuntuu tietävän kuin raskasta on kantaa näitä kiloja (mitä ei itse edes muista) :D

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images