KAAMOKSEN SUOSIKKIKIRJAT

Kaamoksen tämän hetken suosikit uusista lastenkirjoista ovat ehdottomasti Soiva Laulukirja sekä Kävellen ympäri maailman -luukkukirja. Soiv...

kavellen ympari maailman 80 luukkuasoiva laulukirja kummitatisoiva laulukirja peukalolempparikirjat kaamoksen

Kaamoksen tämän hetken suosikit uusista lastenkirjoista ovat ehdottomasti Soiva Laulukirja sekä Kävellen ympäri maailman-luukkukirja. Soivan laulukirjan hän sai joululahjaksi Vikeltä, joka opiskelee musiikkia ja vastaa täten lapseni musiikkikasvatuksesta ;) Laulukirja on huippu myös itsestäni, sillä siinä on 50 lastenlaulun sanat, nuotit sekä yksinkertainen pianosäestys, minkä saa nappia painamalla kuuluviin. Minähän en ole yhtään musikaalinen ja jo laulaminen tuottaa hankaluuksia, siksi säestys on tarpeen myös itselleni, kun tapailen vanhoja ja uusia lastenlauluja kirjasta.


Toinen suosikki, Kävellen ympäri maailman (saatu kustantajalta) on suosikki siitä yksinkertaisesta syystä, että siinä on luukkuja. Paljon avattavia luukkuja. Niitä on yhteensä yli 80 kappaletta ja ne avaavat ovia kaupunkimaiseman taa, koteihin, ravintolohin ja muuttamaan maisemaa. 2-vuotiasta tuntuu kiinnostavan kovasti tuollaiset "salaiset" luukut, millä kirjan kuvitus muuttaa muotoaan. Ja minua miellyttää se, ettei kirjassa ole paljon tekstiä ja lapsi pystyy hyvin viettämään kirjan parissa aikaa myös yksin. Emme ole vielä kertaakaan lukeneet kirjan tarinaa, vain katselleet kaupunkimaisemia ja avanneet luukkuja, vielä on siis kirjalla annettavaa!


Nämä kirjat tuli mieleeni nyt kun lukaisin Hullujen Päivien tarjouslehtisen lävitse. Nämä nimittäin on kumpikin keskiviikon hullaritarjouksena vain 14.90 kpl.


(Nämä ovat siis kaksi suosikkia, jotka on vasta julkaistu. Muuten tämän hetkisiin suosikkikirjoihin kuuluvat myös Camilla Mickwitzin Jason-kirjat Jason sekä Jason muuttaa maasta, jotka tyyppi osaa "lukea" jo iltasaduiksi mulle.)


Mitä teillä luetaan nyt?


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

8 kommenttia

 1. Soiva laulukirja on meilläkin kovassa käytössä ollut jo pitkään.
  Suosittelen tuota kirjaa kyllä kaikkiin lapsiperheisiin! ;)

  VastaaPoista
 2. Meillä on kierrossa tällä hetkellä Pieni pussauskirja, jossa on huulet töröllään olevien eläinten piirrettyjä kuvia ja jokaista pitää pussata, viimeisellä sivulla on pieni peili, jotta itseäänkin voi pussata. J hiukan alle 10kk tykkää. :D (Tosin äiti osti tämän joskus aikoinaan itselleen.. ;D )

  VastaaPoista
 3. Jason muuttaa maasta on kyllä yksi mun omia suosikkeja. Omassa lapsuudessa sen tarinasta oli jo vähän aika mennyt ohi, kun ei 80-luvulla enää lähdetty Ruotsiin, mutta nythän se on taas ihan ajassa kiinni, kun Suomeen tullaan muualta.

  Meidän lasten on välillä vaikea ymmärtää, että kaikki ei puhu kaikkia kieliä, ja voi olla vaikea tulla uuteen maahan, kun itse yleensä reissataan vain Ranskassa, eikä niille tule kielen vaihdosta. Mutta koulussa sitten on aina kavereita, jotka ei puhu joko ranskaa tai suomea - tai kumpaakaan - ja silloin on kiva muistuttaa Jasonista.

  No joo, tällä hetkellä meillä 3-vuotiaiden supersuosikkeja on Tatut ja Patut - on kyllä ollut jo pitkään, mutta nyt niitä pitää taas lukea päivittäin. Kyllä niitä jaksaakin lukea, siellä on kivoja sanaleikkejä ja kuvia jotka aukeaa aikuiselle paremmin.

  VastaaPoista
 4. Onni sai Soivan laulukirjan 1v lahjaksi ja se on molempien ihan lemppari <3

  VastaaPoista
 5. Meillä lapset ovat jo isompia (8v ja 10v), joten lukukirjat ovat vähän erilaisia tällä hetkellä (Risto Räppääjää, Ellaa, Pottereita, Roald Dahlin kirjoja jne). Jason on ollut ihan suosikki meidän pojille pienempänä ja muistan ne kirjat jo omasta lapsuudestani. Mun mieleeni jäi lapsuudestani nimenomaan se kuva, jossa Kaarina on alasti piirrosmallina.Ja se kuva, jossa Jason "lentää" Kaarinan perässä.

  VastaaPoista
 6. Meilla on kans soivalaulukirja ollu suosittu jo yli vuoden, ihan mahtava keksinto niin aidille kuin lapsellekin.
  Laitoin nuo Jason kirjat lukulistalle, nayttaa niin ihanan nostalgisilta.
  Meilla 4v poika tykkaa Onni-poika kirjoista, pekka-topohannasta ja miinasta ja manusta.

  VastaaPoista
 7. Soiva laulukirja on täälläkin ollut suosikki. Tosin ei kovin kestävä sellainen... Tyttö sai sen joululahjaksi ja patterit kesti n. 2 viikkoa. Vaihdettiin patterit, mutta ikävä kyllä kirja putosi sohvapöydältä lattialle ja meni rikki :(. Eli kovin vilkkaalle taaperolle en suosittele, tuntuu menevän helposti rikki. Myös parilla kaverilla on sama kokemus.

  Nyt 2 v. 7 kk vanha opettelee kirjoista mm. numeroita ja neppareiden, nappien ym. laittamista. Kyllä - löydettiin mainio kirja, jossa voi harjoitella kaikenlaista henkseleiden laitosta vetskariin :). Tatu ja Patu -kirjoja suosittelen myös samanikäiselle, kirjoissa on paljon katseltavaa ja ihmeteltävää. Vähän Mauri Kunnaksen tyyliin. Kunnaksen kirjat menee myös erinomaisesti tän ikäiselle. Pidempiäkin, kuvattomia kirjoja on luettu, niihin tosin jaksetaan keskittyä vain yksi satu tai luku kerrallaan :).

  VastaaPoista
 8. Soiva laulukirja on kyllä ihan huippu! Meillekin se tuli 1-vuotislahjaksi ja käytössä päivittäin. Tuollainen 1,5-vuotias tykkää kovasti kun osaa itse sieltä laittaa musat soimaan. :)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images