RAVINTOLA PERUSMESTA

Kotikaupungissa pitää olla muutama ravintola, missä tulee käytyä syömässä säännöllisesti vähän huomaamatta. Helppojen kulkuyhteyksien päässä...

Kotikaupungissa pitää olla muutama ravintola, missä tulee käytyä syömässä säännöllisesti vähän huomaamatta. Helppojen kulkuyhteyksien päässä, tarpeeksi rento, nopea, lapsiystävällinen, edullinen ja minne voi poiketa miettimättä mitä on päällä ja kenen kanssa on menossa. Ruuan pitää tietenkin myös olla hyvää ja simppeliä.


Mulle tällainen peruspaikka on Mannerheimintiellä Forumin yhteydessä oleva ravintola Kiila. Joku lukija sitä kerran ehdotti, kun facebookissa kyselin lapsiystävällistä ravintolaa Helsingin keskustasta. Kiitos vain suosituksesta, tälläkin viikolla on tullut poikettua pariin otteeseen Kiilassa: Yhden kerran salaattibuffet-lounaalla ja toisen kerran työtapaamisessa aamupala-aikaan.


kantapoyta kiilassa KIILA salaattiannos kiila salaattiannos2kiila kukat pöydallaaamupala kiilassavohvelitaikina kiila aamupala kiilassa vohveliaamupala


Helsingin keskusta on päiväaikaan aika hankala paikka löytää hyvää ruokapaikkaa, varsinkaan jos ei tykkää syödä kauppakeskuksien avoimissa tiloissa. Mulle tulee aina rauhaton olo avoimissa tiloissa ja haluan ruokahetken olevan jollakin tavalla rauhoitettu. Vaikka Kiila on vilkas, se ei ole mitenkään kiireisen olonen paikka. Jos aikaa olisi, kävelisi tietenkin useammin vähän keskustan ulkopuolelle, mistä kiinnostavia lounaspaikkoja löytyy enemmän. Usein lounastapaamiset töihin tai kavereihin liittyen hoidetaan kuitenkin keskustassa, minne kaikkien on helppo tulla mistä päin tahansa.


Olisi kiva kuulla onko teillä omassa kotikaupungissanne tällaisia "Kiiloja", minne voi poiketa milloin vain. Ja helsinkiläisiltä haluaisin kuulla omat ravintolavinkkinne keskustaan: avainsanoina lapsiystävällisyys, edullisuus ja hyvä ruoka. Vinkit jakoon!


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

11 kommenttia

 1. Mä tykkään Foodlabista City-käytävässä. Sieltä saa hodareita ja smoothieita, ihana yhdistelmä :)

  VastaaPoista
 2. Meidän Helsingin-suosikki on Kampin yläkerroksen Johto, jossa on ollut kiva syödä pastaa ja salaatteja lapsenkin kanssa (toki tiedä sitten, ovatko kanssaruokailijat olleet samaa mieltä..). Kotona Jyväskylässä ollaan jotenkin jumiuduttu ketjupaikkoihin etenkin, kun mukana yleensä aina kulkee tuo kohta kolmivuotias; toki Jyväskylän keskustassa suurin osa ruokapaikoista onkin jotain ketjua. Kun kaivataan vaihtelua Rosson leikkipaikalle ja vuohenjuustopastalle, suunnataan yleensä lounaalle Muang Thaihin, jossa on älyttömän hyvää sushia ja jossa poikakin syö tyytyväisenä kahden euron hintaan.

  VastaaPoista
 3. Factoryyn voi mennä koska vain ja missä seurueessa tahansa! (osoite Aleksi 13). Suosittu salaateistaan. :)

  VastaaPoista
 4. Me ollaan viime vuosina syöty lähinnän Hämeentien Mare Chiarossa tai Hakaniemen hallin soppakuppilassa. Kolmen lapsen kanssa ravintolaan lähtöä rajoittaa jo hintakin, eli jos on vinkkejä edullisista lasten hinnoista, niin mä kuulisin mielelläni.

  VastaaPoista
 5. en ole koskaan kuullutkaan moisesta, kiitti vinkistä :)

  VastaaPoista
 6. Mä en oikein tykkää Johdosta kun se on kauppakeskuksessa ja siksi musta jotenkin rauhaton. Monet kyllä tykkää siitä tosi paljon :)

  VastaaPoista
 7. Pitää testata, tämäkin siis kokematta :)

  VastaaPoista
 8. Kaamos on välillä syönyt tuolla Kiilassa ilmaiseksi, joskus jollain muutamalla eurolla. Vähän riippuu myyjästä, ruuasta jne.

  VastaaPoista
 9. Ei ole keskustassa, enkä lapsihinnoista tiedä, mutta ruoka on ihan perhanan hyvää: http://sandro.fi .

  VastaaPoista
 10. Uuu, hyvältä rupesi kuulostamaan. Tosin kolmelle ei ehkä talo tarjoa, mutta normiruokaa edes vähän halvemmalla on aina hyvä diili.

  VastaaPoista
 11. Oulussa, tässä arinan ja ketjuuntumisen luvatussa kaupungissa on putkahdellut viime vuosina aivan loistavia ei-ketju rafloja. Gastro pubiksi itseään ilmeisesti mieluiten tituleeraava Toripolliisi on tästä pub sanasta huolimatta sopiva myös lapsen kanssa ruokailuun vaikkei heillä erillistä lastenlistaa olekkaan. Lohisopasta ja läskisoosista on aina onnistunut saamaan pienemmänkin version. Niin siis torinrannassa tietysti tämä paikka. Katua muutama kortteli ylöspäin löytyy Kauppuri5, burgeribaari, joka pienenkokonsa takia on monesti harmillisesri täynnä. Mutta niitä vuohenjuusto hamppareita kehtaaki jonottaa. Vähän kauempana, ainolanpuiston reunalta löytyy Tuba, jonka brunsseja ei voi ylistää tarpeeksi. Lähes viikottain vaihtuva lista, edullisia päivänkeittoja, kasvipainoitteista lähiruokaa ja puhumattakaan miljööstä. Kuinka kotoisaa onkaan valita täysin erinlaisista pöydistä, tuoleista ja jakkaroista. Juoda erinlaisista kipoista ja kupeista ja hämentyä siitä jos pöytäseurueessa kahdelle sattuisi samanlainrn lusikka.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images