BIRKENSTOCKMUOTIA, KYLLÄ KIITOS!

Mähän en yleensä ole mikään muodin edelläkävijä ja sekaannun aika harvoin etunenässä hittijuttuihin. Mulla on tyylillisesti aika selkeät raa...

Mähän en yleensä ole mikään muodin edelläkävijä ja sekaannun aika harvoin etunenässä hittijuttuihin. Mulla on tyylillisesti aika selkeät raamit ja tykkään edelleen paljon samoista jutuista mitä lukioikäisenä: retrohenkiset hameet, tennarit, olkalaukut ja vanhat tuulitakit. Siksi olin jo viime kesänä ihan riemuissani, kun bongasin joltakin katumuotisivustolta tyylimuijilta Birkenstockeja. En edes muistanut koko terveyssandaalivillitystä, mikä mulla(kin) oli 90-luvulla.


Nyt kävin läpi kesäkenkiäni ja tulin tulokseen että nyt loppui muovikenkien käyttäminen. Ostin viime kesäksi jossain mammabloggaajahuurussa Crocsin ballerinat ja en tiedä mitään älyttömämpää kesällä jalkaan kuin umpinaiset muovikengät. Käveltyäni viikon Ozshoesin terveyskengillä päädyin siihen että korkkipohjaiset sandaalit on juuri se, mitä jalkani kesällä kaipaavat. Koska tiedän, että moni on siellä ruudun takana että hyi hemmetti, jaan muutaman Birkenstock celebrity style-kuvan, jotta uskotte että terveyssandaalit voi näyttää hyvälle jalassa!


birkenstock kollaasi


Selma Blair, Ohlsenin siskot, Sofia Coppola, Drew Barrymore, Heidi Klum....listaa voisi jatkaa loputtomiin. Ja hyvältä näyttää! Aikani nettiä koluttuani muistin nähneeni Sportsdirectissä Birkenstockeja ja muistini osui oikeaan. Kun muissa kaupoissa sandaaleista saa pulittaa lähemmäs satasen löytyy Sportsdirectistä samoja sandaaleja alkaen 14 puntaa ( n. 17 euroa). Jotta mua ei pidettäisi yksin junttina (tai fashionistana) pakotin myös pomoni tilaamaan terveyssandaalit briteistä vedoten Naomi Wattsiin ja ties mihin kevätpörriäiseen. Nyt meitä on ainakin kaksi terveyssandaalimimmiä!


birkenstok sparta2.jpg


Mulle on siis tulossa Birkenstock Sparta ladies - sandaalit jotka uskon sopivan huippuhyvin sekä arkisiin farkkuihin että esimerkiksi sen sinisen Ivana Helsingin trikoomekkosen kanssa, mikä kyllä jää kesäilokseni.


Mitäs tuumaatte terveyssandaaleista? Mummot vai mummosti chic?


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

10 kommenttia

 1. Toi "varvasvälimalli" on ihan kiva ja ei ihan niin sairaalatyyliä, mikä taas on ensimmäinen kela, mikä terveyssandaaleista tulee mieleen. Näyttäähän tuollainen kivalta hyvin hoidetussa (ja päivettyneessä) jalassa. Mikä nyt ei näyttäisi? Mistä tulikin mieleeni, että pitäisi varmaan käydä jossain jalkahoidossa tai pitää vastaavan asian ajava tyttöjen ilta ennen kun sandaalikelit alkavat olla ajankohtaisia.. :D

  VastaaPoista
 2. Mun pitäisi hankkia joku raspi vai miksi niitä sanotaan. Sellainen hiomakivi kantapään kovien kohtien poistoon. Ja olisi aika kiva jos kesäksi keksisi jonkun tosi kestävän lakkauksen varpaisiin. Lumenelta oli tullut jotain geelilakkoja,, olisikohan sellainen hyvä varpaankynsilakka...hmmm...

  VastaaPoista
 3. Mulla tulee jalat ihan helvetin kipeeksi noissa terveyskengissä. Työnpuolesta oon kokeillut.

  VastaaPoista
 4. Mä kuulin joltakin ortopedilta, että terveyssandaalit samoin kuin pohjalliset vaatii totuttelua. Että aluksi vaikka tunti päivässä ja pikkuhiljaa enemmän. Mulla tuli yksistä terveyspohjallisista niin kipeeksi jalat et itkin vain kaupungilla, ne ei kyllä jääneet käyttöön. Mut yleensä nää sandaalit on toiminut mulla ihan hyvin :)

  VastaaPoista
 5. Bircenstockit on niin hyvät :) onnea siis hyvästä kenkä valinnasta! koko viime kesän ja itse asiassa toissa kesänkin oon ollu mummosti chic :) vois täksi kesäksi vaihtaa kenkien väriä joten eiku shoppaileen :)

  VastaaPoista
 6. Otsikko palautti mieleen vuoden -97 kesän ja baarilookin, johon kuuluivat farkut, ruskeat terveyssandaalit ja musta naruolkaintoppi. Olin niin cool.

  Voisin hyvinkin palata tähän ysärityyliin.

  VastaaPoista
 7. Vau! Kiitos vinkistä. Mä käytin koko viime kesän Birkenstockeja kun selkä oli niin kipeä että mitkään muut kengät ei tulleet kyseeseen. Ne oli jaloille niin taivaallinen nautinto että aion jatkaa tällä linjalla, oli ne sit muodissa tai ei. :)

  VastaaPoista
 8. Mun mielestä Birkenit on makeet - ja mikä parasta, ne ei tapa jalkoja! Siis oikeesti, meille on annettu tää yksi pari jalkoja ja minä ainakin tykkän omistani tosi paljon. Ja osoitan sen niille käyttämällä hyviä kenkiä. Joskus pistän jalkaan huonot kengä (=juhlat, jotka vaatii korkeampaa korkoa tai muu pönötystilaisuus) ja sitten pyydän jaloiltani anteeksi. ;) Jos on joskus nähnyt kuvan SJP:n jaloista, niin tietää, että se on maksanut kovan hinnan kenkävalinnoistaan. Hän on jossain haastiksessa myös sanonut, että hän ei tunne jalkojaan.

  Ja asiasta viidenteen. Mua kovin ilahduttaa nää sun jutut. Jos nähtäs live-elämässä, niin en tiedä, et alettasko ihan tosta vaan spontaanisti juttelemaan, sillä ollaan jotenkin erioloisia. Mutta sit taas toisaalta, monen sun päivtyksen kohdalla hihkun ääneen, että "jes, joku muukin miettit tätä", tai "kiitti vinkistä Mutsi".

  Toi parisuhdejuttu oli yksi, minkä luin hartaudella kaksi kertaa. Mä en valitettavasti tiedä, että tapaatko sä sen oikean miehen (niitähän on siis olemassa useampiakin), mutta sen tiedän, että yksin on tsiljoonasti parempi kuin väärän ihmisen kanssa. Mä en ole koskaan tuntenut itseäni niin yksinäiseksi ja huonoksi, jotenkin ihan vialliseksi, kuin asuessani väärän miehen kanssa. Ja sitten, jos se itselle oikea löytyy, niin voi sitä tunnetta. It's worth the wait. :) (Näin vakaasti uskon.)

  VastaaPoista
 9. Varpaanvälisandaalit (onko niille joku oikea nimi? :D) tosiaan vaikuttavat "tuoreemmilta" ja vähemmän sairaalamaisilta, mutta mun jalkani eivät vaan mitenkään toimi tuollaisissa - se välipalanen nimittäin kutittaa aivan tolkuttomasti. :D Ja jos väkisin yrittää pitää, niin kutitus vaihtuu kivuliaammaksi epämukavuudeksi. Pitäisi vissiin olla paksunahkaisemmat jalat.

  VastaaPoista
 10. voi kyllä, terveyssandaalit käytössä täälläkin. Töissä kuljen ihan perusterveyssandaaleilla joka päivä, mutta nuo valkoiset linkittämäsi on kyllä niin hyvännäköiset, että menee varmaan tosi loistavasti farkkujenkin kanssa. Täytynee inventoida oma kenkähylly ja tilata sitten omat.

  Kauhukseni muuten huomasin lopputalvesta, että Soreleihini oli tullut reiät molempiin kenkiin siihen muoviosaan. Kolme vuotta kestivät, ensi talveksi joutuu hommaamaan uudet :( Tai sitten liputan joidenkin nahkakenkien puoleen.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images