MUKSUT RAVINTOLASSA

yhteistyössä Martina ja Bella-blogit Huhheijakkaa, ei voi muuta sanoa! Kävimme nimittäin tänään Kaamoksen kanssa Tampereella päiväreissun pä...

yhteistyössä Martina ja Bella-blogit


Huhheijakkaa, ei voi muuta sanoa! Kävimme nimittäin tänään Kaamoksen kanssa Tampereella päiväreissun pääsiäisen alun kunniaksi. Vähän kauneudenhoitoa, enemmän Pikku Kakkosen puistoa ja ennen junaan hyppäämistä kävimme vielä Rautatienkadun Martina-ravintolassa syömässä kavereidemme Lissun ja Stellan kanssa.


Pääsimme Bella-blogien ja Martinan yhteistyökamppiksen myötä testaamaan Martinan sapuskaa perhenäkökulmasta. Tiesin Tampereen Martinan sijaitsevan keskustassa ihan rautatieaseman kupeessa ja siksi olikin helppoa päättää Tampere tourimme Martinan herkkujen ääreen. Tää oli muuten mun ensimmäinen kertani Martinassa ja pakko myöntää että on ollut ennakkoluuloja tästä(kin) ketjuravintolasta. Ennakkoluulojeni matto vedettiin kuitenkin jalkojeni alta jo alkuruualla, lohicarpaccio parmesanilla oli ihan sairaan hyvää. Parasta lohiruokaa, mitä olen ravintolassa syönyt vuosiin.


martina tampere ravintola1 martina tampere ravintola2

Kaksi- ja kolmevuotiaat lapsiasiakkaat tiesivät heti mitä lastenlistalta haluavat. Stella halusi lihapullia ja perunamuusia, Kaamos taas kanakorin minkä hän bongasi lastenlistan kuvasta. Vaihtoehtoja olisi ollut vaikka kuinka, mutta näillä klassikoilla mentiin. Mä olin kuullut huhua, että Martinassa olisi sairaan hyvää itse ravintolassa tehtyä pestoa, mutta sitä emme nyt tilanneet. Kuulin kuitenkin, että monet lapsiperheet tulevat ravintolaan juurikin sen takia, että Martinassa käytetään annoksissa suomalaista lihaa ja suurin osa raaka-aineista on kotimaisia. Herkkupestoon tarvittavia basilikoitakin kasvatetaan ravintolassa.


Me syötiin Lissun kanssa valmiit menut "aikuisten listalta" ja olimme enemmän kuin tyytyväisiä. Kuulostipa laimealle. Me oltiin oikeasti ihan pähkinöinä, sillä kummankin ruoka oli hemmetin hyvää ja myös kummankin lapsi tykkäsi ruuasta ja muksut viihtyivät erinomaisesti Martinan lasten nurkassa, missä oli kaikenlaista puuhaa kotileikeistä tv-peleihin. Saatiin siis rupatella rauhassa ja syödä rauhassa 3 ruokalajia, mikä on lapsiseurassa aika kovan luokan suoritus.


martina tampere ravintola4 martina tampere ravintola5

Meidän menuihin kuului tietenkin myös jälkkäri, mulla oli tiramisua ja Lissulla suklaakakkua mustaherukkasorbetilla. Lapset halusivat jäätelöannokset ja taisivat olla melko tainnoksissa annokset viimeisteltyään. Kaamos pötkähti lasten nurkan lattialle onnellinen hymy huulillaan ja lopulta meille tuli juoksuhoppu junalle, vaikka olimme tosiaan ihan rautatieaseman vieressä. Pari tuntia kului siivillä, puoli kolmesta asti  istuimme ja juttelimme ja nipin napin ehdimme 17.07 lähtevään junaan. Ruoka oli todella hyvää ja koska en mikään lampaan paistaja, ajattelin että voisimme mennä pääsiäisen aikana toisen kerran syömään Martinaan,nyt täällä Helsingissä tietenkin. Listalta löytyy nimittäin mureaa karitsanpotkaa, punaviinikastiketta, valkosipuli-perunamuusia ja rosmariinia,eli täydellinen pääsiäissetti minulle.


martina tampere ravintola3

Nyt Marina-ravintoloissa vietetään lastenpäiviä 4.5. saakka. Sen lisäksi, että Plussa- ja Ykkösbonus-etukorteilla lastenannokset maksavat vain vitosen, ruokailun yhteydessä voi osallistua lastenannoksen suunnittelukilpailuun, missä pääpalkintona on vuoden ilmaiset sapuskat Martinassa. Tämä kilpailu on siis vain lapsille ja valitettavasti mun fish and chips sitruunamajoneesilla kilpailuehdotus hyllytettiin meidän ruokailun jälkeen :D


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

7 kommenttia

 1. Pitääkin pitää paikka mielessä! Tuli nälkä..

  VastaaPoista
 2. Mä tykkään Martinasta myös. Eikä vähiten siitä syystä, että sieltä saa minkä tahansa pastan gluteenittomana. Hieno homma, kun perheessä on alle kolmevuotias vehnäallergikko.

  VastaaPoista
 3. Muuten, siinä mun tomaattikeitossa oli pestoa - ja se oli julmetun hyvää!! :D Kiitos seurasta. Oli kivaa!

  VastaaPoista
 4. Juu,mä en noista erikoisruokavalioista ottanut edes selvää kun omassa perheessä ei onneksi tarvi. Mietin tuota Martinaa, että miksi mä en ole koskaan mennyt sinne. Ruokahan oli mitä mainiointa italialaistyyppistä settiä, ei tietenkään mitään piiperrystä vaan juuri sellaista rentoa ja hyvää ruokaa (+palvelua) että voi lapsenkin kanssa mennä.

  VastaaPoista
 5. Ai siinä oli pestoa! Mä tykkään tuorepestosta tosi paljon, kun ei tuu itse monesti jaksettua tehdä.

  VastaaPoista
 6. Martinaa suosittelen kyllä minäkin. Ruoka oli meidän aikuistenkin suuhun maukasta. Gluteenittomalle lapselle löytyy liian vähän ruokavaihtoehtoja. Kun ei haluaisi aina syöttää Hesen gluteenitonta hampparia ja risotto (perinteiseen tapaan tehtynä) ei oikein vielä lapselle uppoa.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images