TOVE ATENEUMISSA

Pääsimme alkuviikosta ennakkotutustumaan tänään 14.3 avattuun Tove Janssonin 100-vuotis juhlanäyttelyyn Ateneumissa. Jotta pääsette oik...

tove jansson nimmariateneum tove 100 muumi2ateneum miniatyyriateneum tove 100 muumi kaamos muumi ateneum tove100 kaamos sirkuspoika ateneum muumi tove100tove100 taulut ateneum muumi tove jansson 100v ateneum omakuva muumipeikko ja pikkumyyselfie meitsie muumitove jansson tanssii kalliolla tove100 ateneumuimahuone muumit ateneum tove100muumitikkarit fazer

Pääsimme alkuviikosta ennakkotutustumaan tänään 14.3 avattuun Tove Janssonin 100-vuotis juhlanäyttelyyn Ateneumissa. Jotta pääsette oikeaan tunnelmaan, suosittelen lukemaan ensin Tuula Karjalaisen kirjoittaman Tove Jansson elämänkerran Tee työtä ja Rakasta. Tästä kirjasta kirjoitin viime vuoden loppupuolella ja koska Toven näyttelyn kuraattorina toimi kirjan kirjoittaja, menevät aiheet, taulut ja teemat hyvin käsi kädessä.


Tämä oli nyt toinen pelkästään Tove Janssonin taideteoksiin liittynyt näyttely, missä olen käynyt. Ensimmäisen kerran näin osan näistäkin teoksista Tampereen taidemuseossa 2002, joten oli kyllä jo aikakin uusinnalle. Tosin enemmän kuin taide, minua itseäni viehättää Tove Janssonin elämä ja hän henkilönä. Mutta tottakai Muumit ovat edelleenkin suuria suosikkejani, ovat olleet aina.


Viikonlopun menovikiksi siis tämä ja huomenna lisää menovinkkejä :) Mukavaa viikonloppua kaikille!

Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

6 kommenttia

 1. Me ollaan menossa huomenna ja olen kyllä niin suuri tovefani yhdistettynä muumeihin. Taisin vaan olla innokkampi muumifani ennen lapsia;).

  VastaaPoista
 2. Niin mäkin muuten olin :D Mutta jos vaan jaksat niin etsi kirjakin käsiis, se on TOSI MIELENKIINTOINEN!

  VastaaPoista
 3. Ilmeisesti oli sellainen näyttely, että myös lapsi viihtyy siellä? Lähinnä että keskittyykö se enemmin Janssonin muuhun tuotantoon kuin muumeihin.

  VastaaPoista
 4. sekä ja että. siellä onpaljon muumijuttuja, mutta myös muita teoksia. siis koko elämän ajalta

  VastaaPoista
 5. Täytyy yrittää ja jonkun niistä olen lukenukin ( ennen lapsia) nyt täytyy ryhdistäytyä! Lähes joka aamu soi muuten se kevät kappale päässä, kiitos vielä sen muistutuksesta;) ihana päästä huomenna tonne jonottamaan ja lasten kanssa riehumaan, jes!

  VastaaPoista
 6. Tonne mäkin aion! Ollaan menossa duuniporukan kanssa sinne "virkistymään" ja ootan kyllä innolla. :) Kiitti kirjavinkistä! Pitää etsiä käsiin.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images