ODOTETTAVISSA TOUKOKUINEN RETKI RAUMALLE

Tallinnan retkestämme on jo sen verran aikaa, että olen pikkuhiljaa alkanut miettimään uusia retkeilykohteita kevääksi. Voi olla, ettemme lä...

busstop


Tallinnan retkestämme on jo sen verran aikaa, että olen pikkuhiljaa alkanut miettimään uusia retkeilykohteita kevääksi. Voi olla, ettemme lähde minnekään ennen toukokuuta, jolloin olen suunnitellut useamman yön matkaa Raumalle. Yksi lempinettikaupoistani, Busstop clothing, kutsui meidät tutustumaan tänä vuonna 12 vuotta täyttävään putiikkiinsa ja innostuin retkestä ihan valtavasti. Emme ole käyneet koskaan Raumalla yhdessä tai erikseenkään, joten haluan viettää aikaa kaupungissa enemmän kuin päivän putiikkivierailun verran.


Sain Busstopista hyvän vinkin tammikuussa avatusta Rouva Mannerin Pikkurivi-huoneistohotellista, minne varasin viime viikolla muutaman yön majoituksen toukokuun puoliväliin. Sen lisäksi että odotan tietenkin Busstopissa käyntiä, kiinnostaa mua myös muut Rauman pikkuputiikit ja odotan myös Rouva Mannerin sisustusputiikin showroomilla vierailua. Tällä hetkellä yksi suurimmista odotuksistani liittyy kuitenkin tuohon Pikkurivi huoneistohotelliin, mikä näyttää kuvien perusteella hienoimmalta hotellilta missä olen käynyt ikinä. Olen fiilistellyt paikan valokuvia nyt lähes viikon putkeen ja pakkohan nämä on jakaa teillekin!


Keittio1YlakertaKylpyhuone rouva mannerrappukaytava rouva manner.jpg


Pikkurivi on oma talo (!!), mikä on tarkoitettu kahdelle asukkaalle majoittumiseen. Sinne saa kuitenkin tarvittaessa ylimääräisen sängyn ja vaikkapa aamupala-ainekset valmiiksi. Mulla on jo nyt fiilis, että tuonne on pakko palata uudelleenkin. Mutta ei mennä asioiden edelle vielä!


Pikkurivin lisäksi mielessäni on pyörinyt yksi yö Kylmäpihlajan majakkasaarella majakkahotellissa, mutta valitettavasti toukokuun puolivälissä majakka ei ole vielä auki kuin ryhmille. Kylmäpihlajan lisäksi myös muut matkailusaaret Kuuskajaskari ja Reksaari ovat vielä toukokuussa talviunilla. Harmi, mutta onneksi Visitrauma.fi:sta on jo nyt löytynyt vaikka mitä ihania ideoita pitkän viikonlopun viettoon.


Kuitenkin, koska Rauma on mulle vieras ja olen melko varma että joku teistä tietää kaupungista enemmänkin, kyselisin jo etukäteen muutamia vinkkejä. Kertokaahan siis missä Raumalla saa parasta ruokaa, mitä pitää ehdottomasti nähdä ja löytyykö kaupungista jotain erityisesti lapsille tarkoitettua paikkaa, esimerkiksi hyvää leikkipuistoa?


Aika ajoissa tässä matkailuvinkkejä kyselen, mutta tiedättehän te, että suurin riemu pienissäkin matkoissa on se etukäteissuunnittelu ja odottamisen ilo!


kuvat: Busstop/facebook ja rouvamanner.fi


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

19 kommenttia

 1. kuulostaa hyvältä suunnitelmalta ja tuo majakkasaari kiinnostaa kovasti.

  VastaaPoista
 2. Onpa upea hotelli, oi että! :)

  Syömässä kannattaa käydä torin laidalla ravintola Gotossa. Se on Top Chef -voittaja Teemu Laurellin ravintola. Ihanaa ruokaa ja tosi hyvä tunnelma. Goto sijaitsee torin laidalla.
  Torilla on myös Cafe Sali. Salista saa lounasta ja siellä on tosi hyvät salaatit! :)
  Jos on kaunis ilma ja kaipaa vähän raumalaista meininkiä, niin sitä on ehkä parhaiten tarjolla Kontion kahvilan terassilla, joka sekin on torin lähellä. :)
  Rauman vesitorni on myös melko lähellä hotellianne. Sinne pääsee hissillä korkeuksiin, upeat näkymät Rauman yli! En ole ihan varma onko auki vielä toukokuussa.

  Kipparipuisto on tosi kiva puisto keskustan lähellä! Siinä on myös liikennepuisto vieressä. Puiston ajovälineet ja lelut (ja vessa!!) on yleisön käytössä aina, kun kerhojen ohjaajat ovat paikalla (eli päivisin siis).

  Tilaa ilmainen Lestimbitto Raumall passi täältä:
  http://www.rauma.fi/Lystimbitto_Raumall/default.html
  Se ei ole toukokuussa vielä voimassa, mutta siinä on hyvä kartta, mistä näkyy esim. kipparipuisto ja vesitorni.

  Mitä vielä??? =D

  VastaaPoista
 3. Nii ja sen verran piti sanoa, että kävely Vanhan Rauman pikkukatuja pitkin, puutalojen keskellä, on jo elämys sinänsä. Todella kaunista! :)

  VastaaPoista
 4. Oi, mulla ei ole koskaan edes käynyt mielessä käydä Raumalla, vaikka Suomimatkailua harrastetaankin paljon, mutta tuo huoneistohotelli!!!

  Me ollaan reissuissa melkein aina huoneistohotelleissa, mutta ei ehkä ihan tämän näköisessä ole tullut oltua! :D Ihanan näköinen!

  VastaaPoista
 5. Yksi hyvä ruokapaikka on myös Osteria de Filippo, ihan Busstopin vastapäätä. Ihanaa italialaista! :) Itse poikkean myös usein TaruLiinassa. Paljon kotimaisia ja ekologosia lahja- ja käyttötavaroita.

  VastaaPoista
 6. Oi, Rauma, oi, Busstop. Tunnen niin suurta ylpeyttä, että oon asunut siellä 8 opiskeluvuotta. :D Muistan kesäisin fiilistelleeni, että turistit mukulakivikaduilla varmaan kadehtivat mua, kun näkevät, että oon "paikallinen" ja saan kävellä noita katuja ympäri vuoden. :D

  VastaaPoista
 7. Oi Rauma <3 asuin siellä viitisen vuotta ja sillä kauopngilla on erityinen sydänsuruisen rakas paikka sydämessäni <3

  VastaaPoista
 8. Mutta tosiaan keskustassa on ihan mahtava leikkipuisto ja Kontion kahveja suosittelen kovasti :)

  VastaaPoista
 9. Olkiluodon ydinvoimalassa vierailu voisi olla mielenkiintoista. Itse osuin joskus sellaiseen aikaan, että vierailukeskukseen pääsi Raumalta laivalla. Mutta taisi olla joku erikoispäivä.

  VastaaPoista
 10. vanhakaupunki on tietenkin to do-listalla :)

  VastaaPoista
 11. Mä bloggaan teille fiilikset tuolta niin meette sit perässä! (tai ennen :D)

  VastaaPoista
 12. Kiitos näistä! Italialainen onkin lapsen kanssa hyvä valinta!

  VastaaPoista
 13. Kiitos näistä, kahvihommatkin nyt kunnossa :)

  VastaaPoista
 14. Täytyy sanoa etten kyllä ydinvoimalaan lähtisi lomailemaan vaikka varmasti kiinnostava kokemus olisikin.

  VastaaPoista
 15. :D
  Minun täytyy sanoa, että suunnilleen tuota mieltä olin itsekin - kunnes minut lähes "pakotettiin" mukaan. Ja olin kyllä yllättynyt siitä, miten käymisen arvoinen tuo paikka oli. Näin niin kuin ydinvoimavastaisellekin henkilölle.
  Jos olisin Rauman suunnilla lomailemassa omien poikieni kanssa, olisi vierailu listalla. Mutta he kyllä ovatkin jo vähän Kaamosta vanhempia.

  Kivan oloinen hotelli tosiaankin!

  VastaaPoista
 16. Pikkuputiikkien, meren ja pikkukaupungin meiningin lisäksi kannattaa ehkä vilkaista tänne, jos kulttuurihistoria, taide tai museot kiinnostavat:

  http://aikamatkasatakunnassa.fi/kunnat/rauma/

  Raumallahan on keskusta-alueella kaksi taidemuseota, yksi erikoismuseo (merimuseo) sekä yksi kulttuurihistoriallinen museo. Aikamatka Satakunnassa -saitilta voit katsastaa, josko löytäisit ympäröivältä seudulta/matkan varrelta jotain muuta kiinnostavaa, jonka voisitte bongata samalla, kun tulette Raumalle.
  Vielä yksi pakollinen kahvilavinkki: Kontion kahvilan (Kuninkaankadulla Vanhassa Raumassa) sisäpihalla on kioski, josta saa kesän ehdottomia herkkuja eli paikallaleivottuja vaniljamunkkeja! Ei kevättä eikä kesää ilman niitä! :)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images