1001 TARINAA

Tänään keskiviikkona avattiin Itäkeskuksen kulttuurikeskus Stoassa tuhannen ja yhden yön satuihin liittyvä lastennäyttely 1001 tarinaa . Is...

Tänään keskiviikkona avattiin Itäkeskuksen kulttuurikeskus Stoassa tuhannen ja yhden yön satuihin liittyvä lastennäyttely 1001 tarinaa. Iskujoukkomme oli paikan päällä tutustumassa ensimmäisten joukossa tarinamaailmaan ja tykkäsimme PALJON! Pahviseinäinen kaupunki häävuoteineen ja basaareineen oli aivan ihanan värikäs leikkipaikka, missä lapset tuntuivat viihtyvän heti hyvin. Näyttely koostuu pikkuriikkisistä koloista ja vähän isommista huoneista, jotka on yhdistetty labyrintinomaisesti. Katseltavaa ja ihmeteltävää riitti sekä aikuisille että lapsille, parasta minusta oli iso pehmeäkatosvuode minkä peiton alle olisi tehnyt mieli mennä nukkumaan. Kaamos taas tykkäsi ihan vain juosta huoneesta toiseen :)


ameli stoabasaari tuhat ja yksi yota angylla makaamassa basaari matto sanky basaari mies stoa basaarin katot 2 basaarin katot hattuja stoa tuhat ja yksi yota stoa huopalintupuu stoassalasipalloja tuhat ja yksi yota tuhat ja yksi yota stoa tuhat ja yksi yota stoassa yo zen kaulakoru stoakaamos luolassa kaamos kolossa kaamos basaarissa stoa huovutus papu pirtolastoa tuhat ja yksi huovillasopii myos aikuisille


Kaamoksesta 1001 tarinaa näyttely oli niin hauska, että hän jäi vielä isän kanssa toiseksi tunniksi juoksemaan pitkin basaaria minun lähdettyä ruokakauppaan. Ymmärrän kyllä lasten ilon, sillä pienestä tilasta oli saatu todella satukirjamainen ja kun monia juttuja pääsi käsin koskettamaan ja esimerkiksi pahvibasaarien sisään leikkimään, se tarjosi ihan erilaisen leikkiympäristön pienille. Hienoimpia juttuja aikuisen silmään olivat ainakin kasvivärjätystä villasta huovutetut suuret teokset, huopalinnut ja ylipäätään pahvista rakennettu kaupunki oli todella mielenkiintoinen. Suosittelen siis sekä lasten kanssa että ilman!


1001 tarinaa on esillä Stoassa 12.4. 2014 saakka ja näyttelyyn on ilmainen sisänpääsy. Kaverini Johanna vinkkasi vielä, että Stoan ravintola on todella hyvä, joten kannattaa lähteä kauempaakin vaikkapa brunssille ja näyttelyyn. Nyt ekaa kertaa Stoan raflan nettisivuilla käytyäni tekisi mieli tukistaa itseä, kun en ole koskaan käynyt ravintolassa paikan päällä. Paikkahan vaikuttaa ihan hurjan hyvälle! Lupaan siis tässä ja nyt, että ainakin me mennään vielä toiste sekä näyttelyyn että testataan tuo ravintola samalla. Tehdään siitä sitten uusi juttu :)


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

6 kommenttia

 1. Pakko päästä lapsen kanssa tai ilman:)sopiikohan lapselle 1v4kk jolla hurja tutkimusvimma... ?

  VastaaPoista
 2. Näyttääpä huokuttelevalta näyttelyltä. Pitää kaivaa kalenterista tilaa tälle. Kiitos kivasta menovinkistä!

  VastaaPoista
 3. ole hyvä, käytiin tänäänkin siellä seikkailemassa hetki :)

  VastaaPoista
 4. Me käytiin tuolla tänään, ja oli ihan tosi tosi hieno! Sellainen mistä mä lapsena haaveilin, että olispa mulla NÄÄÄÄIN iso pahvilaatikkolinnalabyrintti... Ja se Stoan ravintola on muuten tosi hyvä ja henkilökunta ihanaa, se on mun lempiravintoloita Helsingissä :)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images