NOPEA, HELPPO JA HERKULLINEN VIIKONLOPPURUOKA

Pidin tänään viikottaista tavaroiden toisesta huoneesta toiseen huoneeseen siirtelyn päivää. Pyykkäsin, etsin kadonnutta hajuvettä, kierr...

falafel halloumi minttukastikefalafel ruoka kurkku falafelpihvit arabia lautanen minttu yrttiruukkufalafel tortilla tortilla falafel rulla

Pidin tänään viikottaista tavaroiden toisesta huoneesta toiseen huoneeseen siirtelyn päivää. Pyykkäsin, etsin kadonnutta hajuvettä, kierrätin ja tiskasin. Varmaan olen sen monesti jo sanonut, että siivoaminen on musta todella vastenmielistä hommaa, joten siihen sivuun on hyvä keksiä jotain mielekästä, esimerkiksi hyvää ruokaa.


Viime viikolla kävin täyttämässä varastot etnisessä ruokakaupassa ja kotoa löytyi valmiiksi falafel-halloumirullaan ainekset. Kävin vain juoksemassa lähikaupasta tuoreen mintun kermaviilikastikkeeseen. Muut kastikkeet, mitä kuvissa näkyy jäivät käyttämättä, minttukastike maistui ihan uskomattoman hyvälle vihannesten ja paistettujen falafelien ja halloumin kanssa.


Falafel-halloumrulliin laitoimme siis: Falafelpihvejä, halloumia, erilaisia salaatteja, tuorekurkkua, minitomaatteja, kermaviili-minttukastiketta. Nämä ison tortillaletun sisään ja suuta kohden. Mums, toppen!


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

9 kommenttia

 1. Toppen :D Oli vissiin sama ruotsin kirja yläasteella käytössä!
  Hei mistä hommat falafelit? Fafaksesta?

  VastaaPoista
 2. :D :D joo suora lainaus ruotsinkirjasta!

  Noi on ostettu ihan sellasesta etnisestä ruokakaupasta http://www.alanyaorientalmarket.fi/, finfuksellakin on ihanjees pakastefalafelit. EI viitsi hakee fafasista kotiin kun falafelit onparhaita juuri paistettuna!

  VastaaPoista
 3. Pitääpä siis tsekata nuo pallurat! Kiitti vinkistä!!

  VastaaPoista
 4. Oi kun näyttää hyvältä! :P Tortillaletut on käteviä; niiden sisään voi kääräistä melkein mitä vaan ja helppo lounas on valmis! Täytyy napata tää sun idea, en edes muista milloin olen viimeksi syönyt falafeleja!

  VastaaPoista
 5. Onpas hyvännäköistä! Keliaakikoille muuten vinkiksi, että kaikki "käärintäruoat" voi kääriä isojen jäävuorisalaattien sisälle. Sotkee ihan yhtä paljon kuin tortillalätyt, joten siltäkin osin pääsee fiilikseen :).

  VastaaPoista
 6. sepä onkin hyvä juttu noissa letuissa, aina on joku hyvä pikaruoka jos vain löytyy jotain jääkaapista sisään.

  VastaaPoista
 7. haha! Mutta entäs ne maissitortillat? Eiks sellasiikin voi käyttää jos löytää ihan maissijauhosta tehtyjä, ei vehnää sisältäviä?

  VastaaPoista
 8. Juu, toki :). Niitä oikeasti maissista tehtyjä vain saa aika harvoista paikoista. Yleensä "maissitortilloiden" ensimmäinen ainesosa on vehnä...

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images