MIIA MILLA MANDA

Hihi, 2 päivää postaustaukoa ja tuntuu kuin olisi ollut viikon pois. Taidan olla bloggauskoukussa.  Oikeasti olisin postannut jo eilen näitä...

Hihi, 2 päivää postaustaukoa ja tuntuu kuin olisi ollut viikon pois. Taidan olla bloggauskoukussa.  Oikeasti olisin postannut jo eilen näitä Tallinnan reissukuvia, mutta meidän taloyhtion valokuitu sanoi itsensä stategisella hetkellä pois yli puoleksi vuorokaudeksi. Siinä oli minä sekä muutama muu internetkoukuttunut äärirajoilla, kuinka hermot kestää :D


eckeröline laiva finlandia lapsi


tallinna rappio romantiikkaa


Kuten kerroin, otimme äkkinäisen viikonloppuloman Tallinnaan, kun alkoi tuntumaan että seikkailujalkaa kutkutti. En oikein tiedä miksi Tallinnassa ei ole käytyä pojan kanssa kuin kerran aikaisemmin, laivamatkathan ovat edullisempia kuin junailu lähikaupunkeihin ja matka sujuu parissa tunnissa mukavasti leikkien. Otimme vielä huoneen yhdeksi yöksi hostellista, mikä oli sekä sijainniltaan loistavassa paikassa että minibudjettiin sopiva (iso 2 hengen huone omalla kylppärillä 32 eur/yö). Rakennus näytti kyllä ulkoapäin halvalta bordellilta, mutta tykkäsin paikasta tosi paljon. Hostelleissa on usein rentoja ihmisiä ja nuoria reppureissaajia, mikä on musta kiva lisä lapsen kanssa kaksin matkustellessa. Aina saa mukavaa seuraa bonuksena.


Saavuimme lauantaiaamuna Tallinnaan klo 11 aamupäivällä ja ensimmäinen etappi oli edelliskerrasta tuttu Miia Milla Manda lastenmuseo Kadriorgissa. Vaikka Tallinnan julkiset liikennevälineet ovat alle 3-vuotiaan kanssa matkustavalle ilmaisia, otimme kuitenkin taksin Kadriorgiin, sillä halusin päästä nopeasti leikkipaikkaan ettei Kaamos ehtisi nukahtaa ennen museovierailua. Hengailimme kivalla leikkipihalla ja kävimme leikkimässä sisällä museossa sekä kahvilla museon kahvilassa. Vaikka Miia Milla Manda ei ole mikään suuri seikkailupuisto, on se juuri sopiva päiväkoti-ikäisille lapsille ja viihdyn paikassa hyvin, ehkäpä tuon mahtavan kahvilan takia...


miiamillamanda lumiukko kaamos


miia milla manda liukumaki


miia milla manda leikkihuone


miiamillamanda tallinna talo liukumaki


lastenvaatteet kadriorg


pmpelukone miia milla manda


tallinna purkit viro peltipurkki


miia milla manda kassakone kauppa


kadriorg miia milla manda kaamos hiihtaa


hiihtaa sisalla


miia milla manda kahvila kadriorg kohvik


herkut miia milla manda


tallinna leivos kaamos


Suosittelen Miia Milla Mandaa Tallinnaan matkustaville lapsiperheille jo han siksikin, ettei Tallinnan keskustassa muuten ole leikkipuistoja missä kuluttaa energiaa. Kahvilassa voi myös syödä vain 2.25eur maksavan lounaan, joten sen edullisempaa lounasvaihtoehtoa saa hakea Tallinnastakin pidempään. Kesällä vieressä oleva Kadriorgin puisto on myös kiva katsoa ennen kuin hyppää ratikkaan ja kohti keskustaa. Päivää Tallinnassa voi jatkaa laivayhtiöstä riippuen myöhäänkin, joten yhdessäkin päivässä ehtii paljon muuallekin kuin museoon. Kahdessa päivässä kaupunkia alkaa jo rakastaa.


Ja vaikka Pink Bubblessa hieman keljuiltiin jatkokertomuksille, ajattelin vielä kirjoittaa ainakin toisen jutun tekemisistämme Tallinnassa! Luulen nimittäin että sillä puolella ruutua on muutama muukin, joka on kahlannut Tukholman sen verran perusteellisesti että olisi valmis ottamaan askeleen itäänpäin vaihtelun vuoksi. Ja oikeastaan tämän reissun perusteella musta Tallinna näyttää paljon kiinnostavammalta mitä Stokiksen Bugaboomutsien vakoilureissut ;) Jätän seuraavaan Tallinnapostaukseen ainakin ihan huipun ravintolan, jonne teidän on pakko päästä nähtyänne kuvat!


ps. Kuvasin muutamiä köpöjä instavideoita Miia Milla Mandasta ja löydät ne instagramtilintäni oimutsimutsi ja #miiamillamanda.


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

2 kommenttia

  1. Jatkokertomusta odotellaan... Mikä ravintola oli huippu? Nyt ollaan hiihtolomalla menossa pariksi yöksi Tallinnaan.
    Miia-Milla mandassa olen mäkin käynyt lasten kanssa. Muutaman kerran ihan vaan päiväristeilyn ohessa. Ja joskus ollaan oltu päiväristeilyllä ja Kalev Spassa. Joten jopa päivän reissulla kerkeää. Lasten kanssa varsinkin koulujen loma-ajat on kivoja kun jopa esim. Viking XPRS:llä on lasten diskoa ja Ville Vikingin halailua :)

    VastaaPoista
  2. Mahtava vinkki, kiitos! Juuri suunnittelemme koko perheen päiväreissua Tallinnaan ensi kuun aikana :)

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images