VANHA KAUPUNKI, KYLPPÄRI JA KIRJA

Enpä vielä eilen aamulla herätessä tiennyt, että olisinkin lauantai-iltana yötä Tallinnan vanhassa kaupungissa. Mutta kuten tiedätte tapani,...

puu tallinna


vapiano solaris lido tallinna


Enpä vielä eilen aamulla herätessä tiennyt, että olisinkin lauantai-iltana yötä Tallinnan vanhassa kaupungissa. Mutta kuten tiedätte tapani, monestikaan reissuja ei suunnitella viikkotolkulla vaan sitten kun mennään niin mennään. Varasin laivaliput ja hostellihuoneen eilen päivällä ja tänä aamuna olimme jo 7.30 Eckerölinen uudessa Finlandiassa aloittelemassa matkaa Tallinnaan kaksin Kaamoksen kanssa.


Musta on tosi kiva matkustaa lapsen kanssa kahdestaan ja se on melkein pakkokin, sillä suurimmalla osalla nyt sattuu olemaan menoja jos kysyn 12 tuntia ennen laivan lähtöä, että lähe völjyyn. Mutta se ei haittaa. Loma lapsen kanssa kaksinkin on lomaa, mulle on rentouttavaa viedä Kaamosta paikkoihin mistä tiedän hänen pitävän. Mutta niistä paikoista lisää myöhemmin, nyt on nimittäin pakko jakaa iltainen sattumus täältä hostellista missä meillä on huone.


Kävi nimittäin niin, että menimme pitkän päivän jälkeen yhdessä suihkuun ja minä kyllästyin ennen lasta. Lähdin kylppäristä pelkässä pyyhkeessä pois ja Kaamos sitten päätti lukita itsensä kylpyhuoneeseen mun vaatteiden kanssa. Mulla ei ollut edes yöpukua huoneen puolella, joten aikani muovisella mehupillillä (!!!!????!!!) lukkoa väännettyäni ja lapsen alkaessa hermostumaan, jouduin hakemaan pelkässä pyyhkeessä yhteiskeittiöstä apua. Ja kun kyseessä on nainen hädässä, niin kukapa mies ei auttamaan tulisi. Huoneessamme oli loppujen lopuksi laskujeni mukaan 3 japanilaista, 1 saksalainen, 1 suomalainen mies sekä yksi dopermanni. Kyllä. Ja lopulta lukko saatiin jollain taltalla avattua ja lapsi ulos kylppäristä.


Että jos haluatte vieraassa maassa huoneeseenne miesseuraa, tässä aika tehokas keino. Toi koira oli kyllä vielä bonusnumero, sillä lapsihan on nyt sitä mieltä että "ovi meni kiinni ja hauva pelasti". Kyllä kyllä.


kaamos nukkuu


hyvan mielen resepteja


Nyt kun tuo suihkuttelijakin viimein nukahti, ajattelin lukaista pari lukua Tanskasen Elinan uudesta Hyvän mielen reseptejä kirjasta. Elina lähetteli mulle muutama viikko sitten viestiä kirjajulkkareistaan, mutta kun en ehtinyt sinnekään paikalle, sain tuon kirjan sitten postitse piristämään iltoja. Pakkasin sen repun pohjalle, sillä arvelin etten täältä Viron puolelta mitään kivaa naistenlehteä löydä kuitenkaan iltalukemiseksi. Ja oikeassa olin, ei nuo virolaiset lehdet sytyttäneet kyllä ollenkaan mitä niitä nopeasti selailin. Nyt siis Hyvän mielen reseptien pariin!


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

10 kommenttia

 1. Voi ei :D En usko, että sinua nauratti itse tilanteessa, mutta kyllähän tämä tarina on aika koominen näin jälkikäteen ajatellen. Dobermannikin vielä :D:D

  Mutta olen samaa mieltä kanssasi, että loma lapsen kanssa on myös lomaa. On tosiaan mukava viedä lapsia sellaisiin paikkoihin, joista tietää heidän pitävän ja joita he sitten muistelevat vielä pitkään puheissaan. Koska meillä ei ole lapsille tarjolla hoitajia, niin kaikki retket on tehtykin siten, että lapset ovat mukana. Nyt ei oikein osaa edes ajatella, että lähtisi jonnekin ilman heitä. Vaikka se ehkä parisuhteen kannalta ihan terveellistä olisikin :)

  VastaaPoista
 2. Hih! Koira on pelastanut mutkin kerran lukkotilanteesta; auton avain jäi autoon ja ovet laitoin lukkoon - ja koira sisällä, kaukana kotoa. Sain poliisit paikalle auttamaan - ja ihan vain siksi, että koira oli auton sisällä ;) Sillä hetkellä ei naurattanut, kun odotit poliiseja jonkin rekan perävaunun alla sateelta suojassa, mutta myöhemmin on riittänyt kerrottavaa ;D

  VastaaPoista
 3. :D:D:D ei ole todellista! Mainio seikkailu. Mehupillitiirikka naurattaa.

  VastaaPoista
 4. Meillä tämä on käynyt kotona sen verran monta kertaa, että kylppärin oven vieressä on aina ruuvimeisseli valmiudessa - ehkä sellainen kannattaa vastedes pakata käsveskaan myös. Paitsi, että silloin jäisi tietysti pelastuspartio koirineen saapumatta. :D

  VastaaPoista
 5. Kauhulla odotan sitä päivää, jolloin lapsi lukitsee itsensä vessaamme tai kylppäriin. Talo on vuodelta 1939 ja ovi umpipuuta, siinä ei sitten ruuvari auta vaati ehkä kirvestä ja Jack Nicholsonia :D Onneksi 4v. tuntuu hanskaavan lukon...mutta 2v. ei.

  Nauroin ääneen tolle miestiheydelle huoneessanne :D kiitos jaetusta :)

  VastaaPoista
 6. Kyllä se on joskus ihan mukava matkustaa vain aikuisseurassakin ;) Mutta kyllähän nyt lapsenkin kanssa kokee asioita mielellään myös kodin ulkopuolella, tosin ne asiat on monesti hieman erilaisia mitä aikuisen kanssa.

  VastaaPoista
 7. Koirat on kyllä parhaita hätätilanteissa :D

  VastaaPoista
 8. Mä en voi ymmärtää miksi edes kokeilin kertakäyttöistä mehupilliä siihen hommaan! Urpo!

  VastaaPoista
 9. Niin, tätä kikkaa mä toki kokeilen joskus muulloinkin jos hostellissa on hyvännäkösiä uroita paikalla....

  VastaaPoista
 10. Tähänkin tarvittiin ei meisseliä vaan taltta. Vanha oli lukko, joku neliönmallinen kolo siinä mihin pilliäni yritin epätoivoisesti sihdata :D

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images