TALVISÄÄN LENKKEILYASU

Heippa taas ja kiitoksia edelliseen postaukseen vastanneille. Tuntuu, että jokin paino olisi tippunut harteilta, kun niin monet kertoivat ty...

Heippa taas ja kiitoksia edelliseen postaukseen vastanneille. Tuntuu, että jokin paino olisi tippunut harteilta, kun niin monet kertoivat tykkäävänsä blogistani muistakin syistä kuin perhejuttujen takia. Ja nyt kun mulle on annettu synninpäästö aiheiden laajenemisesta, sukelletaan takaisin perheidylliin ja pulkkailuun... Pointtina ei kuitenkaan ole se, että mekin ollaan pulkkailtu vaan se missä vermeissä!


tuulipuku2


Juoksukoulun aloitus tuotti tietenkin uuden probleeman millaisissa vaatteissa tuolla pakkasessa voi ja kannattaa liikkua. Kävin lenkillä toppahousuissa ja maiharissa - kuuma. Sitten kokeilin juoksutrikoita ja kuorihousuja - kylmä. Saimme kuitenkin Mintun kanssa Raiskin plussamallistosta lenkkeilyyn soveltuvat 2-osaiset puvut, mitkä on suunniteltu alunperin hiihtoon. Nämä on napakymppi!


Kun näitä urheilu- ja vapaa-ajan vaatteiden kokoasioita on puitu ahkerasti tässä blogissa, on ihan mieletöntä löytää viimein laadukas suomalainen urheilumerkki, jolla riittää kokoja minulle ja paljon minua isommillekin. D-mitoitetusta Lavanne-puvusta löytyy koot d38-54, minun settini on kokoa 46. Eikä setti ole mikään muodoton miesten puku tai muuten vähän sinnepäin tehty tapaus, vaan tästä löytyy ihan kaikki mikä lenkkeilyasusta pitääkin. Pinta on pehmeää tuulenkestävää softshellia ja ja teknisiä yksityiskohtia on tehty joustavasta lycrasta. Esimerkiksi takin selkä on ohuempaa lycraa, samoin housujen takaosa mikä joustaa. Eteenpäin rynnätessä ei tuuli tuiverra luihin ja ytimiin, mutta eipä tule kuumakaan noiden takaosan lycrayksityiskohtien ansiosta. Melkein liikutun tästä kyyneliin, sillä ei ole todellakaan helppoa löytää edes sopivaa takkia saati tällaisilla teknisillä yksityiskohdilla. Ja huomatkaa, kaikki hihojen ja lahkeiden pituudet on mulle sopivat, ei mitään jättiläisten hihoja vaan siksi että ympärysmittaa on enemmän. MAHTAVAA!


Puvun alla on myöskin Raiskin sponssikamaa teknisen alusasun muodossa. Alusasu on myös D-mitoitusta ja koko 44-46 sopiva. Tämä on oikeastaan juuri sopiva setti tällaiseen perus +/- 10 astetta pakkaseen. Jos tuntuu kylmälle, niin kerroksia voi lisätä vaikka pitkähihaisella ja legginsseillä, mutta niin lenkkeilyssä, juoksussa kuin hiihdossakin vauhti on sen verran rivakka ettei toppavaatteet ole paras asu pakkasessakaan.


Eiliselle aamulle kävin n. 13 asteen pakkasessa kävelyllä alusasu+päällysasu yhdistelmällä ja ainoaksi ongelmaksi koitui nuo juoksulenkkarit, millä ei uskalla juosta :D Hölkkäsin pienen pienen matkan ja nyrjäytin nilkkani ikävästi heti aamusta. Suomen talvi on kyllä hankala siinä mielessä, että muutaman kuukauden takia pitäisi hankkia myös nastat kenkiin tai juosta kypärä päässä ettei vahingossa kolauta kalloaan maahan. Tai sitten se on vaan minä ja asenteeni liikuntaa kohtaan: hankalaa mikä hankalaa. Ehkä se tästä, ainakaan ei varusteisiin vedoten voi laistaa lenkistä. Tuo kipeä nilkka taas on aivan eri asia...


Välillä mietin keksinkö päästäni nämä vammat, juuri kun alkaa flunssa hellittää alkaa jalka vihlomaan. Kuulostaa ihan lorvikatarrilta :D


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

15 kommenttia

  1. Onko sinulla ihan tavalliset lenkkarit vai maastolenkkarit? Minä ostin maastokengät ihan siksi, että niitä voi käyttöä talvellakin, kun ei oikein luonto taivu Icebugien ostoon parin kuukauden tarpeen vuoksi. Ainakin nyt pienen testauksen perusteella maastot toimivat ihan hyvin, kun vain muuten ottaa varovasti ja hölkkää tallatulla alustalla.
    Tuli tuosta urheiluliivipostauksestasi mieleen, että minulla on oltava kokoa-kahta liian pienet liivit, jotta ne toimivat. SchockAbsorberit kyllä, mutta koon on oltava juuri sen verran pieni, että liivit tuntuvat epämukavalta päällä. Silloin ne ovat juostessa justiinsa passelit.

    Aiotko muuten Naisten kympille perchance?

    VastaaPoista
  2. Mä liputan Icebugien puolesta!! Parempia juoksulenkkareita saa hakea ja ikinä ei tarvi pelätä että liukastuu , suosittelen <3

    VastaaPoista
  3. Onpa sulla kiva pipo kuvissa. Mistä se on?

    VastaaPoista
  4. Olen juossut jo aika monta vuotta kesät talvet ja ostanut myös nastalenkkarit. Itse en niitä jotenkin ole osannut käyttää vaan olen päätynyt juoksemaan normaalilenkkereilla lähes koko vuoden. Pahimmilla liukkailla joko jätän lenkin väliin tai sitten nastat jalkaan. Tänä vuonna nastat on vielä odottanut kiltisti kaapissa.

    Sauvalenkillä en ole lenkkareissa käynnyt vaan silloin olen laittanut jalkaan vaelluskengät, kun tuntuu että siinä saa niillä paremman pidon.

    Juoksuvaatetuksena toimii hyvin samantapainen kuin mihin olet itse päätynyt ja tuo varustus on myös täällä hyväksi havaittu. Lämpöisemmillä keleillä vaihdan trikoisiin ja ohuempaan takkiin.

    Tsemppiä liikuntaan ja vaatekokeiluihin.

    VastaaPoista
  5. Tosi kivan näköiset! Minä haluan ehdottomasti tuommoiset housut, mulla on kammo liikkumisesta talvella juuri sen toppahousu-kalsari-kuuma-yhdistelmän takia :)

    VastaaPoista
  6. Hyvältä näyttää! Mulla on kevyttoppis ja -byysat, mut silti tulee vaunulenkeillä hiki (ah, hormonit. Jotakin tekoa on ehkä myös 5,5km/h reippaudellakin.) Mut ärsyttää, kun on aina selkä märkänä.

    VastaaPoista
  7. Noi mun lenkkarit on Asicsen juoksulenkkarit, ei maastokengät. Mulla ois myös Merrellin Gore tex barefootit, mut ne hiertää eikä tunnu niin hyville jalassa. Vaikka kesäbaret olikin ihan parhaat.

    Mulla on niin epämukava olo muutenkin urheillessa et haluisin "vaan" et ne tukisi tosi hyvin. Ehkä laitan sata toppia päälle.

    En uskalla sanoa naisten kympistä mitään, lähinnä treenaan juoksua ihan harrastuksena ja pikkuhiljaa, en mihinkään supertavoitteeseen.

    VastaaPoista
  8. Se on sellainen kuin Hankala design. suomalainen merkki, myydään ainakin ovvn:ssa

    VastaaPoista
  9. nuo on ihan huiput ja löytyy raiskilta varmaan koossa kuin koossa! suosittelen :)

    VastaaPoista
  10. Ehkä sullekin ois hyvä just tollanen softshell missä on lycraselkä. se on ihanan ilmava.

    VastaaPoista
  11. Siis tää on oikeesti just HIIHTOPUKU mutta sama se onko suksia kunhan liikkuminen on ripeää. Oikein tunnen tässä sohvalla edellistä lausetta kirjoittaessani kuinka peffa leveää, kun eilinen jalan niksautus vaivaa edelleen.

    VastaaPoista
  12. Nastalliset juoksukengät. Icebug ja eri malleja löytyy.Myös Sarva on hyvä merkki, itsellä ne.Myös kävelyyn hyvät.Pito on ihan älyttömän hyvä.Uskaltaa todella juosta kelillä kuin kelillä.En uskonut ennen kuin kokeilin ja nyt oon kehunut niitä kaikille :)

    VastaaPoista
  13. Nastalenkkareissa on monesti se ongelma, että niillä juoksee sitten jäälläkin liian varomattomasti koska pito on niin loistava. Tämä taas johtaa monille helposti akillesjännekipuihin/vammoihin. Jää on niin kova alusta, ettei siinä ole tarkoituskaan juosta kovaa. Itse olen juossut kaksi talvea tavallisilla juoksulennkareilla ja jäiset kohdat sitten köpöttelen.

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images