TALVI YLLÄTTI BLOGGAAJAN

Hrrrrrrrr!! Olemmeko ainoita jäätymispisteessä olevia? Miten Suomessa asuva ihminen voi yllättyä siitä, että tammikuussa on kylmä? Onneksi s...

Hrrrrrrrr!! Olemmeko ainoita jäätymispisteessä olevia? Miten Suomessa asuva ihminen voi yllättyä siitä, että tammikuussa on kylmä? Onneksi sentään on paljon lämmintä vaatetta, mistä saa kasattua kerrostetun setin missä tarkenee (joten kuten) kauppaan ja takaisin.

talviulkoilualumileikitpihaleikit lumileikit lapset talvileena hefner housut

Mietin pitkään miten voisin jatkaa pihallakin legginsseissä kulkemista ilman jäätymiskuolemaa. Olen mennyt koko alkutalven pelkissä legginsseissä, sillä en ole keksinyt alle mitään järkevää. Toiset legginssit olisi tönköt ja sukkahousut taas liian ahdistavat, koska ne pitävät päällyshousut liikaa paikallaan. Jos ymmärrätte mitä tarkoitan?


Kehitin kuitenkin nyt pakkasten tullessa loistavan legginssikombon, mistä olen erittäin ylpeä...luultavasti kaikki muut ovat keksineet tämän jo aikaa sitten. Tiukka tekninen kerrasto on tarpeeksi ohut ja liukas legginssien alle, ei tule möykkyjä ja päällä olevat legginssitkin liikkuvat luonnollisesti jalassa. Olen nero! Ja nuo KappAhlin Leena Hefner-jumppahousut yhdistettynä moonbootseihin on kyllä sellainen yhdistelmä että oksat pois.


Huvittaa jo valmiiksi aika milloin lapsi tajuaa minkä näköisen äidin kanssa hän on lapsuutensa kulkenut :D


Ps. Viilankantoluvan Petra kirjoitti blogissaan taannoin jokaisen olevan asiantuntija jossain. Että jostain asiasta on vain kertynyt enemmän tietoa kuin muille. Olen miettinyt ja miettinyt mikä mun asiantuntijuusala on. Joskus olin ihan lyömätön populaarimusiikkiin perustuvissa tietovisoissa. Nyt en keksi mitään mistä tietäisin paljon. Miten tämä liittyi postaukseen? Ei mitenkään. Tulipahan vain mieleen.


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

16 kommenttia

 1. no sitten puetaan ne ulkohousut ;) oon tainnut marraskuusta saakka liikkua toppahousuissa, vaihdellen mitä on alla ja takkia sitten ohuempaa tai paksumpaa. en jaksa palella.
  eilen oli nahkahousut joissa oli vähän vuorta ja sukkahousut ja -26. vähän palelin kaupungilla niissä vaikka takki roikku jossain reisissä saakka..

  VastaaPoista
 2. Näenkö väärin vai onko sulla pitkävartiset nahkakintaat? Mistä ihmeestä tuollaisia löytää. Nim. Apina, jolla ranteet jäässä
  Ps. Toppahousut...

  VastaaPoista
 3. heh, no mutta jos haluu olla cool...;) En mä oikein tykkää käyttääarjessa toppiksia jos en nimenomaan ulkoile lapsen kanssa pitkiä aikoja.

  VastaaPoista
 4. http://hestragloves.com/en/gloves/classics/voss-mitt/ kyllä, oikeasti ne on käännettävät mutta mä pidän usein suorana just ranteiden takia. Nää on saatu blogin kautta ettei menisi piilomainonnaksi.

  http://www.addnature.com/product.aspx?pf_id=HESTRAVOSSMITT tuolta saa 100kr alekupongin jos liittyy postituslistalle.

  VastaaPoista
 5. Tiiätkö tosi hauskalla tavalla on jotenkin samanlainen pakkasasu sulla kuin mulla eilisessä postauksessa. Eri väreissä (tai siis mulla ei väreissä :D ) vaan. Möhkälekengät, samanmuotoiset hanskat, pipo, leggarit ja muhkea takki. Mä tosin vaihdoin kuvausta varten lapsen reppuun eikun. :D

  VastaaPoista
 6. Villahousut alle ja toppahousut päälle... Sit jotkut ugg-tyyppiset jalkaan. Mä voin mennä vaikka chillailemaan lumihankeen.

  VastaaPoista
 7. Niin ja mähän lähden siis vaikka keskustaan ravintolaan toppahousuissa. Warm is the new cool.

  VastaaPoista
 8. mun ratkaisu leggariongelmaan: säärystimet. Coolit, helppo ottaa pois sisällä ja toimivat etenkin pitkän takin kanssa.

  VastaaPoista
 9. MInäkin luotan toppahousuihin. Alle riittää pelkät farkut, toppahousut voi riisua samalla kun riisuu takin, ja siisti vaatetus on alla :)

  Minä tosin hulluna likkana talvipyöräilen, joten toppahousut on ehdoton valinta.

  VastaaPoista
 10. oon niin laiska että laitan ne :D palelen herkästi ja nää yli -20 pakkaset saa ajatuksetkin jäätymään.
  siis just mietin että miten teininä en ikinä käyttänyt a) pipoa b) pitkiksiä tai edes kaksia housuja c)muitakun varrettomia sukkia ja bonuksen kuljin lyhyt takki auki.. ehkä jäädyin luihin ja ytimiin saakka enkä oo vieläkään sulanut?

  VastaaPoista
 11. Mua huvittaa bloggaajien (enempi muotibloggaajien juttu toki) tapa kulkea kesät talvet leggareissa. Nimimerkillä vaikka kuinka mulle vakuutetaan, niin en usko että villaisillakaan sukkiksilla tarkenee näillä pakkasilla pidempään ulkona vaikka kuinka olisi lämmintä yläkropassa ja kenkien muodossa (siis kun Hkissä tuulee aina ja se tuuli puhaltaa läpi). Mutta minä olenkin pohjoisen tyttönä palelluttanut reiteni niin pahasti, että nykyisin kylmä tekee tosi pahaa (jos koulubussille on matkaa pari kilsaa, pakkasta -20 astetta ja cool yläasteikäinen ei laita muuta kuin farkut, niin jälki on aika karua).

  No joo, mun varustus on sisähousut ja päälle kuorihousut/toppahousut riippuen pakkasasteista. Ei ole cool ollenkaan (sisätiloissa on sitten oikeasti kiva olla, kun ottaa päällyshousut pois), mutta lämmin on. Niin ja jalkoihin Pajarin ihanat Grip-kengät tai sit Emut, niin ei varpaita palele.

  VastaaPoista
 12. Ne taisivat pakkaset siirtyä täältä Pohjoisemmasta sinne teidän iloksi..:) Täällä oltiin syväjäässä varmaan pari viikkoa, erityisen ihana kun lapsia ei voi yksin laskea pihalle (ovat sen verran pieniä) ja vauvaa ei viitsinyt raahata pakkaseen, niin kaikki virta purkautui sisätiloissa. Nyt meillä on vaan -2 ja olihan ihana käydä esikoisen kanssa hiihtelemässä:)

  Ihmettelin itse juuri niin päin, että tammikuussa ollaan ja tuntuu jotenkin kevättalvelta! Mutta eiköhän ne syväjäädytyskelit vielä iske. Mutta kai se on vaan pukeutumiskysymys...

  http://mamainprogess.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 13. Mun on pakko myöntää tässä asiassa visuaalisuuden merkkaavan enemmän kuin käytännöllisyys. En vain tykkää sellasesta vaatetuksesta, missä on jokapuolella kilo toppaa. Kivempi liikkuakin kun on lämmin pitempi takki ja sitten jousut jotka ei kahise ja ole niin isot.

  Ainoo ongelmahan on just toi lämpö, mikä kyllä vaikuttaa mukavuuteen paljon. Mutta nyt on ollut oikein mukava, kun on tekninen alusasu+ legginssit.

  VastaaPoista
 14. Ulkoilen päivässä noin kolme tuntia minimussään lasten kanssa ja toppahousutta sitä ei pärjätä...tai mun tapauksessa käytän Burtonin lumilautailuhousuja, ja on hyvät! Tyylistäkään ei tarvitse tinkiä :) ne ei oo niin paksut kuin varsinaiset toppahousut. Ja koska housut on baggyt mahtuu alle vaikka verkkarit, snoukkakundit on niin kuumia toppahousuistaan huolimatta...yritän samaa efektiä ;)

  VastaaPoista
 15. Pitäisi vissiin itselle hankkia kunnolliset toppahousut edes niitä pidempiä ulkoilureissuja varten. Ei mulla oo kun lasketteluhousut ja niitä käytän tasan jos joskus vielä rinteeseen meen ja jos ne mahtuu. :D

  Nykyään mennään perushousulinjalla ja alle sukkikset/legginsit. Tai ilman, että alla on mitään.. Totuus on tosiaan tuo valitettava, että tietynlaisten housujen alle ei vaan mikään sovi. Työhousut, jotka on pitkät suorat housut on ihan kamalan kylmät, mutta kun laitat alle jotain niin lahkeet nousee ylös. Pakko vaan sit sietää sitä, koska kuolen kylmyyteen jos ei alla oo mitään.

  Onneks nyt tuli vähän leudompaa!:)

  VastaaPoista
 16. Mä oon monet talvet mennyt pelkillä yksillä leggareilla niinsanotut "kaupunkireissut" vedän niiden päälle vaan villaiset reisiin asti ylettyvät säärystimet ja avot! Jos meen muksun kaa ihan ulkoiluhommiin leikkiin pihalle niin sit toppahousut!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images