KUVIA JA KOKKAUSTA KUURASSA

Olen viime aikoina verestellyt urakalla koulumuistoja, opettajien lempinimiä, ahdistusta aiheuttaneita oppiaineita ja tietenkin myös niitä l...

Olen viime aikoina verestellyt urakalla koulumuistoja, opettajien lempinimiä, ahdistusta aiheuttaneita oppiaineita ja tietenkin myös niitä lempiaineita. Omia lemppareita koulussa oli käsityö, kuvaamataito, kotitalous ja äidinkieli. Koska olen edelleenkin kiinnostunut noista kaikista aineista, olisi tosi hauskaa päästä takaisin kouluun viikoksi, mutta vain noille tunneille. Liikuntatunnille en edelleenkään tohtisi ;)


Siksi oli kiva yllätys, että sain Nikonilta kutsun Nikon Schoolin ruokakuvauskurssille, missä sai taas pitkästä aikaa kokata ryhmässä. Vähän niinkuin kotitaloustunti, mutta kuuden tunnin mittaisena, paremmalla ruualla, ammattikokilla ja ammattivalokuvaajalla höystettynä. Pyysin naapurista Annan mukaani ja Kuurassa tapasimme vielä Mimmin, Pauliinan, Monan ja Eetun muutamia mainitakseni.


nikonin uudet kamerat ja objektiivit

lapsellista anna kokkaa

kengat

omenoita kokkikoulu

nikon d 5200 kokemuksia

Päivän aikana valmistelimme keittiömestari Tomi Laurilan johdolla illallisen ja kuulimme samalla valokuvaaja Timo Ripatilta vinkkejä ruuan kuvaamiseen. Ilta kruunattiin pöytiin tarjoilulla ruualla ja viinillä ja oli hauskaa tutustua uusiin ihmisiin rennossa ilmapiirissä. Pitäisi ehdottomasti alkaa harrastamaan jotain uutta juttua, missä samanhenkisiin ihmisiin tutustuisi tuollaisessa aktiivisessa ja luovassa tilassa. Valokuvaus ja/tai kokkipuolen hommat ei olisi yhtään pöllömpiä harrastuksia!


ruohosipulia yesdearyes sara vihannekset savulohi tartar suolaa suolaa

viinilasi kuura

Kauankohan olen miettinyt, että pitäisi mennä ihan sille valokuvauksen perusteet kurssille, mitä Nikon myös järjestää. En ole tekniikan ihmelapsi, en lähelläkään sitä ja koska olen opetellut kaiken kuvaamisen itse ja vahingon kautta, tekisi alkeiden opettelu ammattilaisen seurassa terää. Katselin juuri, että lähin koulutus mulle on Tikkurilassa ensi kuussa ja luulenpa ilmottautuvani mukaan. Nikonin kameran hankkiessa tuo peruskurssi on kaiken lisäksi ilmainen.


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

6 kommenttia

 1. Valokuvauskurssit on muuten juhlaa! Itse haaveilen sellaisesta joka olisi vaikka pari kertaa kuussa, mutta onneksi tänään parin tunnin kurssi antoi enemmän kuin pari viimeistä kurssia yhteensä. Kivoja kuvia, ja näytti olleen hauskaa! :)

  VastaaPoista
 2. Oi mikä kurssi! Jos mä joskus hankin sen ihan oikean ison järkkärin, niin kyllä mun jonkun kurssin kautta pitää mennä... sellanen tekniikan ihmelapsi täällä ;)

  VastaaPoista
 3. No nää kuvat ainakin saa veden kielelle, eli ei mennyt kurssi hukkaan. :)

  VastaaPoista
 4. Voi kuulostaapa kivalta kotitaloustunnilta :)! Ja mulla kans niin polttelis valokuvauskurssi..

  VastaaPoista
 5. Heippa! Toivottavasti et suutu, sillä en tarkoita ärsyttää. Mua häiritsee kun kirjoitat esim. "valokuvauskurssi mitä Nikon järjestää", kun se pitäisi olla "jota". Teet tuon saman kielioppivirheen joka kerta :) Ei tuo tietysti mikään maailman isoin asia ole, mutta ajattelin nyt sanoa :)

  VastaaPoista
 6. Moi! Ei todellakaan ärsytä, mähän kirjoitan blogitekstit siinä muodossa mitä yleensä puhun. Ja mun puheessa on todella paljon virheitä. Mulle huomautellaan tästä joka/mikä jota/mitä virheestä aika useinkin ihan livenä, eikä meetmursti ja jugruttikaan taida olla ihan oikeita termejä :)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images