KUOPIOON KÄY TIE...

yhteistyössä Kuopionalue.fi ja Bella-blogit Satuitteko lukemaan jommasta kummasta iltapäivälehdestä savonmurteen olevan Suomen seksikkäin mu...

yhteistyössä Kuopionalue.fi ja Bella-blogit


kuopio kahvilan 2


Satuitteko lukemaan jommasta kummasta iltapäivälehdestä savonmurteen olevan Suomen seksikkäin murre? Myönnän, että osui ja upposi, olen itsekin langennut joskus savolaiseen murrehirmuun enkä vähiten puhetyylin takia. Vanha oulunmurrekkin aina tuplaantuu kun viettää aika savolaisseurassa eikä siitä mihinkään pääse, Kuopion alueelta tulee muutenkin huipputyyppejä!


Tällä viikolla savoa pääsee haastamaan meillä Helsingissäkin, kun Kuopionalue.fi esittelee parhaita puoliaan Lasipalatsissa sekä keskiviikkona että torstaina. Kuopion alueen pop up -tapahtumakahvila, Café Odottamattomia Kohtaamisia tarjoaa huomenna keskiviikkona 29.1. kello 12-17 ja 18-n. 19.30 mielenkiintoista ohjelmaa erityisesti lähiruoasta ja villiyrteistä kiinnostuneille. Päivän teema on "Lähiruoka ja villiyrttien lumo" ja paikalla on muun muassa keittiömestari ja yrttiguru Sami Tallberg kokkaamassa maistiaisia villiyrteistä ja Pohjois-Savolaisesta lähiruoasta. Kello 18-19.30 on vuorossa ravitsemusterapeutti Hanna Partasen ja Karita Tykän vetämä ilta, jossa aiheena on ruokailun ja ravitsemuksen trendit.


Samin kokkauksia maistaneena suosittelen paikan päälle menemistä. Etenkin kun kertomalla olevasi Bella-blogien lukija saat päivän tapahtumassa vieraillessasi mukaasi kuopiolaisen Trube-leipomon herkullisen pullapitkon! (Tuotteita on rajoitettu määrä. )


Café Odottamattomia Kohtaamisia_Lasipalatsi 20-30012014


Torstaina 30.1. kello 18-n.19.30 Kuopion alueen Café Odottamattomia Kohtaamisia tarjoaa mielenkiintoisen illan poliisi ja kirjailija Marko Kilven seurassa. Aiheena on silloin Arjen turvallisuus - Mikä tekee arjestamme turvallisen ja kuinka paljon turvallisuuden tunteestamme perustuu faktaan ja kuinka paljon fiktioon?


Kilpi työskentelee vanhempana konstaapelina Pohjois-Savon poliisilaitoksella ja on neljän lapsen isä. Torstain tilaisuudessa Kilpi paneutuu siihen, mitä tarkoittaa arjen turvallisuus ja miten ihmiset ja erityisesti nuoret kokevat tänä päivänä turvallisuuden. Mikä vaikutus medialla on turvallisuuden tunteeseen ja kuinka paljon median kautta saadusta informaatiosta on oikeasti faktaa ja kuinka paljon fiktiota. Miten neljän lapsen isä kokee lasten ja nuorten turvallisuuden tänä päivänä. Aiemmin torstaina klo 12-17 kahvilasta saa muun muassa kesäteatterivinkkejä, mitkä kiinnostavat varmasti kulttuurin perässä reissaavaa. Mielenkiintoisia aiheita siis!


Yritän ainakin itse keretä huomenna keskiviikkona Samin kokkauksien aikana paikalle Lasipalatsiin. Onneksi on muitakin juttuja sovittu keskustaan, joten eiköhän onnistu. Nähdään siis siellä!


Tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Paikka: Café Odottamattomia Kohtaamisia, Lasipalatsi, Mannerheimintie 22-24.


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

3 kommenttia

  1. Höh - väärä kaupunki väärässä kaupungissa... ;)

    VastaaPoista
  2. Yngh, tälle Pohjois-Savossa vaikuttavalle savon murre on kaikkea muuta kuin seksikästä - mutta hyviä tyyppejä täältä toki löytyy! :)

    VastaaPoista
  3. Harmi ku olin töissä tänäänki näin myöhään, olisin tosi mielelläni käyny kahtomassa mitä siellä näkyy :) Umpisavolainen, ylä-savolainen (tarkkaa ;) ) ja kotiseutu on tärkee. Ja murre on ja pysyy, joitain sanontoja tarttuu puheeseen mutta muuten puhun tosi levveetä savvoo. Oon asunu kohta 2 v Helsingissä eli piäkirkolla pikitien piässä.

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images