MAAILMAN KAUNEIMMAT KÄSINEET TULEVAT HESTRASTA

Bella-blogit yhteistyö Olen säästellyt muutamia joululahjavinkkejä ihan viime metreihin ja nyt taitaa olla aika kirjoittaa yhdestä syksyn mi...

Bella-blogit yhteistyö


Olen säästellyt muutamia joululahjavinkkejä ihan viime metreihin ja nyt taitaa olla aika kirjoittaa yhdestä syksyn mielenkiintoisimmista blogitapahtumista. Bella-blogien bloggaajat saivat viime viikoksi kutsun Helsingin keskustaan Kluuvikatu ykköseen, missä sijaitsee Hestra store, ruotsalaisten laatukäsineiden koti. Jos Hestra ei ole tuttu (minulle se ei ollut), kerron hieman historiaa ennen sukellusta loputtomien laatukäsineiden maailmaan. Saimme kuulla mainion Hestra-historiikin putiikin pitäjiltä ja yritän nyt typistää sen pariin lauseeseen.


hestra esite hestra joulukuu


hestra historiaa kuvina


Hestra on ruotsalainen vuonna 1936 perustettu käsinemerkki, joka on säilynyt koko olemassaoloaikansa Magnussonien perheyrityksenä. Tällä hetkellä Hestralla työskentelee jo neljäs sukupolvi perustaja Markus Magnussonin jälkeläisiä. Hestra-nimi viittaa yrityksen synnyinpaikkaan, pieneen ruotsalaiseen kylään nimeltä Hestra.  Tälläkin hetkellä sekä suunnittelu että käsineiden kehitystyö tehdään samalla paikkakunnalla kuin aluksi. Merkillä on muutama oma tehdas eri puolilla maailmaa, mutta edelleenkin kaikki käsineet kulkevat kuluttajalle Hestran kautta.


Mallistot ovat vuosien aikana laajentuneet ja tällä hetkellä laadukkaita käsineitä saa lähes jokaiseen tilanteeseen ja harrastukseen. Teitä varmaan kiinnostaa eniten laadukkaat ulkoilukäsineet, lasten käsineet sekä kauniit hansikkaat? Tai ainakin minua ne kiinnostavat paljon!


hestra castelblanc


hestra helsinki secret wardrope hestra kasineet varivalikoima hestra


hestra villisian nahka


Mietin illan aikana kuinka monta paria hyviä nahkakenkiä omistankaan, mutta yksiäkään nahkahanskoja en ole omistanut ikinä! Hestran hansikkaat tehdään kaikista laadukkaimmista materiaaleista, muun muassa villisian nahasta silkki- tai villavuorella. Koska materiaalin alkuperä aina kiinnostaa, kyselinkin eikai jossain metsästetä villisikoja ja peuroja pelkkiä hansikkaita varten, mutta näin ei tosiaan ole. Hestra käyttää vain lihateollisuuden osana tulevia nahkoja, esimerkiksi lampaat ja villisiat on ammuttu alunperin ruokapöytään ja jäljelle jäävä nahka käytetään käsineisiin. Kuulostaa hieman karulle näin blogitekstissä, mutta kenellekään tuskin tulee yllätyksenä, että villisian nahka tulee villisiasta? Se, ettei villisikaa kuitenkaan ole kaadettu pelkästään nahkakäsineitä varten lienee monille kuitenkin hyvä uutinen. Ainakin itse pidän siitä, että jos eläin kaadetaan, käytetään siitä muukin kuin liha hyödyksi.


Laadukkaan nahan tuntee käsineistä heti. Naisten "kaupunki"hanskikkaita löytyy kahta erilaista sarjaa, parhaiden eurooppalaisten hansikastekijöiden käsin tekemänä Hestra-sarjana sekä hieman edullisempana Gausco-merkkinä.


hestra gloves 1 hestra nahkakasineet lasten kasineet hestra


hestra ulkoilu


Olin jo etukäteen käynyt katsomassa Hestran sivuilta lempikäsineitäni, mutta liikkeessä vierailu veti kyllä hiljaiseksi ja suunnitelmat uusiksi. Merkin nimikkoliikkeitä ei ole kuin Tukholmassa ja Helsingissä ja ne toimivat samalla showroomina, joten valikoimaa riittää päälle 400 erilaisen käsineen verran, kaikki esillä yksittäispareina selkeästi. Nahkakintaan tarve alkoi muuttua nopeasti maailman kauneimman nahkahanskan tarpeeksi ja loppujen lopuksi pöydällä oli kaksi hyvin erilaista käsinettä, mistä sain valita oman suosikin joululahjaksi. Arvaatteko kumpi alakuvan käsineistä koristaa nyt käsiäni?


valinnanvaikeus hestra


No, kyllä ne nuo unelmapehmeät ja muhkeat lampaannahkakintaat oli, vaikka naisellinen nappihansikas olisi ehdottomasti ollut heti toinen valintani. Oikeastaan vain tämä vuodenaika sai mut järkevöitymään asian kanssa, enkä kyllä ole katunut, niin pehmeät ja lämpimät kintaat ovat. Kevääksi aion hankkia kuitenkin nahkahansikkaat, kunhan kevään herkkuvärit saapuvat myymälään.


Kaamoskin sai omat kintaansa ja täytyy sanoa, että ehdottomasti parhaimmat lastenkäsineet mitä meillä on koskaan ollut. Tarpeeksi pitkä vetoketju sivussa, peukalo menee ihmeen hyvin paikalleen ja materiaali niin joustavaa että pihaleikeissä saa kaikesta kiinni. Ihan mahtavat, mutta onhan se tietenkin eri asia että käsineet on oikeasti suunniteltu lähes 80 vuoden käsinekokemuksella. Nämä lasten kintaat taisi maksaa n. 40 euroa, eli ihan kohtuullinen hinta noin hyvistä kintaista. Suosittelen lämpimästi käymään tutustumassa kaupassa näihin(kin).


Vaikka me kävimmekin tuollaisessa Hestran supermyymälässä, ei kannata heittää hanskoja naulaan asuessaan muualla kuin täällä Helsingissä. Jälleenmyyjiä löytyy paljon ympäri Suomea ja esimerkiksi hiihtokeskuksissa laadukkaat lasketteluhanskat ovat varmasti myynnissä. Nahkakintaat ja hansikkaat kuulemma kestävät kymmeniä vuosia ja vain nahan patinasta huomaa niiden iän, laatu ei kärsi vuosista mitenkään. Katsotaan siis miten käsineiden käy, nyt en voi kuin ihastella niitä hymyssä suin.


hestra1


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

12 kommenttia

 1. Millainen sisus noissa sun rukkasissa on? Mä pyörittelin viikonloppuna Hestran nahkarukkasia, mutta kun sisärukkanen oli 100% polyesteria, niin ei sitten houkuttanut kylmänäppistä ostamaan...

  VastaaPoista
 2. Tykkään! Pitkästä aikaa tuli sellainen pakko saada -fiilis käsineiden suhteen.

  VastaaPoista
 3. Kluuvikatu 1:ssa on siis ihan valtava hansikastaivas sulle :) Noiden esimerkkiparien takana on laatikot, mistä löytyy todella monia värejä aina yhtä mallia, ihan sekoamispisteeseen menee :D

  VastaaPoista
 4. Pökerryttävä valikoima, täytyy sanoa. Satutko yhtään muistamaan suuntimia nahkahansikkaiden hintaluokalle? Mulla on useammat kivat käsineet alennettu koiranulkoilutushanskoiksi ja siitä hommasta ei valitettavasti ole paluuta salonkikelpoisuuteen.. :)

  VastaaPoista
 5. Jos oot pyöritellyt niitä Stockan kantiskintaita niin suosittelen lämpimästi ostamaan :) Mulla on ollut vastaavat noin 15 vuotta ja ovat lämpimimmät rukkaset ikinä. Olen lasketellut mm. pohjosessa pennusta saakka ja rukkasia ja hankoja olen kokeillut kymmeniä kappaleita koska mulla jäätyy näpit tosi herkästi. Koska noista saa sisävuorin irti, sen voi pestä ja pysyy lämpimänä siksikin. Kun kameraa kannan mukana, on mulla alla ihan ohuet kynsikäät ja mahtuu väliin kivasti ilman että tulee liian tiivis paketti ja rukkasista kylmät. Ja nahka kestää... nyt ostin viime vuonna uudet, käsittääkseni ihan samanlaiset (ainakin näyttävät siltä) ihan vaan siksi että uudet on aina uudet ja vaikka vanhat on täysin ehjät, ovat kuitebnkin yli 15 vuotta vanhat. Eli on todella kestävät ja lämpimät, mielestäni joka pennin arvoiset, poika onkin toivonut samoja itselleen joululahjaksi :)

  VastaaPoista
 6. karkeasti 50-100 euroa saa päheet. Esim noi laatikosta kurkkaavat väriläiskät tais olla 48, käsin tehdyt taisi olla 69 sellaset hienoilla yksityiskohdilla muttei kaikista prameimmat. Ei siis todellakaan mikään superhinta.

  VastaaPoista
 7. Eli stokkalla ois alessa, hyvä tietää :)

  Mulla on ollut nahkakintaita nuorempana, mutta nyt oon käyttänyt vuosia villalapasia tuplina. Nää on todella kivan tuntoiset nyt ja lämpimät tosiaan kyllä!

  VastaaPoista
 8. Mustakin on hienoa, että lihateollisuutta varten tapetusta eläimestä käytetään nahkakin hyödyksi, MUTTA toisaalta sehän tekee eläinten tappamisesta kannattavampaa. Olettaen siis että siitä nahasta maksetaan taholle joka on eläimen teurastanut.

  VastaaPoista
 9. Olen itse lihansyöjä ja yritän olla kaikkiruokainen, että en söisi vain "parhaita paloja" vaan esimerkiksi myös sisäelimiä. Samalla ajatuksella, että käytän nahkakenkiä, toivon että myös esimerkiksi lampaiden villa ja turkit käytetään hyväksi ja tuotanto-olot ovat hyvät. Eikä mulla kyllä ole mitään sitä vastaan, että nahkasta maksetaan korvaus teurastajalle jos toinen vaihtoehto on, että pelkästään liha käytetään ja muu heitetään pois. Parashan on juuri se, että se eläimen tappaminen on kannattavaa niin, että kaikki mahdollinen käytetään hyödyksi.

  VastaaPoista
 10. Meillä tyttö sai viime jouluna lahjaks hestrat, mutta niissä oli jotenkin käsittämättömän lyhyt peukalo, ei sillä saanu mitään tehtyä:/ oisko ollu sit kuitenkin pieni koko, vaikka muuten oli sopivat..

  VastaaPoista
 11. No voihan! Onneksi ne voi kierrättää sitten pienemmälle, mutta kintaiden osto on kyllä aina paras hoitaa sovittamalla. Meillä onneksi peukkukin menee, ainakin vielä.

  VastaaPoista
 12. Mulle tuli just nyt kova tarve uusille hanskoille... Todella tyylikkään näköisiä! Ens kerralla kun oon Helsingissä voisin käydä tutustumassa valikoimiin. Kerrassaan herrrkullisia. :)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images