TAMPERE SYDÄMESSÄ JA LAUTASELLA

En ehkä ole ennen edes kirjoittanut suosikkikaupunkini olevan Tampere. Ei Helsingissäkään mitään vikaa ole, mutta Tamperetta kohtaan tunteen...

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


En ehkä ole ennen edes kirjoittanut suosikkikaupunkini olevan Tampere. Ei Helsingissäkään mitään vikaa ole, mutta Tamperetta kohtaan tunteeni ovat paljon syvempiä. Enemmän kuin Helsingissä, tunnen olevani kotona Tampereella. Ja mikäpä sen ihanampaa kuin päästä työn puolesta lempikaupunkiini viikoittain!


Rakastan Tampereessa ainakin ihmisten rentoutta, kulttuuritarjonnan laajuutta, kaupungin kauneutta ja Helsingin ketjua ketjun perään ravintolamallista poikkeavaa pienien persoonallisten ravintoloiden määrää. Asuessani Tampereella suosikkiravintoloitani oli Gastropubit, erityisesti Soho, italialaisravintola Napoli, pikkukiinalainen siinä ihan Napolin vieressä sekä La Famille kahvila. Nyt viikolla olin Tampereella sen verran kauemmin, että ehdin tutustumaan itselleni uusiinkin ravintoloihin, mistä Pannu & Huone tarjosi kyllä kivoimmat puitteet tämän viikkoisista.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Mulle kävi klassiset ja unohdin ottaa kuvan pääruuasta, kun iskin kimppuun niin nopeasti. Lihalasagne oli kuitenkin todella hyvää ja leipäpöydän levitteetkin maistuivat aivan erityisesti tuoreen focaccian kanssa.


Meinasin ruokaseuralle todeta, että tästä tulee kyllä tosi paljon mieleen entinen kantispaikkani La Famille, mutta unohdin. Pienellä tutkimisella näin jälkeen päin huomasin, että samaa ravintolaperhettä Pannu & Huone onkin :) Näistä ravintoloista en netistä paljoa löytänyt tietoa, joten osaisiko joku Tampesterissa asuva kertoa, onko La Famille vielä paikoillaan siinä Kelan kulmilla keskustorin kupeessa? En ole sen kautta kävellyt pitkiin aikoihin. Ja jos viimeisen neljän vuoden aikana Tampereelle on tullut jotain ehdottomasti kokeilemisen arvoista, niin vinkatkaa ihmeessä!


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

17 kommenttia

 1. No mutta onhan Helsingissäkin vaikka miten paljon "pieniä persoonallisia" ravintoloita! Ja Helsingissä ainakin autoilevat ihmiset ovat 50 kertaa rennompia kuin Tampereella, jossa mieluummin kiilataan kylkeen kuin annetaan tilaa!

  t. tällä hetkellä Helsingissä asuva tamperelainen :)

  VastaaPoista
 2. Onhan täällä tietenkin, mutta keskusta on aika lailla tykitetty täyteen ketjuja. Myös Helsingin hintataso on eri, mitä Mansessa. Ja loppujen lopuksi kyse on tietenkin ihan makuasioista, mulle Tampere on tosi tärkeä paikka. Ja mähän en siis autoile;)

  VastaaPoista
 3. Mä kävin juuri Tampereella ja olin näkevinäni tuon nimisen paikan Keskustorin laidalla.

  VastaaPoista
 4. Mulle Tampere on tosi eksoottinen paikka, mulla ei ole sinne mitään siteitä, ja niinpä Tampereen-reissut on aina ihan puhdasta turismia - ja sellaiseen se on kyllä aika mainio kaupunki, sopivan kokoinen ja elävä.

  VastaaPoista
 5. Vahvistan Darlingin näköhavainnon oikeaksi: kyllä se La Famille on edelleen Kelan ja Siperian tuiverruksen lähellä :)

  VastaaPoista
 6. tosi hyvä tietää! pitääkin poiketa joku päivä :)

  VastaaPoista
 7. kyllä, ja lähellä päiväretkeilijällekin jos tulee hesoista.

  VastaaPoista
 8. havaintosi varmistettiin toisessa kommentissa, käyppä seuraavalla kerralla kahvilla :)

  VastaaPoista
 9. Tampereella on kaverini Kuopus, eli lastenvaatteiden "karkkikauppa". Kehräsaaressa ja kuulemma nykyään Koskikeskustakin vastapäätä jotenkin niin, että suomalaiset merkit on toisessa kaupassa ja ulkomaiset toisessa. Kaupan tädit ihania ja tietty myös puotien värikkäät vaatteet.

  VastaaPoista
 10. kuopus onkin tuttu, koska heillä oli bellan alkuaikoina mainos meillä. siitä bongasin ja käyn nettikaupassa säännöllisesti, pitäisi varmaan mennä tosiaan liikkeeseenkin :)

  VastaaPoista
 11. No siis. Mistä mä alkaisin? Kauppahallista: Tampereella on yksi Suomen kauneimmista ja tunnelmaltaan parhaista Kauppahalleista, jossa ON PAKKO käydä ainakin 4 Vuodenaikaa -ravintolassa syömässä kalaa, Armas Pikaruokalassa syömässä lähikebabia ja pannareita ja Juustosopissa ostamassa ihania juustoja, joilla ei ole mitään tekemistä laihduttamisen kanssa.

  Sit puutarhakadulla on La Fonda, josta saa väliamerikkalaista kotiruokaa lounasaikaan ja esimerkiksi empanadaksia ja quesadilloja aina kun se on auki. Ja siellä on aivan sairaan hyvä kaakao, joka tehdään suklaasta!

  En tiedä oliko Inez jo 4 vuotta sitten, mutta edustaa Gastropubien espanjalaista siipeä ja suosittelen tapaksia ja viinejä kaikille!

  Ja nyt viikko sitten avattiin bistro Le Pot, jossa en ite ole vielä ehtinyt käydä mutta josta oon kullut vaan hyvää.

  Ja sithän on nää vakkarivastaukset: ravinteli Bertha ja isoveli Huber, jossa kummassakin on loistava hinta-laatu-suhde ja sairaan hyvää ruokaa.

  VastaaPoista
 12. Jes! Just tätä tarvin!

  4 vuodenaikaa, eiks se oo se ranskalaistyyppinen mesta missä saa ihanaa kalakeittoa? Armaassa en oo käynyt, sinne siis! La fonda kuulostaa ihan mahtavalle, ei oo ollut mun aikana. Inez ei mielestäni ollut vielä silloin kun asuin Treella, mutta oon kuullut. Mutta pelkään hieman tapaksia, koska ne on niin pieniä ja mulle tulee pienestä ruuasta paha mieli...

  Le Pot pitää googlata heti. Berthassakaan en oo käynyt, nyt kävelin siis pitkästä pitkästä aikaa Tampereen keskustassa jaonks se Bertha tullut jazzbarin (tms) paikalle?

  VastaaPoista
 13. Joo, juuri se! Joka päivä listalla on vaihtuvia kala-annoksia (ja yks liharuoka) ja sit on ne vakkarit, kuten kalakeitto.

  Gobi Desert Canoe Club (tai miten ikinään se kirjoitetaankaan) on edelleen olemassa, Bertha on sen vieressä. Olikohan siinä ennen tyyliin joku tissiliivikauppa tai kebabmesta. En oo nyt ihan varma.

  Niin ja sit Tuomikirkonkadulle Mäkkäriltä vähän sipulikirkolle päin on tullut Pyymäen Oma kahvila, jossa on ihan sairaan ihania kakkuja ja tosi viihtyisä tunnelma.

  VastaaPoista
 14. Kävin kerran siinä hollilla kebabilla, et ehkä se kebula lähti pois? Oma Kahvilassa muuten kävin sattumalta perjantaina, mutten silloin maistellu mitään. (koska menin klubille kahville, nyt kun tarkemmin ajattelen niin MIKSI?!)

  VastaaPoista
 15. mä suosittelen kans kauppahallin armas pikaruokalaa ja lähikebabia vaikka siellä on kyllä kaikkea muutakin hyvää! tuomiokirkonkadulla on toinen pikaruokala, jos on siellä päässä keskustaa.

  VastaaPoista
 16. kiitti! Pitää testata ehkä jo ens viikolla toi armas :)

  VastaaPoista
 17. Oi La famille! Siellä on kyllä ihanat ruuat ja ne kakut! Olin siellä puolisen vuotta töissä ja voin kertoa että taisin lihoo sinä aikana 8 kiloa. Kumma juttu. :D

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images