MAKIA MANANTAI

Oulussapäin sanotaan aina, että onpa joku juttu makia. Sanaa voi käyttää oikeastaan ihan mihin vain, makiasta takista makiaan mustelmaan. Me...

Oulussapäin sanotaan aina, että onpa joku juttu makia. Sanaa voi käyttää oikeastaan ihan mihin vain, makiasta takista makiaan mustelmaan. Meillä oli eilen aika makia päivä, kun mulla oli vapaapäivä ja lapsella sen verran flunssanen olo, etten viitsinyt päiväkotiinkaan laittaa, vaikka olisi aamulla kovasti sinne halunnut. Päätin aamulla, että maanantai on hyvä päivä kokeilla onnistuisiko elokuvissa käyminen 2.5 vuotiaan kanssa ja varasin Finnkinosta liput Lentsikat-elokuvaan (minnes muuallekaan).


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Olin ihan vakuuttunut, ettei me siellä leffassa koko aikaa olla ja että lapsi on vielä aivan liian pieni elokuviin. Yeah right oli. Tyyppi istui penkissään kuin tatti ja suurimman osan ajasta vielä hiljaa keskittyen elokuvaan. Välillä kun meno oli tosi jännää suusta pääsi "joooooooo!! lentokone!! auto!! Joooooooooooooo!" ja välillä käsi kävi ammattilaisen ottein popparikipolla silmien pysyessä valkokankaalla.


Lentsikat oli tosi kova juttu ja varmaan olisi jaksanut olla toisen parituntisen vielä paikallaan jos yhtä mielenkiintoista katsottavaa olisi ollut. Oma kokemukseni lentsikoista oli ehkä hieman laimeampi ja en usko että kirjoitan tämän julkisesti: Autot leffa on parempi. Lentsikat oli kuitenkin samalla tavalla vauhdikas ja kuitenkin tosi kesy ystävyydestä kertova elokuva ja yritän suhtautua siihen mahdollisimman positiivisesti, koska tiedän Dustyn muuttaneen juuri elämäämme.


Leffan takia jäi sitten päiväunet väliin ja menimme viimeistelemään yhden blogiprojektin pojan isän työhuoneelle kurviin. Ilta venyi sen verran, että päivällinen oli helpoin käydä yhdessä syömässä ulkona ennen lapsen totaalista räjähtämistä.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Fafa's on yksi Helsingin parhaimmista falafel-paikoista ja tunnelmaltaan ihanan rento. Me ollaan Kaamoksen kanssa kilahdettu falafeleihin viime aikoina ehkä liikaakin, mutta kylläpä tuollainen tuoreista raaka-aineista tehty falafel-pitaleipä vuohenjuustolla ja pestolla olikin hyvää. Tyypin isä otti ihan perus falafel-pitan ja sidedisheiksi toiselle ranskiksia ja toiselle falafel-pullia, joten tällä annoksella sai kolme mahaa täysiksi helpostikin.


Tällaisia maanantaiden pitäisikin olla. Huulipunakin pysyi mukana!


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

8 kommenttia

 1. Juu ja jos oululainen kopauttaa vaikkapa päänsä niin se sanoo että "kävipä makiasti!". Ainakin moni vanhemman polven oululainen:) Terkut pohjoisesta!

  Alunperinkin epäilin että Lentsikka-elokuva on jotenkin Autojen uudelleen lämmitetty versio, tuskinpa leffaan sitten mennään katsomaan vaan odotetaan joku muu uutuus:) Lapset varmaan viihtyisivät, mutta itsekin haluan nähdä jonkun oikeasti hyvän leffan...karmeen itsekäs äippä.

  http://mamainprogess.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Kiitos muistutuksesta! Tuo kurvin Fafas on pitänyt käydä testaamassa monesti, nyt kun taas saa imetysdietin loputtua syödä ihan mitä itse tahtoo. :)
  Hyvältä näyttää huulipunat! Mä yritin lanseerata itselleni jotain vastaavaa tuossa alkusyksystä, kun innostuin yhden naapurin äidin tyylistä käyttää sellaista oikein oranssinpunaista huulipunaa. Ostin sellaisen vadelman värisen itselleni ja se sopikin ihan kivasti. Viikon kuluttua pamahti sitten huuleen armoton herpes ja siihen jäi se kokeilu. Muistelen että mulla on ennenkin tuollaisen huulipuna/huulikiiltokauden aikana aktivoitunut virus huulessa, voiskohan ne liittyä jotenkin yhteen..? Toisaalta huulirasvaa käytän ihan tavalliseen tapaan melkein läpi vuoden. Pitäis varmaan kokeilla sellaisia sävytettyjä rasvoja joista kirjoittelit taannoin.

  VastaaPoista
 3. Tiiäkkönää kuin makiasti ossuu, ku mennee polliisiin pahki? Kylläpä tullee sievä mustelma!

  VastaaPoista
 4. Voi että, vaikka vauvatkin on ihan jees, niin on kyl ihana kun lapset kasvaa ja niitten kans voi tehdä ja touhuilla kaikkea itseäkin kiinnostavaa. Munkin mielestä lentsikat oli jotenkin lattea, turhan paljon Autot kopio, mut lapset tykkäs meilläkin ja sehän se kai pääasia on :)

  VastaaPoista
 5. Siellä on tulossa toi Eemeli ja Iida, me mennään katsomaan se. Se on varmasti makia vilimi ;)

  VastaaPoista
 6. Kokeiles noita Burt's Beesin huulipunarasvoja, ainakin keskustan stokkalla siellä päivittäiskempparipuolella on ja netis tietty!

  VastaaPoista
 7. Nimenomaan, on ihanaa kun lapsi voi olla myös kaveri ja lapsen kanssa voi olla yhteisiä harrastuksia <3

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images