KUNGSÖRNEN PORKKANAKAKKUA MINILEIVOKSINA

Kun viimeksi sain Läntmannenilta Kungsörnenin leivontamixejä testiin, leivoin naapurin ala-asteikäisten lasten kanssa kuppikakkuja . Muutam...

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Kun viimeksi sain Läntmannenilta Kungsörnenin leivontamixejä testiin, leivoin naapurin ala-asteikäisten lasten kanssa kuppikakkuja. Muutama muu naapurini kuittaili silloin, että saa meillekin tulla leipomaan ja nyt kun uusi erä kakkumixejä saapui, vaihdoin leivontapaikkaa muutaman rapun eteenpäin :D


Tällä kerralla otin Marian luo mukaan neljää kakkumixiä ja pyysin valitsemaan mitä saisi olla. Maria mietti oikeastaan vain uusimpien makujen, porkkanakakun ja mutakakun välillä ja päätyi porkkanakakkuun ihan terveellisyyssyistä ;) Ja tällä siis lähti lauantai-aamu käyntiin. Mulla oli korissani varalta mukana muutama Lékuén leivontatarvike, minkä sain kakkupakettien mukana. Päätin kokeilla minileivosvuokaa, sillä järkeilin leivontaan menevän vielä vähemmän aikaa mitä normaalisti. Ja oikeassa olin!


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Mä vaan luulin, että tällä kertaa en käyttäisi lapsia apuna, mutta toisin kävi. Leipominen on varmasti yksi kiinnostavimmista jutuista mitä parivuotias tietää, ja apuriksi halunnut Sofia onnistuikin sekoittamaan porkkanakakkutaikinan ihan itse. Minä vain annostelin lusikalla taikinan Lékuén vuokaan ja sitten paistettiin minikakkusia. Ohjeen mukaan Kungsörnenin porkkanakakkua pitäisi paistaa n. 45 minuuttia, mutta pienten vuokien ansiosta selvittiin alle vartissa! Yhdestä porkkanakakkuseoksesta saisi ehkä kaksikin täyttä minileivosvuokaa tehtyä, mutta me laitoimme lopputaikinan ihan vain pieneen vuokaan ja samaan aikaan uuniin.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Mini-porkkanakakuista tuli ihan supersöpöjä ja kuorrutuksen tehtyäni innostuin vielä koristelemaan ne erikseen Lékuén pursottimella. Oli eka kerta kun käytin tuota pursotinta ja jumatsuikka se oli oikeasti hyvä! Tulos oli melkein kuin jossain pariisilaiskahvilassa myytävissä leivoksissa, ainakin mun mielestä ;) Mulla on onnistumisen elämyksen leipomisessa jäänyt viime aikoina vähiin (kun en ole jaksanut leipoa) joten nyt niitä tuli, kuten ilmeestäkin huomaa...


OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Tämä siis sarjassamme helppoa ja nopeaa puuhaa lasten kanssa. Bonuksena porkkanakakku oli tosi hyvää ja sisälsi siis kuivattua porkkanaa ihan saman verran mitä normitaikinaan tulisi tuoretta. Ja porkkanakakun kanelinen tuoksu on aivan ihana, jää melkein koukkuun. Ainoa, mitä mietin kakkujen jatkojalostukseksi on kuorrutukseen tarvittavan voin vaihtaminen sulatejuustoon. Nämä on makuasioita, joihin kaikilla on oma mielipide. Musta se sulatejuusto tekee kuorrutteesta ehkä hieman jännemmän makuisen, vaikka eihän voillakaan ihan metsään mennä...ei toki :D Kiitoksia siis Marialle ja lapsille aamukahviseurasta, otetaan uusiksi joku päivä vaikka meillä.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Loppuun tiedoksi, että ensi viikolla (vko 48) olisi luvassa arvontaa Kungsörnenin kakkumixeihin ja Lékuén leivontatarvikkeisiin liittyen. Yhteistyöbloggaajana mulla on mahdollisuus kokeilla vielä muitakin Kungsörnen leivonnaisia seuraavien viikkojen aikana, mutta miten olisi Oi mutsi mutsi-blogin ensimmäinen videopostaus aiheeseen liittyen?!


Kungsörnen uutuudet porkkanakakku ja mudcake (ovh 2.99-3.49) ovat myynnissä Stockmannilla, K-ryhmän kaupoissa sekä S-ryhmän kaupoissa. Mudcakea löytyy myös Valintataloista!


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

14 kommenttia

  1. Ihania noi pienet porkkikset:) Mä tein cupcakesiin viime leivontakierroksellani kuorrutetta johon tuli Philadelphia tuorejuustoa purkki, pari desiä kermavaahtoa (erittäin kovaksi vaahdotettu) ja hienoa sokeria jokunen rkl. Hyvää oli ja tätä kuorrutetta tulen jatkossakin suosimaan. Tähän kuorrutteeseen päädyin kun kaapeista ei löytynyt voita eikä tomusokeria eli onni onnettomuudesta.

    VastaaPoista
  2. Tässä taikinamiksissä tulee se tomusokerikin valmiina ja tarvitaan veden lisäksi vain voita/margariinia 100g/ porkkanakakku, puolet taikinaan ja puolet kuorrutteeseen. Luulen, että kokeilen tosiaan tuota sulatejuusto voin sijasta itsekin, sitten ehkä pari tl vettä perään.

    VastaaPoista
  3. Oih, noit mäki ehkä osaisin tehä ;) Ja niin, ihanat noi silmälasit <3 Kyllä sopii niin hyvin <3

    VastaaPoista
  4. no osaisit! tää oli mun eka minileivoserä ikinä, eikä noita voi mokata kuin laittamalla liikaa taikinaa vuokaan. en tod. oo mikään kinuskikissa, mutta aina se vaan on kiva tehdä itse. vaikka vähän oikoisikin...

    VastaaPoista
  5. En ole tainnut koskaan kokeilla näitä valmiita sekotuksia. Näppäriä ne varmasti on. Miten näissä on lisäaineita? En nykyisin juuri tohdi ostaa valmiita kahvileipiä kaupasta kun isossa osassa on ihan älyttömästi kaikkea ylimääräistä.

    VastaaPoista
  6. kyllähän niitä menikin useampi ;) teen itsekin tortut pakastetaikinasta. porkkanakakkua leivoin viimeksi itse varmaan 5v sitten, koska hommaa on. muistaakseni aineetki maksoi lähes 25eur, kun kaikki jauhot piti hankkia samalla kertaa. tää oli kyl simppelimpi veto.

    VastaaPoista
  7. mäpä tsekkaan illalla miten oli. täysin lisäaineettomia nämä ei toki ole, mutta mitä itse tsekkasin sisältöä, en erityisesti kauhistunutkaan. harmi kun kungsörnenin tuotteista ei oo suomeksi netissä paljoa tietoa, mut tarkistan sulle!

    VastaaPoista
  8. Alkoi heti tekemään mieli jotain makeaa.. :D Minileivosvuoka näyttää muuten aivan superkätevältä!

    VastaaPoista
  9. Video voisi olla hyvä idea!!
    Jos mä joskus leiposin voisin salaa käyttää noita. Pitäisi ehkä joskus kokeilla ;)
    Niin ja mä haluaisin nähdä sun pojan takit, jos jaksat ne joskus kuvata.
    Mekk haasteeseen, kun et enää ehdi ;)
    Eli mun blogissa sellainen löytyy, jos kiinnostaa ja vielä yksi ;), joita on pakko laittaa kaikkialle ;).

    VastaaPoista
  10. Nää on kyl käteviä juuri tällasille jauhopeukalo keskellä kämmentä-naisille ;) Ja joo, mä näinkin sen haasteen, mutta on niin pimeetä etten tiiä miten kuvaisin sulle ne. Yritän kuitenkin jossain vaiheessa :)

    VastaaPoista
  11. Hienoa ja mä yritän sun innoittamana joskus leipoa ;).
    Tai ollaan me leivottu valmis piparitakkitaikinasta..
    Saat esitellä omatkin takit siinä samalla, jos haluat.

    VastaaPoista
  12. […] ruotsalaisen Kungsörnenin kanssa ennenkin, muistatte varmaan cupcake-tutoriaalini sekä miniporkkanakakut? Nyt simppeliäkin simppelimpi mudcake tehdään videolla. Vielä ei taida olla Elsan […]

    VastaaPoista
  13. No ku täällä on niin pimeää ja valovoimaisempi linssi on joululahjalistalla. Osallistun kaikkiin sun vaatehaasteisiin keväällä, kun en minä yksinkertaisesti saa sisäkuvia nyt mitenkään :D Ja pihallekaan voida mennä ottamaan kun toi poika ois sit ilman takkia!

    VastaaPoista
  14. Ok ja ymmärrän. Keväällä sitten ja raidat kehiin myös;)

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images