JOULULAHJATOIVEENI

30 yötä jouluun on laulettiin tänään Galaxissa. En ole fiilistellyt joulua mitenkään muuten kuin kirjoittamalla oman kirjeeni joulupukille. ...

30 yötä jouluun on laulettiin tänään Galaxissa. En ole fiilistellyt joulua mitenkään muuten kuin kirjoittamalla oman kirjeeni joulupukille. Ehkä tekin haluatte nähdä sen? Nämä ovat kaikki tarvejuttuja, kivat hömppätoiveet yritän unohtaa tänä vuonna omalta osaltani, sillä jos ihania hömppiä lähtisi listaamaan, olisi lista loputon. Vähänkö vaikutan ankealta tyypiltä...mutta sehän ei haittaa mitään :)


joululahjatoiveet2


Lämpimät tossut. Tekeekö joku suomalainen firma lämpimiä nahkatossuja? Yritin miettiä ja miettiä, mutta en muista kuin ruotsalaisen Axeldan.


Valovoimainen linssi Nikoniin. 50mm f /1.4 Nikkor kävisi enemmän kuin hyvin :) Tämä taitaa todellakin jäädä omaksi hankinnaksi, mutta saahan sitä toivoa.


Villahousut. Haaveilen villahousuista joita voisi käyttää legginssien tapaan. Varustelekassa on Janosin merinovillat tarjouksessa, pitänee pistää tonttu asialle.


Kalsarit. Miten niin kylmä? Teen paljon töitä kotoa käsin, jolloin vaatetus saa olla rento. Yleensä, nytkin, päälläni on Polarn o. Pyretin luomupuuvillaista raitaa ja tahtoisin saada housut samaan sarjaa. Syytän Riikkaa.


Kännykuoret. Onnistuin hajottamaan Samsung Trendini näytön parissa kuukaudessa. Työpuhelimeni on Iphone 4 ja suojelen sitä nyt kuin kultakimpaletta. Lasercut studion bambukuoret tulisi todella tarpeeseen.


Kalenteri. Teinari tai solidaarisusskalenteri ei valitettavasti käy. Tarvitsen hyvän kalenterin, missä on yksi viikko per aukeama, hyvin tilaa kirjoittaa menot ylös sekä suomalaiset juhla/nimipäivät. Ehdotuksia?


Onko teillä jo oma joulutoiveet mietitty? Monethan eivät hanki aikuisille mitään vaan satsaavat jouluna lapsiin, mutta mulla on kyllä tapana "toivoa" lahjoja. Oikeasti joululahjalistani taitaa olla pakollisten hankintojen naamioiminen joululahjaksi itselleni, voisinhan toki hankkia kalsarit vaikka jo huomenna. Mutta toisaalta kun viettää kuukauden jalat jäässä niitä kalsareita osaa arvostaa enemmän, haha ;)


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

28 kommenttia

  1. mä en ymmärrä ihmisiä jotka sanovat ettei aikuisille joululahjoja. Mun lapseni saa aina miljoona pakettia ja arvaa montako hän niistä muistaa ? Ei hajuakaan mitä kukin antoi, koska pukki ne toi ja muutaman viikon päästä massa on tasottunut huoneeseen ja kaikki lelut ja muut lahjat ovat vanhoja.

    Jos minä saan mieleisen lahjan, väitän että se voi olla jopa 10 v päästä esillä / käytössä.

    Mulla on yhdet villalegginssit ja niissä oli maininta ne ei kutita. Paskat ( anteeksi kielenkäyttöni ). Tietenkin villa kutittaa. Vaikka onkin merinoa. Ja sitten kun mulla noi sääret eivät pysy kaukana toisistaan vaan välillä jopa hankaa toisiaan, tuli housut täyteen nyppyjä. Not hyvä. Noi popin ovat tosi hyvät. Ostin aikoinaan pojalleni moisia, kun oli joku alekamppis ja ostin sitten miehelleni joululahjaksi samanlaiset, että olisivat samikset. Mies ei niistä tykännyt, kun tosimies ei kalsareita käytä, ainakaan tyttömäisiä. Pojan päällä ne oli tosi kivat, miksi miehen päällä ne on tyttämäiset ? Joten minä omin itselleni ne miehelle ostamani ja ovat tosi hyvät. Niin, miksiköhän aikuisille ei osteta lahjoja jos vaimo vie miehensä itseostaman joululahjan. Mieheni on vielä 20 cm mua pidempi eli ne eivät ole ns mun kokoa.
    Nyt on Tiimarissa poskettoman halpoja ensi vuoden kalenterit. Ja lisäksi lastenjuhlien koristeet - 9 0 %. Ostin koristeet, mukit, lautaset, servetit, pöytäliinat, kakkukynttilät ja 100 muuta juttua seuraaviksi 3 vuodeksi eteenpäin alle 10 eurolla. Vinkiksi vaan jos sulla on ylimääräistä lompakossa.

    VastaaPoista
  2. Ainakin Wanhan Sataman Joulumessuilla oli viime vuonna sekä lasten, että aikuisten nahkatossuja. Ainakin ne mitkä ostin Topsille silloin olivat suomalaista käsityötä.

    VastaaPoista
  3. Mä taidan vasta tylsä ollakin, kun äitini kysyi, mitä haluan joululahjaksi, ja en osannut sanoa mitään. Enhän mä mitänä tarvi, lapsille vaan :D. Mutta nuo villaleggarit, mieluiten kauniit ja laadukkaat, ois munkin toive, kiitos muistutuksesta :).

    Ja kiva kuulla, että joku muukin käyttää vielä oikeaa kalenteria puhelimen kalenterin sijaan. Tosin oikeankin kalenterin käyttö on nyt vähän jäissä tän kotiäitiyden takia, joten mitään hyvää yksilöä ei ole suositella.

    VastaaPoista
  4. Minun on vaikea keksiä mitään(ainakaan järkevän hintaista) mitä tarvitsisin lahjaksi. Kai sitä voisi pantata hankintoja ja sitten laittaa niitä lahjatoivelistalle, mutta toisaalta kun ostaa itse niin saa varmasti sellaisen kuin haluaa.

    Törmäsin kirjaston lastenosastolla Anneli Kanton (vai Kannon, miten se taipuu?) Paavo Virtanen ja tyttöjen tavarat-kirjaan ja oli 3-vuotiaan kanssa sen verran mielenkiintoinen lukuelämys, että mielelläni kuulisin mitä sinä sanot kirjasta, kun tuota aihepiiriä on täällä blogissakin usein käsitelty.

    VastaaPoista
  5. Pitkät kalsarit on aina joululahjatoivelistalla, ehdottomasti! Tokihan ne voisi itsekin ostaa, kun sen verran on kuitenkin rahaa tilillä, mutta eipä vaan ikinä tule ostettua. Viime vuonna äiti jostain syystä petti, eikä meistä tytöistä kumpikaan saanut uusi pitkiksiä. Tuntui oikeasti, kuin joulusta olisi puuttunut jotain :O...!

    VastaaPoista
  6. Samoilla linjoilla. Me ollaan tehty lupaus, että ostetaan lapsille vain yhdet lahjat - yhdet ihan tajuttoman ihanat. Nyt se on vielä helppoa, kun eivät osaa kiristää tai liiemmin vaatiakaan mitään (jouluksi). Vaan kauhulla kuuntelin tuttavaperheen teini-ikäistä viime vuonna: "siis jos mä en saa X-box 360-konsolia niin mä oikeesti kuolen". KAKSISATAA EUROA, järkyttävää! Jostain pimputtimesta joka unohtuu kaapin perälle viimeistään toukokuussa. Tänä vuonna sain äidiltäni joululahjat jo etukäteen, ja supermuhkea ja lämmin untuvatakki jäänee tehokäyttöön vuosiksi. :)

    Ihana muuten kun kerrankin aloin ihan oikeasti lueskelemaan näitä kommentteja ja bongasin tuon Tiimari-vinkin. Meillä kemut kolmen viikon päästä! Tiimariin siis ;)

    VastaaPoista
  7. Villahousuja voisin minäkin toivoa! Justiinsa isäni kyseli joululahjatoiveita ja kieltämättä meni vähän sormi suuhun, mitä sitä enää kehtaa toivoa muilta? Hätäpäissäni mainitsin sitten keräämäni astiasarjat (Iittalan teema ja taika), niitä sais tulla vielä monia ennen kuin ois liikaa.

    Kalentereista - ite oon jo monena vuonna vannonut muumi-kalenterin nimeen, kompaktin kokonen (n.A5), yksi viikko per aukeama ja kirjotustilaakin on hyvin, ainakin mun menoille riittävästi. Miinuksena tietty teema - ei välttämättä se kaikkein aikuismaisin tai varsinkaan neutraalein vaihtoehto ;D (Vaikkakin viimevuosina kuvitukset on olleet enemmän niitä alkuperäisempiä, "luonnosmaisempia" muumeja!)

    VastaaPoista
  8. Mä olen tykännyt Moleskinen kalentereista :) On eri vaihtoehtoja että onko viikko per aukeama vai joka päivälle oma sivu jne. Ja on katu-uskottava koska Moleskine.

    VastaaPoista
  9. Minultakin aina kysytään joulun alla, mitä haluaisin/tarvitsisin ja kysymys aina yllättää niin, ettei sitten tule mieleen mitään. Nyt olen varustautunut kysymykseen: nahkarukkaset (koiran kanssa aina palelee sormet), yksi tietty kaulakoru ja kahdesta astiastosta hajonneiden osien tilalle uudet. Kunhan nyt vaan lähipiiri huomaisi kysyä tänäkin vuonna :).

    VastaaPoista
  10. Niin, tuntuu että ne lahjat ovat vain stressi, vaikka kyllä mä mielelläni jotain kivaa aikuisillekin hankin. Ja itselleni, tietty!

    VastaaPoista
  11. Kiva tietää! Harmi kun ehdin jo tilata Axelnat joulujalkoja lämmittämään :) Mutta tosi hyvä tietää ja Kankurin tuvassakin oli ihania tossuja, tosin ei tainneet olla suomalaisia.

    VastaaPoista
  12. Mä en osaa käyttää nettikalentereita oikeastaan ollenkaan, on paljon helpompi mulle et merkinnät on käden ulottuvissa ja kirjassa. Entä jos netti vaiks hajoo?! :D

    VastaaPoista
  13. Pitääpä etsiä tuo kirja, kuulostaa kiinnostavalle. Tosin en tiedä missä välissä ehdin lukemaan nyt kahden työn ja yhden lapsen passaamisen välissä ;)

    VastaaPoista
  14. Kyllä ja nyt mä haluun noi popit kun oon rakastunut jo paitoihin. Meillä siis äiti käyttää enemmän popia mitä lapsi :D :D

    VastaaPoista
  15. Pitää käydä katsomassa tuo muumi, mulla ei enää oo muumivihaa mikä oli joskus suuri.

    VastaaPoista
  16. en ees tiedä mitä noi on :O Onks ne suomeksi, kuulostaa ihan lontoolaiselta.

    VastaaPoista
  17. Nahkarukkaset olisi todellakin tarpeeseen täälläkin!

    VastaaPoista
  18. Kurkkaapa semmoinen kuin kikki-k kalenteria ajatellen. Aussimerkki, jolla on jonkinsortin ruotsalaiset juuret. Aivan superihania kalentereita! itse aikanaan raahasin ensimmäiseni Aussimatkalta ja nyt olen pyytänyt ystäviä postittamaan. Toki postittavat tännekin asti, ja löytyyhän tuolta muutakin ihanaa tilpehööriä.

    VastaaPoista
  19. Minä haaveilen villasilkkilegginseistä, itseasiassa just tänään hiplailin liikkeessä sellaisia, tosin en yhtään muista mitä merkkiä/vai merkittömät jotkut, mutta materiaali oli Ihana! Minä hiippailen myös kotona jatkuvasti ainoastaan legginseissä/tmv, varsinkin kun minullakaan ei nyt muuta ole, teen osa-aikatyöni kotona ja samalla edelleen olen 4v:n kanssa kotona...

    VastaaPoista
  20. Kotimaisiin nahkatossuihin ja rukkasiin olen törmännyt fredan nahkakaupassa, siinä iso-roban kulmalla. Siellä vois olla vielä :)

    VastaaPoista
  21. Kiitos syytöksestä ja nytkin olen kokonaan popin raitainen...ihan hävettää;) ne vaan on niin mukavia.
    Mulla ruskovillan merinovillaiset housut ja ne on hyvät. Suomalaisetkin vielä ja suosittelen!

    Voi toiveena olisi vain saada laadukas ja mukava kylpytakki, ei raitoja!!!!!
    No nyt nukkuu....

    VastaaPoista
  22. Voi kun mä haluun suomalaisen sisällön, oon vähän mummo :)

    VastaaPoista
  23. naapuri oli ostanut jotkut bambukalsarit prismasta, ei ollu ees pahan hintaset ja näytti ihan leggareilta. ehkä hankinkin sellaiset...

    VastaaPoista
  24. Tilasin jo Axelnat, mutta kiitos tiedosta! Jos joululahjaa etsin,käynkin tuolla!

    VastaaPoista
  25. Mulla on popin huivi päässä ja marimekon (täysin kulahtanut ja kainaloreikäinen) yöpaita päällä :D

    VastaaPoista
  26. Mulla on tuo 50mm/f1.4 Nikkor, ja onhan se mahtava! Mutta (aina on mutta), tänä vuonna mun joululahjalistalla on kiinteä laajakulmaobjektiivi (omalle kukkarolle sopiva ratkaisu olisi 28mm/f1.8 Sigma 299,-), sillä tuo 50mm ei meidän neliöissä ole toimivin. Yksityiskohtia jne. on kiva kuvata sillä, ja valovoima on mieletön, mutta lapsi tai ihmiset ylipäätään rajaantuu liikaa, tai se lapsi ehtii jo katoamaan ruudusta kun minä vasta vaihdan kuvauspaikkaa.

    VastaaPoista
  27. mä säästin ja ostin 1.8:n, sekin on kyl ihan hyvä :) Kuulemma saan jotain vanhoja nikkorin linssejä pojan mummon siskon mieheltä vähän niinku joululahjaksi :)

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images