AIKUISIÄN AKNE?

Yksi nuoruusvuosieni ikävimmistä vaivoista on ollut akne. Finnit alkoivat tulla mulla varhain, jo ala-asteella ja ennen lukiota olin ehtinyt...

Yksi nuoruusvuosieni ikävimmistä vaivoista on ollut akne. Finnit alkoivat tulla mulla varhain, jo ala-asteella ja ennen lukiota olin ehtinyt kokeilemaan ihonhoitotuotteiden lisäksi muun muassa kevyitä lääkkeitä. Vahvaa Roaccuttan-lääkitystä käytin jo rippikouluaikoina ja se veikin ongelman pitkäksi aikaa pois. Akne kuitenkin uusi opiskeluaikoinani ja jouduin syömään poikkeuksellisesti toisen roaccuttankuurin, vaikka yleensä niitä ei tarvitse pahaankaan akneen kuin yhden koko elämän aikana. Toiset roaccuttanit vedettyäni aloin syömään Diane Novan E-pillereitä, ja iho-ongelmat pysyivätkin hyvin poissa. Tuntui kuitenkin että on hullua syödä raskaudenehkäisypillereitä akneen, sillä en mielelläni kuormittaisi kehoani millään ylimääräisillä napeilla ja jossain vaiheessa lopetin pillerit. Vuosia iho pysyi hyvänä, mutta arvatkaapa mitä nyt kuuluu? Tadaa.


aikuisian akne


Iho-ongelmat ovat tulleet takaisin pikkuhiljaa ja nyt syksyn aikana iho on alkanut oikeasti näyttämään akneiholta taas. Kun takana on pitkä sairaushistoria aknen kanssa tiedän mitä tämä on. Tätä ei ole saatu aikaan stressillä ja suklaansyönnillä, ei puhdistuksen laiminlyönnillä eikä oikein millään muullakaan uskomusten mukaan huonon ihon aiheuttavalla toimenpiteellä. Luulin, ettei minulle enää voi tulla tätä ihosairautta mutta näköjään voi.


Tilanne ei ole ollenkaan niin paha mitä nuorempana eikä huono iho stressaa minua yhtään niin paljoa mitä aiemmin. Suurin syy miksi huono iho huolestuttaa on jatkuva tulehdus ja sen aiheuttama kipu. Leukaa kuumottaa ja kutisee, sen lisäksi kun iho on auki, käsien bakteerit lisäävät tulehdusta nojaillessani käsillä leukaan. Jokainen aknen kanssa painiskellut tietää, etteivät nämä finnit tule sipseistä ja lähde clearasililla. Jotain on kuitenkin tehtävä nyt ennenkuin ongelma paisuu ja suoraan sanottuna en usko kosmetiikan vaihdoksen yksin auttavan. Enkä edes tiedä mihin vaihtaisin, sillä lähinnä rasvaiselle iholle tarkoitetut todella kuivattavat aknetärpätit eivät tule kysymykseenkään.


Arvon nyt kokeilenko ensin (epäilyksistä huolimatta) ihonhoidon rutiinien uusimista ja jotain finneihin altistavien ruoka-aineiden välttämistä, mikä tuntuu tällä historialla täysin turhalle. Vai varaanko ajan oletettavasti kuukausien päähän lekurille, joka haluaa määrätä hormonaalista ehkäisyä akneen tai pahimmassa tapauksessa määrää keholle rankan roaccuttan-kuurin KOLMANNEN kerran. Kaikki vaihtoehdot tuntuvat huonoilta.


Löytyykö lukijoista ihmistä, jolla olisi omakohtaista kokemusta aikuisiän aknesta ja sen parantumisesta? Onko muita vaihtoehtoja kun hormonaalinen ehkäisy tai todella stydi lääkitys?


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

88 kommenttia

 1. Oletko kokeillut joskus tetrasykliini/orisykliini tms. antibioottia pitkänä (esim. 4-6kk) kuurina? (Yleensä kyllä kokeillaan ennen isotretinoiiniin eli Roaccutaaniin mennäään) Toki sen teho on rajallinen ja mahdollisesti sivuvaikutukset/haitat aina on olemassa, mutta jos sitä ei ole kokeiltu, niin se voisi olla tehokas, mutta mainitsemiasi muita hoitoja vähemmän "rasittava" hoito.

  VastaaPoista
 2. Ystävälläni ei ollut akne, mutta näppyjä ilmaantui ja iho rasvoittui ja samalla jostain oli kuiva. Hän lopetti kaikkien tököttien käyttämisen minkä piti auttaa, ja alkoi puhdistamaan ihoaan pelkästään perusvoiteella, tämä auttoi hänelle mutta ei hajuakaan auttaako akneen vai pahentaako :( hyvin tylsä ja inhottava vaiva, veljen aknea vierestä seuranneena tiedän että pistää potuttamaan

  VastaaPoista
 3. Jep jep! Olen itse ollut nyt reilun kuukauden gluteeniton/maidoton/sokeriton dieetillä samasta syystä; http://www.lily.fi/blogit/aerials/akne

  Vielä ei valitettavasti näy tuloksia, mutta annan tälle nyt vielä aikaa... Täältä luin asiasta enemmän: http://www.nujerraakne.fi/

  VastaaPoista
 4. Joku hormoniongelmahan tuossa taustalla lienee. Yhdistettynä ilmojen kylmenemiseen ja ihon kuivuuteen. Joku tosi hyvä kosteustuote olisi ainakin hyvästä, joskaan en sano sen poistavan ongelmaa. Dermalogicalla on hyvä kosteusnaamio, jonka voi jättää yöksi kosteusvoiteen alle. Ei tosin oo mitään luomua se.. Hinnastakaan en osaa sanoa, mutta tehosta kyllä :) paikallisena näppyjä kuivattamaan on mulla itsellä käytössä bionin tulehdusta hillitsevä ja näppyjä kuivattava tuote. Itsellä pukkasi ihan hillitön finniesiintymä yläselkään kesällä kun imetys loppui ja menkat alkoi (lapsi oli yli vuoden), joku superhormooniryöpsähdys vissiin. Bionin aineella ja ajan kuluessa on sittemmin tasoittunut, onneksi. Muutoin tuohon on tosi vaikea antaa neuvoja, ehkä joku hormonikuuri auttaisi (eli ihotautilääkäri). Kunhan et nyt pussillista sipsejä ja suklaalevyä syö joka päivä, sen verran voi sanoa, ettei ne ainakaan paranna tilannetta. Muutoin ruokavalion ja stressin osuus lienee akneongelmissa oikeasti aika pieni.

  VastaaPoista
 5. Täällä pojan 1v+ äiti, joka lopettanut kesällä imettämisen ja tsadam! akne päällä..teininä ei varsinaisesti ollut, mutta nyt aiuisiällä. Olen ollut töissä ihotaudeilla, joten luulen jotain tietäväni. Olen kokeillut eka ehkäisyn tarpeessaki diane novat, sittemmin antibiootit, paikallishoitoja lukuisia. Nyt oli pakko aloittaa ekaa kertaa Roacuttan, kun en yritä tulla (vuosia!) raskaaksi, ole raskaana tai imetä. Hirvittää sivuvaikutukset ja toimiiko.

  Olen kuullut toki myös että joillakin maidoton ja viljaton rkv auttaa. Suoli puhdistuu jne. Mutta vaikka itsellä valvomista edelleen, herkuttelua, liian vähäistä liikkumista jne. suurin syy on geneettinen, uskon näin. Toki ihminen on kokonaisuus, hormonit ym. vaikuttaa.

  Tsemppiä, et ole yksin!!

  VastaaPoista
 6. Mä söin Diane Novaa yli 10 vuotta akneen (sitä ennen olin syönyt jatkuvasti antibiootteja ja kokeillut ties mitkä lääkevoiteet) ja kun lopetin ne, pukkas akne heti takaisin. Raskausaikana sitten vasta karmea akne olikin ja silloin etsin kaikkia tuotteita millä voisi kipeää ja tulehtunutta ihoaa hoitaa. Jollain vauvafoorumilla joku suositteli Bactosan-voidetta. Ja se on ensimmäinen voide mikä on ikinä tehnyt mun ihosta terveen! Kahdesti päivässä sillä voitelu pitää mulla aknen kurissa, toki finnejä välillä tulee, mutta iho ei ole tulehtunut ja voi oikeasti hyvin. Ja mä oon tosiaan tähän 33 v ikään mennessä kokeillut ties mitä tököttiä naamaani ja ensimmäistä kertaa joku toimii. Suosittelen kokeilemaan :)

  VastaaPoista
 7. kannattaa kokeilla gluteenitonta ruokavaliota jos asiua riittävästi vaivaa. ystäväni jänni gluteenin pois ja akne helpotti aivan ihmeellisesti sillä. itsekin olen kärsinyt koko nuoruus ja aikuisikäni yläkropan finneistä, märkäpäistä joita runsaasti ja kipeitä, kunnes totesivat minulla ihokeliakian 2 vuotta sitten ja näpyt hävisivät. minulla ihokeliakian oireet epätyypilliä, joten ei kannata aina tuijottaa tyypillisiä oireita siinäkään. ehdottomasti kokeilemisen arvoinen on! kaksi viikkoa kun kokeilet näet jo tuloksia jos sillä on vaikutusta.

  VastaaPoista
 8. Mulla oli kans teinivuosina akne, mutta sitä oli onneksi vain otsassa, leuassa ja selässä. Otsan peitin etutukalla ja selän vaatteilla, joten se ei ollut niin pahan näköinen. Ja tietty kokeilin kaikenmaailman clearisilit ja halvat mömmöt, mihin käyhän perheen teinitytöllä oli varaa, mutta ei auttanut muu kuin aika. Ja menihän se ohi itsessään ja nyt ei ole tullut kuin yksittäisiä finnejä.

  Mä suosittelisin suoraan sinne lääkärille tai jotain oikeasti laadukkaita juttuja. Mulle tulee vaan mieleen ne Pro-Activ mainokset, vai mitä ne nyt oli, joita pyöri ostostv:ssä :D

  VastaaPoista
 9. En osaa itse ottaa kantaa, mutta Nude-blogissa oli juuri juttua tästä.

  VastaaPoista
 10. Täällä myös takana kaksi roaccuttan kuuria nuoruudessa yksi ja sitten joskus päälle 20- vuotiaana toinen. Auttoivat hyvin ja nyt ennen raskaus aikaaa ja sen jälkeen olen hyötynyt tosi paljon Hjeronymus-kemiallinen ihonpuhdistus hoidosta, jossa käyn 2-3krt vuodessa. Sen lisäksi käytössä Dr.Hauschkan tuotteita. Iho tuottaa edelleen välillä päänvaivaa, mutta noilla keinoin olen välttänyt ainakin toistaikseksi 3 rouaccutan kuurin. TsemppiÄ!

  VastaaPoista
 11. Hei! Itse olen 26-v ja kärsinyt ihostani aina! Aikuisempana ihoni on ehkä parempi mutta aina siinä on näppylöitä,juuri kun luulen että nyt on parempi niin aina jostain kohti helottaa :/ nyt sitten kuukausi takaperin hoksasin kokeilla ruususuolaa kasvoille,Joo luit oikein ja saattaa kuulostaa naurettavalta :) mutta ostin siis suolapalasen (4.90€),käytän sitä niin että esim illalla kastelen kädet ja hieron palasta käsiin jonka jälkeen hieron käsiä kasvoille. Annan kasvojen kuivua enkä laita rasvaa tai mitään. Ihan oikeasti jo Eka kerrasta ihon väri on tasaisempi ja ihonalaisia paiseita ei enää ole?? Kokeile ihmeessä ja googleta enemmän tietoa jos innostuit :) myös ihan ruususuolaakin voi hieroa naamaan jos ei suolapalaa löydy. Näin yksinkertaisen ja edullisen vinkin siis annan,kokeile sillä siinä et ainakaan kovin paljoa häviä :) suola ilmeisesti desinfioi ihoa tehokkaasti.

  VastaaPoista
 12. Tai oikeastaan Nuden kirjoittajan siskon Irene Naakan blogissa:
  http://blogit.iltalehti.fi/mademoisellepigalle/2013/10/16/minun-ihoni-pelastus/ :)

  VastaaPoista
 13. Hei, minulla akne alkoi vasta nuorena aikuisena, päälle parikymppisenä. Ja se paheni raskauden jälkeen huomattavasti. Lopullisen avun sain homeopatiasta. Kävin Merja Riska -nimisellä lääkärillä Sofianovassa. Puolisen vuotta liuottelin kielen päällä helmiä ja akne on pysynyt nyt poissa viimeiset 7 vuotta. En voi kuin suositella, josko sinäkin saisit avun tuota kautta. Itse olin hyvin skeptinen, koska aiempaa kokemusta homeopatiasta ei ollut, mutta "epätoivoinen aika vaatii epätoivoisia ratkaisuja" -tyylinen epätoivoni kehotti avoimin mielin kokeilemaan. Enkä voinut kuin todeta, että parin kuukauden päästä yhtäkään näppylää ei ollut :)

  VastaaPoista
 14. Aikuisiän aknea kärsineenä, löysin lopulta avun mineraalisuolasta. Sitä hieroin aamuin illoin kasvoihin ja poissa on nyt pysynyt yli vuoden. Sillä sain paranemaan myös atooppisen ihoni :)

  VastaaPoista
 15. juu, yläasteella olen mutta nyt en ole kokeillut vuosiin mitään. Vähän nuo antibiootit vieroksuttaa ajatuksena, mutta jotain asialle on tehtävä.

  VastaaPoista
 16. Tarvisi varmaan kuitenkin jonkun asiantuntijan version tuosta "tökötit pois ja pese rasvalla" metodista ;) Tai muuten mä tekisin jotain totaalisesti väärin. Mutta joo, ei mukava vaiva näin aikuisenakaan, nyt ei masenna mieltä mutta kipeä se on.

  VastaaPoista
 17. Kiitos linkistä, pitääpä tutustua. Paleo-ruokavalio on tuttu, mutta en ole itselleni kokeillut. Haluaisin suosia ihan nykypäivän lautasmallia enkä luopua viljoista.

  VastaaPoista
 18. Kiitos linkistä, en ollut kuullutkaan nujerra akne sivustosta. Olen ollut 10v sitten tuolla samalla ruokavaliokokeilulla ja silloin ei kyllä ollut mitään vaikutusta mihinkään.

  VastaaPoista
 19. Mulla on jotenkin täysin samat ajatukset kuin sullakin, siis joku sisäinen juttu on nyt ongelma ja kosteutusta iho vaatii tietenkin, ei mitään rasvaista tehovoidetta mutta kevyttä kosteusvoidetta.

  Oisko sulla linkkiä tuohon dermalogigan tuotteeseen? Olisi kiva kokeilla :)

  VastaaPoista
 20. No itselle Roaccuttanista ei tullut paljoa sivuvaikutuksia, varsinkin talvea vasten varmaan hyvä syödä kun ei tarvi aurinkoakaan vältellä. Hyvä aine, vaikka pahentaa ihon aluksi.

  Mäkin olen kuullut erilaisista ruokavalioista ja niiden avusta, mutta suoraan sanottuna en usko minäkään niihin jos kyseessä on diagnosoitu akne. Olen kokeillutkin nuorempana erilaisia ruokavalioita eikä niillä ollut mitään vaikutusta. Nyt iho kukkii pahiten, koska menkat alkoi juuri. Eli se vaikuttaa kyllä. Sekin viittaa hormonaalisiin juttuihin.

  VastaaPoista
 21. Laitan googlen laulamaan heti vain elämää session jälkeen, kuulostaa hyvälle voiteelle. Kiitos vinkistä :)

  VastaaPoista
 22. Kuten tuossa kävi yllä jo ilmi, olen testannut erilaisia ruokavalioita parikymppisenä eikä niillä ainakaan silloin ollut mitään vaikutusta. Mielellään en alkaisi rajoittamaan lautasmallista ainesosia, koska haluan syödä lapsen kanssa samaa ruokaa ja tarjota lapselle mahdollisimman normaalia, tavallista ruokaa leipineen ja papuineen jne.

  VastaaPoista
 23. todennäköisesti mun on varattava se lääkäriaika enivei, ei siitä ainakaan haittaa ole.

  VastaaPoista
 24. kiitos linkistä! luen illalla,en ole edes etsinyt tietoa netistä koska "mä oon kuitenkin ainoo aikuinen finninaama" jne.

  VastaaPoista
 25. Yhtään epäilemättä hoitojesi tehokkuutta, mä luulen että hyvän ihon salaisuus on sulla edelleen se roaccuttan(kin), koska sehän yleensä vie aknen pois vähintään sillä toisella kerralla. Mulla on ehkä liikaa ollut vaihtelua ihonhoidossa muutenkin, nyt pitäisi löytää oikeasti tähän ongelmaan sopiva sarja ja pidättäytyä yhdessä sarjassa pidempi aika.

  VastaaPoista
 26. Kiitos! Kuulostaa tosi hyvälle,luonnolliselle ja järkevälle hoitotuotteelle eikä hintakaan tosiaan kirpaise. Otanpa tästä lisää selvää!

  VastaaPoista
 27. Moi, itse sain e- pillereiden jälkeiset iho- ongelmat kuriin helokkiöljykapseleilla. Efamol taisi olla tuote tarkalleen. Sen sisältämä GLA tasapinoittaa hormoneja ja tekee hyvää iholle ja hiuksille. Tosin mulla ei äitynyt akneksi asti, mutta luulen, että voisi auttaa.

  VastaaPoista
 28. Henk. koht. en usko tippaakaan homeopatiaan ja olen todella skeptinen niihin ratkaisuihin ja hoitoihin mitä homeapatia tarjoaa. Tosin et ole ainoa joka suositteli Sofianovaa ja tämä toinen ihminen on pitkänlinjan kosmetiikka-asiantuntija. Tässä on jo nyt kaksi yhtä vastaan, pitää harkita tosissaan mutta kyllä skeptisyys vaivaa...

  VastaaPoista
 29. Kiitos vinkistä, yllä jo suolapalaa kehuttiin ja se sopisi tällaiselle hörhölle hoidoksi hyvin, mieluiten kun käyttäisin luonnollisia juttuja ihonhoidossa aina. Kokeilen ehdottomasti :)

  VastaaPoista
 30. Toivoisin kyllä, että löytyisi joku tuollainen luonnollinen ja helppo "lääke" myös tähän mun ilmeisesti isompaan iho-ongelmaan. Pitää tutkia nuo kapselit, kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
 31. Aknea takana 20 vuotta ja olen vihdoin oppinut sen olevan SAIRAUS, johon ei ole parannusta, mutta lievennystä kylläkin :) Akneihon siedettävänä pitäminen vaatii joka päiväistä panostusta (=kuorintaa, puhdistusta, (lääkkeitä) ), valitettavasti.

  Aknen hoidon olen aloittanut Diane Novalla, joka aluksi paransi ihon, mutta lopulta iho huononi ja kun lopetin, muutuin miehisemmäksi... kasvoi viikset, pulisongit ja muutenkin kaikki ihokarvat. Diane Nova on antiandrogeeninen eli estää testosteronia ja joskus käy niin, että elimistö tuottaakin lisää testosteronia tuon estetyn lisäksi. Nykyään monet ihotautilääkärit eivät siksi enää sitä suosittele. (Oman kokemuksen jälkeen en ikinä halua sitä enää).

  Diane Novan vahinkoja paranneltiin antibiooteilla ja isotretioniinilla (Roaccutan) - toimi, mutta vaikutus ei pysynyt ja siihen päälle taas antibiootit. Mutta raskauden ja kaksivuotisen imetyksen ajan iho olikin "täydellinen"! Imetyksen loputtua iho taas huononi ja söin toisen isotretioniinikuurin ja ... siitä jonkin aikaa kolmannen.

  Vaikka en ole isotretioniilla saanut pysyvää parannusta, on iho kuitenkin joka kerta parantunut pysyvästi aina vähän! Syviä finnejä ei enää tule, mut iho on valko- ja mustapäiden peitossa ja väliin iskee tulehdus eli finnit.

  Viime keväänä tuskailin taas saman asian kanssa kuin sinäkin, et mitä seuraavaksi. Päädyin (yhdessä ihotautilääkärin) kanssa antibiootteihin ja Avitcid-voiteeseen. Ja kas kummaa, ensimmäistä kertaa tämä yhdistelmä on toiminut!!! Suosittelen kokeilemaan...

  Itsellä aknen kanssa elämistä on helpottanut ymmärrys taudista. Akne johtuu kolmesta asiasta:
  1) Yliaktiiviset talirauhaset (joita aktivoi hormonit) Normaalilla ihmisellä hormoniaktivaatio sammuu/pienenee murrosiän jälkeen.
  2) Tulehdusta aiheuttava bakteeri ihon sisällä - siksi Cleasrasil ei auta oikeisiin finneihin!
  3) Hyperkeratisoitunut iho - ihon pinta on kiinni ja talirauhasten tuottama ylimäärä tali ei pääse ulos. Siksi säännöllinen kuorinta auttaa!

  Isotretioniini vaikuttaa juurikin talin tuotantoon ja tuohon ylikeratisoitumiseen. Avitcid on voide, jossa on tretioniinia ja se kuorii ihon pintaa avaten huokosia - käyttö tosin vaatii pitkäjänteisyyttä ja alussa kirvelyn, hilseilyn ja finnien ulostulon sietämistä. Suosittelen siksi antibioottien kanssa. Kun/Jos ihon saa kuntoon niin hyvällä lykyllä antibiootit voi jättää pois ja voiteen säännöllisellä käytöllä iho pysyy kunnossa.

  Akne on ihontoimintaongelma ja siksi monen ehdottamat kuorinnat toimivat myös :) Pitää itsekin kokeilla suolakuorintaa, kun pidän Avitcid-voide taukoa!

  Minulla on siis samannäköinen iho kuin sinulla ja hormoniperäinen akne. Ja todellakin akne on ulkonäköseikkojen lisäksi kivulias sairaus. Itse en ruokavalioihin usko (ellei sitten ihan elä roskaruualla), koska akne ei johdu ruuasta. Itse olen hoikahko/normaalipainoinen, paljon liikkuva, kasvissyöjä ja terveellisen (=ravitsevan) ruuan ystävä ja minulla on AKNE!

  Tsemppiä, et ole yksin! (Olikohan tästä nyt apua edes!)

  VastaaPoista
 32. Suosittelen Ella Baché-nimistä kosmetologien myymää ihonhoitosarjaa. Sillä olen omani saanut pois teini-iässä ja veljeni on sitä myös käyttänyt onnistuneesti. :)

  VastaaPoista
 33. Itse suosittelen hyvää kosmetologia, joka tuntee ja huomaa OMAN ihon erityispiirteet. Itsellä kosmetologit on heti huomannut sanoa, että vaikka rasvaa ja kiiltoa pukkaa helposti, on iho paksu (ei jotenkin hengitä) ja kosteusköyhä. Hoitona siis kunnon kotikuorinta (sekä kemiallinen että mekaaninen samassa tuotteessa) ja tosi voimakkaat kosteutukset ilman öljyä - samoin esim. meikkivoiteessa!

  Varsinkin idästä tulevat kosmetologit on tosi pitkään koulutettuja, ja ne on osannut auttaa tutkimaan purkkien koostumuksia niin, että ainesosat on oikeita - nimenomaan kosteuttavia eikä rasvoittavia. Tosi harvat tällaisia ovat!

  Itse käytän kosteusvoiteen alla vielä seerumia, jota oma iho imee 5 tippaa kun pitäisi laittaa yksi. Heti huomaa päivässä parissa kun kuorii ja kosteuttaa oikein hyvin, niin iho on ihana - mun mittapuulla :) PItäisi varmaan kokeilla vielä jotain kalaöljyä, että kosteutuisi sisältäkin - en tiedä tästä...

  VastaaPoista
 34. Juurikin kirjoittelin omaan blogiini (loveisallyouneedblogi.blogspot.fi) samankaltaisista asioista. Itse lopetin pillerien syönnyt marraskuussa vuosi sitten, akne uusi heti. Söin noin 5kk kestävän antibiioottikuurin,jonka loputtua iho-ongelma taas vaan paheni.
  Nyt olen vaihtanut meikkipohjan mineeraalimeikkeihin, kokeillut maidottomuutta tai ainakin vähentänyt maitotuotteita ja ottanut sinkkiä ja b-vitamiinia purkista ja tuntuu pikkuhiljaa että iho olisi paranemaan päin. Käytän ihonpuhdistukseen kuivalle iholle tarkoitettuja tuotteita ja finnien pääälle laitan teepuuöljyä tarpeen mukaan kuivattamaan. Sillä äknen hoitoon tarkoitut aineet vaan parentaa tilannetta, iho on näpyillä mutta samalla kutisee ja kirvelee.
  Itse myös söin 7 vuotta diane novia.

  tsemppiä kovasti, tiedän itsekin miten rankkaa aikuisiällä uudelleen puhkeava akne on! toki lääkkeistäkin voi olla apua, mutta suosittelen kokeilemaan mineraalimeikkejä vaikka et muuten meikkaisikaan.suojaavat ihoa ulkopuoliselta ilmansaasteilta yms lialta. niillä saa todella raikkaan ja luonnollisen lopputuloksen :)

  VastaaPoista
 35. Mielenkiinnolla olen lukenut näitä vastauksia. Itsellä iho on nyt suht hyvässä kunnossa *kop kop*, mutta on kyllä jännää, että mikä sen aknen pohjimmiltaan laukaisee. Ystäväni (iältään lähempänä neljää- kuin kolmeakymmentä) muutti Frankfurtiin (oli aiemmin asunut Helsingissä) ja hänelle puhkesi todella paha akne. Ihotautilääkäri, jolla hän Frankfurtissa kävi, totesi ettei ole ensimmäinen jolle käy noin muuton jälkeen. Jotain ilmanlaatuun/ilmansaasteisiin liittyvää kai? Ystävälläni Roacuttan-kuuri auttoi.

  VastaaPoista
 36. Eli skin hydrating masque. Bionin tuote on salisyyli-glykoli-geeli, tehokas täsmätuote! Tuo käy myös tulehtunutta ihoa hoitamaan. Uusin tuote on Emma S. Ageless enzyme peel, aivan ihana! Joo, oon näihin ihon hoitoaineisiin sillai semisti hurahtanut.. ;) Muistutan muuten vielä, että meikkisientä tulisi vaihtaa riittävän usein.. Tulee itsellä käytettyä aina vähän liian pitkään samaa. Tuosta suolajutusta mä innostuin! Kokeilen tehoaisko näihin oman naaman miliumeihin..

  VastaaPoista
 37. Itselleni iski raskauden aikana (2010) elämäni ekat finnit, jotka sitten lopulta lisääntyivät kipeiksi aknepalluroiksi. Kun lopetin imetyksen, aloitin ekan tetrasykliinikuurin. Uusimaan jouduin sen viime vuonna.
  Itse en myöskään usko, että ruoka ja puhdistus auttavat radikaalisti, koska kyseessä on hormoonipitsanaama. Pitkä (6kk) tetrasykliinikuurin vaikutus oli syönnin aikana huikean hyvä, sen lopetettua iho vähän huononi,mutta paluuta raskauden aikaiseen ei onneksi (kop kop) ole.
  Karmeat kuurit kyllä ajatuksena tökki. Samoin hormoonit. Onko täällä mitään luomuvinkkejä kellään tarjota? P.S. Outoa kyllä,paljon hehkutetti Nivea Creme poisti ostin näppyjä ja ihon punaisuutta minulta. Vaikkakin se on rasvaisen oloista tököttiä. Niin ja Dermalogican mikrokuorinta joka toinen päivä on EHDOTON! Oletko testannut sitä?
  Ihanaa syksyä!

  VastaaPoista
 38. Homeopatian on todistettu toimivan plasebon tasoisesti. Mikä siis sinänsä tietysti tarkoittaa, ettei se toimi ollenkaan. Mutta hei toisaalta, plasebolla taas ihan tieteellisesti todistetusti on aika vahva vaikutus. Ja mikä parasta, plasebo toimii, vaikka sen tietää olevan plaseboa. Itse siis varmaan kokeilisin homeopatiaa, jos se ei ole kauhean kallista ja jos olisi joku sopivan tyyppinen vaiva. Koska olisihan se nyt siistiä, jos pelkkä vesi ja sokeripillerit auttaisivat. :D

  VastaaPoista
 39. Suosittelen tutustumaan hormoonidietti-ruokavalioon (Kaisa Jaakkola kirjoittanut). Ruokavaliolla on iso merkitys, koko iho-ongelma voi johtua siitä että syöt ravintoa joka suolistollesi ei sovi. Ystäväni paini samankaltaisten ongelmien kanssa, ruokavalio ja liikunta auttoi ihoon.

  VastaaPoista
 40. Vinkkaisinpa kokeilemaan Mary Kay- sarjan akneihon hoitoon tarkoitettua hoitolinjaa. Sisältää puhdistusaineen, akneiholle tarkoitetun kosteusvoiteen ja tyjymmän, näppylöille suoraan levitettävän seerumin. Itselläni aikuisiän akne on pysynyt noilla todella hyvin kurissa, ja samoin teinityttäreni murrosiän akne lähestulkoon hävisi tyystin, ja on pysynyt loistavasti kunnossa. Sarjaa saa ymmärtääkseni vain kosmetologeilta, mutta se ei ole mitenkään hirvittävän kallis, ja tuotteet ovat erittäin riittoisia. Toivottavasti löydät näistä, tai ihan mistä vain muistakin ehdotuksesta kuitenkin apua itsellesi! Aikuisiän akne on raivostuttavan vähätelty vaiva, kyse ei todellakaan olen mistään kerran kuussa ilmaantuvasta menkkanäppylästä!

  VastaaPoista
 41. Kiitos,mun on testattava ehdottomasti tätä. Dermalogicaa en ole koskaan käyttänyt ja viimeiset vuodet lähes pelkästään luonnonkosmetiikalla mennyt.Ehkä tää ja suolasaippua tehoais. Ittellä on joku tollanen täsmätuote vichyltä, ei auta sitten mihinkään.

  VastaaPoista
 42. No oon aina kyllä ollut sitä mieltä että ihan sama vaikka plasebolla apu tulee kunhan tulee. Mutta entä jos alan syömään suoraa vaan sokerinpaloja plasebona, homeopaattiset tutkimukset on kalliita eikä lääkkeetkään ilmaisia ole.

  VastaaPoista
 43. Minäkin olen (ilmeisesti) hormonaalisista syistä kärsinyt jonkin asteisesta aknesta koko aikuisiän. Kolmeen kertaan olen orisykliini-kuurin syönyt ja saanut siitä avun. E-pillereiden aikana iho on ollut vähänäppyinen, mutta ennen raskautta kärsin finneistä. Raskauden jälkeen iho on ollut parhaimmassa kunnossa koskaan. E-pillereillä lienee osuus tähän. Millään öljykapseleilla, naamarasvoilla tms en ole saanut ihoa parempaan kuntoon. Toivottavasti sinä löydät avun jostain muusta.

  VastaaPoista
 44. Dermalogica daily microfoliant on minun(kin) luottotuote :)

  VastaaPoista
 45. Kiva löytää kohtalotovereita:) Itse olen myös kärsinyt aknesta teini-iässä ja aloitinkin siksi syömään diane novaa jo 15veenä ja söinkin sitä noin 10v+sen jälkeen noin 5v melianea. Se paransi ihoni lähes normaaliksi ja "ruma" naama oli ikävä muisto vaan. Heh yläasteella jopa ollessani tet:ssä päiväkodissa eräs lapsi kysyi miksi sulla on noin ruma iho. Lasten suusta kuulee totuuden... Hyvän ihon saaminen oli aikamoinen autuus ja meni vuosikausia ennen kuin edes älysin etten enää olekaa "akneidentiteetin" omaava. Kunnes nyt 30veenä jouduin lopettamaan meliane-pillerit ja iho räjähti käsiin. Tuntui kuin olisi palannut takaisin teini-ikään, joskin onneksi nyt itsetunto jo kehittynyt niin ettei huono iho haittaa niin kovasti. Mutta harmittaa että sain hoidettua ihon hyvään kuntoon ja vanhat arvetkin olivat haalistuneet, kunnes nyt sitten takaisin lähtöpisteessä. Harmittaa kyllä niin pirusti erityisesti se, että nyt vanhemmalla iällä arpia tulee helpommin ja jos puolessa vuodessa olen onnistunut saamaan ihoni aivan arpiseksi. Sinänsä itse finnithän tulevat ja menevät, mutta itseäni eniten ahdistaa nämä arvet jotka saattavat olla loppuelämän.

  Olisi kiva kuulla sulta raporttia, että löysitkö helpotusta ja mitkä keinot auttaisi. Itse olen kokeillut jo lähes kaikkea paitsi ihotautilääkärille en ole vielä mennyt, pienessä budjetissa aika kallis lysti. Tsemppiä ja toivotaan et sunkin iho paranee:)

  VastaaPoista
 46. Kiitos, tästä oli paljon apua ihan siksikin että omat ajatukseni saivat valtavasti tukea. En itsekään elä roskaruualla, vaikkakaan en ole mikään terveysintoilijakaan. Soitanpa maanantaina lekurille ajan, ainakin joku aloitus. Jotenkin pelottaa alkaa kokeilemaan uusia ihonhoitotuotteita ainakaan jos ne aiheuttaa aluksi pahemman tuloksen, kipu kun kasvoissa on aika kova jo nyt.

  VastaaPoista
 47. Kiitos suosituksesta, ihan uusi merkki minulle.

  VastaaPoista
 48. Kosmentologia en ole paljoa käyttänytkään aknen hoidossa, koska se ei auttanut niillä muutamilla kerroilla. En siis epäile kosmentologin ammattitaitoa vaan sitä, että kun sairaus on kehossa ja sisällä ihmisessä, ulkoinen jynssäys on ainakin ennen ollut aika toissijaista. Toki aineiden pitää olla oikeat, mutta luultavasti se suurin syy on nimenomaaan hormonaalinen kuten monet tässä ketjussa epäilevätkin.

  VastaaPoista
 49. Itseasiassa silloin harvoin kun käytän meikkiä, mulla yleensä on kasvoja vasten mineraalimeikkiä, glo mineralsin poskipunaa ja lumenene mineraalimeikkivoidetta. Mutta en meikkaa yleensä päivittäin, vain "edustus"päivinä

  VastaaPoista
 50. Niin, nää on jotenkin ihmejuttuja kun se puhkeaminen saattaa tapahtua ihan hetkessä. Mulla on ollut 10 vuoden tauko huonosta ihosta ja nyt ihan kuukaudessa tapahtunut huonontuminen.

  VastaaPoista
 51. Kiitti Karkki! En oo kokeillut tuota sarjaa ollenkaan, koskaan. Oon käyttänyt lähes koko nuoruus/aikuisikäni pelkästään apteekin aineita, joihin totuin pahimpaan akneaikaan. Nyt olen viimeiset n. 3 vuotta käyttänyt pääsääntöisesti luonnonkosmetiikkaa ja nyt tilanne on taas tällainen, että pakko miettiä mitä laittaa kasvoihin.

  Mä luulen kanssa, että kyseessä on hormonit ja kai se lekuri on soitettava. Nyt muuten itsekin siirryin Nivean kasvojen putsariin joka tuntui hieman rauhoittavan ihoa, en siis tiedä onko tää luomuihonhoitokaan ihan paras herkälle akneen taipuvaiselle iholle.

  Kaikki pillerit vaan ottaa päähän, kun niissä on kaikissa sivuvaikutuksia. Tosin en mä halua tän kutinankaan jatkuvan.

  VastaaPoista
 52. hormonidietti kuulostaa mielenkiintoiselle, pitääpä etsiä kirja käsiin :)

  VastaaPoista
 53. Tämä(kään) merkki ei ole itselleni tuttu. Mua vähän pelottaa "aknesarjat" koska usein ne on ollut aika stydiä kamaa iholleni ja ongelma ei ole poistunut. Itse käytin nuorena pahimpaan aikaan Favoran edelleenkin myytävää kasvojen pesua ja päälle humektan-nimistä kosteusvoidetta, mikä oli tosi hyvä kombo lääkkeiden oheen.

  VastaaPoista
 54. Mullakin oli imetysaikana iho ja kynnet hyvässä kunnossa, not anymore.

  VastaaPoista
 55. Kirjoitan varmasti asiasta lisää kun saan asian hoitoon. Millä ja miten se on vielä epäselvää. Itsellä oli nuorena niin paha akne, ettei tää nykyinen tila muuten edes hätkäytä, mutta tuo jatkuva tulehdus, kuumotus, kihelmöinti ja kipu ei oo kiva juttu ollenkaan. Oikeastaan vasta nyt tän kirjoituksen jälkeen tajusin, että tää on aika pahana tää iho nyt. Kun on ollut pahempanakin niin ei itse oikein tajua tilannetta.

  VastaaPoista
 56. Joo tutulta kuulostaa. Sinänsä itellä tuli fiilis et tää on vaan paluuta entiseen. Ja tullu jopa fiilis et ehkä mun identiteetti onkin olla aknenaama eikä siloinen iho, vaikka harhaisesti se pillerien ansiosta sitä olikin usean vuoden.

  Ulkopuoliset ei vaan aina ymmärrä tilanteen vakavuutta kun meikillä saa peitettyä paljon. Mutta kun pesee illalla meikit pois ja ihon koskettaminenkin sattuu, niin meinaa kyllä itku välillä tulla. Luulen että kaikki ei edes tiedä miten kovaa finnit voi sattua.

  VastaaPoista
 57. Vielä: mulle sanoi et hormonifinnit tulee t-alueelle ja muut olis merkki väärästä hoidosta. Mut näin: tää on just tää palstakyselyn ongelma, et löytyy sata henkilökohtaisesti oikeeta vastausta, eikä tiiä mikä olis sit itselle oikea. Toivottavasti löytyy joku sopiva juttu! Mut siis kylmät ilmat, tuuli ja lämmityksen lisäys voi viitata myös lisääntyneeseen ihon kuivuuteen, joten muutos ei sinällään todista että ei olis ulkopuolelta se syy.

  VastaaPoista
 58. Kommenttien määrästä päätellen kovin yleinen ongelma on aikuisiän akne. Minullakin siitä valitettavasti on kokemuksia. Menin vihdoin viimein lääkärille keväällä kokeiltuani ensin kaiken mahdollisen kosmeetiikan vaihdoista ruokavalioihin jne. Halusin kuulla vaihtoehdoista ennen roacuttania ja lääkäri suositteli yhdistelmää Avitcid -emulsiovoide (toimii käsittääkseni kuin roacuttan, mutta on huomattavasti lievempi koska käytetään paikallisesti) ja Dalacin -antibioottiliuos.
  Pari kuukautta kesti, ennen kuin hoito kunnolla vaikutti ja neljän kuukauden säännöllisen käytön jälkeen akne oli poissa ja uskalsin vähitellen lopetella. Toki tiedän, että aikuisiän akne saattaa päättää uusia useammankin kerran, mutta toistaiseksi nautiskelen finnittömistä kasvoista!

  VastaaPoista
 59. Mulla on kans aika lailla samanlainen "aknehistoria",paitsi että mulle iski akne vasta parikymppisenä. Sitä ennen iho oli todella hyvässä kunnossa aina. Ensin kävin läpi ihotautilääkärin suosittelemat voiteet ja antibiootit, mutta loppujen lopuksi söin kaksi Roaccutan-kuuria. Sen jälkeen iho on pysynyt todella hyvänä ja olen sitä mieltä että jos tilanne joskus muuttuu,niin meen heti kyllä lääkäriin. Jos akneen kerran on hyvä hoitokeino,aion sitä tarvittaessa käyttää jatkossakin. Tietenkin ne haittavaikutukset siinä lääkkeessä mietityttää,mutta onneksi niitä seurataan (ainakin sillon mä kävin verikokeissa useamman kerran..). Akne on niin ikävä ja kivulias(!) tauti,että itse en siitä halua enää yhtään kärsiä,kun "varma" parannuskeinokin on. Joku voi uskoa kosmetologin hoitoihin ja erinäisiin rasvoihin ja suoloihin,mutta mä kyllä luottaisin lääketieteeseen. Vieläkin on muistissa ne "pesethän sä tarpeeksi ihoa"-kommentit. Hyvä tietenkin jos joku saa avun noista keveimmistäkin keinoista,eipä siinä mitään,tärkeintä ettei niistä näppylöistä ja pahkuroista tarvi kenenkään kärsiä!

  VastaaPoista
 60. Voi sinua, tiedän itse että iho-ongelmat ovat ärsyttäviä. Jotain hormoniheilahteluista johtuvaa iho-ongelmaa meikäläiselläkin on, en ehkä luonnehtisi täysin akneksi, kun kunnon finnien sijaan nämä ovat enemmän sellaisia "talitukkeumia". Tosin, akneakin on erilaisin määritelmin, mitään pahia kystisiä finnejä ei onneksi kasvoiltani löydy. Suunympärys sekä leukapielet korvien kohdilla ovat pahimmat, punoittavat kuin mitkä. Mutta joka tapauksessa iho meni todella huonoon kuntoon kun lopetin vuoden vaihteessa hormonaalisen ehkäisyn. Veikkaan hormonien ohella ihon kuntoon omalla kohdallani vaikuttavan kosmetiikan ja vaikka kuinka tykkäisinkin hippeillä, niin luonnonkosmetiikka ei välttämättä taida olla se paras vaihtoehto meikänkään iholle :( Olen kylläkin todennut Dr.Hauschkan puhdistusvoiteen kelpo tuotteeksi ja päätin satsata sekä ostaa Bio-Effectin seerumiin, tuo yhdistelmä on tuntunut nyt alkuunsa lupaavalta, mutta esim. tänään, kun olen hillunut koko päivän meikittä, tuntuvat näpyt punoittavan kahta kauheammin :O Jostain lähteestä kuin, että kosmetiikassa esim. hajusteet voivat häiritä ihon omaa bakteeritasapainoa ja se voi ilmetä näppyinä?

  Sisäisen sinkkikuurin päätin itsekin aloittaa ja Argitalin vauvojen hoitovoide, jossa on sinkkiä ja kehäkukkaa, tuntuisi rauhoittavan ihoa! Mutta senkin apu on vain sen hetken, kun voide on kasvoilla. Voi että, pitäisi kyllä treffata, niin voitaisiin toimia vertaistukena :T

  VastaaPoista
 61. Tuota Humektania olen käyttänyt itse kropan iholle, kasvoille se on mulle jotenkin liian jämyä, jättää omituisen kalvon ja kutiaa ja meinaa hilseillä, joten tietenkin, nämä kaikki ovat hirveän yksilöllisiä. Tuo Mary Kayn sarja on löytynyt mulle kosmetologin suosituksesta, monen monen muun kokeilun mentyä pieleen. Vaan tosiaan, mahtaa olla näin että vain kokeilemalla voi tietää, mikä omalle iholle käy.

  VastaaPoista
 62. Minäkin kehottaisin kokeileen homeopatiaa. Vielä vuosi sitten olin yhtä skeptinen kuin sinä ja olisin nauranut koko homeopatialle, vaan avun siitä saatuani en naura enää. Ja apua homeopatiasta ( kun kaikki muut oli jo kokeiltu) hain korvakierteiselle lapselleni eikä sen jälkeen ole sairastanut juurikaan. Eikä ole ainut paranemiskokemus tämä, vaan kehoituksestani homeopaatilla on käynyt muutama tuttukin ja apua vuosia vaivanneisiin vaivoihin on saatu! Eikä se lopulta ole edes kallista, tuut yllättyyn:)

  VastaaPoista
 63. Pakko sen verran kertoa taustaa tähän skeptisyyteeni, että lähipiirissämme on paljon vaihtoehtolääketieteeseen uskovia. Homeopaattisia lääkkeitä meillä on omasta takaa, niitä on käytetty lapselle ja itselleni, pitkiä aikoja ja ilman tuloksia. Pojan isovanhemmat käyttävät lähes pelkästään homeopatiaa hoitomuotona sairauksiin ja ovat tyytyväisiä, mulla taas ei ole yhden yhtä positiivista kokemusta näistä lääkkeistä enkä oikeasti usko niihin yhtään. Ehkä tosiaan placebona voisi toimia, kuten tässä ketjussa on tuotu esiin mutta en ole valmis pistämään rahojani tähän hoitomuotoon vaikka muilla positiivisia kokemuksia olisikin. AIkani yritin homeopaattisia lääkkeitä käyttää, mutta ei niissä ole ollut mitään parantavaa vaikutusta mulle tai lapselle :( EN siis epäile etteikö ne toimisi vaikkapa sinulla, mutta omakohtaisesti en usko toimivan minulle.

  VastaaPoista
 64. Toivotaan että löytyy! Mulla on aina akne näkynyt oikeastaan pelkästään leuassa ja poskissa, ihan diagnosoitu akne.

  VastaaPoista
 65. Niin, sehän siinä on että vaikka ongelma on sama, iho reagoi usein eritavoin.Mulle määrättiin pahimpina akneaikoina humektania ja olin siihen pitkään tyytyväinen. Nyt olen käyttänyt Mia Höytö cosmeticsia, mutta harkitsen vaihtoa.

  VastaaPoista
 66. Ja se psyykkinen puoli, kun nuorana saa koko naaman tulehtuneeksi, sitä ei voi peittää edes meikillä kunnolla.Olo on epävarma ja huono. Nyt vanhempana ei ole niin kova kriisi (eikä kyllä niin paha tilannekaan) tän ongelman kanssa, mutta muistanpa vain kuinka monet itkut olen itkenyt sekä kivun että sen ruma-fiiliksen takia.

  VastaaPoista
 67. Ah, ihana kuulla että tuollaisiakin vaihtoehtoja on. Silloin 10 vuotta sitten oli varmasti vähemmän, samoin silloin yläaste/lukioaikoina. Tilaankin ajan lekurille maanantaina ja keskustelen asiat selväksi. Ihan hyvä aika muuten hoitaa aknea näin talven tulle, kesällä monet lääkkeet altistaa eritavoin auringolle ja sitä piti välttää ainakin roaccuttanin kanssa.

  VastaaPoista
 68. Ja kaikki finnit ei ole akne, sekin pitää muistaa. Jos mulla olisi muutama mustapää, voisin harkita kosmentologia ainoaksi vaihtoehdoksi, mutta kuvasta näkee ettei niin ole. Ei se haitaksi taatusti ole, mutta kyllä munkin mielestä se lääketieteenkäyttö (kun siitä positiivisia kokemuksia on) on yksi ratkaisu ja toivon vaan, ettei tarvitsisi uutta roaccuttania tai e-pilsuja hankkia, joku muu olisi hyvä. Varsinkin pillerit ahistaa ajatuksena.

  VastaaPoista
 69. Kävin just ostamassa sinkkiä itselleni ja vedin heti 3 :D Ja ton suolasaippuan hankin varmasti, mutta tilaan myös lekuriajan. Mulla on ollut Bio-effectiä ja se oli HUIPPUA mutta niin kallista etten raski ostaa sitä nyt.

  Voitas treffata tässä joku päivä ihan ilman vertaistukeakin :) Olisi kiva vaikka mennä jonnekin syömään!

  VastaaPoista
 70. itselläkin pitkä ja rupinen aknehistoria,joka tosin näin roaccutanien ja raskauden myötä on muuttunut atopiaksi( mikä ei suinkaan estä finniä puskemasta.Mulla kukkiminen intoutui höytön voiteista-palasin vanhaan biothermiin ja heti helpotti.Apua on tuonut myös jo aiemmin mainittu Efamol( sekä akneen että atopiaan)

  VastaaPoista
 71. mäkin vaihdoin just Höytön voiteen pois, ei ehkä sovi mulle.

  VastaaPoista
 72. Hei, itselläni aikuisiän akneen auttoi sinkki. Otin sitä reilusti yli purkin ohjeiden, aluksi 4 tablettia päivässä parin viikon ajan (yksi päivässä oli ohje), sitten vähensin kolmeen tablettiin viikon ajan ja kahteen tablettiin viikon ajan, lopuksi söin yhden tabletin päivässä kunnes purkki oli tyhjä. Iholle laitoin vauvan sinkkivoidetta yöksi paksun kerroksen ja päivällä vähemmän. En tietenkään voi kenellekään suositella ohjeiden mukaisen annostuksen ylittämistä, mutta kerron vain oman kokemukseni.
  Ihoni oli ennen kuurin aloittamista paljon pahempi kuin sinulla, erittäin kipeitä sormenpäänkokoisia paukamia ympäriinsä ja pieniä näppyjä välissä. Kun aloitin sinkkikuurin, vaikutus melkein heti. Pienet näpyt hävisivät ja isommat paukamat alkoivat laskea ja lopuksi paranivat kokonaan. Tästä on nyt neljä vuotta aikaa eikä akne ole uusinut. Ihon paraneminen oli silminnähtävää, ihan kuin ihmeparaneminen.
  Tsemppiä!

  VastaaPoista
 73. kävin eilen ostamassa sinkkiä ja juuri pistin 3 naamaan :) Minkälaista sinkkivoidetta laitoit kasvoillesi, tämä kiinnostaa todella!

  VastaaPoista
 74. Voide oli jotain perusmarkettikamaa, olisko ollut Natusan-merkkistä?!? Sinkki muuten on auttanut mulla myös flunssan torjumisessa, heti ensioireiden ilmestyessä olen ottanut pari tablettia ja syönyt sen jälkeen niitä muutaman päivän ohjeiden mukaan. Flunssa on aina jäänyt tulematta, jos olen ottanut sinkkiä heti. Sinkkin kanssa pitää muistaa, ettei ota koskaan tyhjään vatsaan, siitä tulee tosi huono olo, nimimerkillä kokemusta on =) Ja jatkuvasti sinkkiä ei suositella käytettäväksi, kuuriluontoisesti vaan.

  VastaaPoista
 75. En ole lukenut läpi että onko nämä vinkattu, mutta tässä muutama tutustuminen arvoinen linkki:
  http://www.nujerraakne.fi/
  http://kideblogi.fi/aitiyshousut/2013/10/03/ihmetuote/

  VastaaPoista
 76. Jep, mä hankin itseasiassa toisen nieltävän sinkin tänään missä oli piitäkin.. Noi eiliset maistu niin hemmetin pahalle.

  VastaaPoista
 77. Kiitos! Tuo nujerra akne sivusto olikin jo vinkattu, äitiyshousujen juttu pitää ehdottomasti myös käydä lukaisemassa:)

  VastaaPoista
 78. Täällä kans viikko syöty sinkkiä. Luin Irene Naakan blogista että hän oli löytänyt akneen avun sinkistä, ja googlettelin sitten asiasta ja enemmänki löytyi juttua..
  Toivottavasti auttaa!! :)

  VastaaPoista
 79. heh, Irenen blogi on varmaan tehnyt sinkin kulutus piikin Suomeen :D Ite aloin syömään kans sinkkiä EILEN...tänään jo vaihdoin merkkiä, kun purutabut oli niin pahoja.

  VastaaPoista
 80. Mulla on myös aknehistoriaa, Roacuttan-kuurineen. Mutta mulla on ns. vaikea vartaloakne, eli tulee melkeinpä mihin vain muualle paitsi kasvoihin... teini-iässä oli todella hurja ennen Roacuttania, teki jättipaiseita suorastaan, jotka oli nimenomaan sairaan kipeitä. Roacuttan lopetti ne kokonaan, mutta nelisen vuotta ehdin "sairastaa" ja kyllä sitä sairastamiseksi voi sanoa, oli se sellaista tuskaa ja häpeää. Se neljä vuotta meni ennenkuin lääkärit tajusi mikä se mun juttu oli, on sen verran harvinainen, varsinkin naispuoleisilla, ilm. miehillä yleisempi...? Ja sen neljä vuotta lotrasin vaikka mitä lääkettä, voidetta ja suihkugeeliä yms. Mutta tosiaan mikään ennen roacuttania ei auttanut. Sitten olenkin onneksi saanut olla ilman tuota vaivaa, muutamia kertoja on tullut jotain pientä, muttei mitään tuohon verrattavaa.

  VastaaPoista
 81. Mistään en mitään tiedä, mutta oletko nähnyt tän: http://karkkipaiva.indiedays.com/2012/08/18/ihoterveiset/

  VastaaPoista
 82. Kymmenvuotisen (8-18 vuotta) aknen kärsittyäni ja siitä lähtien hormoneilla menneenäni en voi kuin tsempata ja miettiä, että en uskalla luopua näistä ikinä... Kyllä se vie naista maahan jo ihan ulkonäön puolesta, mutta tuo tulehtuneen ihon kipu on jotain sellaista, jota ei vain voi käsittää ennen kuin sen kokee. Tsemppiä, toivottavasti apu löytyy! Minulla ei myöskään ole ollut lääkkeistä, kosmetiikasta saatika mistään höpöhöpöistä tai tinnerilaimenteisista naamanpesuaineista apua. Itse asiassa pahentavat vain.

  Kerrothan naamakuulumisia, jos saat ihon kelkan käännettyä! :)

  VastaaPoista
 83. Oletko testannut Dalacin nimistä antibiottia? Sitä töpötellään suoraan näpyille.. Itselleni siitä oli paljon apua aknen aikoihin. Valitettavasti ne pillerit olivat lopulta ainoat jotka veivät sen kokonaan pois, mutta suklaata en voi edelleenkään syödä. Se vain räjäyttää joka kerta ihon uudelleen..

  VastaaPoista
 84. Itselläni on ollut aikuisiän akne, johon söin Roaccutania. Oli tehokas mutta kamala kuuri.

  Miehelläni myös iski aikuisiän akne vuosi sitten. Mies oli ihan hajalla ja etsi jotain luomumpia keinoja aknen selättämiseen… Siis akne oli oikeasti jo aika paha ja tuntui pahenevan vaan ruokavaliohoidosta ja jostain lääkärin kuuristakin huolimatta. Jostain hän sitten luki vihreästä teestä ja päätti kokeilla sitä. Sen lisäksi, että hän joi vihreää teetä, alkoi hän myös päivittäin sivellä kasvojaan vihreällä teellä (!!!) Olin tosi skeptinen asian suhteen, mutta VIHREÄ TEE AUTTOI! Mitään lääkitystä hänellä ei samaan aikaan ollut eikä olosuhteissa ollut muutoksia. Käytännössä hän siis laittoi keitettyyn veteen paljon vihreitä irtoteelehtiä, odotti, että vesi jäähtyy hiukan ja sitten siveli meikkilapuilla aknekohtia. Joka ikinen ilta, joskus jopa aamuisinkin, jos ehti ennen töitä. Huono puoli siinä oli se, että sormenpäät kuivuivat vihreän teen vaikutuksesta, mutta se asia ratkesi hanskoilla. :) Vihreä tee myös nähtävästi tahraa valkoiset vaateet ja pilasi meidän kylppärin maton. Joten niiden suhteen olisin varovainen. Mutta jos luomua aknenhoitokeinoa kaipaat, tässä sinulle kreisi mutta mieheni erittäin suuresti suosittelema vinkki. :) Itse kokeilen samaa, mikäli imetyksen lopettamisen jälkeen näppylät lisääntyvät.

  VastaaPoista
 85. Iho täälläkin muhkeasti muhkuroilla, itse ajattelin turvautua täällä annettuun ohjeistukseen: http://www.acne.org/regimen.html

  VastaaPoista
 86. […] sitten kirjoitin yhtäkkiä uudelleen puhjenneesta iho-ongelmastani eli aknesta. Aihe herätti paljon keskustelua ja kun oma tilanteeni on parantunut jonkin verran,on […]

  VastaaPoista
 87. Onko sinkki auttanut?

  VastaaPoista
 88. voi, mä en osaa sanoa sinkistä kun jouduin ottamaan e-pillerit avuksi tähän akneen. Nyt on kyllä hyvä iho, mutta suurin syy taitaa olla diane nova ja ekopharman luonnonkosmetiikka!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images