LEGOLANDISSA

Niin tosiaan, kävin tuossa päälle kuukausi sitten Legolandissa. Postaus tästä ihanasta huvipuistosta jäi muiden kiireiden jalkoihin, mutta o...

Niin tosiaan, kävin tuossa päälle kuukausi sitten Legolandissa. Postaus tästä ihanasta huvipuistosta jäi muiden kiireiden jalkoihin, mutta onpa kiva palata asiaan nyt. Pääsin syyskuussa matkustamaan Tanskan Billundiin Legon pääkallonpaikalle tutustumaan sekä Legon historiaan että Legolandiin osana eurooppalaiselle medialle suunnattua Lego Playdayta. Legolandiin tutustumisen lisäksi sain nukkua Hotel Legolandin huoneessa, mutta valitettavasti ihan tavallisessa sellaisessa. Sieltähän löytyisi vaikka mitä prinsessa-teemahuoneita ja muita, mutta ehkä ensi kerralla sitten. Pakko sanoa heti alkuun pahoittelut, että tämän postauksen kuvat ovat mitä ovat. Sain matkalle mukaan Nikon D5200-kameran, minkä säädöt olivat silloin ihan outoja minulle. Nyt kuvatkin olisi parempia, mutta no can do, mennään näillä ja let's go!


hotel legoland


lego hotel star wars lego shop


OLYMPUS DIGITAL CAMERA


legoland hotel billund


Hotel Legoland saattaa näyttää ulospäin motellilta kokoluokkansa suhteen, mutta ei sitä ole. Rakennus taitaa enemmänkin olla kuin Tuurin kyläkauppa, joka laajenee alkuperäisen rakennuksen ympärille vähän joka suuntaan, sivuille, ylös ja alas. Ja nimensä veroisesti Hotel Legoland on täynnä Legoja, sekä leikkimiseen että jättimäisinä rakennelmina mitä ei voi kuin hämmästellä. Syyskuussa hotelli, kuten Legolandkin oli hiljainen ja se vaikutti valitettavasti myös palveluun. Esimerkiksi ruuan saaminen ennen kello 12 päivällä oli Legolandissa ja hotellissa mahdottomuus, kun suurin osa puiston ravintoloista oli kiinni ja lounaskin alkoi vasta puolilta päivin. Kuitenkin sekä aamupala, illallinen että seisovan pöydän lounas olivat laadultaan ihan huippuluokkaa hotellissa, ei todellakaan mitään nauravia nakkeja ja legopalikan mallisia ranskiksia (vaikka niitäkin lastenpöydästä löytyi).


legoland billund indiana jones legoland billund miniland legoland billund train legoland billund lego billund tanska


Legoland oli kuvitelmiani pienempi, selkeästi pienille lapsille suunnattu paikka. Se sisälsi minimaailman legorakennelmineen sekä kesyjä huvipuistolaitteita. Alueelta olisi ilmeisesti löytynyt leikkimaailmakin duplo-teemalla, mutta sinne emme kerenneet aikataulun ollessa tosi kiireinen. Legoland kuitenkin yllätti positiivisesti,sillä tunnelma ei ollut yhtään niin markkinahenkinen mitä oletin. Se voi johtua myös siitä, että kaikki kaupat ja ravintolat muutamaa poikkeusta lukuunottamatta olivat kiinni aamupäiväisen vierailumme aikana. Eniten itseeni vaikutti tietenkin minimaailma, missä kaikki oli rakennettu legopalikoista. Siellä olisi viihtynyt tuntikausia vain tuijottaessa rakennelmia.


porar xplorer pingviinit legoland pingviini legoland OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Pääsimme kuitenkin Legolandin markkinointipäällikön siivellä nopealle rundille myös huvipuistopuolelle. En ollut ottanut selvää millaisia laitteita puistosta löytyy, joten joukon jatkona erehdyin kuvissa Henrikin takana näkyvään Polar X-ploreriin. Se taisikin olla se rajuin laite koko puistossa, missä mentiin sisävuoristorataa, katsottiin pätkä legoanimaatiota ja yhtäkkiä tiputtiin 7 metrin vapaapudotus pingviinialtaan viereen, missä oikeat pingviinit ihmettelivät kiljumistamme. Se oli kyllä aika jännä laite, mutta tällainen vellihousukin uskaltautuisi uudelleen tuohon laitteeseen.


Muuten huvipuistolaitteet olivat ehkä hieman leimejä, tai ainakin pienemmille ihmisille suunnattu. Päätään tuolla ei saa sekaisin oikeastaan millään muulla kuin Carlsbergilla, mutta kesyt legoteemaiset laitteet kiinnostivat pieniä huvittelijoita paljon. Ja kuten sanoin jo, perhepaikka Legoland ehdottomasti onkin ja luultavasti haluan viedä lapsen sinne joko seuraavana tai sitä seuraavana kesänä. 3-vuotias ei taatusti ole Legoland-asiakkaaksi liian nuori, ainakaan oman pojan legoinnostuksella.


Vaikka Billundiin pääsee simppelisti lentäen, luulen että Ruotsin kautta meno voisi olla meille sopivampi ratkaisu. Vain yksi asia hirvittää matkaa suunnitellessa: Tanska ei todellakaan ole halpa maa. En edes uskalla ajatella paljonko reissu oikesti kustantaisi, kun nyt jäi matka kokonaan muiden maksettavaksi. Lapsilisillä ei ainakaan pitkälle tuossa maassa pötkitä ;)


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

4 kommenttia

 1. Tanskassa tosiaan on aika kallista...Mutta tuo paikka, voisin kuvitella että meiltä saattaisi löytyä pari kolme "innokasta" tuonne riehumaan ja tutkimaan! Jo tuo Darth Vader olisi elämää suurempi juttu, eskarilainen on ns. Star Wars -vaiheessa:D

  On muuten jänä miten lapset innostuu ihan kaikesta, esim. yhtään Star Wars -leffaa eivät ole nähneet koskaan, pieniä kun ovat, mutta ovat superinnoissaan ja tuntevat kaikki tyypit kuvan perusteella. Lego Star Warsia ovat joskus saaneet pelata, se voi tieten selittää....Ja SW Angry Birdsit ovat tuttuja tottahan toki:)

  VastaaPoista
 2. Olaan käyty molemmissa Legolandeissa, sekä Tanskan että Saksan. Itse pidin Saksan Legolandia isompana ja mukavampana.

  VastaaPoista
 3. Billundissa on Legolandin vieressä iso Lalandia -niminen keskus - sieltä löytyy suuri kylpylä, pienehkö sisäleikkipuisto, minigolfia, keilarataa, ravintoloita jne. Sen yhteydessä on iso määrä kivoja loma-asuntoja, hyvä vaihtoehto majoitukseen, vaikkakaan ei mikään budjettikohde. Kävin toissa kesänä siellä 4-vuotiaan kanssa, oli mainio loma sen ikäiselle ja äidillensä, suosittelen. Sopii kuulemma monenikäiselle, Legolandissa ainakin alakouluikäisetkin vielä viihtyy. Ensi kesänä uudestaan :). Kiva kuulla kokemuksiasi myös hotellista ja muista jutuista!

  VastaaPoista
 4. […] ensi kesänä voisi olla hyvä aika lähteä käymään uudelleen Legolandissa, nyt lapsen kanssa. Edellisellä kerrallahan olin Billundissa ihan vain aikuisseurassa, mikä oli mukavaa […]

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images