IHANA KALJU! JA MUUTAMA MUU JUTTU IHANISTA MIEHISTÄ

Hah, facebook-feediini pomppasi kuva miehestä kalsareissaan ja olin ihan myyty. Klikkasin tietenkin linkistä ja tajusin vasta jutun kokonais...

steward williams calvin klein man


Hah, facebook-feediini pomppasi kuva miehestä kalsareissaan ja olin ihan myyty. Klikkasin tietenkin linkistä ja tajusin vasta jutun kokonaisuudessaan nähdessäni, että huomioni kiinnittänyt kuva oli pieni parodia Calvin Kleinin mainoksesta. Huomasin siis kaljun miehen ja jos totta puhutaan, Calvin Kleinin mies taas ei olisi kiinnittänyt huomiotani oikeastaan vaikka sillä olisi päällystetty kerrostalo Helsingin keskustassa. Onko se minun miesmakuni vai mainosten miehet joissa on jotain outoa?


Naisten vartalosta on puhuttu nyt paljon, meillä on plus-muotiblogit, omat Beautiful Body haasteemme ja kun mainoskuvia käsitellään, siitä nousee aina vain useammin halo. En silti ihan usko, että miehet olisivat yhtään sen tietämättömämpiä siitä mallista, millaisena mainosmaakarit heidät haluavat esittää. En ole keskustellut monenkaan miehen kanssa lähinnä median kautta tulevasta miesmallista ja miten se vaikuttaa omaan mielikuvaan itsestä. Sen kuitenkin tiedän, ettei sillä kuvalla ole mitään tekemistä sen kanssa millainen mies on omasta mielestäni seksikäs.


Valehtelisin, jos väittäisin ettei ulkonäöllä ole mitään tekemistä miehen viehättävyyden kanssa. On sillä. Erään vanhan ihastuksen huomasin kaukaa hikikarpaloista ja juuri oikean kokoisesta mahasta, oli muuten niin viehättävä tapaus etten uskaltanut edes mennä juttelemaan kun siihen tilaisuus olisi tullut. Ja vieläkin, vuosia myöhemmin sama tyyppi ohentuneen tukkansa kanssa on yksi ulkonäöllisesti viehättävimmistä ihmisistä mitä tiedän. Ja luultavasti, jos hän lukisi tämän, hän pitäisi minua lähinnä sekopäänä. En tiedä onko kyse evoluution mukanaan tuomasta lajityyppitunnistuksesta, mutta alkuperäinen Calvin Klein mies taas ei herätä mitään väristyksiä, ehkä en edes käsitä häntä ihmiseksi syvällä mielessäni? :D


nKuva6


Joka tapauksessa, aloin sitten käymään mielessäni läpi oman tyttökaveripiirini miesmakuja. Ja huomasin ettei me edes olla puhuttu ulkonäöstä aikoihin! On tietenkin tyylejä mistä pidämme ja mistä emme niin välitä, ihmisiä jotka huomaamme kadulla ja katsomme perään mutta sellaista "ruskeat silmät ja lihakset" tyyppistä ihannetta ei taida olla kenelläkään. Loistavaa, emme siis taida olla niin vierautuneita todellisuudesta, mitä usein kuvittelemme vastakkaisen sukupuolen olevan. Erään ulkonäkökriisini aikana lukijalta tuli hyvä huomio kommenttiboksiin: "Musta tuntuu että me naiset aliarvioimme miehiä välillä aika paljon. Ihan kuin ne ei tajuaisi, että pakkelin ja kauniiden mekkojen alla olemme useimmat – noh, tavallisia." Silti sitä on hankala uskoa, että itse olisi jonkun mielestä paremman näköinen kuin Sports Illustratedin uimapukumalli, kun on niin tavallinen.


Mutta tämän jutun ei ollut tarkoitus kirjoittaa niistä omista epävarmuuksista, vaan iloita noista tavallisista ihanista miehistä, joita vastaan tulee lehdissä ja kaduilla, ruokakaupassa ja blogin lukijoissakin. Ihania.


Tekstin kuvat ovat peräisin jo linkkaamastani "Real men vs. underwear models" projektista sekä MeNaistet-lehden nettisivuilta jutusta, missä Autolehden miehet kertoivat vartalostaan. Koska en ole puusilmä, minun miesmakuani tulee esille näiden kuvien kautta, mutta kertokaahan armaat lukijat mikä tavallisissa miehissä on teistä parasta?


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

35 kommenttia

 1. Olen niin vähän kiinnostunut muiden ulkonäöstä (sekä samaa että vastakkaista sukupolta olevien), että välillä epäilen mussa olevan jotain pahasti vialla, mutta olisi kyllä kiva jos miehellä olisi pehmeä vatsa. Ei sekään niin visuaalinen seikka ole, vaan enemmän tuntoperusteinen juttu.

  Oma mies ei vieläkään usko, että olen tosissani kun kehun sen pientä vatsakumpua ja ottaa sen i-h-a-n joka kerta vittuiluna (ehkä vika on mun tavassa kommunikoida? :D), mutta mun mielestä pyykkilautavatsa kuulostaa supertylsältä ja jotekin kovalta. Pehmeys on hyvä juttu, sohvallakin kivempi makoilla kun vieressä ei ole pelkää luuta, tiukkaa lihasta ja pinkeää nahkaa. Eipä mulla sitten muuta, paljoa en pyydä ;)

  VastaaPoista
 2. Minunkin makuuni on enemmän tuo vasemman puoleinen tyyppi. En tykkää liian sliipatuista....

  VastaaPoista
 3. MInä katselen ihmisten ulkonäköä, paljonkin. Mutta olen huomannut, ettei mun ulkonäkömaku vastaa yleisiä "sääntöjä" kauniista jo kauan aikaa sitten. Tykkään siitä kun ihmisessä on jotain kivaa, extraa joka yleensä on joidenkin mielestä "virhe". Miehissä tykkään lyhyistä, harteikkaista, vähän vatsakkaista, parrakkaista, kaljuista :) Eikä tämä edes johdu siitä, että omani on sellainen :D vaan omani sattuu olemaan sellainen ja olen jo teininä haaveillut ko.tyylisestä miehestä kun monet kavereista katseli NKOTB-tyylisiä poikia :D Ja sitten se, että kuitenkin se ulkonäkö on aivan toinen asia kuin luonne! Mutta jotenkin sitä luonnetta olisi vaikea lähteä edes etsimään Calvin Klein-miehestä.. toki sieltäkin voi löytyä todella hurmaava, huumaavan ihana, älykäs yksilö. Siltikään en voi uskoa, että minun ja CK-mallin välinen yhteys voisi koskaan syntyä.

  VastaaPoista
 4. Mulla on vähän sellainen tuntuma, että naiset ei niin kaipaa sellaista "hyvännäköistä" miestä (ihan jo siksikin, että nainen haluaa olla se kauniimpi osapuoli) - toki ulkonäköön kiinnitetään huomiota, mutta miehiltä ehkä kaivataan enemmänkin karismaa. Miehet kyllä taas hakee mallimittaista, isoja tissejä ja muuten laihaa... ihan sama vaikka itellään olis kaljamaha ja pakeneva hiusraja...

  VastaaPoista
 5. Pitkä, tumma ja ennen kaikkea karvainen! Mieluummin harteikas (ja normaalin vatsan omistava - mäkään en lämpene pyykkilautavatsoille) kuin kapoinen pulkannaru, mutta kolme edellä mainittua on ne tärkeimmät. Sellainen on mun ns. komean miehen prototyyppi :D

  Mulla on siis tietyllä tavalla kivikautinen miesmaku, mutta mikäs siinä, saavat muut tapella niistä calvinkleinmallipojista ;)

  Tuo muuten olikin avainsana: poika. Maskuliinisuus, henkinen kypsyys ja karisma on se, mikä muhun vetoaa, kun ei puhuta pelkästä ulkonäöstä. Ja ulkonäköhän on ei nyt sivuseikka mutta kuitenkin vain osa kokonaisuutta. Eikä hyvännäköinenkään ihminen ole hyvännäköinen, jos hän kantaa itsensä "huonosti" tai säteilee ympärilleen vittumaisuuden auraa.

  VastaaPoista
 6. Mä oon kyllä ulkonäöstä viehättyjä,mutta tosiaan tuntuma on aina se paras "kriteeri". Ja todellisuudessa miesmaku on niin monen asian summa, että se ulkonäkö on aika pieni osa ihmisen karismaa. Mutta huomaan kyllä miellyttäviä miehiä ympärilläni aina välillä ;)

  VastaaPoista
 7. Liian pumpattu ei myöskään ole kovin mieleeni, vaikka eipä nuo muskelit miestä tietenkään pahenna jos on muuten kiva tyyppi.

  VastaaPoista
 8. Mäkään en oikein usko mun ja Calvin Klein miehen yhteyteen, vaikka onhan se toisaalta surkeaa jos ei anna toiselle mahdollisuutta siksi, et se on liian...Calvin Klein. Kuulostaa muuten sun miesmaku aika lailla mun miesmaulta, en tiedä tuosta pituudesta kun pitkäkin mies on viehättävä. Mutta ei mulla kyllä lyhyitäkään vastaan ole mikään, mutta ehkä vaihtaisin sun listasta pätkän pitkään ja lukitsisin vaihtoehdon itselleni ;)

  VastaaPoista
 9. paitsi, pieni lisäys, en ole ikinä ajatellut kaljua erityisen seksikkäänä asiana. Tosin en ole ajatellut sitä päinvastaisenakaan, mulla ei taida olla mielipidettä kaljusta ollenkaan. Mut toi yläkuvan kalju on kyllä ihana :D

  VastaaPoista
 10. En tiedä hakeeko ne sittenkään tollasta kuvailemaasi naista? Tai se ois hyvä syy ainakin siihen miksi mä oon vapaalla jalalla, mutta enemmän uskon ettei omien mittapuideni mukaan viehättävät miehet hae ihan tollaistakaan leidiä. Tosin välillä sorrun kaikenlaiseen tyhmään ja lapselliseen ajatteluun, etten ole tarpeeksi sitä tätä ja tuota, tarpeeksi mystinen etäinen ja eteerinen. Kertoo ehkä minusta enemmän.

  VastaaPoista
 11. Muhunkin kyllä vetoaa juuri tuollainen kivikautinen maskuliinisuus ja itseasiassa tuntomerkit kuulostavat oikein houkuttelevalta. Tosin, kuten sanoitkin, siihen pakettiin kuuluu niin paljon muutakin ettei pelkällä karvaisuudellakaan meikäläisen sydäntä voiteta puolelleen. Mutta jos mennään ihan pelkän alkukantaisen kriteeristön mukaan, niin kyllä kiitos, kuulostaa erittäin kiinnostavalle.

  VastaaPoista
 12. Tai ainakin suuri sydän, se onkin hyvin tärkeä kriteeri. Ja jalat maassa luonne muutenkin.

  VastaaPoista
 13. No siis noin niinkun karrikoidusti ;) Tarkoitus siis oli sanoa, että naisen ulkonäöllä tuntuis olevan miehille enemmän merkitystä, kuin miehen ulkonäöllä naisille.

  VastaaPoista
 14. Mutta voiko sekin olla evoluutiokysymyksiä? Nainen ja mies on erinäköisiä luonnostaan ja kuten tästäkin kommenttiboksin keskustelusta käy ilmi, alkukantainen maskuliinisuus viehättää naisia. Voisiko se sama olla miehissä, että erilaiset piirteet,lantion kaaret ja muu naisellinen tuo pisteitä ihan luonnostaan? En taida tuntea yhtäkään mallimittaista naisihanteekseen myöntävää miestä, mutta myönnän kyllä miettineeni monesti pitäiskö mun olla jonkun muun näköinen ja oloinen ollakseni tarpeeksi kiinnostava.

  VastaaPoista
 15. ps. vähänkö joku evoluutiotutkija järkyttyy näistä mun analyyseista :D

  VastaaPoista
 16. no haloo toi ihana köriläs on aivan heittämällä seksikkäämpi kuin tuo sliipattu mallipoika. Mun miesmakua kuvaa parhaiten vaihteleva, koska ihastun aina ja poikkeuksetta huumorintajuun ja tietynlaiseen nallekarhumaiseen ärhäkkyyteen, ulkonäkö tulee vasta sen jälkeen. Ja mahaa saa ehdottomasti olla, samoin partaa ja muita karvoja. Ehkä eniten joutuisin pureskelemaan sitä jos (oletetaan että olisin sinkku) ihastuisin sellaiseen siloposkiseen karvansa poistavaan pojuun. Joskin jos siloposki olis luonteeltaan super, niin kai sen karvattomuudenkin sitten kestäisi. Kai.

  Sakua aina ärsyttää kun silmät loistaen hypistelen sen mahaa, jos se vaikka kerää pari kiloa itselleen lisää jonkun flunssan takia eikä pääse liikkumaan :,D Musta sellainen sopiva pehmeys miehessä on ihanaa <3

  Wait, keksin yhden jutun mikä miehessä viehättää aina, ihan sama miltä se muu paketti näyttää. Kihara pörröinen tukka. Mulla on kiharatukkafetissi!

  VastaaPoista
 17. Meilläkin on siis samaa makua havaittavissa. Nallekarhumainen ärhäkkyys kuulostaa kyllä hyvälle! Maha + karvat = ihanuus ;)

  Mullakin olisi pureskeltavaa siloposkisen miesmallityypin kanssa, mutta en oo kyllä tainnut tavata koskaan sellaista oikeassa elämässä livenä muutenkaan. Mutta Saku ois mulle aivan liian sliipattu kun sillä on se tukka niin hyvin aina :D :D Mä varmaan piilottaisin siltä kaikkikuontalonhoitoaineet, että olisi vielä enemmän kolarilainen ;) (ai kauheeta, älä päästä sitä tänne lukemaan yhtään mitään etten nolostu nähdessä)

  Onkohan mulla mitään tukkafetissiä...hmmm, ei taida olla. Tykkään kyllä silittää hiuksia, eli kai niitä sais ainakin vähän olla.

  VastaaPoista
 18. Mä tykkään sellasista vanhoista hipeistä ja heviäijistä. Tai yleensä vähän vittumaisista ja ärsyttävistä äijistä.
  Liian sliipatut ja liian 'tavikset' ei vaan sytytä. Vaikka niissäkin miehissä on aivan huipputyyppejä, mut ovat vaan liian kivoja, reiluja ja mukavia, että kiinnostuisin kaveruutta enempää...

  VastaaPoista
 19. Voi ei, nyt on pakko huudahtaa täältä puskista! Toi CK:n "mallipoika" on mun ikiaikainen unelmieni mies Freddie Ljungberg. Uskomaton karisma ja taidot pelikentällä ja se punainen irokeesi kauan ennen kuin mitään davibeckhammetroseksuaaleja oli keksittykään.
  Nuo CK:n alusvaatekampanjat on vaan niin suunnattu muille miehille ettei ihmekään ettei se suomalaisnaisia sytytä.
  Mutta voi Freddie, vieläkin pyörähti sukat jaloissa kun häntä aattelin.

  VastaaPoista
 20. karheutta. Niin sielussa kuin ulkoisesti!
  Kivikausilinjalla siis mennään, ton vasemmanpuoleisen voisin ottaa siivouskaappiin lemmikiksi :D
  niin jollei mies sillain "liian pehmeä" ole niin hyvin menee ( apua, luulin että oon joku ihmeen liberaalikaikkikäy, no en olekaan). Luonne. Itsensä kantaminen: hitto ei sellanen ole millään tavalla kuumaa että toinen on kusipää tai raasu jota maailma kohtelee väärin eikä itsessä ole koskaan mitään tekemistä "p*skan elämänsä" kanssa...

  Sitten on yksi asia, mikä on jotenkin niin fetissssssssii mulle että pitää olla jo tosissaan räkänen ja sontanen ja ällö ja kusipäinen mies ettei toimi:
  PITKÄT HIUKSET. Aah....

  VastaaPoista
 21. Ihan vaan ilman sen syvällisimpiä pohdintoja: toi kalju mies on niiiiin kuuma, että kuola meinasi pilata näppäimistöni kun ensimmäisen kertaa kuvan facebookissa näin. MEOW!

  VastaaPoista
 22. Se vaan näyttää sliipatulta nyt kun ajelin sen puolipäätä kaljuksi, oikeasti se on ehta kolarilainen joka ei osaa laittaa tukkaansa _yhtään_ :D Tein sen just siksi, että pelastin sen hiustenlaittoyrityksiltä hehheh...

  VastaaPoista
 23. Kamalaa. Kuulostat ihan minulta puoli vuosikymmentä sitten. Ei ehkä hippeys ja hevarius iske, mutta just toi että kiinnostaa aina sellaiset tyypit, mistä tietää ettei asiasta tule yhtään mitään. En tiedä onko mulla ollut koskaan pakottavaa tarvetta etsiä mulkkua, mutta ainakin sellaista mahdollisimman hankalasti toteutettavaa suhdetta kyllä. Onneksi oon pikkuhiljaa päässyt siitä ajatuksesta eroon.

  VastaaPoista
 24. :D :D Jaa, se on joku urheilija. En tunne, en harrasta, ei iske!

  VastaaPoista
 25. Luonne ja itsensä kantaminen. Tällä hetkellä arvostan paljon sellaista jalat maassa miestyyppiä, joka ei odota galaksien räjähtelevän aluksi (kun meillä kaikilla on jo historia ja omat pelkomme epäonnistumisista) ja jaksaisi hieman panostaa siihen tutustumiseenkin, eikä ole heti ahdistumassa joka asiasta ja miettimässä edellisten epäonnistumisien kautta eloa päätyen siihen, että haluaakin olla yksin forever...ei liittynyt nyt ulkonäköön, mutta karisman kannalta naisen huomioiminen on ihanaa, sellainen rehellinen siinä hetkessä tuleva positiivinen palaute.

  VastaaPoista
 26. Mut siis onhan tässäkin kommenttiketjussa ihan yhtä lailla kriteerejä hyvännäköiselle miehelle. Eihän se niin mene, että jos ei viehäty jostain mainosten miehistä, niin ei muka olisi kriteerejä tai ne kriteerit olisi jotenkin parempia. Harteikas, maskuliininen, karvainen ja pienen mahan omaava mies oli monen toivelistalla, mutta eipä kaikki miehet ole sellaisia. Niin kuin ei kaikki naiset ole mallitoimiston naisten näköisiä...
  Jos miehet toivovat hoikkaa, pitkähiuksista ja korkeintaan pientä pyöreyttä ja sopisivissa paikoissa omaavaa naista niin se kuulostaa monen naisen korvissa jostain syystä paljon pahemmalta kuin itse toivoa miehen oleva harteikas, maskuliinen, karvainen ja sopivan pienen mahan omaava. :)

  Monet ovat myös kommentoineet tuota alkuperäisen mainoksen miestä hieman kitkerään sävyyn, mutta miksi tämä mies ihmisenä olisi jotenkin epämiellyttävämpi kuin tuo toinen. Ei kaikki ns. standardihyvännäköiset ihmiset ole tyhjäpäitä, itsekeskeisiä, epäempaattisia jne.

  Toivottavasti joku nyt tajus mun pointin? :)

  VastaaPoista
 27. Olihan joku jo ehtinyt sen jo sanomaankin, kyseessä ei tosiaan ole "mallipoika", vaan huippu-urheilija - joilla on aika huippuunsa "trimmattu" vartalo. Mun mielestä tuossa vertailussa itse asiassa mielenkiintoisin asia olikin se, että mallimiehistä monet olivat huippu-urheilijoita, kun taas naismallit ovat aika kaukana lihaksikkaasta urheilijasta häviävän pienellä rasvaprosentillaan ja pienellä luustollaan. Vaikka varmasti molemmat mallit edustavat jotain tavalliselle tallaajalle täysin saavuttamattomissa olevaa, on se silti mielestäni aika mielenkiintoinen ero miesten ja naisten alusvaatekuvien välillä.
  Näin jalkapallosta kiinnostuneena Ljungbergissä on minunkin mielestäni jotain erittäin viehättävää, sillä kyseessä on erittäin taitava urheilija. Mutta mielestäni myös vasemmanpuoleinen mies on oikeinkin sopiva alusvaatemalliksi :)

  VastaaPoista
 28. Ymmärsi kyllä pointin, mutta ei tämänkään postauksen pointti ollut, että olisin kriteeritön, vaan se ettei mainoksien miehet ehkä vastaa tavallisten naisten miesmakua. Miksi mainoksissa ei voida käyttää normaaleja miehiä, jos niille on kysyntää? Miksi meille syötetään kuvaa hyvännäköisyydestä, mikä ei edes ole valtavirran mukaan kiinnostavaa. Väitän kuitenkin, että jos joku pena perusjätkä lukee näitä lukijoideni ja itseni "kriteerejä" hän voi sieltä poimia juttuja mitä myös itsestään löytää, toisinkuin useimmista mainoksista.

  Ajatus ei ollutkaan väittää ettei ulkonäöllä ole merkitystä, sillä on ja se saa mut ainakin syttymään. Eri asia on se saako mainoksen miehet mua syttymään, ei saa useinkaan.

  VastaaPoista
 29. Se ero tosiaan alusvaatekuvissa on, ettei naisilla useinkaan ole kuin luu ja nahka, miehillä taas vaivalla hankitut muskelit. Silti se mitä mä itse toivoisin näkeväni on kliseisesti tavalliset vartalot, ei liikaa eikä liian vähän mitään. Toisaalta voin kattella myös tollasia muskelijäbiä mainoksessa, sillä eihän ne omaan sänkykamariin lehden sivulta hyppää.

  VastaaPoista
 30. Kyllä kalju on seksikäs :) ai niin, kunhan päänmuotoon sopii :D mä oon itse niin pätkä et joku 180cm olisi jo vähän liikaa mulle :)

  VastaaPoista
 31. Nimenomaan tätä mä myös tarkoitan. Haluaisin nähdä miesmainoksissakin ns. tavallisia komeita. , en huippuunsa trimmattuja urheilijoita joita maailmasta kuitenkin löytyy niin häviävän pieni prosentti!! Mitä mieltä muuten naiset ovat tästä mun aika vasta bongaamastani Dressman XXL mainosmiehestä? Siis mies sinällään ei ole mun makuun ja silti ilahdutti mua kun näin sen mainoksen! Ja söpöt silmät sillä miehellä, sen huomasin itseasiassa ihan ekana :)

  VastaaPoista
 32. Mä taas kiinnitän huomioni usein (oman miehen ohella ;) ominaisuuksiin mitä itse en omaa eli pitkiin, suht hoikkiin miehiin, mielellään vielä tummat hiukset ja siniset silmät niin ah! Mitä mä enää tekisin pienellä, pyöreällä ja lyhyellä kumppanilla kun itse omaan nuo ominaisuudet :D jonkunhan se pitää ylettää ylähyllyille ja näin tulevalla bébélläkin on jotain tsäänssiä olla normimitoissa :P

  VastaaPoista
 33. Taas kerran jouduin vahingossa mielenkiintoisille sivuille - jonne en todennäköisesti löydä uudelleen, ja joka ei ehkä enää ole edes ajankohtainen... Mutta silti tekee mieli kommentoida, kun ihanat naiset ovat kirjoittaneet mainosten mieskuvasta - ja samalla siis omista miesihanteistaan niin rohkeasti. Kiitos siitä!

  Itse olen (melkein) menettänyt toivoni päästä (taas) anopiksi, kun pojallani on kova vaatimustaso: ei saa tunkea keittiöön (koska hän rakastaa itse ruoanlaittoa), ei biologisia lapsia (silti sisarustensa lapset tappelevat paikasta hänen sylissään tai vieressään, pitää olla oikeudenmukainen, puolustaa mielipiteitään, uskaltaa olla eri mieltä, yhteiskunnallisesti valveutunut, romanttinen, ateisti, solidaarinen, uskollinen, rohkea, tykätä parta-kalju-kombinaatiosta, yli 28 vee, itsenäinen, intohimoinen, älykäs.... Vain muutamia pikku kriteereitä mainitakseni. Ja joo, pitää olla nainen.

  En tiedä onko sellaisia olemassakaan. - Toivottavasti, sillä poika on upea, hyväsydäminen ja keskusteleva. Siis äitinsä mielestä (luulen kyllä, että omastaankin).

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images