VIIKON VINKIT: KIRJOJA JA JÄÄTELÖÄ

Kuten jo viikko sitten sivulauseessa kerroin, on McDonaldsilla alkamassa Happy Meal-kirjakampanja. Ja syy miksi tästä kerron ei ole se, että...

3kaveria1

Kuten jo viikko sitten sivulauseessa kerroin, on McDonaldsilla alkamassa Happy Meal-kirjakampanja. Ja syy miksi tästä kerron ei ole se, että kannustaisin kaikkia lapsiperheitä tutustumaan tuohon klassikkoannokseen vaan tietenkin ne kirjat. Kirjat ovat laadukkaita pohjoismaisia lastenkirjoja, jotka ruotsalainen lasten lukemista tukeva yhdistys Läsrörelsen on tuottanut yhteistyössä kustantamoiden kanssa. Neljän viikon aikana jaetaan yhteensä kahdeksaa erilaista kirjaa, kahta per viikko. Ne ovat:


Viikko 1 27.9.-3.10: Kari Grossmann: Pikkusisko hiihtoretkellä sekä Inger ja Lasse Sandberg: Isäkummitus uimakoulussa.


Viikko 2 4.-10.10: Maria Rørbæk ja Pia Thaulov: Hyvästi tutti, sanoi krokotiilinpoikanen ja Kristin Dahl ja Mati Lepp: Matikka on kivaa.


Viikko 3 11.-17.10: Ulf Stark ja Eca Eriksson:Kun isä näytti minulle maailmankaikkeuden ja Camilla Mickwitz: Jason muuttaa maasta,


Viikko 4 18.-24.10: Lena Anderson: Pikku siili ja possu ressu ja Martin Widmark: Kirjaston arvoitus.


Kirjat ovat siis Happy Mealin oheistuotteita (kuvatut kirjat pressikappaleita), mutta niitä voi ostaa myös erikseen. Pari vuotta sitten hain pelkästään noita kirjoja meille ja muistaakseni kustansivat 2 euroa kappaleelta. En tiedä paljonko lelun hinta on nyt, ehkä sama? Kirjakampanja on musta ihan mahtava juttu, koska näin kirjoja tulee saaneeksi myös sellaiset lapset, joiden vanhemmat eivät ehkä osaa hankkia pienilleen luettavaa. Myös se, että viikoittain on jaossa sekä isoille että pienille lapsille omat kirjat on ihana juttu. Ja todellakin, pitkään kirppareilta etsimäni Camilla Mickwitzin Jason muuttaa maasta on mukana kampanjassa, niin LOISTAVA kirja!


3kaveria2


Toinen vinkki menee pääkaupunkiseudun asukkaille ja niille, jotka tulevat esimerkiksi syyslomalla tännepäin. Naapurissamme sijaitseva 3 kaverin jäätelö lanseeraa ensi viikolla uuden maun, mistä ei ole vielä paljon kerrottu. Minä lavertelen nyt sen: mustaherukka-appelsiini! Virallisten tietojen mukaan jätskiä pitäisi löytyä kaupoista 4.10 alkaen, mutta malttia jos ei löydy. Kuten monet tietävätkin, pieni jäätelötehdas on käynnissä yötäpäivää ja puksuttaa jätskiä markkinoille sen minkä kerkeää, aina se on kuitenkin jostain loppu. Kertoo muuten paljon jäätelön laadusta.


Nämä purkit saimme perjantaina, kun jädetehtaalta soitettiin että nyt saisi koemaistaa uutuutta. Kumpikin kahdesta purkista on kohta loppu loppunut ja hyvää oli. Syksyinen mustaviinimarjajäätelö ja pehmeän kermainen appelsiini on raikas yhdistelmä,ajattelin illalla paistaa lettuja ja tarjoilla niiden kanssa jäätelön lopun...itselleni :)


Loppuun muistutus: Ihana Aarrekid-arvontani vetelee viimeisiään ja tämä sunnuntai on vielä mahdollista osallistua 50 euron lahjakortin arvontaan. Klikkaa itsesi siis arvontaan,hop!


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

10 kommenttia

 1. Me eilen käytiin Mäkkärillä lauantain sekä miehen yövuoroputken jälkeisten vapaapäivien kunniaksi! Valittiin tuo Pikkusisko hiihtoretkellä ja se olikin aika kiva kirja! :) Kirjojen ystävänä tämä on erittäin mieluinen kampanja, että melkeen harmittaa kun ei käydä pikaruoalla kun harvoin ;D

  VastaaPoista
 2. Mäkkärillä on ollut kirjakampanja muistaakseni pariin otteeseen aiemminkin. Meille onkin kotiutunut pari kamppiskirjaa ja niitä luettiin varsinkin uutuudenviehätyksessä useita kertoja läpi. Ihan mahtavia tällaiset kampanjat. Täytyy varmaan joku viikonloppu tässä sortua hampurilaisiin :D

  Hyvän näköistä jädeä! Eikö niitä tosiaan saisi millään tänne Tampeelle? ;)

  VastaaPoista
 3. Mäkkärin kirjakampanja on tosi hyvä juttu. Otan paljon mieluummin kirjan kuin jonkin muovisen ukkelin lastenhuonetta kaunistamaan.

  VastaaPoista
 4. Me käytiin eilen tytön kanssa mäkkärissä ja olin kans todella iloisesti yllättynyt tästä kamppiksesta! Valitsimme tuon pikkusisko-kirjan ja tietysti luettiin heti iltasaduksi. Ja oli kyllä mukavaa luettavaa :)!

  VastaaPoista
 5. Pakko tunnustaa, että mä en vielä itse lukenut tota kirjaa ollenkaan. Ollaan menty Jasonilla ja ylläriylläri KROKOTIILIkirjalla. Krokotiilejä siellä, krokotiilejä täällä, tuli niin oikeaan aikaan krokokirja:)

  VastaaPoista
 6. Mäkin oon tosiaan ostanut sieltä kirjoja jo pojan vauvavuonna, silloin ei ostettu jostain syystähappy mealia mukana ;)

  Kyllä ne hitaasti mutta varmasti tuota jäden jakelualuetta laajentaa, taitaa olla jo porvoosssa pisimmällä.

  VastaaPoista
 7. No kyllä. Meillä ei kyl vielä ole noita leluja kuin yksi, mutta kirjat on paljon parempi juttu! (ainakin äidistä. hihi)

  VastaaPoista
 8. Pitääpäs tarttua itsekin siis siihen, vielä on toi lukematta ja lapsikin on papan luona vielä huomiseen:)

  VastaaPoista
 9. Kävin viime kampanjan aikana hakemassa pari kirjaa ja ihan vastakin niitä lueskeltiin. Dikka-dakka pyörii päässä tanssivan Herra Kurkun takia joka viikko mutta mikäs siinä. Hampparit ei tuossa puljussa pahemmin kiinnosta mutta onneksi on kirjoja tarjolla. :D

  VastaaPoista
 10. Hhei kiva kun vinkkasit tästä! Mäkkärissä käydään erittäin harvoin. Oltaisko pojan kaa viimeks käyty keväällä.. :P Nyt varmaan voitaisikin joku päivä mennä. Kyllä ne hampparitkin maistuu, et ei pelkästään kirjojen takia.. :)

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images