KAUNEVE VILLAVAATTEET

Ohimennen blogikuvissa jo muutamaan otteeseen vilahtaneet lapsen villa-asusteet ovat herättäneet kyselyä. Eikä suotta, Kauneven tuotteet ...

kauneve villaasusteet kauneve villavaatteet

kauneve kaulahuivi 2

kauneve villasaarystimet

kauneve kaulahuivi

Ohimennen blogikuvissa jo muutamaan otteeseen vilahtaneet lapsen villa-asusteet ovat herättäneet kyselyä. Eikä suotta, Kauneven tuotteet ovat sekä kauniita että aika tuntemattomia vielä. Rinkula-kaulahuivin ja säärystimien takana on tuore tekstiilisuunnitteluyritys Design Tiina Taivainen ja ne henkivät nostalgiaa ja modernia neulesuunnittelua yhtä aikaa.


Kauneven villatuotteet tehdään Helsingin Oulunkylässä käsiteollisella neulekoneella ja Tuusulassa pienneulomossa. Materiaali on todella pehmeää luomumerinoa ja/tai ekologista alpakkavillaa ja materiaalin käsittelyssä ei ole käytetty haitallisia kemikaaleja. Materiaalilla on ekologisesta tuotantoprosessista kertovat Bluesign- ja G.O.T.S -–sertifikaatit. Ja tuo ihana nimi, se tulee Rauman murteesta ja tarkoittaa kauniinpaa. Ja niitä nämä kyllä on, tavanomaista kauniinpia asusteita ja vaatteita.


Söpötiainen on tykännyt kaulahuivista tosi paljon ja nyt vasta ymmärsin rinkulahuivien älykkyyden: ne ei kurista eikä niiden solmut aukea käytössä. Pehmeä materiaali ei myöskään kutita. Huivin lisäksi meillä on ollut nyt käytössä kirjoneulesäärystimet. Ne onkin olleet kätevät nyt syksyllä leggareiden päällä ihan reisiin asti nostettuna, sitten kun on tullut kuumuusaalto, ne on ollut helppo ottaa pois jalasta nopeasti. Viime viikolla kylläkin varastin säärystimet itselleni ranteisiin, koska omistan aivan liian monta 3/4 hihaista paitaa näihin säihin nähden. Ja tuo sininen väri, sanoinko että olen nyt ihan villinä siihen?! ;)


Näitä, kuten monen montaa muutakin ihanaa ekologista tuotetta saa ihailla uudessa Astubutiikkiin.fi kauppiasportaalissa. On kiva, että nyt syksyllä on ollut kunnon rysäys pienyrittäjien tuotteiden löytymisessä, kun lähes samaan aikaan on aloittanut myös meidän oma Bellapuoti sekä ainakin Weecos. Kaikki paikkoja missä voi hurahtaa pitkä aika vain ihaillessa kauniita asioita.


Sain Kaunevelta ihanan meilin, missä kerrottiin sekä tuotteista että toivottiin niiden näkyvän blogissa. Kiitos siis Tiina sinulle näistä, on tosi mukava saada olla mukana yrityksenne tarinassa näin alkuvaiheessa :) Toivon paljon lisää vuosia ja lisää kauniita neuletuotteita, myös meille aikuisille!


Kauneven verkkosivuille tästä!


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

4 kommenttia

 1. Luin luomumerinon luumumerinoksi. :D Ajattelin, että siinäpä on mielenkiintoisen kuuloinen materiaali (kuten se joku maidosta tehty)! Täytyypä laittaa merkki kirjanmerkkeihin, tosi kauniita ja kestävänoloisia tuotteita.

  VastaaPoista
 2. Todella kauniita ja sopivasti nostalgisia asusteita. Kiitos astu butiikkiin maininnasta, sekin oli todella ihana sivusto.

  VastaaPoista
 3. Kuukauden pitämisellä sanoisin olevan tosi laadukasta villaa, ei ole nypyn nyppyä tullut ja kuten blogikuvista on huomannut, huivi on ollut joka päivä päällä, säärystimet hieman harvemmin. Mutta ei ole luumumerinoa, oisko se sellaista missä lammas ois syönyt luumuja ja siksi sen villa ois erityisen ihanaa? ;)

  VastaaPoista
 4. On kyllä, ja sun kaima tehnyt :) Tosiaan,astubutiikkiin on tosi mukava portaali, missä ei ole myyntiä mutta paljon yrittäjiä esillä. Tällaisia juttuja kyllä tarvitaan, tosi hankala löytää pieniä merkkejä kuten vaikka tuo Kauneve.

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images