TÄHTITORNINMÄELLÄ BONGATTU SININEN JOUTSEN!

Mainitsinkin muutama postaus sitten omistavani kaksi Joutsenen untuvatakkia. Toinen on ainakin 15 vuotta vanha pallonmallinen untsikka ja t...

Mainitsinkin muutama postaus sitten omistavani kaksi Joutsenen untuvatakkia. Toinen on ainakin 15 vuotta vanha pallonmallinen untsikka ja toinen tämä alla olevissa kuvissa näkyvä sininen kevytuntuvatakki. Saimme muutaman Bellan bloggaajan kanssa mahdollisuuden valita Joutsenen kevytuntuvista syystakit ja vaikka tämän syksyn suurin trendi takkirintamalla taitaa olla lyhyet kevytuntuvatakit, valitsin pitkän takin. Käytännön kysymyksiä nämä pituusasiat, en vain voinut kieltäytyä takista joka lämmittää peffan alla pihalla istuessa :D


joutsen kevytuntuvatakki sininenjoutsen kevytuntuvatakki sininen 2

joutsen kevytuntuvatakki sininen 4 joutsen kevytuntuvatakki sininen 3

Todelliseen testiin kevytuntuvatakki pääsee vasta ilmojen viiletessä. Naisellisen mallinen takki on kuitenkin aika reilun kokoinen ja testailin sen alle mahtuvan hyvin villapaidankin, joten taitaa päästä käyttöön ihan koko talveksi. Untuva on mahtava materiaali ja toiseen lempimateriaaliini villaan yhdistettynä ei vilusta ole tietoakaan. Kuvissa vähän fiilistelenkin jo untuvan ja villan liitolla, valitsin nimittäin takiksi huputtoman mallin jolloin voin vaihdella takin ilmettä erilaisilla villahupuilla.


Kevytuntuvatakki menee ihan uskomattoman pieneen tilaan ja kun tänään treffasin kaveriani Vikkeä, hän ei ottanut uskoakseen että laukussani on pitkä untuvatakki. Mutta niin se vaan löytyi laukun pohjalta pienestä pussistaan. Jos ihmettelette miksi kannan kevytuntuvatakkia mukanani näinkin lämpimillä keleillä niin siihen on hyvä selitys. No ensinnäkin se menee ehdottomasti pienimpään tilaan kaikista takeistani. Itseasiassa lapsenkaan takit eivät mene noin pieneen pussukkaan tai ole noin kevyitä. Toinen syy on, että materiaalistaan huolimatta (tai oikeastaan juuri siitä syystä) takki on lähes ympärivuotinen ja sopii myös viileisiin kesäiltoihin mainiosti. Tälle päivälle takkia ei minun lämmikseeksi silti tarvittu, mutta lapsen nukkuessa päiväunia rattaissa toimi takki peittona.


joutsen kevytuntuvatakki sininen 7


Sininen väri on muuten aika hauska, sillä nyt aurinkoisella kelillä se näytti taittuvan liilaan, pilvisemmällä sävy on rehellisempi tummansininen. Blogiseinänaapurini Korundi oli muuten valinnut täsmälleen saman Martiina takin, mutta istuvammassa koossa ja ihan kuin kyseessä olisi eri takki, katsokaapa täältä! Itse tykkään enemmän baggysta mallista ja ehkä meillä on muutenkin Korundin kanssa tyylissä eroa, samoin takin käyttötarkoituksessa ;)


Vaikka tämä takki tulee taatusti vilahtelemaan blogissa tiuhaan syksyn aikana, ajattelin testata vähän "virallisemminkin" kevytuntuvatakin ominaisuuksia ja raportoida myöhemmin talvella mihin pakkasasteisiin tällä takilla uskaltaa hypätä. Mulla on kyllä ajatus pärjätä villavaatteiden ja kevytuntuvan voimalla myös kovimmilla pakkasilla, mutta sehän selviää vasta myöhemmin miten käy. Onko silläpuolella ruutua kokemusta Joutsenen kevytuntsikoista paukkupakkasilla, toimiiko?


ps. Muistakaahan Joutsenen untuvatyynyn arvonta, mikä on voimassa vielä sunnuntain 15.9!


pps. Pakko vielä jakaa hyvä vinkki untuvatakkien ja miksei muidenkin untuvatuotteiden pesuun. Vanhemman Joutsenen untuvatakin olen pyöräyttänyt lukemattomia kertoja pesukoneessa, mutta ilman kuivausrumpua takki näytti aluksi lähinnä uitetulta koiralta, jonka karvat roikkui märkänä helmassa. Sitten ymmärsin laittaa pesukoneeseen muutaman tennispallon ja loppu onkin historiaa ;) Eli pallot möyhentävät takkia pesun aikana, jolloin takki on helppo laittaa kuivumaan tason päälle ilman sen kummempaa untuvien takaisiasettelua. Niille joilla ei untuvaa ole, tämä saattaa kuulostaa hullulle, mutta untuvaa pesseet tietävät mistä kirjoitan :D


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

21 kommenttia

  1. Wau, tosi hyvännäköinen takki ja aivan uskomatonta, että tuollainen aikuisten takki menee noin pieneen tilaan! En voi ymmärtää. Onko se vaikea saada takaisin tuohon pussukkaan? :---D

    VastaaPoista
  2. Sen kun survoo vaan :D Meneehän untuvamakuupussitkin tosi pieneen tilaan ja kun tää on niin kevyt, se on tosi helppo laittaa sinne pussiin talteen. Oon innoissani tästä pussitusmahdollisuudesta, koska mehän reissataan aika paljon ja esim viime talven teneriffan matkalla toppatakki oli ehkä aika rasittava lisä kannettavana ;)

    VastaaPoista
  3. Pussitettava takki on kyl etu kaupoillakin :)

    VastaaPoista
  4. Niin onkin! Oon vähä väsynyt mut tuli mieleen et pussitettava lapsikin ois etu kaupoilla :D

    VastaaPoista
  5. Sori olen laiska enkä jaksa ettiä tietoa, joten: mistä tuo huivi on? Aivan ihana!!
    Ja takki on kerrassaan loistava.

    VastaaPoista
  6. Ostin huivin Uhana Designilta, se on merinovillaa eli sopii tosi hyvin kevytuntuvan kaveriksi :)

    VastaaPoista
  7. Vautsi!! Minäkin haluan! Saako noita takkeja tilattua jostain, täällä perähikiällä muuten mitään saa?? :) ja saako vielä udella mikä koko sulla on tuosta takista?

    VastaaPoista
  8. :D Tällä hetkellä nämä kevytuntuvat taitavat olla vasta matkalla kauppoihin, googlettamalla joutsen kevytuntuvatakki löytyi kyllä Kekäleestä ja Takkitalosta samaa mallia eri värisenä. Helpoin tapa tilata takki on meilata joutsenen tehtaanmyymälään shop-riihimaki@joutsen.com, tämäkin takki tuli suoraa Riihimäeltä.

    Mun kokoni on kaikista suurin XXXL, koska pienempi koko oli liian nafti rinnan kohdalta ja halusin muutenkin löysemmän mallin villapaitojen ja kerrospukeutumisen vuoksi. Joutsenella osaavat kyllä kertoa koon, kun meilaat tai soitat sinne. Ja tosiaan, kuten linkitin tuon Korundin postauksen niin sama takki näyttää ihan erille jos sen hankkii juuri sopivan kokoisena tai sitten tällaisena reiluna versiona :)

    VastaaPoista
  9. Hieno takki ja söpö sinä! Kivannäköinen toi takki myös noin oikein reiluna :-)

    VastaaPoista
  10. Oma tyylini ei ehkä ole se naisellisin ja vartalonmyötäisin, tykkään että vaatteissa on väljyyttä. Ehkä se kokoa pienempi ois ollut sopivampi muuten, mutta rinnanympäryksen takia otin isomman. Tarvitsin myös oikeasti talveen sopivaa takkia ja reiluus tuo takkiin myös lämpöä, varsinkin kerroksittain puettuna.

    VastaaPoista
  11. No voi simpura, olipahan tyyris. Ihana ja varmasti hintansa arvoinen mutta tämä pihi taitaa laittaa puikot heilumaan ja neuloa vastaavan :) *jää haaveilee tuosta ihanuudesta kuvissasi*

    VastaaPoista
  12. oon kyllä onnellinen sun puolesta että tekemäsi työ kumuloituu sitten kivasti tällaisiin yhteistyöjuttuihin ja sponssilahjoihin! :)

    salaa samaan aikaan itken kyl sisäänpäin tuota ovh-hintaa, just sellainen takki minkä tarvisin eikä mitään pelkoa että olis heti aikoihin varaa sijoittaa itselle tollasta.... argh. no, sitä se valitettavasti on.

    VastaaPoista
  13. Oli kyllä, sai miettiä hetken raaskiiko hankkia. Mutta se on merinovillaa, pehmeä, hyvin hoidettuna ikuinen. Meillä oli noita Uhanan vaatteita lainassa kuvauksissa viikko sitten ja tuon kun laitoin päälle,en halunnut ottaa sitä pois. Tilasin sitten jälkikäteen Tampereelta, kun jäi niin kova ikävä.

    Mutta vielä hienompaa jos osaat tehdä itse tuollaisen huppuhuivin, siitä saa silloin ihan uniikin.

    VastaaPoista
  14. No kyllä tässä takkiasiassa sai nipistää itseään, että ymmärsi olevansa hereillä kun tällainen tilaisuus tuli :) Tosin tilipäivänä sen kyllä huomaa, että osa palkasta tosiaan on tullut takkina.

    Nää takit on kalliita, se on totta. Mietin tossa hetki sitten, että se edellinen untuvatakkini maksoi silloin 1200mk ja se oli iso raha. Mutta se on pysynyt hyvänä sen 15 vuotta, tosin nyt lainassa kaverillani Treella kun en mahdu siihen itse kunnolla. Laatu kyllä maksaa, mutta se myös maksaa itsensä takaisin käyttövuosissa, varsinkin kun malli on klassinen.

    VastaaPoista
  15. Uskomaton tila-ihme!! :D ...varmaan aika uskomaton hintakin.... ;D

    VastaaPoista
  16. No halvemmaksi tulee kuitenkin kulkea untuvatakissa kuin autolla talvi ;)

    VastaaPoista
  17. Kyllä toppiksen pitää olla pitkä, eihän siitä tosiaan muuten ole mitään iloa jos takapuoli jäätyy. :D Vitsi, toiskohan joulupukki mulle uuden untsikan kun edellisellä on ikää se 15 vuotta - eikä ollut niin laadukas alun alkujaan että olisi älynnyt vanheta arvokkaasti.

    VastaaPoista
  18. Vitsit miten kätevä! Haukkuu kyllä hintansa kun kestää vuosia. Toivottavasti jäis vielä alennusmyynteihin kokoja;) Täytyy kokeilla tota tennispallokikkaa myös untuvapeittoihin. Onnetonta kun ei ole kuivausrumpua...

    VastaaPoista
  19. Mä tossa ihan vahingossa katselin just joululahja-aatoksin paksumpiakin untuvatakkeja. Se mun edellinen malli oli niin pallomainen etten enää kyllä haluaisi laittaa sitä päälleni. Joku hieman muodokkaampi voisi nyt olla hyvä valinta,harmi vaan että nää Joutsenet on niin laadukkaita ettei se vanha varmaan koskaan kulahda käyttökelvottomaksi.No onneksi oon "kasvanut" viime aikoina niin en nyt mahdu siihen kunnolla :D

    VastaaPoista
  20. Tennispallokikka on hyvä ja toimiva ainakin takille, kannattaa tsekata isompaankin untuvaläjään (=peitto) !Ja hei,vinkiksi että edellisen vuoden samoja malleja on NYT alennusmyynnissä netissä. Just tsekkailin!

    VastaaPoista
  21. [...] kuvissa, mutta tuo ihana huivi sopii lähes kaiken kanssa. Untuvatakin kanssahan sen jo näittekin tässä postauksessa ja vannon että tapaatte huivini vielä useita useita kertoja [...]

    VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images