HYVÄ LOUNAS HELSINGIN KESKUSTASSA

Kyselin tänään aamupäivällä blogini facebookissa vinkkejä minne Helsingin keskustassa kannattaisi mennä lapsen kanssa syömään. Minusta Helsi...

Kyselin tänään aamupäivällä blogini facebookissa vinkkejä minne Helsingin keskustassa kannattaisi mennä lapsen kanssa syömään. Minusta Helsingin keskusta on jotenkin tosi hankala paikka keksiä Raxia kummoisempaa ravintolaa, mikä sopisi myös lapsivieraille. En pidä kauppakeskuksien hälyssä syömisestä enkä arvosta monia ketjujakaan kovin korkealle. Raxissa sentään salaattipöytä on loistava ja aina löytyy uusia makuihastuksia lapselle. Viimeksi keskustan kieppeillä kävelimme Johanna Koon ja lapsoseni kanssa Punavuoreen ja söimme Raflassa, nyt halusin pysyä ihan ydinkeskustassa aikataulujen vuoksi.


Sain ehdotukseksi ravintola Kiilan ja tiesin kyllä nimen, mutten edes sijaintia osannut hahmottaa. Sitten hiffasin, Kiila on se iso yläkerran ravintola ihan Stokkan ja Forumin välissä! Hyvä sijainti ainakin, joten menimme sinne. Ja oli kyllä positiivinen yllätys tämä Kiila lounasaikaan.


ravintola kiila mannerheimintie ravintola kiila sali


ravintola kiila salaatti ravintola kiila sipulipihvit


ravintola kiila lastenannos ravintola kiila oi mutsi mutsi


ravintola kiila stockmann


Ravintolan nettisivut eivät toimineet, mutta onneksi kaikki löytyy nykyän myös facebookista, niin Kiilakin. Kun tsekkasin, että lounaslistasta löytyy varmasti kaikille sopivat annokset, varasin pöydän. Varaus oli kyllä turha, sillä kahden aikoihin iltapäivällä paikalla oli enää muutamia myöhäisiä lounastajia.


Oma kaksivuotiaani on ruokamies henkeen ja vereen, joten yleensä otan aina ravintolassa hänelle aikuisten annoksen, niin nytkin. Ja nyt se kyllä oli ihan liikaa, olisimme syöneet kumpikin todella isosta sipulipihviannoksesta masut täyteen ja nyt ruokaa jäi lautasille. Ruoka oli lounaaksi aika raskas, mutta se ei tänään haitannut. Perunamuusi oli tosi maukasta, eikä ollenkaan liisteristä. Jauhelihapihvit ja sipuli ihanaa ja kastike kerrankin jotain muuta kuin kermaa keitettynä. Ainoat miinukset aika reippaasta suolan käytöstä. Lounaan 9.70 hintaan kuului myös runsas salaattipöytä, ruokajuomat ja kahvi maustekakun kera.


Tällä kokemuksella Kiilasta tuli heti uusi lemppari lounaspaikka, missä ainakin loppupäivästä mahtui lapsikin liikkumaan vapaasti ilman mulkaisuja ;) Tilaa oli paljon, palvelu nopeaa ja ystävällistä, ei moitteen sanaa lapsella, papalla eikä äidillä. Ei ehkä fancyin mesta maan päällä, mutta kokeilemisen arvoinen ehdottomasti. Oletteko muut käyneet lounastamassa Kiilassa?


Seuraa blogiani FacebookissaBlogilistalla tai Bloglovinin kautta.

5 kommenttia

 1. Ohi arkilounaan menee, mutta viikonloppunahan siellä tarjoillaan brunssia. Etsin heinäkuussa lapsiystävällistä brunssipaikkaa, ja törmäsin suosituksissa Kiilaan. Olimme liikkeellä yksi- ja kolmevuotiaiden lasten kanssa. Rattaat mahtuivat kivasti pöydän viereen, ja brunssipöydän valikoima oli myös lasten mieleen. Lautasille valikoitui hyvin kotiruokamainen annos. Olimme varanneet varmuuden vuoksi lapsille kynät ja paperia piirtämistä varten, jotta aikuisetkin ehtisivät nauttia tarjoiluista. Nappiin meni. (Lasten ensimmäinen brunssi, ja vieras paikka - osa sujuvuuden kunniasta menee ehkäpä uutuuden viehätykselle ;D)

  VastaaPoista
 2. Pitää käydä kokeilemassa, tuo tila tosiaankin on hyvä rattaiden kanssa liikkuville. Meilläkin on aina tosi paljon viihdykettä mukana jos kyseessä on pidempi ruokailu vaikkapa laivalla tai tosiaan brunssit. Tosin brunssit on jääneet vähemmälle viime aikoina.

  VastaaPoista
 3. kiitti vinkistä!
  edukas lounas löytyy myös stockan yläkerrasta. hinta kympin verran ja siihen kuuluu leivät, salaatit, keitot, kahvit yms. hyvää kotiruokatyyppistä sapuskaa. pieni tyynynurkkaus löytyy myös lapsille telkkarin kanssa. muuten lapsen kanssa tila mun mielestä vähän hankala, koska noi minit saattaa helposti livahtaa jonnekin nurkan taakse. toisaalta leikkinurkan vieressä myös lasten vessa, ei tarvii metsästää kauempaa.

  VastaaPoista
 4. Hei, pakko kysyä, että mistä on tuo pojan ihana Lonsdale-huppari?

  VastaaPoista
 5. Se on sportsdirect.com nimisestä kaupasta, maksaa ehkä 5 euroa :D Kannattaa kokeilla kauppaa, se tuo kotiovelle paketit muutamassa päivässä!

  VastaaPoista

Kommenttien valvonta päällä.

Flickr Images